Samsung nx1

Re: samsung nx1

πο ρε παιδιά πολύ ταλαιπωρία. Που τη βρίσκετε τόση ενέργεια. Με γειά CyberDEL! περιμένουμε εντυπώσεις :)

Ευχαριστώ πολύ όλους σας. Είναι καλύτερη από ότι την περίμενα, στιβαρή και ταχύτατη.
Δεν πειράζει Τζο, ίσως κάποιος άλλος να το εκμεταλλευτεί. Το φλας είναι σε φανταστική τιμή, αλλά αφενός καταξοδεύτικα και αφετέρου έχω το Metz 44 AF -1 αλλά και ένα Yongnuo 560 IV, το οποίο κέρδισα πρόσφατα σε κλήρωση του pttl.gr. Ίσως αργότερα, αν και σειρά έχει ο 50-150...

Last edited:

Κι εγώ αυτό περιμένω για να πάρω ακόμη ένα σώμα NX1. :smile:

σώμα δε νομίζω να βρεις εύκολα. ήδη είναι σε έλλειψη.
edit: καλά εσύ συγκεκριμένα θα βρεις, δεν υπάρχει περίπτωση. από κάποια χώρα του κόσμου θα το ξετρυπώσεις

Όχι απαραίτητα καινούρια. Και μεταχειρισμένη στα 800 θα είναι λουκούμι.
Ούτως ή άλλως τέτοια ευκρίνεια στο βίντεο δεν δίνουν ούτε οι α7rII/α7sII των 3.500 .
Την GH4 επίσης την αφήνει πίσω.
Ουσιαστικά μόνη της παίζει μπάλα η NX1 στις υβριδικές 4Κ ένα χρόνο τώρα.
Και δεν προβλέπω να αλλάζει αυτό στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ο επιμένων νικά και ονομάζεται Δημήτρης! Καλορίζικη, εγώ την βλέπω πανέμορφη πάντως, ειδικά με αυτόν τον S η μηχανή καθηλώνει.

Ο επιμένων νικά και ονομάζεται Δημήτρης! Καλορίζικη, εγώ την βλέπω πανέμορφη πάντως, ειδικά με αυτόν τον S η μηχανή καθηλώνει.

εγώ εξακολουθώ να τη βρίσκω άσχημη, όταν υπάρχουν μηχανές σαν την ΧΤ1

Μάνο δεν έχεις ακόμη τον S, μόλις τον πάρεις βγάλε άλλη μια συγκριτική...

Επίσης είναι σαν να συγκρίνεις το κλασσικό με το μοντέρνο, εσύ τα έχεις και τα δύο!

Άντε Βασίλη να έρθει και η δική σου με το καλό...

Από το στόμα σου και στου Γερμανού το αυτί!

Με τον μικρό powerzoom 16-50 είναι αστεία η ΝΧ1. Δεν βλέπεται.

Ο σχεδιασμός της έγινε με βάση τους δύο 'S' zoom.

hauptbild_big_72.jpg

Samsung_NX1-tech-boom.com-02.jpg

nx1_black_1650_edvgnx01_01.jpg

Καλές λείψεις CyberDel!!! Να την χαρείς την μηχανή σου.
Το θέμα της εμφάνισης είναι καθαρά υποκειμενικό και μένα προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο η fuji xt1 άλλα όπως είπα όλα είναι θέμα γούστου.....αν κάνει σωστά την δουλειά της μια μηχανή, θεωρώ ότι η εμφάνιση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα....

Υ.Γ. Πάντως η nx1 δεν μου φαίνεται άσχημη, απλά δεν με εντυπωσιάζει εμφανισιακά και μου περνάει κάπως αδιάφορη...ίσως με επηρεάζει ότι μοιάζει πολύ με dslr που τις έχω φάει στην μάπα εδώ και πολλά χρόνια και έχω βαρεθεί κάπως το στιλ τους....

Δημήτρη αν και οπότε έχεις χρόνο ανέβασε σε παρακαλώ 1 frame grab (πατώντας το fn στην οθόνη) από 4κ από τους δύο 16-50 στο f3.5 (16mm) με σταθερή τη μηχανή και κατά προτίμηση κάτι που να έχει γράμματα πχ. Βιβλιοθήκη.

Απάντηση: samsung nx1

Μεγάλο ρίσκο να δώσει κάποιος 1000+ euro για μια μηχανή που ενδέχεται να σταματήση η γραμμη παραγωγής της και το φωτογραφικό τμήμα της Samsung. Όπως και να εχει να την χαρείτε την μηχανούλα

Re: Απάντηση: samsung nx1

Το σώμα είναι το λιγότερο. Με το γκριπ, τους δύο 'S' φακούς, το φλας, μπαταρίες κτλ. το συνολικό κόστος πλησιάζει τα 4.000 ευρώ.

Μακάρι να υπήρχε άλλη επιλογή να μη χρειαζόταν να πάρουμε το ρίσκο.
Από τις υβριδικές 4Κ, για καλύτερη απόδοση στη φωτογραφία, αλλά χειρότερη στο βίντεο, υπάρχει μόνο η α7rII στα 3.500 ευρώ μόνο το σώμα.

Ρίσκο δεν είναι αν είσαι κατασταλαγμένος καταναλωτικά.
Η μηχανή άνετα καλύπτει κάποιον για την επόμενη πενταετία, όπως πολλοί είχαν καλυφτεί με nikon d300 κτλ ή canon 5d για αρκετό καιρό.
Αν τώρα αν κάποιος βάζει σε δεύτερη μοίρα τη φωτογραφία και θέλει κάθε εξάμηνο να έχει καινούργια μηχανή τότε ναι η Nx1 δεν του κάνει.