Samsung nx1

Re: samsung nx1

κανονικά και στην Ελλάδα έχεις δικαίωμα επιστροφής εντός 14 ημερών από online αγορά, άλλο αν δεν το εφαρμόζει κανείς... στο amazon είναι 30 μέρες
το θέμα είναι τί γίνεται αν χαθεί ή σπάσει η μηχανή στη διαδρομή... ποιος φέρει την ευθύνη?

Last edited:

Με το DIS θα έχει σταθεροποίηση λοιπόν και ο 12-24 και ο Samyang 14/2.8.. πω τί έχει να γίνει... χαλάει η ποιότητα εικόνας με το DIS?

Αυτό είναι το καλό, ότι δεν επηρεάζεται η ποιότητα. Έκαναν πολύ καλή δουλειά. Προφανώς θα βοηθάει και ο δυνατός επεξεργαστής της NX1. Τύφλα να έχει το IBIS!
Μόνιμα στο On το έχω το DIS. Οι φακοί χωρίς OIS αποκτούν άλλη αξία, όπως επίσης και οι Samyang.

Κάτοχος είναι και ο VetNik. Πλέον θα γίνουμε τρεις, και αναμένεται και συνέχεια με τους pasiner1 και CyberDEL αν όλα πάνε καλά με τον Ιταλό resetdigitale. Παρεμπιπτόντως, δεν δίνει πλέον δυνατότητα παραγγελίας στη σελίδα του ο Ιταλός. Μάλλον θα αργήσουν οι νέες παραλαβές.

Επίσημη εγγύηση ιταλικής αντιπροσωπείας 2 ετών αναφέρει ότι έχει.
"questo prodotto gode di garanzia ITALIANA del produttore e del venditore per 24 mesi, diretta con tutti i centri assistenza autorizzati."

Παραδοσιακά η Ιταλία έχει τις καλύτερες τιμές στις Samsung, αλλά παρόλ' αυτά το 955 είναι απίστευτη τιμή.
Συνήθως κυμαίνεται στα 1050-1100 .
Θα γέμισε με παραγγελίες και διέκοψε τις νέες παραγγελίες απ' ό,τι φαίνεται μέχρι να παραδώσει τις προηγούμενες.
Δεν έχει τίποτε άμεσα διαθέσιμο. Παραγγέλνεις και στο φέρνει εντός 10 ημερών.

Απάντηση: samsung nx1

Με την τιμή του Ιταλού, ψήνομαι κι εγώ.
Τα παιδιά προχώρησαν σε παραγγελία;

Re: Απάντηση: samsung nx1

Με την τιμή του Ιταλού, ψήνομαι κι εγώ.
Τα παιδιά προχώρησαν σε παραγγελία;
Λίγη υπομονή και αν τα πράγματα προχωρήσουν σωστά θα είμαι σε θέση να σας ενημερώσω με κάθε λεπτομέρεια. Τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά αλλά δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος. Πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχω απαντήσεις.

Πως είναι δυνατόν να έχει σχεδιάσει η ίδια εταιρεία την nx500 και την nx1;

Η nx1 είναι κακάσχημη ρε γμτ.

Κακάσχημη ας είναι καλά η κρίση που μας προστατεύει από τετοια ασχήμια

Στα δικά σου μάτια είναι κακάσχημη, στα δικά μου κούκλα. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό αλλά η δυνατότητες της...

Σκέτο γλυπτό είναι η NX1, γεμάτη καμπύλες, με κυρίαρχη την κεντρική που κρύβει με αριστουργηματικό τρόπο την προεξοχή του mount:

samsung_ev_nx1zzzbzbus_nx1_digital_camera_1081854.jpg

Απάντηση: Re: samsung nx1

Σκέτο γλυπτό είναι η NX1, γεμάτη καμπύλες, με κυρίαρχη την κεντρική που κρύβει με αριστουργηματικό τρόπο την προεξοχή του mount:

Ναι βέβαια, η nx1 και η Αφροδίτη της Μήλου.

Γούστα είναι αυτά...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στα δικά σου μάτια είναι κακάσχημη, στα δικά μου κούκλα. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό αλλά η δυνατότητες της...

Σωστό, αλλά αν ήταν και σαν την xt1, ας πούμε, ακόμα καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Υποψιάζομαι συγκρίνεις με άλλης κατηγορίας μηχανές, αφού αναφέρεις ως μέτρο σύγκρισης την ΝΧ500.
Edit: Πρόσθεσες και την X-T1, που επίσης ανήκει σε άλλη κατηγορία.

Σε σύγκριση με την GH4 που είναι το άμεσα ανταγωνιστικό μοντέλο υβριδικής μηχανής, η NX1 έχει σαφώς πιο μελετημένο σχεδιασμό:

panasonic_GH4_front.jpg

Last edited:

Δεν χρειάζεται να περιπλέκεις τα πράγματα.

Ανεξαρτήτως κατηγορίας είναι από τις πιο άσχημες μηχανές, στα μάτια μου.

Τις άλλες 2 τις ανέφερα ως παράδειγμα για τα γούστα μου.

Τέλος πάντων, περί ορέξεως...

Πάντως η εμφάνιση της δε θα με εμπόδιζε να την αποκτήσω γιατί κατά τα άλλα σκίζει.

Re: Απάντηση: samsung nx1

Περιπλέκω τα πράγματα που συγκρίνω με το άμεσα ανταγωνιστικό μοντέλο, την GH4;

Και μένα μου αρέσει η NX500 και η X-T1, αλλά δεν συγκρίνω ανόμοιας κατηγορίας μοντέλα.

Για το είδος της στην NX1 δίνω άλφα με τόνο για τον σχεδιασμό της, την ποιότητα κατασκευής και την εργονομία της. Σαφώς ανώτερη και στους τρεις τομείς από την GH4 που είχα πριν.

Μην ξεχνάμε ότι η NX1 σχεδιάστηκε με γνώμονα το μέγεθος των δύο "S" φακών 2.8 και ταυτόχρονα με στόχο τις απόλυτες επιδόσεις και στο βίντεο 4Κ με τις υψηλές απαιτήσεις απαγωγής της θερμότητας. Ήταν πρακτικά αδύνατον να βγει σε κόμπακτ μέγεθος ή σε τύπο "rangefinder".

Last edited:

ούτε κι εμένα μου γεμίζει το μάτι εμφανισιακά, αλλά δεν την έχω δει από κοντά. την Παρασκευή θα ξέρω περισσότερα..
tzo στις ρυθμίσεις φαντάζομαι δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, θα είναι σαν την ΝΧ500. Το DIS μπορεί να απενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια της λήψης? (επειδή διαβάζω ότι δημιουργεί θέματα στο panning..)
Για την βάπτιση που θέλω να τραβήξω την Κυριακή σε UHD να βάλω τον Samyang 14/2.8 που θα είναι πιο φωτεινός μέσα στην εκκλησία ή τον Samsung 12-24 για να έχω AF?
Σκεφτόμουνα τον πρώτο για καλύτερη ποιότητα και επειδή θα είναι όλοι ψιλο-ακίνητοι...

Μόνιμα στο On το έχω το DIS. To panning ούτως ή άλλως το αποφεύγω.
Δεν νομίζω πως για λίγα artifacts στο panning αξίζει η σκοτούρα να βγάζεις στο OFF το DIS κάθε φορά που θέλεις να κάνεις panning και On ξανά μετά.
Πόσω μάλλον και κατά τη διάρκεια της λήψης, ακόμη και αν το επιτρέπει.
Καλύτερα τον Samyang 14/2.8 να χρησιμοποιήσεις.

thanks. κι εγώ αυτό σκέφτομαι, γιατί ο άλλος μπορεί να ψαρεύει αν είναι σκοτεινά