Samsung nx1

Re: samsung nx1

alzazira, τον 18-55/2,8-4,0 λες .. μηλα με πορτοκάλια συγκρίνεις .. ενα στοπ διαφορά στην φωτεινότητα .. με τον 16-55/2,8 είναι άμεσα συγκρίσιμος .. αλλά πάλι να δούμε πως θα τα πάει και αυτός σε βιντεο (οταν βγάλει κατι αξιόλογο η Fuji).

Πιάστον πρώτα στα χέρια σου τον 'S' να δεις με πόση ακρίβεια κάνεις μικρορύθμιση της εστίασης στη φωτογραφία και rack focus στο βίντεο.
Δεν είναι τυχαίο που τρελάθηκε ο Reid πιάνοντας τον 'S' μετά τον απλό κιτ PZ που είχε τόσους μήνες.

Για σένα είναι βαρύς ο 'S' και του ρίχνεις Χ κατ' ευθείαν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει σοβαρά πλεονεκτήματα στη χρήση του, πέρα από το προφανές f/2-2.8.

Last edited:

Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από φακούς αυτής της κατηγορίας αλλά η ποιότητα κατασκευής του είναι μοναδική, δεν έχει καμία σχέση με ότι έχω πιάσει στα χέρια μου.

Πιάστον πρώτα στα χέρια σου τον 'S' να δεις με πόση ακρίβεια κάνεις μικρορύθμιση της εστίασης στη φωτογραφία και rack focus στο βίντεο.
Δεν είναι τυχαίο που τρελάθηκε ο Reid πιάνοντας τον 'S' μετά τον απλό κιτ PZ που είχε τόσους μήνες.

Για σένα είναι βαρύς ο 'S' και του ρίχνεις Χ κατ' ευθείαν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει σοβαρά πλεονεκτήματα στη χρήση του, πέρα από το προφανές f/2-2.8.

Δεν τον κατηγόρησα (αυτή τη φορά). Αναγνωρίζω τις αρετές του, απλά εμένα δε θα με βολέψει λόγω βάρους. Αν προόριζα την ΝΧ1 κυρίως για φωτογραφική και όχι για βιντεοκάμερα, θα τον αγόραζα σίγουρα. Από την άλλη έχω "ανοιχτεί" σε πολλά συστήματα τελευταία και προσπαθώ κάπως να μειώσω το κόστος. Βέβαια αν τον βρω στο μέλλον σε καλή τιμή, γύρω στα 500 ευρώ πολύ πιθανόν να τον πάρω.

Αν βγάλει επίσημη ανακοίνωση η Samsung ότι τα παρατάει τότε θα βγουν πολλοί σε αυτή την τιμή, άσε που μπορεί να παίξει και για καινούργιο. Σ' αυτό ελπίζω και γω για τον 50-150 2.8 S.

Η κατρακύλα είναι δεδομένη, ο χρόνος μετράει αντίστροφα ήδη...

Πρωινός καφές με παρέα :2thumb22sup:

nx1.jpg

ο επιμένων νικά....

με γειες Βασίλη!

εύχομαι να τη χάρεις!

(θέλει ένα λίιιγο μεγαλύτερο φακό για να δείξει όπως πρέπει....:flipout:.)

Ο πρώτος που θα φύγει θα είναι μάλλον κάποιος που χρησιμοποιεί τη μηχανή σαν βιντεοκάμερα και μόνο, και ζητά το ελάχιστο βάρος αφού κουβαλάει ταυτόχρονα άλλες μηχανές για φωτογραφία. :p