Samsung nx1

Re: samsung nx1

Κατ'αρχάς oi Sigma, Tokina, Tamron δεν υποστηρίζουν ΝΧ.

Για κάποιον "απλό" χομπίστα οι ΝΧ δεν είναι καν μέσα στις επιλογές πλέον, για όλους τους λόγους που γνωρίζετε.

Οι επαγγελματίες ξέρουν τι θέλουν, και το παίρνουν, παίζει μεγάλο ρόλο η πίστη τους σε συγκεκριμένα branding, καθώς και οι φακοί που έχουν.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της Sony είναι ότι παίρνει όλους αυτούς τους αντάπτορες που σε 1-2 χρόνια (και όταν γίνουν καλύτερες οι Α7) θα είναι άψογα, και εκεί πραγματικά θα αξίζει να επενδύσεις σε Sony. Από συνεντεύξεις, η Sony χάνει αρκετά χρήματα (και ας πουλάει), απλώς ξέρουν ότι σε 2-3 χρόνια θα είναι δεύτεροι, και θα πολεμήσουν για την πρωτιά με Canon μέσα στη δεκαετία.

Η αποτυχία της Samsung είναι ακριβώς το παραπάνω, ακόμα και ο επίσημος Κ adapter είχε κάποια θέματα, και ήταν πανάκριβος.

Για σοβαρή βίντεο δουλειά, μία dedicated video camera είναι must. Χίλιες φορές να πάω με μία C100, παρά με 5DmarkIII, και η πρώτη C100 είναι στα λεφτά της 5D πλέον.

Το 4Κ το σπρώχνει η βιομηχανία για να πουλάει εξοπλισμό και υλικό (στο κοντινό μέλλον), και ειδικά η Samsung, στη CES ανακοίνωσε το πρώτο UHD blue ray player, το οποίο θα βγει την Άνοιξη, αν δεν βγουν UHD players και υλικό, για ποιά αγορά μιλάμε; Εδώ ακόμα Ελλάδα έχουμε PAL τηλεόραση. Όταν βάλει και τέτοιο player στο Playstation 4 h Sony, τότε θα είμαστε σετ!

Δεν κάνω γάμους και τέτοια, αλλά από φίλους βλέπω ότι κανείς δεν θέλει καν Full HD, ούτε καν το αρχείο σε βίντεο, και μιλάμε για νέα παιδιά. Ένα dvd να δει καμιά πεθερά, και αυτό ήταν. Το πολύ κάνα traileraki σε Full HD και αυτό ήταν. Φέτος είδα γύρω στις 10 τέτοιες περιπτώσεις (τυχαία σε σπίτια/μαγαζιά φίλων, σε 1 βοήθησα σε γύρισα τσάμπα!), όλα θα δωθούν σε DVD, και τα τρειλεράκια ανέβηκαν από τους ίδιους τους επαγγελματίες, και έκαναν like στη σελίδα στο Face book, ούτε καν νοιάστηκαν οι πελάτες.

Βλέπω σε γάμους ακόμα εξοπλισμό περασμένων γεννιών. Επίσης να βγάζεις με το ζόρι 4Κ και να το δίνεις στον άλλο είναι χαζομάρα. Για να έχεις ένα πλήρες 4K workflow πρέπει να δουλεύεις γάμους-βαφτήσεις στο Χόλλυγουντ ή στο Λονδίνο, νομίζω υποτιμάς τι χρειάζεται για να κάνεις σωστή επαγγελματική δουλειά, μόνο σωστά μόνιτορ/τηλεοράσεις θέλεις 2-3 χιλιάρικα (και δεν είναι η μεγαλύτερη επένδυση), και αυτό για να δώσεις 2-3 γάμους το χρόνο σε κάποιον που έχει πάρει 4Κ τηλεόραση? Άσε που όλα είναι σκοτωμένα τώρα, αστυνομικοί/δημοτικοί υπάλληλοι/νοικοκυρές (πρόσωπα που ξέρω) κάνουν βίντεο σε γάμους με εξευτελιστικές τιμές, και με μία 70D στην καλύτερη, καμία παλιά Sony video στη μέση, και καμία SD (είδα πρόσφατα, σε γάμο που πρέπει να πήραν αρκετά χιλιάρικα σε επαρχιακή πόλη! Είχα να δω τέτοιες κάμερες χρόνια!) στη χειρότερη.

Αν εσύ θες 4Κ γάμο, πες μας να το οργανώσουμε, θα έρθουμε με τις ΝΧ1 να τραβήξουμε 200 ώρες υλικό (τσάμπα), και μετά δώσε σε κάποιον 2-3.000 να σου κάνει δουλίτσα στο μοντάζ σούπερ!

Ή αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Αν και με ειλικρίνεια θα πω ότι γέρνει στο ότι οι πιο πολλοί είναι αδιάφοροι για την ποιότητα του βίντεο.
Ασε που πια δεν υπάρχει και πολύ χρήμα στον Έλληνα οπότε ολονκαι περισσότεροι βολεύονται αγγαρευοντας φίλους και συγγενείς για την κάλυψη του μυστηρίου.
Εδώ ερχομαστε στο σημείο κλειδί που είναι ή προσιτή και τεχνολογία σε όλους.
Με 500 ευρώ πια έχεις δυνατότητα για 4Κ και με λίγα παραπάνω από 1000 ευρώ τα έχεις όλα σε ένα με την NX1.
Ολα αυτά στη θεωρία και για ερασιτεχνική δουλειά, στο επαγγελματικό αποτέλεσμα (και δεν αναφέρομαι στη δουλειά που πληρώνεται αλλά στο άρτιο τελικό αποτέλεσμα) μετράνε αλλά που συχνά δεν έχουν και άμεση σχέση με τον εξοπλισμό.
Αν κάποιος αγοράζοντας μια μηχανή πιστεύει ότι έγινε και καλλιτέχνης ή επαγγελματίας μάλλον πλανατε πλάνην οικτράν.
Από την άλλη ή αγορά ακριβού εξοπλισμού μπορεί να καλύψει τη φωτογραφική ενδοια του κατόχου.

Απάντηση: Re: samsung nx1

Φαίνεται ότι θα έχουν κάποιες καινοτομίες και διάβασα κάποια ενδιαφέροντα πραγματάκια, σίγουρα η Nikon ξέρει τι κάνει, το γεγονός όμως είναι ότι είναι μία κάμερα με καμιά 350gr παραπάνω από τη ΝΧ1 δεν την κάνει καλύτερη, στη δική μου λίστα αυτό είναι μειονέκτημα. Με το ζόρι κατάφεραν να βάλουν 4K, και δεν το λέω υποτιμητικά, αυτό για όσους δεν είχαν καταλάβει τι μηχανήματα είναι οι τελευταίες ΝΧ. Ας πούμε, αυτό που κάνει DIS h ΝΧ1 εσωτερικά, χρειάζεται απίστευτη υπολογιστική ισχύ. έχουν βάλει τα καλύτερα μέσα οι Κορεάτες! Ευνοούνται, από το γεγονός ότι είναι ίσως η μόνη επαγγελματική κάμερα με τα πάντα προερχόμενα εσωτερικά από μία εταιρία.

Επίσης όλοι "κορόιδευαν" την ΝΧ500 γιατί είχε crop στο 4Κ, και τελικά μία κάμερα που κοστίζει 4 φορές παραπάνω, που θα βγει ενάμιση χρόνο μετά, που ζυγίζει 2 φορές πάνω, έχει παρόμοιο crop, αλλά πουθενά δεν είδα "κράξιμο", σε κάποια αυστηρά βιντείστικα φόρουμ υπήρξε λίγο "αναστάτωση", αλλά τίποτα σπουδαίο.

Από ότι βλέπω, εκτός αν κάνει την έκπληξη η Sony, η Νικον θα είναι ο κυρίαρχος στις APS-C - που μπορείς πραγματικά να αγοράσεις- για το 2016-2017, και αυτό δείχνει πόσο μπροστά ήταν η ΝΧ1 ενάμιση- δύο χρόνια πριν.

Όπως και να έχει, από ότι διαβάζω και στα φόρουμ της Νίκον, κάποιοι είναι σίγουροι ότι θα έχει αυτές τις παιδικές αρρώστειες που αναφέρεις, και υπολογίζουν μετά το Σεπτέμβριο ή πριν τα Χριστούγεννα για αγορά. Πάντως συμφωνώ με την επιλογή μικρού - σχετικά - αισθητήρα, αν δίνει κάποιο πλεονέκτημα σε ISO, αυτά βέβαια θα τα δούμε σε 3-4 μήνες που θα κυκλοφορήσει η κάμερα (1999 body only, να θυμίσω). Μέχρι τότε οι ΝΧ θα έχουν τραβήξει πολλές φωτοζ και βίντεοζ!

Νομίζω η μόνη ελπίδα σωτηρίας για τη Νίκον είναι η συνεργασία με Σάμσουνγκ, σίγουρα θα υπήρξαν συζητήσεις (όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά), αλλά η Νίκον δεν είναι όσο μεγάλη είναι η Canon, ούτε έχει τόση τεχνολογία όσο η Sony, και τα ηλεκτρονικά, το hardware και το software είναι πολύ απαιτητικά πλέον. Διάβαζα τα software updates της ΝΧ1, και σκεφτόμουν πόση δουλειά χρειάζεται πλέον για μία κάμερα. Παλιά έπαιρνες μία FM2 ή ΑΕ1, και δούλευε για πάντα (σχεδόν), και ούτε update, ούτε συμβατές κάρτες, ούτε τίποτα!
πάντως νομίζω οτι ειναι άδικο να "θάβεις" μηχανές που δεν έχουν κυκλοφορήσει καν στην αγορά θέλοντας να υποστηρίξεις την επιλογή σου, αλήθεια πιστεύεις οτι οι Samsu...gg είναι καλύτερες και στην φωτογραφία;

φιλικά Γιώργης

Απάντηση: Re: samsung nx1

όχι δεν το έχω ψάξει. Μιλάω καθαρά υποθετικά με την ιδιότητα του "πελάτη" και λέω, χωρίς να θέλω να προσβάλλω οποιονδήποτε επαγγελματία, ότι αν ήθελα βιντεοσκόπηση τελετής εν έτει 2016, θα ήθελα να είναι σε 4Κ χωρίς όμως "καπέλο" λόγω 4Κ, τη στιγμή που το 4Κ έχει περάσει πλέον και σε consumer μηχανές του πεντακοσάρικου.

Και εγώ θα ήθελα να γίνει από καλό φωτογράφο έστω και με φιλμ, όπως ένα υποδειγματικό πορτρέτο από το γάμο της μητέρας μου (από διοπτική, μου είχε πει ο σχωρεμένος πλέον φωτογράφος τους). Για κάποιους μετράει το περιεχόμενο, για άλλους πάλι πρώτα το μέσο. Προτιμήσεις είναι αυτές. Ή εμμονές, όπως το δει κανείς.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κατ'αρχάς oi Sigma, Tokina, Tamron δεν υποστηρίζουν ΝΧ.

Surprize, surprize. Οσονούπω ούτε καν η ίδια η Samsung (αν δεν το έχει εγκαταλείψει ήδη).

Για σοβαρή βίντεο δουλειά, μία dedicated video camera είναι must. Χίλιες φορές να πάω με μία C100, παρά με 5DmarkIII, και η πρώτη C100 είναι στα λεφτά της 5D πλέον.

Η πιο σωστή κουβέντα νομίζω.

Δεν καταλαβαίνω την επιμονή στο "υβρίδιο" όταν το κόστος του τελευταίου (ως συστήματος εννοώ) αρχίζει και παραγίνεται σοβαρό. Όντως η C100 έχει φθηνηνει σε επίπεδα που κανείς επαγγελματίας δεν έχει δικαιολογία περί υβριδίων. Ο ερασιτέχνης, φυσικά να το καταλάβω. Αλλά και ο τελευταίος, θα πρέπει να αποφασίσει τι πραγματικά χρειάζεται, γιατί βλέπω το βίντεο να καθορίζει ολοένα και περισσότερο την επιλογή μιας φωτογραφικής μηχανής. Το δουλεύει όντως τόσο ο ερασιτέχνης ή πρόκειται απλώς για δυνατότητα να 'χαμε να λέγαμε; Προσωπικώς δεν τολμώ ούτε να το αγγίξω πλην περιπτώσεων καταγραφής της στιγμής (καλύτερη ποιότητα από το κινητό, οκ). Αλλά εκεί δεν χρειάζεται και 4Κ η αφεντομουτσουνάρα μου, ας σοβαρευτούμε λιγάκι.

σωστος ο Τασος!
εχουν γραφτει ενα σορο για την καμερα αλλα .... ουτε ενα βιδεο δεν ανεβασε καποιος:eating:

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Δεν καταλαβαίνω την επιμονή στο "υβρίδιο" όταν το κόστος του τελευταίου (ως συστήματος εννοώ) αρχίζει και παραγίνεται σοβαρό. Όντως η C100 έχει φθηνηνει σε επίπεδα που κανείς επαγγελματίας δεν έχει δικαιολογία περί υβριδίων. Ο ερασιτέχνης, φυσικά να το καταλάβω. Αλλά και ο τελευταίος, θα πρέπει να αποφασίσει τι πραγματικά χρειάζεται, γιατί βλέπω το βίντεο να καθορίζει ολοένα και περισσότερο την επιλογή μιας φωτογραφικής μηχανής. Το δουλεύει όντως τόσο ο ερασιτέχνης ή πρόκειται απλώς για δυνατότητα να 'χαμε να λέγαμε; Προσωπικώς δεν τολμώ ούτε να το αγγίξω πλην περιπτώσεων καταγραφής της στιγμής (καλύτερη ποιότητα από το κινητό, οκ). Αλλά εκεί δεν χρειάζεται και 4Κ η αφεντομουτσουνάρα μου, ας σοβαρευτούμε λιγάκι.

Επειδή δεν την καταλαβαίνεις εσύ (κρίνοντας με βάση τις δικές σου ανάγκες και προτεραιότητες) τη χρησιμότητα του video&photo 4K και κατ' επέκταση την ευελιξία και πρακτικότητα μιας υβριδικής μηχανής, δεν χρειάζεται να το ειρωνεύεσαι κιόλας και μάλιστα επί μονίμου βάσεως.

Ας τα προσφέρει όλα η Χ μηχανή, και ο καθένας ας αξιοποιεί όποια δυνατότητα θέλει.

Προσωπικά επί μια δεκαετία, μέχρι το 2010, όσο άντεξα στον εγκλωβισμό των DSLR, όπου κι αν πήγαινα, αναγκαστικά κουβαλούσα και ξεχωριστή μηχανή για βιντεοκάμερα. Επί 5 χρόνια μετά έμπλεξα με μεσοβέζικες λύσεις mirrorless. Πώς να μην ενθουσιαστώ το 2015 με την NX1 που τα συνδυάζει όλα σε ένα, χωρίς σοβαρές υποχωρήσεις πουθενά; Και μάλιστα με κόστος κάτω από χιλιάρικο;
1,5 χιλιάρικο έδινα πάντα μόνο για καλή βιντεοκάμερα, ξέχωρα από φωτογραφική. Τώρα με κάτω από χιλιάρικο έχω υπερόπλο μόνιμα μαζί μου.

σωστος ο Τασος!
εχουν γραφτει ενα σορο για την καμερα αλλα .... ουτε ενα βιδεο δεν ανεβασε καποιος:eating:

Μην αγχώνεσαι, θα ανοίξει το μάτι σου σε λίγες μέρες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Προσωπικά επί μια δεκαετία, μέχρι το 2010, όσο άντεξα στον εγκλωβισμό των DSLR, όπου κι αν πήγαινα, αναγκαστικά κουβαλούσα και ξεχωριστή μηχανή για βιντεοκάμερα.

Οι λόγοι; Πλην επαγγελματικών εννοώ.
Και γιατί δεν κάλυπτε πχ το iphone? Φαντάζομαι τα τεκταινόμενα σε μια φιλική συνάντηση είναι ικανό να τα απαθανατίσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Δεν φτάνει το iPhone για βίντεο για τους ίδιους ακριβώς λόγους που δεν σου φτάνει εσένα για φωτογραφία.

Εντάξει βρε Γιάννη θεωρώ υπερβολικό το άγχος σου ειδικά χρόνια τώρα για να μην χάσεις την τέλεια ποιότητα σε φωτό και βίντεο στις προσωπικές σου στιγμές.
Μήπως όμως με τόση καταγραφή ξεχάσες να τις ζήσεις.
Τον τελευταίο καιρό όταν τραβάω βίντεο τα παιδιά μου ή προσπαθώ να στηρίξω κάπου τη μηχανή ή τραβάω αλλά ρίχνοντας μόνο κλέφτες ματιές στην οθόνη ώστε να μην χάνω την πραγματική ζωή που εξελίσεται μπροστά μου και σε δευτερόλεπτα είναι παρελθόν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Δεν φτάνει το iPhone για βίντεο για τους ίδιους ακριβώς λόγους που δεν σου φτάνει εσένα για φωτογραφία.

Κάνεις λάθος. Δεν παίρνω φωτογραφική μηχανή όπου πάω.
Αν θέλω απλώς να απαθανατίσω μια στιγμή μου κάνει το κινητό μου. Πιθανότατα δεν θα πάρω μηχανή αν βγω μια βόλτα, πλέον ούτε αν είναι βόλτα με τα παιδιά μου.
Παλιότερα είχα περάσει από το στάδιο του άγχους της στιγμής που χάνεται (ιδίως όταν ήταν μικρά), αλλά ανακάλυψα πως δεν μου έδωσε ούτε στιγμές, ούτε καλύτερες φωτογραφίες.

Δεν είναι άγχος το βίντεο, αλλά ευχαρίστηση και χόμπι, όπως ακριβώς και η φωτογραφία.
Δεν είμαι μόνιμα πίσω από μια κάμερα, τις περισσότερες φορές είμαι μπροστά από τον φακό συμμετέχοντας στις προσωπικές στιγμές.
Και τραβώ βίντεο πολύ-πολύ επιλεκτικά.
Δυνατότητες όπως wifi, έλεγχος από το κινητό, δυνατότητα pause, πολύ καλό 1080/100fps κτλ. σε κάποιους φαντάζουν μπλιμπλίκια και ανάλωση στα specs, αλλά στην πράξη είναι σημαντικά βοηθήματα που σου λύνουν τα χέρια.
Αντίστοιχα σημαντικό είναι να μην υπερθερμαίνεται η μηχανή, που και σε αυτόν τον τομέα διαπρέπει η NX1 παρά την τεράστια υπολογιστική ισχύ σε πραγματικό χρόνο.

Να συμπληρώσω ότι ενώ το βίντεο με έπεισε να πάρω NX1, στην πορεία με έπεισε και ως φωτογραφική.
Τώρα που την έχω ζήσει, θα μπορούσα να την πάρω ακόμη και καθόλου βίντεο να μην πρόσφερε.
Είναι ταχύτατη, με άμεση απόκριση, τέλειο κράτημα και προσφέρει απολαυστική εμπειρία χρήσης.

@send
Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στη χρήση της μηχανής του που κάνει ο καθένας.
Το λάθος για μένα είναι να ειρωνευόμαστε τη χρήση που κάνει ο άλλος.
Εγώ π.χ. ποτέ δεν κατάλαβα τι βρίσκουν οι φωτογράφοι/βιντεολήπτες στον έναστρο ουρανό και τρελαίνονται τόσο. Αλλά δεν θα κάτσω να ειρωνεύομαι την αστροφωτογράφιση επί μονίμου βάσεως επειδή είναι κάτι ξένο και αδιάφορο για μένα.

Last edited:

https://www.selexion.be/fr/samsung-nx1-body-noir/samsung/1438076917377

799 ευρώ σκέτο σώμα, αλλά δεν στέλνουν εκτός Βελγίου. Και έχουν κάκιστη επικοινωνία, ουσιαστικά δεν πήρα προσωπική απάντηση σε κανένα e-mail, ενώ αργεί και η παράδοση πάνω από 10 μέρες εντός Βελγίου.
Με πολλά τηλέφωνα προς Αμερική στα κεντρικά της εταιρίας μεταφόρτωσης bongous λόγω καθυστερήσεων κατάφερα κι έφερα δύο κομμάτια με χρήση βελγικής διεύθυνσης και μου βγήκε το ένα 855 ευρώ.
Περισσεύει ένα αν το θέλει κάποιος από εδώ όσο ακριβώς μου βγήκε.

πάντως νομίζω οτι ειναι άδικο να "θάβεις" μηχανές που δεν έχουν κυκλοφορήσει καν στην αγορά θέλοντας να υποστηρίξεις την επιλογή σου, αλήθεια πιστεύεις οτι οι Samsu...gg είναι καλύτερες και στην φωτογραφία;

φιλικά Γιώργης

Νομίζω δεν διάβασες αυτό που έγραψα, ή δεν το κατάλαβες.

Πρώτα από όλα δεν με ενδιαφέρει να υποστηρίξω τίποτα, καθώς οι επιλογές μου βαραίνουν εμένα, και κανέναν άλλο, επίσης δεν έχω κόλλημα με καμία εταιρία, σε οποιοδήποτε αντικείμενο/εργαλείο/υπηρεσία. Whatever works, και φυσικά δεν θα γίνω απολογητής μίας πολυεθνικής Νότιο Κορεάτικης μεγαλο εταιρίας, που πιθανώς να έχει το ίδιο, ή περισσότερο, GDP σε σχέση με την Ελλάδα.

Λέω ότι θα έχει κάποιες καινοτομίες, που περιμένω να δω τη χρησιμότητά τους, και αναφέρω ότι η Νίκον ξέρει τι κάνει. Σε πολύ κόσμο προτείνω 3300 αυτή τη περίοδο, ειδικά όταν ήταν 349 τη περίοδο των γιορτών. Έπειτα αναφέρω ότι "η Νικον θα είναι ο κυρίαρχος στις APS-C - που μπορείς πραγματικά να αγοράσεις- για το 2016-2017" (η σπόντα πάει στη ΝΧ1 που δεν πωλείται πραγματικά, και 6100, που όλο ακούμε, και δεν βλέπουμε). Επίσης λέω κάτι που διαβάζω σε φόρουμ της Νίκον, οπότε δεν εκφράζω προσωπική άποψη για τις παιδικές αρρώστειες, και μετά αναφέρω την άποψή μου για το μέλλον της Νίκον, καθώς φαίνεται ότι μένουν αρκετά πίσω από την Canon, και με τους ρυθμούς ανάπτυξης της Sony σε 2-3 χρόνια θα την περάσει. Ίσα ίσα που ανησυχώ κι'όλας. Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις το θάψιμο, μόνο "πικρία" εκφράζω για το crop της ΝΧ500, για τους λόγους που αναφέρω.

Οι SamsungZ να είναι καλύτερες από ποιές; Δεν μου λες με τι να συγκρίνω, και δυστυχώς, η Νικον δεν έχει αντίστοιχη mirrorless. Eπειδή μία κάμερα γράφει Nikon δεν την κάνει καλύτερη κάμερα από κάποια άλλη, δεν την κάνει και χειρότερη βέβαια. Η γνώμη μου είναι ότι η ΝΧ1 από τότε που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα, είναι η καλύτερη cropped κάμερα της αγοράς, και τουλάχιστον από τις πρώτες πληροφορίες, η Nikon D500 δεν φαίνεται να την φτάνει. Τώρα αν βγει κάτι που με εξυπηρετεί περισσότερο, είτε έρχεται από Sony, είτε από Pentax, είτε από Casio, είναι πιθανός στόχος!

Κοίταξα στο cameratools και η μπαταρία της ΝΧ1 είναι εξαντλημένη, έχει κανείς καμία πρόταση για after market ή Samsung σε "καλή" τιμή;
Επίσης για τα προστατευτικά οθόνης, είχα antireflective/ matte στην ΝΧ300, και ήμουν ευχαριστημένος, ξέρει κανείς κανένα αντίστοιχο για ΝΧ1/ΝΧ500; Πιστεύεται τα crystal clear είναι εντάξει;

...Κοίταξα στο cameratools και η μπαταρία της ΝΧ1 είναι εξαντλημένη, έχει κανείς καμία πρόταση για after market ή Samsung σε "καλή" τιμή;...

Εγώ έχω πάρει δύο Jupio BP1900 με 19,60 από εδώ και προς στιγμήν δεν βλέπω διαφορά από τη γνήσια.

Διπλός φορτιστής της Ex-Pro με οθόνη LCD για την NX1:

http://www.amazon.co.uk/Ex-Pro®-Samsung-Battery-Charger-BP1900/dp/B013WXGH6M

kM3C8K.jpg

Εγώ φορτιστή είχα πάρει τον γνήσιο Samsung από το placemoll.gr, αν θυμάμαι καλά είχε 23 . Μετά την δική μου παραγγελία τον κατέβασε από το site.

Τον χρησιμοποείς; Εγώ διαπίστωσα ότι η φόρτιση πάνω στη μηχανή μέσω usb είναι πιο πρακτική στην περίπτωση που έχει κανείς μόνιμα συνδεδεμένο το battery grip.

Το battery grip φέρει μόνο τη δεύτερη μπαταρία, οπότε είναι λίγο φασαρία να αποσυνδέει κανείς το battery grip για να βγάλει την εσωτερική μπαταρία. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πήρα τον διπλό Ex-Pro φορτιστή. Στον μονό φορτιστή φορτίζω την τρίτη μπαταρία που κουβαλάω σαν ρεζέρβα.

Μια φορά μόνο χρειάστηκα την τρίτη μπαταρία, όταν είχα ξεχάσει αφόρτιστη τη μηχανή. Με το battery grip και τις δύο μπαταρίες η αυτονομία είναι αρκετά μεγάλη. Ένα ακόμη καλό του μεγαλύτερου σώματος που επιτρέπει μεγάλες μπαταρίες σε σύγκριση με άλλες mirrorless.