Samsung nx1

Re: samsung nx1

εμένα πάλι μου κόλλησε χτες. την άναψα, πάτησα play, zoom out με τη ροδέλα, και κόλλησε δείχνοντας μικρό εικονίδιο της φωτογραφίας, χωρίς όμως να δείχνει τις υπόλοιπες. Αυτή τη φορά με άλλη μνήμη (Transcend 256). τελικά έβγαλα την μπαταρία και την ξαναέβαλα για να ξεκολλήσει.
Αν το ξανακάνει θα τη μαλώσω και θα τη στείλω πίσω.
tzo σιγά μην κρατήσεις 10 χρόνια την ΝΧ1. δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγει καλύτερη μηχανή το 2016.

Είδες που δεν υπάρχει σωτηρία;

Ακόμη και εξειδικευμένη μηχανή μόνο για βίντεο να πάρεις από τη σειρά "s" της Sony, εικόνα σαν της NX1 δεν πρόκειται να έχεις.
Και αυτό χωρίς να επεκταθώ καν σε θέματα εργονομίας, ευχρηστίας, αυτονομίας κτλ.

Αυτό που λέει ο Βασίλης ισχύει.
Στο flickr δεν υπάρχουν δυνατές φωτογραφίες από τη μηχανή και δεν αναφέρομαι στις ψεύτικες. (Εννοώ τις πόλη επεξεργασμένες)

Σύγκριση με 1D C και FS5, μηχανές πολλών χιλιάδων ευρώ:

nx1-sharpness.jpg

fs5-vs-1d-c-sharpness.jpg

http://www.eoshd.com/2016/01/sony-fs5-codec-problems-and-4k-ripped-edges-bug/

δηλαδή η ΝΧ1 των 1.000 ευρώ και κατ'επέκταση η ΝΧ500 που πήρα με 200 ευρώ έχει πιο καλό βίντεο από την FS5 και την 1DC? χάρηκα τώρα

850 ευρώ με όλα τα έξοδα μαζί έφτασε να μου βγει το σώμα της NX1.

Και κάνουμε σύγκριση με επαγγελματικές μηχανές χιλιάδων ευρώ, με τις τελευταίες να τα βρίσκουν μπαστούνια.
Τόσο σε απόδοση όσο και σε vfm παραμένει αξεπέραστη η NX1.

Η Canon αποκλείεται να προσφέρει μηχανή κάτω από χιλιάρικο με εικόνα που να ξεπερνά τις επαγγελματικές της μηχανές, το ίδιο και η Sony.
H Nikon έβγαλε την D500 κοντά στα 3 χιλιάρικα και αυτή με crop 4K.

στις επαγγελματικές όμως έχουν αρχίσει να παίζουν αναλύσεις 4Κ/120 και 5Κ απότι πήρε το μάτι μου... σε 1-2 χρόνια το 4Κ/30 θα είναι λίγο πίσω

10 μηχανές αλλά ούτε 10 φωτογραφίες εδώ μέσα...
Αν για να μην αδικω ο cyderdel έχει βάλει κάποιες.
Και σκοπεύω να βάλω πολλές ακόμη...ο χρόνος μου λείπει για να της τον αφιερώσω. Και μην ξεχνάτε το video, ο Βασίλης ήδη ξεκίνησε...

στις επαγγελματικές όμως έχουν αρχίσει να παίζουν αναλύσεις 4Κ/120 και 5Κ απότι πήρε το μάτι μου... σε 1-2 χρόνια το 4Κ/30 θα είναι λίγο πίσω

Γίνε πιο συγκεκριμένος και γράψε συγκεκριμένα μοντέλο, μέγεθος αισθητήρα και τιμή της επαγγελματικής κάμερας στην οποία αναφέρεσαι και μετά θα σου απαντήσω αν έχει νόημα να περιμένεις τέτοια επίδοση σε φωτογραφική κάτω από χίλια ευρώ και μάλιστα σε 1-2 χρόνια!

Η Red Raven κοντά στα $6.000 4Κ/120

Η RED Scarlet-W 5K 60fps, 4K 150fps, κοντά στα 10κ

και η GH5 που θα βγεί μέσα στο 2016 με 4Κ/60p

To 4K της ΝΧ1 δε λέω, είναι φανταστικό αλλά κάποιες στιγμές είναι περιοριστικό όταν έχεις γρήγορη κίνηση

Οi RED δεν ειναι και φωτογραφικες, αρα ακυρη η συγκριση. Δε μιλαμε εδω για βιντεοκαμερες , οσο κι αν θελουν καποιοι να το νομιζουν.

Θελουμε και τα 2 απο μια καλη συγχρονη μηχανη, για βιντεοκαμερες υπαρχουν πολλες λυσεις , που δεν μας ενδιαφερουν τοσο ομως (τουλαχιστον εμενα).
Και φυσικα μιλαμε για λογικα κοστη και βαρος-ογκο.
Oi red ειναι τεραστιε , κοστιζουν πολυ και απεθυνονται σε αλλο κοινο.

H gh5 κατσε να βγει πρωτα και μετα βλεπουμε....

Απάντηση: Re: samsung nx1

850 ευρώ με όλα τα έξοδα μαζί έφτασε να μου βγει το σώμα της NX1.

Και κάνουμε σύγκριση με επαγγελματικές μηχανές χιλιάδων ευρώ, με τις τελευταίες να τα βρίσκουν μπαστούνια.
Τόσο σε απόδοση όσο και σε vfm παραμένει αξεπέραστη η NX1.

Η Canon αποκλείεται να προσφέρει μηχανή κάτω από χιλιάρικο με εικόνα που να ξεπερνά τις επαγγελματικές της μηχανές, το ίδιο και η Sony.
H Nikon έβγαλε την D500 κοντά στα 3 χιλιάρικα και αυτή με crop 4K.
Να διορθωσουμε γιαυτους που δεν γνωριζουν οτι η Niokn D500 το σωμα κοστιζει γυρω στα 1800 νομιζω και οχι 3000 χιλιαρικα και πιστευω σε κανα χρονο οτι θα πεσει η τιμη της πιο κατω

Μάλλον δεν κατάλαβες το συλλογισμο μου. Δε συγκρίνω τη Red με την nx1. Λέω ότι αν ΤΩΡΑ η Red έχει 4K/150 τότε το 2017 οι prosumer μηχανές θα έχουν τουλάχιστον 4Κ/120 και υψηλότερη ανάλυση πιθανόν. Η τεχνολογία καλπάζει.

και το 2018 το 8Κ θα μπει στο παιχνιδι... δε λεει αυτο τιποτα.

ΥΓ... στο καναλι που δουλευω, επεξεργαζομαι τωρα SD , οποτε ολ αυτα ειναι να εχουμε να λεμε!!! :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Να διορθωσουμε γιαυτους που δεν γνωριζουν οτι η Niokn D500 το σωμα κοστιζει γυρω στα 1800 νομιζω και οχι 3000 χιλιαρικα και πιστευω σε κανα χρονο οτι θα πεσει η τιμη της πιο κατω

2329 για την ακρίβεια η D500 και 3329 με τον 16-80/2.8-4.
https://www.fotokoch.de/neuheiten.html
850 έφτασε η NX1 και 1500 με τον 16-50/2-2.8, που είναι optimized και για βίντεο.

Η Red Raven κοντά στα $6.000 4Κ/120
Η RED Scarlet-W 5K 60fps, 4K 150fps, κοντά στα 10κ
και η GH5 που θα βγεί μέσα στο 2016 με 4Κ/60p
To 4K της ΝΧ1 δε λέω, είναι φανταστικό αλλά κάποιες στιγμές είναι περιοριστικό όταν έχεις γρήγορη κίνηση

Μάλλον δεν κατάλαβες το συλλογισμο μου. Δε συγκρίνω τη Red με την nx1. Λέω ότι αν ΤΩΡΑ η Red έχει 4K/150 τότε το 2017 οι prosumer μηχανές θα έχουν τουλάχιστον 4Κ/120 και υψηλότερη ανάλυση πιθανόν. Η τεχνολογία καλπάζει.

Χαχα, για Red των 6 και 10 χιλιάδων δολαρίων μιλάς;
Αν μιλάμε για τέτοια ποσά και για τόσο εξειδικευμένες επαγγελματικές βιντεοκάμερες χαίρω πολύ.
Αλήθεια πιστεύεις ότι σε 1-2 χρόνια θα έχουμε παρόμοιες επιδόσεις στις υβριδικές φωτογραφικές του χιλιάρικου;!

H GH5 θα βγει, αλλά ντε φάκτο δεν θα έχει ούτε αισθητήρα aps-c, ούτε 28MP, ούτε full sensor readout και downscale από 6.5 σε 4Κ.
Ούτε 4K/50p περιμένω να έχει, αλλά και να έχει θα είναι με τρικ με upscale αμφιβόλου ποιότητας.
Ας καταφέρει πρώτα να έχει καλό 1080/100p, γιατί της GH4 ήταν απαράδεκτο. Σαν 720 και με upscale ήταν.

4K/50p η HC-X1000 των 3.000 προσφέρει, αλλά με τι αισθητήρα, 1/2.3"!

Last edited:
Απάντηση: samsung nx1

Πόση ώρα γράφει η NX1 σε 1080 & 4Κ?
μέχρι 29:59 και ξαναξεκινά όπως η Αμερικάνικη GH4, ή σταματά εκεί και χρειάζεται άτομο να ξαναπατήσει το REC;