Samsung nx1

Απάντηση: Re: samsung nx1

για λόγους καθαρά ενημερωτικούς μεταφέρω αυτούσια απο άλλο forum την απάντηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας για την διαθεσιμότητα της ΝΧ1 στην Ελλάδα :

Αν εξακολουθεί κανένας να ενδιαφέρεται η επίσημη απάντηση της Ελληνικής αντιπροσωπίας, σε ερώτηση μου για πιθανή διαθεσιμότητα της εν Ελλάδι, αυτή την εβδομάδα, ήταν ατυχώς αρνητική:
"Αγαπητέ κύριε xxxxx,
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τη Samsung Electronics Hellas.
Σχετικά με το αίτημά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως προς το παρόν το συγκεκριμένο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής που μας αναφέρατε, δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τη Samsung Electronics Hellas και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου μοντέλου στην ελληνική αγορά. Εάν θα υπάρξει η οποιαδήποτε ενημέρωση, θα σας ενημερώσουμε στην ηλεκτρονική σας διεύυνση.
.......
Με εκτίμηση....."

Και έτσι αποτυπώνεται και η διάθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας που έιχε ίσως και το μεγαλύτερο περίπτερο στην τελευταία έκθεση Photovision, ούτε σε δείγμα δεν θα την δούμε :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: samsung nx1

H NX1d δείχνει ως πρώτη ακάθρεφτη μηχανή που μπορεί να χτυπήσει τις παραδοσιακές ναυαρχίδες των canon/nikon σε όλα. Και η αντιπροσωπεία της SAMSUNG αντί να ακολουθήσει επιθετική πολιτική, επιλέγει να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα, δηλαδή να βγάλει το φίδι από την τρύπα, είτε η SAMSUNG σε άλλες χώρες, είτε οι χρήστες που θα την αγοράσουν από το εξωτερικό.

Αμ δε...

Re: samsung nx1

άντε και ψωνίζεις από εξωτερικό...σέρβις? εγγύηση? αμφίβολο...

εγώ δεν μιλώ γι αυτά. Αυτά τέλος πάντων για 1-2 κομμάτια θα τα καταφέρεις. Αν θέλεις να φτιάξεις σύστημα, δηλ. 2 σώματα με 5-6 φακούς, 2-3 φλας, κλπ. κλπ. εκεί τί κάνεις... σε αυτή την περίπτωση, του επαγγελματία, ή του πολύ απαιτητικού ερασιτέχνη, χρειάζεσαι οπωσδήποτε την υποστήριξη της αντιπροσωπείας.

δε μπορείς να βασιστείς μονο σε αγορές από εξωτερικό, όπως λέει και ο Βλασσης.
Μ αυτές τις μηχανές χτίζεις ένα ολόκληρο οικοσύστημα..... φακοί, μικρόφωνα, αξεσουάρ, θήκες, μπαταριες, ανταπτορες, φλας κλπ

Εγώ προσωπικά δεν έχω πάρει ποτε μηχανή , ούτε φακούς (εκτος μιας εξαίρεσης , κι αυτό γιατί δεν υπήρχε τότε στην Ελλαδα) από εξωτερικό.
Θέλω πρώτα να τη δω, να τη πιάσω στα χερια μου, να τη δοκιμάσω και να νοιωθω σίγουρος ότι μετά θα έχω υποστήριξη και μεταπωλιτικη αξια.

Είναι πολύ κρίμα που δεν θα τη φέρει τελικά α ντιπροσωπεια!

Xθές ανέβηκε η τελευταία αναβάθμιση v1.21 ..

"Buffer is also improved vs 1.10 and 1.20 firmware. My buffer with SanDisk 95 MB/s card took 12 seconds to clear on firmware 1 and 1.1, 24 seconds to clear on 1.20, and 6 to 9 seconds to clear on 1.21. That is a 1-2x improvement from 1.1 and a 3-4x+ improvement relative to 1.20. Buffer performance will differ with memory card. These are very rough performance figures."

Ισως βιάστηκαν να την βγάλουν με κατι σαν beta-firmware, διορθώνουν πράγματα πάντως και μάλλον έχουν δημιουργήσει δυνατό τμημα υποστήριξης.

Εν τω μεταξύ έχει μετρηθεί το rolling shutter σε 1080p & 4K http://www.dvxuser.com/V6/showthread.php?303559-Measuring-rolling-shutter-put-a-number-on-this-issue!

To rolling shutter se 4K είναι 30ms (απο τα χειρότερα μαζι με 4Κ Α7s) αλλά 7,9ms σε 1080p .. κορυφαίο με 2Χ καλύτερη επίδοση απο τον δεύτερο και πρακτικά ασήμαντο ως πρόβλημα !! .. μπορείς να πείς οτι έχεις global shutter.
H διαφορά με 4Κ είναι 4Χ (πολύ μεγάλη) και πιθανον να μπορεί να βελτιωθεί με firmware .. ;)

Σε 3 μήνες ένα 30% θα έχουν πέσει όλα αυτά, έτσι δουλεύει η samsung.

6 μήνες πέρασαν και δυστυχώς η NX1 δεν έπεσε ούτε σεντ.

O 50-150/2.8 έπεσε εδώ και λίγες μέρες στα 1450 από τα 1600.

και μετά λένε γιατί δεν αγοράζουμε από Ελλάδα...
Αν οι αντιπρόσωποι δεν έχουν ιδέα πως να κάνουν έρευνα αγορά, πως να στοκάρουν σωστά, πως να ξεστοκάρουν σωστά! (άγνωστη λέξη αυτή για κάποιους), και πως να κάνουν στοχευμένο μάρκετινγκ που να φέρει πωλήσεις χωρίς μεγάλο κόστος...
ε τότε πως να κινηθεί η ελληνική αγορά?
ε θα ψωνίζουμε όλοι από amazon που έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα upsell/cross-sell και το κέρδος θα περάσει στα χέρια...των κούριερ.

Άραγε το ποσοστό μεταξύ ακριβών κινητών Samsung και φωτογραφικών Samsung στην Ελλάδα πόσο να είναι;

1000 προς 1 ή λίγο λέω;

Απάντηση: Re: samsung nx1

ελπίζω να μην γινει τσουναμι και μεινουν μονοι καναδυο εταιριες Ελλάδα....
το σιγουρο ειναι ότι στοκ θα βλεπουμε όλο και πιο λιγο

Αναμενόμενο και θα ακολουθήσουν και άλλοι και στα υπόλοιπα προϊόντα τεχνολογίας.
Έχει συμπυκνωθεί φοβερά η αγορά στη χώρα μας και δύσκολα θα αλλάξει αυτό στο εγγύς μέλλον.

Panasonic και Pentax τις βλέπω να ακολουθούν σύντομα δυστυχώς αυτό τον δρόμο...μας βλέπω στο τέλος μόνο Nikon Και Canon να βρίσκουμε στην Ελλάδα άντε και καμιά ξέμπαρκη Sony....

υπομονη,
το ειπε και ο γαρυφακης.... τα πρωτα 20 χρονια ειναι δυσκολα:violent-smiley-030:

Πλάκα στην πλάκα, δείτε τι φωτογραφίες και κυρίως τι βίντεο τραβάει το Note 4 και θα πάθετε... πλάκα!