Samsung nx1

Απάντηση: Re: samsung nx1

Πλάκα στην πλάκα, δείτε τι φωτογραφίες και κυρίως τι βίντεο τραβάει το Note 4 και θα πάθετε... πλάκα!

το είδα και χάζεψα. Έβγαλε μια γκόμενα selfie και φαίνονται τα μαλλιά της τρίχα-τρίχα, δε μιλάμε για φάτσα... ΤΕΡΜΑ ΤΟ NOFILTER! χαχαχαχαχα

Re: samsung nx1

Από 2.600 ευρώ έκπτωση 600 ευρώ με τον εκπτωτικό κωδικό, κι έτσι βγαίνει 2.000 ευρώ το πακέτο NX1+16-50 f/2-2.8 στο Ολλανδικό κατάστημα cameranu.nl.
H προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
http://www.cameranu.nl/en/b3675/samsung-nx1-16-50m-inruilactie

Κατηγορηματικά αρνείται η εταιρία την αποστολή προς Ελλάδα, λόγω χαμένων πακέτων στο παρελθόν.
Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσει κανείς Γερμανική διεύθυνση με μεταφόρτωση. Τα μεταφορικά προς Γερμανία είναι δωρεάν.

Εγώ προτίμησα να τους στείλω κούριερ για παραλαβή από το κατάστημα. Αυτό το δέχονται, αφού το πακέτο ταξιδεύει με ευθύνη του πελάτη.
Την Πέμπτη περιμένω το πακέτο.

Oι χαμηλότερες πρόσφατες τιμές σκέτου του φακού ήταν γύρω στα 900 ευρώ. Εξαίρεση κάποιες προσφορές του amazon τον περασμένο Μάιο/Ιούνιο, στις οποίες δινόταν μισοτιμής στα 470 ευρώ. Αυτό βέβαια πριν την έλευση της NX1, στο μεγάλο σώμα της οποίας ταιριάζει περισσότερο ο ογκώδης φακός.

amazon.png

samsung-nx1-systeemcamera-16-50mm.jpg

Άντε καλώς να τη δεχτείς.
Δεν θυμάμαι πάντως να είχες εκφράσει ενδιαφέρον για την ΝΧ1.
Νομίζω ότι η επόμενη αγορά σου θα ήταν ο sony 24-200.

καλώς να τα δεχτείς tzo ! πολύ δυνατός συνδυασμός ! θα ήταν ωραία αν σου έδιναν και το γκριπάκι δώρο που το δίνανε πακετάκι στις πρώτες παραγγελίες...
Στο σώμα της ΝΧ1 ταιριάζει πολύ και ο 85/1.4, τον οποίον τον είχα και είναι φακουδάρα (αν σε ενδιαφέρει το εστιακό μήκος) και παίζει σε καλή τιμή στο amazon.co.uk (399 λίρες)
Το πρωί έβλεπα ένα βιντεάκι και φτιάχτηκα με τον ήχο του κλείστρου της ΝΧ1
Είναι στα γερμανικά ==> 07:20 To buffer της στα jpeg δείχνει να είναι απεριόριστο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Άντε καλώς να τη δεχτείς.
Δεν θυμάμαι πάντως να είχες εκφράσει ενδιαφέρον για την ΝΧ1.
Νομίζω ότι η επόμενη αγορά σου θα ήταν ο sony 24-200.

Eυχαριστώ. Την NX1 την παρακολουθώ από την αρχή της κυκλοφορίας της. Περίμενα την πρώτη ουσιαστική προσφορά, διαβάζοντας ταυτόχρονα τα reviews, διαπιστώνοντας ότι η εταιρία υποστηρίζει θερμά το μοντέλο με συχνές αναβαθμίσεις.
Το κενό που άφησε η πώληση της FZ1000 θα καλυφθεί τελικά από την ΝΧ1 +16-50 +50-140.

Από τη Sony δεν περιμένω ανταγωνιστή σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Την ιδέα του 24-240 την εγκατέλειψα, όπως και την ελπίδα εσωτερικής εγγραφής 4K σε σώμα Sony.

Last edited:

κι εμένα ο απώτερος στόχος είναι η ΝΧ1, αλλά θα περιμένω μήπως βγει καμιά προσφορά από το amazon, αν και αμφιβάλλω, γιατί η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη.

tzo αν δεις καμιά καλή τιμή σε φακούς, ενημέρωσε...

Την προηγούμενη βδομάδα είχε στο ισπανικό amazon τον samyang 14/2.8 για ΝΧ με 195 Ευρώ, το καινούριο μοντέλο με την κόκκινη γραμμούλα

Τον 16-50 τον είχα αρπάξει τότε που έπεσε η τιμή στο amazon, αλλά μου έριξαν άκυρο :(

Sie hatten bei uns folgenden Artikel bestellt:

Samsung EX-S1650ASB Premium NX Bajonett Standard-Zoomobjektiv F2-2.8/16-50mm (24,6mm-77mm KB, OIS) (ASIN: B00I0QZCH2)

Der Artikel wurde von uns auf der Website irrtümlich mit einem falschen Preis ausgezeichnet. Wir mussten ihn daher aus Ihrer Bestellung stornieren. Selbstverständlich wird er Ihnen nicht in Rechnung gestellt.

Wir bitten um Ihr Verständnis - vielleicht haben Sie sich ja schon selbst über den ungewöhnlichen Preis gewundert.

καλώς να τα δεχτείς tzo ! πολύ δυνατός συνδυασμός ! θα ήταν ωραία αν σου έδιναν και το γκριπάκι δώρο που το δίνανε πακετάκι στις πρώτες παραγγελίες...
Στο σώμα της ΝΧ1 ταιριάζει πολύ και ο 85/1.4, τον οποίον τον είχα και είναι φακουδάρα (αν σε ενδιαφέρει το εστιακό μήκος)

Eυχαριστώ. Το γκριπ το δίνει η fotomundus στα 130 ευρώ. Θα το πάρω μόνο αφού αποκτήσω τον 50-150 που έχω ως στόχο.

Ο 85 1.4 είναι καλός φακός, αλλά με αργό AF. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλή επιλογή για την ΝΧ1, ειδικά αν υπάρχει ταυτόχρονα ο 50-150/2.8.

Για ρηχό DOF και low light εξάλλου έχω τις Sony α7s/α7r.

Η χαμηλή τιμή (470 στο amazon.it και 500 στο amazon.de) του 16-50/2-2.8 τον περασμένο Μάιο ήταν επομένως από λάθος και δεν ισχύει ως χαμηλότερη.

Last edited:

Μεγειες σου Γιαννη!

Μαλλον δεν εκανες λαθος

"I was a 25 year Canon SLR and DSLR user. Sold 3 Canon bodies and 4 L series lenses and 6 other Canon lenses on Craigslist and now I'm All-In with Samsung. Thrilled with that decision. "

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για καταπληκτική μηχανή με τους κατάλληλους φακούς. Δείχνει και μάλλον είναι επαγγελματικό εργαλείο χωρίς τα χαζά των άλλων εταιρειών. Να τη χαρείς πραγματικά.

Eυχαριστώ για τις ευχές.

Από μεριά της Canon αναμένεται μόνο μια 4Κ μηχανή με ενσωματωμένο φακό 24-240mm f/2.8-5.6 και 1'' αισθητήρα.
5.jpg

7.jpg

61.jpg

Ουσιαστικός αντίπαλος της NX1 παραμένει η GH4, αν και σύμφωνα με τα reviews συνολικά υπερτερεί η NX1.
Τα 10bit που στέλνει στον εξωτερικό εγγραφέα η GH4 έναντι 8bit της NX1 δεν το θεωρώ καθοριστικό στοιχείο, αφού αν είναι να πάρει κανείς εξωτερικό εγγραφέα, πάει στην α7s.

Τον πολύ μικρό όγκο των αρχείων 4Κ της NX1 χάρη στο Η.265 το θεωρώ πλεονέκτημα.

Τo CAF της GH4 στο 4Κ δεν με είχε ικανοποιήσει όσο την είχα, ενώ της NX1 έχει καλύτερη απόδοση. Ευκρίνεια και χρώμα προσφέρει επίσης καλύτερα η NX1 out of the box.

H GH4 λέγεται ότι βγάζει πιο φιλμικό θόρυβο στα υψηλά iso, ενώ η NX1 βγάζει αλλοιώσεις, κάτι όμως που δεν με αφορά, αφού σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την α7s, που δεν αποχωρίζομαι.

Δυστυχώς μία μηχανή που να είναι ταυτόχρονα low-light king, με αισθητήρα aps-c και πάνω, με πολλά MP και εσωτερική εγγραφή 4Κ δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να βγει σύντομα.

Last edited:

Ευχαριστώ. Οι εντυπώσεις από GH4+PanaLeica 42.5/1.2 και FZ1000 είναι ακόμη νωπές, οπότε θα φανει αμέσως κατά πόσο καλύτερη θα είναι η NX1 σε χρήση βιντεοκάμερας.

Στη φωτογραφία ενδιαφέρον θα έχει η σύγκριση με α5100 με τον 24άρη αισθητήρα της Sony.
Απ' ό,τι διαβάζω τα λευκά της NX1 κρασάρουν εύκολα.

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Και σε άλλες χώρες υπάρχουν θέματα διαθεσιμότητας.
Π.χ. στη Νέα Ζηλανδία η NX1 δεν εμφανίζεται καν στην επίσημη σελίδα της Samsung.
http://www.dpreview.com/forums/thread/3820526

σκοπεύεις να τραβάς σε 4Κ και να κάνεις downscaling σε 1080 για να μπορείς να συνδυάσεις με κλιπάκια από την Α7ς? ή θα κρατάς τα κλιπάκια σε 4Κ?
Σε τί ανάλυση είναι καλύτερα να τραβάει κανείς ώστε να είναι πιο εύκολο το post? 4Κ/UHD/24/30p?

Μεγειες Γιαννη!!

Ευχαριστώ!

σκοπεύεις να τραβάς σε 4Κ και να κάνεις downscaling σε 1080 για να μπορείς να συνδυάσεις με κλιπάκια από την Α7ς? ή θα κρατάς τα κλιπάκια σε 4Κ?
Σε τί ανάλυση είναι καλύτερα να τραβάει κανείς ώστε να είναι πιο εύκολο το post? 4Κ/UHD/24/30p?

Όχι, δεν έχω λόγο να συνδυάσω τη μεν και τη δε. Ξεχωριστά ανά μηχανή κρατώ τα αρχεία φωτό και βίντεο.

Ναι, UHD/25p αποκλειστικά θα τραβώ με τη NX1, με εξαίρεση το slow motion. Επιτέλους θα έχω AF στο slow motion, κάτι που δεν είχα με GH4/FZ1000.

To 1080 slow motion της NX1 μπορεί να γίνει upscale σε 4Κ για να συνδυαστεί με τις κανονικές 4Κ λήψεις.

https://www.youtube.com/watch?v=mz6e6zZi8Z8

Thanks John!

Εν αναμονή και της νέας αναβάθμισης λογισμικού, που θα προσφέρει νέα καλούδια. Αναμένεται βελτίωση του AF, επιλογή 4Κ crop mode, ίσως και 240fps.

Προς το παρόν η NX500 είναι ένα βήμα μπροστά στο AF, επιδόσεις που σίγουρα θα προστεθούν στην ΝΧ1 με τον ισχυρότερο επεξεργαστή.