Samsung nx1

Re: samsung nx1

Διαβάστε λίγο και τα σχόλια από κάτω, μην βιάζεστε να θάψετε τον νεκρό...

Έχω μιλήσει ήδη με japanphoto.no.

Η τελευταία τους πληροφορία είναι ότι παρά τις φήμες δεν αποσύρεται από τα φωτογραφικά η Samsung.
Απλά το κατάστημά τους σταματά να εμπορεύεται Samsung για να επικεντρωθεί σε άλλες μάρκες.

Πωλήσεις και αποστολές προϊόντων κάνουν μόνο εντός Σκανδιναβικών χωρών.

Ευχαριστούμε Γιάννη για την πληροφόρηση.
Το χάσαμε το κορμί πατριώτες.
Είναι grey market το συγκεκριμένο μαγαζί?

Δεν είναι grey. Kανονικό κατάστημα και με φυσική παρουσία.

Φίλος/συγγενής σε σκανδιναβική χώρα μπορεί να κάνει παραγγελία.
Αν προλάβει να συνεννοηθεί ένας φίλος μου που έχει την αδερφή του πάνω, του είπα να μου πάρει ένα κομμάτι.

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Στην εστίαση με χειροκίνητους, βολεύει;

βολεύει πολύ. έχει καλό focus peaking & focus magnification. Το fp λειτουργεί κατ'επιλογήν και κατά τη διάρκεια της λήψης βίντεο (στην ΝΧ1 τουλάχιστον, νομίζω και η ΝΧ500 το είχε, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος)
Στην ΝΧ1 έχω 2 samyang (14 & 35) και παίζουν πολύ καλά.

Αντίθετα, εγώ δεν προτείνω τη μηχανή για χειροκίνητους.

Δεν σου επιτρέπει αλλαγή σημείου εστίασης κατά τη μεγέθυνση.
Κάνει μεγέθυνση μόνο στο κέντρο όταν είσαι σε χειροκίνητη εστίαση.

Με AF φακό αλλάζεις σημείο εστίασης και με το DMF μεγεθύνεται το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να κάνεις τις διορθώσεις που θέλεις χειροκίνητα.

Απάντηση: samsung nx1

Αυτό γίνεται όταν επιλέξεις MF στον AF φακό ή και σε κάθε φορά που φοράς φακό δίχως ηλεκτρονική άρμωση;

Re: Απάντηση: samsung nx1

Ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση προσφέρεται η δυνατότητα μετατόπισης του μεγεθυμένου σημείου.

Κουλό.... βέβαια μόνο σε περίπτωση χρήσης με τρίποδο είναι όντως πρόβλημα, ούτως ή άλλως προσωπικώς είμαι συνηθισμένος σε εστίαση και επανασύνθεση

Κουλό δεν λες τίποτα. Και δεν το πρόσθεσαν σε κάποια από τις αναβαθμίσεις λογισμικού, όπως ήλπιζαν πολλοί χρήστες.

Για μένα είναι αρκετό αποθαρρυντικό για χρήση MF στο σύστημα της Samsung.

Εκτός αυτού, ένας λόγος που επέλεξα την NX1 ήταν και η οθόνη αφής με την πανεύκολη επιλογή σημείου εστίασης. Δεν προτίθεμαι να το εγκαταλείψω αυτό για χάρη μιας κουτσουρεμένης εμπειρίας MF, χωρίς επιλογή θέσης μεγεθυμένου σημείου.

Ο αργός κιτ μαζί με έναν-δυο χειροκίνητους φακούς μπορεί να κρατάνε το κόστος χαμηλά, αλλά στερούν μεγάλο μέρος της απόλαυσης από τη χρήση της ΝX1.

http://www.japanphoto.no/samsung-nx?errorViewName=AjaxOrderItemDisplayView#.Vj8coBBYnqA

Νεα πτώση τιμης που είδα στο mirrorlessrumors μαζί με σχόλια για το γνωστό θέμα
Δε νομίζω να μας αφορά η αγορά της Νορβηγίας, αλλά αυτή η ανεξηγητη σιωπή της μαμας Samsung αρχίζει και δίνει σάρκα και οστά στις φήμες.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται τι είχε γίνει με το κλείσιμο των φωτογραφικών της Konica-Minolta. Ξεπούλημα στα σώματα και στους φακούς. Πόσοι είχαν πάρει την (εξαιρετική και πρωτοποριακή για την εποχή της) 7D...

Και μιλάμε για εταιρεία με πολύ μεγάλη ιστορία στα φωτογραφικά.

Βέβαια για να υπάρξει ξεπούλημα θα πρέπει να υπάρχει και στοκ, και αυτό είναι όπως φαίνεται λιγάκι δύσκολο με την ΝΧ1. Τη δε ΝΧ500, πόσο πια να την ξεπουλήσεις.

Το ξεπούλημα είχε νόημα, στην περίπτωση της Minolta, μετά την ανακοίνωση για το τέλος του brand name της και την εξαγορά της από τη Sony. Εδώ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση παρά μόνο φήμες. Και δεν υπάρχει πτώση τιμών παντού και σε όλα τα φωτογραφικά προϊόντα της. Για παράδειγμα, τον τελευταίο μήνα που έψαχνα για την NX1, ο 60ρης macro, στην ιταλική αγορά, έφτασε στα 313 και σήμερα παίζει πάνω από τα 400 . Αυτό δεν είναι ξεπούλημα. Όταν υπάρχει στοκ και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά ρίχνουν τις τιμές, ενώ όταν πουλάνε και μειώνεται το στοκ ανεβάζουν. Πιστεύω ότι η σιωπή της Samsung είναι σημάδι ότι θα παρουσιάσει κάτι μεγάλο, δεν ξέρω αν θα είναι μια καλύτερη μηχανή από την NX1 στο σύστημα aps-c ή μια ff. Για σκεφτείτε αν θα έκανε γνωστό ότι θα έβγαζε μια ff πόσοι θα ήταν αυτοί που θα αγόραζαν την NX1 και δεν θα περίμεναν;