Samsung nx1

Re: samsung nx1

Πολύ κρίμα. Η samsumg με τις nx30/nx1 είχε κινηθεί προς την απολύτως σωστή κατεύθυνση κι έδειχνε στους δυο μεγάλους πώς πρέπει να είναι οι επόμενες μεσαίες μηχανές τους.

Απάντηση: samsung nx1

Ποιος θα κατσει να ασχοληθει σοβαρα και να επενδυσει στο συστημα της samsung με αυτες τις 'διαρροες' ?
Eνταξη, σοβαρη-εξαιρετικη μηχανη η nx1 αλλα εαν δεν εχει μελλον το συστημα κατα την γνωμη μου δεν δικαιολογειτε η επενδυση χωρια που η αξια μεταπωλησης της θα πεσει κατακορυφα σε λιγο καιρο.

Σαν απλο μελος θα παρακαλουσα να πεσουν οι τονοι..
Διαπιστωνω μια 'ενταση' το τελευταιο καιρο. Ειναι γνωστες οι συνθηκες και οι δυσκολιες που αντιμετωπιζουμε καθημερινα, ας μην τις μεταφερουμε και εδω..
Στο φορουμ μπαινουμε για να δουμε καμια καλη φωτογραφια, να σχολιασουμε, να κριτικαρουμε, να προσπαθησουμε να γινουμε καλυτεροι σαν φωτογραφοι, να ανταλλαξουμε πληροφοριες, γνωμες και γνωσεις και οχι βγαζει ο ενας τα ματια του αλλου με μπηχτες και προσωπικες αιχμες, ουτε απλα να παραθετουμε δελτια τυπου εταιριων χωρις σχολιασμο, κριτικη και ανεβασμα δικων μας φωτογραφιων με το μεσο ωστε να βλεπει και ο αλλος το τι γινεται..(εστω αραια και που..:smash:).
'Διασκεδαζουμε' και χαλαρωνουμε μαθαινοντας και βοηθοντας ο ενας τον αλλο..Αν δεν 'χωνευει' ο ενας τον αλλο- για καποιους λογους- θεμιτο μπορει να ειναι και ισως και 'λογικο' αλλα και το δημοσιο ξεκατινιασμα δεν ειναι ομορφη εικονα.....
Ο αυτο-περιορισμος και η εγκρατεια ειναι ισως η καλυτερη λυση..
Καμια προσωπικη αιχμη για κανεναν_το τονιζω! :7SFGSFG:

Last edited:

Δεν θα διαφωνήσω, δύσκολα κάποιος θα επενδύσει . Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ήρθε η καταστροφή, ειδικά για τους χρήστες του συστήματος. Για αυτούς ίσως είναι και ευκαιρία μάλιστα να αποκτήσουν αυτά που τους λείπουν. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη δείχνει, αν αληθεύουν οι φήμες (το τονίζω γιατί ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση), ότι η Samsung επένδυσε σε ένα φωτογραφικό σύστημα που αυτή τη στιγμή έχει, μεταξύ άλλων, δύο μηχανές και μερικούς φακούς που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Η γραμμή παραγωγής τους είναι μικρή αλλά η ζήτηση σε κάποιες αγορές δεν είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί την επένδυση για μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής και για να καλύψει την ζήτηση σε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, βλέπε Αμερικής, αποσύρεται από την πρώτη. Δεν σημαίνει ότι κλείνει το φωτογραφικό της τμήμα, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει την εξέλιξη του συστήματος της και ποιος ξέρει μπορεί να περάσει και στο ff. Όλα αυτά επαναλαμβάνω είναι εικασίες έως ότου βγει επίσημη απάντηση...

Παίζει και ένα άλλο ενδεχόμενο, να έχει έρθει σε συμφωνία με την Canon για την παραγωγή αισθητήρων και επεξεργαστών, ίσως σε αντάλλαγμα τεχνογνωσίας σε φακούς, και να μην αποσύρει ολοκληρωτικά το σύστημα NX αλλά να το συρρικνώνει για να μην αποτελεί απειλεί για την Canon. Αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο συνεργασίας - συμμαχίας, η ανησυχία πια θα περάσει στους αντιπάλους τους. Φαντάζεστε μελλοντικά να περάσει η Samsung στο FF και να βγάλει φακούς για FF αλλά και αντάπτορα AF, τύπου Metabones, για φακούς Canon;

Ακριβώς την ίδια ανακοίνωση είχε βγάλει το 2014 το PC Advisor για τα laptops της εταιρείας σύμφωνα με το dpreview

'We quickly adapt to market needs and demands. In Europe, we will be discontinuing sales of laptops including Chromebooks for now. This is specific to the region - and is not necessarily reflective of conditions in other markets,' said a Samsung spokesperson.

Οπότε εάν δεν το ανακοινώσει η ίδια η εταιρεία, παραμένει ως φήμη.

Last edited:

Παίζει και ένα άλλο ενδεχόμενο, να έχει έρθει σε συμφωνία με την Canon για την παραγωγή αισθητήρων και επεξεργαστών, ίσως σε αντάλλαγμα τεχνογνωσίας σε φακούς, και να μην αποσύρει ολοκληρωτικά το σύστημα NX αλλά να το συρρικνώνει για να μην αποτελεί απειλεί για την Canon. Αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο συνεργασίας - συμμαχίας, η ανησυχία πια θα περάσει στους αντιπάλους τους. Φαντάζεστε μελλοντικά να περάσει η Samsung στο FF και να βγάλει φακούς για FF αλλά και αντάπτορα AF, τύπου Metabones, για φακούς Canon;

το να βγαλει φακούς γαι το σύστημα της canon μακάρι, αλλά μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Δηλαδή ότι η canon θα φορέσει αισθητήρες samsung στις δικές της μηχανές, ή έστω ότι η samsung θα δανείσει το σύστημα μη καθρέφτη στο σώμα και στη μοντούρα της canon. Πολύ πολύ δύσκολο βλέπω κάποιος που έχει το 40% των πωλήσεων να ακυρώσει αυτή τη βάση για να πάει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το 1,5% ή κάπου εκεί της samsung.

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Δυστυχως όμως οι ερωτοαπαντησεις εχουν γινει με την επισημη αγγλικη αντιπροσωπια : http://www.eoshd.com/comments/topic/9451-is-samsung-shutting-down-their-camera-business/?page=12

Mε το support έχουν γίνει οι ερωταπαντήσεις. Το support το ανέλαβε τρίτη εταιρία, και οι υπάλληλοί της δεν είναι καν γνώστες του αντικειμένου, όπως έχει επαληθευτεί άλλες φορές για τεχνικά θέματα, όπου οι απαντήσεις ήταν άλλ' αντ' άλλων.

Η πρόσφατη απάντηση για το θέμα ήταν:

"Let me rephrase what I've mentioned a while ago that we discontinued manufacturing nx1 since we already producing a much better or upgraded version, and it was developed by taking consideration some of the faults or issue from the nx1 model."

Πάρ' τ' αυγό και κούρευτο.

Αυτό εννοώ, να δώσει η Samsung αισθητήρες, ίσως και επεξεργαστές στην Canon και να πάρει τεχνογνωσία, ίσως και φακούς από αυτήν.

Από σήμερα το βράδυ η θέση στο κομοδίνο μου δεν θα είναι πια άδεια, θα έχει την NX1 που τόσο με παίδεψε τελευταία η αγορά της. Σήμερα το μεσημέρι παρέλαβα από Ιταλία http://www.virtualfoto.it/it/8814-s...0mm-f2-28-ois-smart-camera-8806086535588.html την NX1 με τον 16-50 F2-2.8 S. Δεν είχα ανακοινώσει τίποτε γιατί δεν ήμουν σίγουρος για την ολοκλήρωση της αγοράς. Την είχα πατήσει με τον προηγούμενο Ιταλό και ήθελα να ολοκληρωθεί η αγορά και να το ανακοινώσω. Με τον προηγούμενο ήμουνα τόσο σίγουρος που είχα κάνει παραγγελία το ED-VGNX01 από τον ίδιο Ιταλό που το πήρε και ο Τζο και το είχα παραλάβει χωρίς να έχω τη μηχανή. Είχα επίσης παραλάβει τον γνήσιο φορτιστή Samsung ED-BC4NX03 από http://www.placemall.gr/ τον οποίο είχα βρει προσφορά 26,99 με τα μεταφορικά. Μπαταρία δεν πήρα γνήσια αλλά μια Jupio με τιμή 19,90.

NX1 - 2
by Dimitri D, on Flickr

Επέλεξα να την πάρω από το virtualfoto.it γιατί είχε διαθέσιμα δύο κομμάτια. Τα είχε σε ποιο υψηλή τιμή γι αυτό και δεν έφευγαν. Σαν πακέτο, το σώμα και το φακό, τα έδινε ακριβότερα από ότι μεμονωμένα, και ρωτώντας τον σε email που του έστειλα το γιατί, καθώς και αν υπήρχε κάποια έκπτωση, μου έκανε μόνος του αυτή την τιμή. Υπήρχαν και άλλα site στην Ιταλία με τιμές από 1950 - 1990 το σετ αλλά δεν είχαν ετοιμοπαράδοτα τίποτα, με παράδοση από 5-10 μέρες. Το είχα δει το έργο και δεν... Έκανα την απαραίτητη συνεννόηση περισσότερο τηλεφωνικά γιατί δεν είναι και πολύ γρήγοροι στα email. Υπήρξε ένα πρόβλημα με την πληρωμή γιατί αυτός δεχότανε μόνο PayPall. Τελικά, επειδή συνεργάζεται και με το Amazon.it, άνοιξε σελίδα εκεί για να γίνει η πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Την σελίδα την άνοιξε βάζοντας αυτή την τιμή, 2,099, αλλά με τον 16-50 PZ, στέλνοντάς μου email με την διαβεβαίωση ότι θα τη στείλει με το 16-50 S, όπως και έκανε. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Amazon, ίσως για να κρατάνε τις τιμές ψηλά. Κανένα πρόβλημα με την πιστωτική, μια MasterCard της Eurobank, και στην πρώτη αγορά από τον άλλο Ιταλό και τώρα. Αυτά... Πάω να παίξω με το νέο μου απόκτημα...

Δημήτρη, γρήγορα ετοίμασε επιστροφή στη virtualfoto μέσω του amazon! Θα κερδίσεις άμεσα πάνω από 700 , αν υπολογίσουμε και την αξία του battery grip!

14 ημέρες από την παραλαβή έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να ακυρώσεις την αγορά και να επιστρέψεις το προϊόν στον πωλητή.

Και ταυτόχρονα κλείσε άμεσα την NX1 + 16-50S + battery grip που βγήκε σε προσφορά στα 1499!!! Έχεις πμ!

Θα ανακοινώσω την προσφορά αφού εξασφαλίσεις εσύ πρώτα ένα κομμάτι.
Κρίμα να χάσεις πάνω από 700 για μηχανή που αγόρασες πριν λίγες μέρες!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όποιος έχει τηλέφωνο του CyberDEL ας τον ειδοποιήσει pls.

Last edited:

Και ταυτόχρονα κλείσε άμεσα την NX1 + 16-50S + battery grip που βγήκε σε προσφορά στα 1499!!! Έχεις πμ!

Θα ανακοινώσω την προσφορά αφού εξασφαλίσεις εσύ πρώτα ένα κομμάτι.

[/COLOR]Όποιος έχει τηλέφωνο του CyberDEL ας τον ειδοποιήσει pls.

Απαράδεκτη συμπεριφορά Γιάννη.
Αφού έστειλες p.m.δεν χρειάζονταν να το κοινοποιήσεις και εδώ.
Κρατά την προσφορά γαι τον εαυτό σου την επόμενη φορά και μάζεψε 10 NX1.
Και επειδή θα διαβάσεις και θα καταλάβεις ότι θες να καταλάβεις κρίνω την συμπεριφορά και όχι εσένα.
Λάθος η συμπεριφορά σου και το ότι για έγραφα για οποίον είχε την ίδια συμπεριφορά εδώ μέσα.
Με στενοχώρησες.

Γιάννη σ' ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία. Μπορεί να είναι όντως συμφέρουσα η προσφορά αυτή, αλλά προσπαθώντας να βγω κερδισμένος μπορεί να μείνω και χωρίς μηχανή. Δώσε την προσφορά σε όποιον θέλει να την αξιοποιήσει, εγώ θα μείνω με αυτή που έχω. Και πάλι σ' ευχαριστώ.

Απαράδεκτη συμπεριφορά Γιάννη.
Αφού έστειλες p.m.δεν χρειάζονταν να το κοινοποιήσεις και εδώ.
Κρατά την προσφορά γαι τον εαυτό σου την επόμενη φορά και μάζεψε 10 NX1.
Και επειδή θα διαβάσεις και θα καταλάβεις ότι θες να καταλάβεις κρίνω την συμπεριφορά και όχι εσένα.
Λάθος η συμπεριφορά σου και το ότι για έγραφα για οποίον είχε την ίδια συμπεριφορά εδώ μέσα.
Με στενοχώρησες.

Το ανακοίνωσα δημόσια ώστε και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι (αν υπάρχουν), να είναι έτοιμοι για παραγγελία, τσεκάροντας το νήμα μέχρι το βράδυ.

Υπόψιν ότι το site στέλνει μόνο Γερμανία, οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας εγγραφεί στη mailboxde.com για να αποκτήσει γερμανική διεύθυνση.

Απλά έδωσα λίγο χρόνο ώστε να προλάβει ο Δημήτρης να εξασφαλίσει ένα κομμάτι, γιατί εκείνος είναι που έδωσε 2200 πριν λίγες μέρες και είναι κρίμα να χάσει 700 , αφού υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής.

Δεν έχω κάποιο συμφέρον εγώ, για να με κατηγορείς.

Πάλι διαβάζεις ότι θες.
Τη συμπεριφορά σου σχολίασα που πιστεύω δεν ταίριαζε με το κλίμα της αλληλοβοήθειας που υπάρχει εδώ μέσα.
Ειδικά εσυ μας έχεις βοηθήσει συχνά με προσφορές οπότε δεν έπρεπε να το θέσεις έτσι το θέμα.
Ας το θεωρήσουμε λήξαν.

Ακριβώς επειδή δεν έχω δείξει ότι λειτουργώ συμφεροντολογικά, το απαράδεκτο ήταν να ακούσω ότι δεν συμβαδίζει η συμπεριφορά μου με το κλίμα αλληλοβοήθειας.

Anyway, κάνω ό,τι θεωρώ σωστό. Δεν περιμένω να ακούσω ευχαριστώ από κανέναν.
Και στην προκειμένη θεώρησα σωστό να βοηθήσουμε τον CyberDEL (που σημειωτέον δεν είναι για μένα κάτι παραπάνω από συμφορουμίτης), ώστε να μην έχει χασούρα από την πρόσφατη αγορά του.

Το link της προσφοράς:
http://www.foto-leistenschneider.de/SAMSUNG-NX-1-MIT-16-50-S-HANDG-INK-HANDGRIFF.html

Πάλι διαβάζεις ότι θες.
Τη συμπεριφορά σου σχολίασα που πιστεύω δεν ταίριαζε με το κλίμα της αλληλοβοήθειας που υπάρχει εδώ μέσα.
Ειδικά εσυ μας έχεις βοηθήσει συχνά με προσφορές οπότε δεν έπρεπε να το θέσεις έτσι το θέμα.
Ας το θεωρήσουμε λήξαν.

Μαλλον δεν το έγραψες καλά, γιατι και εγώ βρίσκω το μηνυμά σου απαράδεκτα επιθετικό, χωρις ο ΤΖΟ να κάνει φάουλ ..
- είναι δικό του θέμα σε ποιόν θα δώσει προτεραιότητα.
- το PM δεν θα έπιανε τόπο αν ηταν ο λήπτης off line

ειδικά η τρίτη αράδα "Κρατά την προσφορά γαι τον εαυτό σου την επόμενη φορά και μάζεψε 10 NX1." είναι μην πω τι ..

Ούτε για τον εαυτό μου ήταν η πρόθεσή μου να κρατήσω την προσφορά, ούτε για γνωστούς και φίλους, ώστε να μην την ανακοινώσω δημόσια.

Ξέροντας όμως ότι υπάρχει συμφορουμίτης που έδωσε 2099 πριν 15 μέρες και άλλα 109 για το battery grip σύνολο 2208 για το πακέτο που με την προσφορά δίνεται στα 1499 θεώρησα σωστό να του δοθεί λίγος χρόνος να αντιδράσει, αφού ήταν και offline, προτού ανακοινώσω το link της προσφοράς. 708 Θα μπορούσε να γλυτώσει με επιστροφή του προϊόντος και ακύρωση της προηγούμενης αγοράς και όφειλα να του δώσω αυτή τη δυνατότητα επιλογής πριν εξαφανιστούν και τα τελευταία αυτά κομμάτια της προσφοράς.

οτι νανε.... μια χαρα τα εγραψε ο Πανος
εστειλε πμ, την μας την κοτσαρε και εδω???

αν ειναι δικο του θεμα ,ας βρει μονος του το τροπο,
για να δωσει προτεραιοτητα

ειναι φορουμ και οχι προσωπικο σαιτ

Ο Γιάννης λειτούργησε αυθόρμητα με σκοπό να με βοηθήσει, όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα δίνοντας μου πληροφορίες τόσο για την μηχανή όσο και για τις αγορές από το εξωτερικό. Υπήρξε μεγάλος διάλογος μεταξύ μας με ΠΜ και του είμαι ευγνώμων για ότι έκανε. Μην παρεξηγείτε τον τρόπο που αντέδρασε, ήξερε πολύ καλά τον μεγάλο μου πόθο για να την αποκτήσω, όπως ήξερε ότι ξεπέρασα το μπάτζετ μου για να την αποκτήσω τελικά μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια μου. Αν είχε το τηλέφωνο μου δεν θα συνέβαινε τίποτα. Δεν είναι ο τύπος που προσπαθεί μόνο να καρπωθεί για την πάρτη του, αν το έκανε δεν θα ανακοίνωνε ποτέ τίποτα, θα τα κρατούσε για τον εαυτό του.

Και στάνταρ θα πουν Κώστα ότι είμαστε κολληταρια για αυτό γραφείς ότι γραφείς.
Για εμενα το θέμα έληξε.
Έκρινα ότι η συμπεριφορά του Γιάννη με προσέβαλε και δεν ταίριαζε εδώ.
Επίσης ο Δημήτρης έδειξε με την άρνηση του ότι πραγματικά ήθελε τη μηχανή και δε θέλει να ρισκάρει ούτε να εκτεθεί στον πωλητή που τον εξυπηρέτησε.
Ίσως είναι και λίγο μπακαλιστικο το να κυνηγας και το τελευταίο ευρώ.
Τα 700 ευρώ είναι παρά πολλά χρήματα αλλά κάθε τεχνολογικό προϊόν αργά ή γρήγορα χάνει τη λογιστική του αξία.

Εντάξει ηθικώς η στάση είναι ελαφρότατα (έχουμε μεγάλο κατάστημα απέναντι, το οποίο σιγά τα χρήματα που χάνει) "ό,τι νόμιμο και ηθικό", πάντως για να πούμε του στραβού φωτογράφου το δίκιο δεν δικαιολογεί να του τη λέμε κι έτσι του Γιάννη.