Από σήμερα το βράδυ η θέση στο κομοδίνο μου δεν θα είναι πια άδεια, θα έχει την NX1 που τόσο με παίδεψε τελευταία η αγορά της. Σήμερα το μεσημέρι παρέλαβα από Ιταλία
http://www.virtualfoto.it/it/8814-s...0mm-f2-28-ois-smart-camera-8806086535588.html την NX1 με τον 16-50 F2-2.8 S. Δεν είχα ανακοινώσει τίποτε γιατί δεν ήμουν σίγουρος για την ολοκλήρωση της αγοράς. Την είχα πατήσει με τον προηγούμενο Ιταλό και ήθελα να ολοκληρωθεί η αγορά και να το ανακοινώσω. Με τον προηγούμενο ήμουνα τόσο σίγουρος που είχα κάνει παραγγελία το ED-VGNX01 από τον ίδιο Ιταλό που το πήρε και ο Τζο και το είχα παραλάβει χωρίς να έχω τη μηχανή. Είχα επίσης παραλάβει τον γνήσιο φορτιστή Samsung ED-BC4NX03 από
http://www.placemall.gr/ τον οποίο είχα βρει προσφορά 26,99 με τα μεταφορικά. Μπαταρία δεν πήρα γνήσια αλλά μια Jupio με τιμή 19,90.

NX1 - 2 by
Dimitri D, on Flickr
Επέλεξα να την πάρω από το virtualfoto.it γιατί είχε διαθέσιμα δύο κομμάτια. Τα είχε σε ποιο υψηλή τιμή γι αυτό και δεν έφευγαν. Σαν πακέτο, το σώμα και το φακό, τα έδινε ακριβότερα από ότι μεμονωμένα, και ρωτώντας τον σε email που του έστειλα το γιατί, καθώς και αν υπήρχε κάποια έκπτωση, μου έκανε μόνος του αυτή την τιμή. Υπήρχαν και άλλα site στην Ιταλία με τιμές από 1950 - 1990 το σετ αλλά δεν είχαν ετοιμοπαράδοτα τίποτα, με παράδοση από 5-10 μέρες. Το είχα δει το έργο και δεν... Έκανα την απαραίτητη συνεννόηση περισσότερο τηλεφωνικά γιατί δεν είναι και πολύ γρήγοροι στα email. Υπήρξε ένα πρόβλημα με την πληρωμή γιατί αυτός δεχότανε μόνο PayPall. Τελικά, επειδή συνεργάζεται και με το Amazon.it, άνοιξε σελίδα εκεί για να γίνει η πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Την σελίδα την άνοιξε βάζοντας αυτή την τιμή, 2,099, αλλά με τον 16-50 PZ, στέλνοντάς μου email με την διαβεβαίωση ότι θα τη στείλει με το 16-50 S, όπως και έκανε. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Amazon, ίσως για να κρατάνε τις τιμές ψηλά. Κανένα πρόβλημα με την πιστωτική, μια MasterCard της Eurobank, και στην πρώτη αγορά από τον άλλο Ιταλό και τώρα. Αυτά... Πάω να παίξω με το νέο μου απόκτημα...