Samsung nx1

Re: samsung nx1

Δεν την έχω τεστάρει σε εσωτερικό χώρο. Την α7s τι την έχω; :smile:

Σωστός, έχεις το διαμάντι και μιλάμε για τα μπιζού. Όμως ο εξωτερικός εγγραφέας για 4k (στην Α7s) είναι το μεγάλο της αγκάθι, ενώ η Samsung το δίνει απλόχερα.

Να το τολμήσω ή να περιμένω την α6100 ? Με τρώει η τσέπη μου για 4k !

(Αν βρω αγοραστή για τον sel24f1.8)

Mόνο στο ISO όμως, γιατί αντίστροφα αν έχεις πιάσει NX1, δύσκολα την αφήνεις για α7s/α7sII/α7rII, και ούτε κατά διάνοια για GH4.

Ισως φταινε κ τα πολλα megapixel ?? Δοκιμασες να βγαλεις το ιδιο καρε κ σε 16mp πχ να δεις διαφορα;;

Το αποκλείω η α6100 να φτάσει τη συνολική εμπειρία χρήσης της ΝΧ1 και το απροβλημάτιστο από υπερθέρμανση 4Κ της.

Πιο ολοκληρωμένη μηχανή και σίγουρη αγορά από την NX1 για υβριδική μηχανή φωτό/βίντεο δεν γνωρίζω να υπάρχει, οπότε την προτείνω ανεπιφύλακτα.

gia to ISO ειπα κι εγω.
Αλλα κι αυτο να μην ηταν, το εχω ξαναπει, δε θα επαιρνα μια μηχανη που δεν ερχεται επισημα στη χωρα μας, και δεν την εχω πιασει στα χερια μου.

Ισως φταινε κ τα πολλα megapixel ?? Δοκιμασες να βγαλεις το ιδιο καρε κ σε 16mp πχ να δεις διαφορα;;

Μιλάμε για 1600, το πολύ 3200 ως όριο στην NX1. To όριο της α7s είναι πολύ παραπάνω. To downsampling του 28MP αρχείου θα βοηθήσει, αλλά δεν θα κάνει και θαύματα. Περισσότερο εντυπωσιακή είναι η μείωση θορύβου με το PRIME Noise Reduction του DXO Optics Pro 10, που υποστηρίζει εδώ και λίγο καιρό την NX1 (και τους φακούς της).

Μιλάμε για 1600, το πολύ 3200 ως όριο στην NX1. To όριο της α7s είναι πολύ παραπάνω. To downsampling του 28MP αρχείου θα βοηθήσει, αλλά δεν θα κάνει και θαύματα. Περισσότερο εντυπωσιακή είναι η μείωση θορύβου με το PRIME Noise Reduction του DXO Optics Pro 10, που υποστηρίζει εδώ και λίγο καιρό την NX1 (και τους φακούς της).

Καλα η Α7s ειναι αλλη περιπτωση σε low light δεν τις συγκρινω καν. Απλα εχω διαβασει οτι τα mp παιζουν ρολο για αυτο το προτεινα ;)

Στην GH4 o θόρυβος θεωρείται πιο φιλμικός από την NX1, γιατί εκδηλώνεται με περισσότερο κόκκο παρά με χρωματικές αλλοιώσεις.

H δική μου θέση για τα υψηλά iso των δύο μηχανών είναι "πάρε τη μία και χτύπα την άλλη, άναψε κάνα φως παραπάνω, αλλιώς πάρε α7s".

Ως μηχανή που να τα κάνει όλα όμως, top θεωρώ την NX1.

Και προφανώς η nx500 θα είναι χειρότερη, ενώ έβγαλαν εξαιρετικές all around μηχανές δεν φρόντισαν τον θόρυβο

Ελαφρώς χειρότερη είναι η NX500 λόγω επεξεργαστή, αλλά όχι σημαντικά, ώστε αυτό να αποτελεί κριτήριο να μην την προτιμήσεις, αν δεν σε προβληματίζουν οι υπόλοιπες ελλείψεις της.

Νομίζω υπερτονίζεις το θέμα του θορύβου. Σίγουρα δεν είναι ο τομέας που διαπρέπει, αλλά όχι πως προβληματίζει κιόλας για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Άνετα στέκεται κόντρα στον ανταγωνισμό. Ο αισθητήρας BSI 28MP είναι διαμάντι. Κατά την άποψή μου καλύτερος από τον 24άρη της Sony και τους 16άρηδες της Fuji και του m4/3.

Στέκομαι σε αυτό προσωπικά διότι εκεί με πονάει (λόγο φωτισμού), ξέρω ότι είναι εξαιρετική επιλογή και οι φακοί της αρκετά οικονομικοί, για αυτό την βλέπω και σαν επιλογή.

Aν σε καίει τόσο το θέμα, τότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Όπως δεν είναι και η GH4.
Κοιτάς τις ανάγκες σου και πας καρφί για α7s.

Απάντηση: Re: samsung nx1

Δεν την έχω τεστάρει σε εσωτερικό χώρο. Την α7s τι την έχω; :smile:

Απίστευτος...

Διυλίζεις τον κώνωπα σε όλες τις μηχανές, φακούς, θήκες, μπαταρίες, φλας κτλ. κτλ.

και έχεις στα χέρια σου την NX1 και δεν την έχεις τεστάρει σε εσωτερικό χώρο;;; :bang:

Το μενού της Samsung, με κριτήριο πάντα την NX300 που είχα, είναι πρακτικό και εύχρηστο. Από αύριο θα έχω γνώμη και για το μενού της NX500.
Η εμπειρία μου δεν είναι μεγάλη στο θέμα των υψηλών iso, δύσκολα πήγαινα πάνω από 800 iso και το αποτέλεσμα να με ικανοποίησε. Ίσως να έχει να κάνει με τις ψηφιακές μηχανές που είχα έως τώρα, Nikon D80 και D300. Ακόμη και στη NX300 όπου το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό ως τα 1600 iso στην ρύθμιση για το Auto Iso είχα θέσει ανώτερο όριο τα 800 iso. Είμαι περισσότερο της άποψης ότι όταν το φως μειώνεται η λύση είναι το φλας.

Aν σε καίει τόσο το θέμα, τότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Όπως δεν είναι και η GH4.
Κοιτάς τις ανάγκες σου και πας καρφί για α7s.

Η Α7s είναι το απόλυτο όπλο αλλά no money, no honey. Τα όρια μου ήδη θα τα εξαντλήσω οικονομικά αν πάρω την nx1, πραγματικά δεν βλέπω άλλη επιλογή αυτή την στιγμή μέχρι τα 1030 που υπάρχει Ιταλία.

Καλά αν δεν πωληθεί ο 24mm δεν φεύγω από sony, αλλά ΑΝ, τότε θα έπαιρνα αρχικά τον 30mm f2.0, βγαίνει στα 163 ( (χωρίς μεταφορικά)

Σε σχέση με τους φακούς της sony μου φαίνεται τσάμπα πράμα! Μόλις παρατήρησα στο skroutz ότι υπάρχουν μόνο 2 φακοί στην Ελλάδα, άτιμο μνημόνιο!

Σύνολο δηλαδή βγαίνει 1200 + μεταφορικά περίπου 20-30 ας πούμε 1230 , δηλαδή το 1/2 σχεδόν μόνο από το σώμα της A7s

Εγώ έχω τον 30, 45 και 50-200 και θα σου πρότεινα τον 45 γιατί ο 30 έχει αργή και θορυβώδη εστίαση, και οι δύο με την ίδια οξύτητα. Εγώ σκέφτομαι να την πάρω με τον μικρό S φακό 16-50, οπότε όταν γίνει αυτό ο 30 θα είναι πλέον περιττός και μάλλον θα πουληθεί.

Ακόμη είναι στη σκέψη, είδα και τον 45 που βγαίνει στα 200 , δεν έχω μελετήσει τους φακούς, υπάρχει και φίλος που έχουν περάσει όλοι από τα χέρια του οπότε θα έχω βοήθεια αν χρειαστεί.