Samsung nx1

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

'Ο,τι να 'ναι.
Μάλλον δωρεάν θα τη δώσουν στους 10 πρώτους που θα πάρουν τηλέφωνο στα κεντρικά.
Μετά θα κλείσουν το τμήμα και θα ασχοληθούν με την καλλιέργεια τρούφας. :marchmellow:

Πες μας και τη δική σου πρόλεψη πέρα από το να ειρωνεύεσαι τι γράφει ο άλλος.
Η δική μου άποψη είναι ότι η α6100 θα έχει τόσες ελλείψεις σε σχέση με την NX1 που δεν θα υπάρχει καν θέμα σύγκρισης.

Το ορκίζεσαι;

Το σώμα είναι θωρηκτό με πλήρη στεγανοποίηση και άριστη ποιότητα κατασκευής. Δεν προβλέπω να πάρει νερό ή να χαλάσει για πολλά χρόνια.
Αν τόσο πια είμαι άτυχος και προκύψει σε βάθος χρόνου ηλεκτρονικό πρόβλημα και είναι άλυτο, ε τότε θα έχω τα άλλα δύο σώματα.

Σε σύγκριση με τα σώματα των α7 πάντως, για την αντοχή στο χρόνο της NX1 είμαι πιο αισιόδοξος.
Το ίδιο και περισσότερο ξεγραμμένη θα έχω μία α7 μετά από πέντε χρόνια, ότι αν προκύψει σοβαρό ηλεκτρονικό πρόβλημα θα έχει νόημα η επισκευή.
Και στο μεσοδιάστημα, οι α7 είναι μη μου άπτου, ενώ την NX1 κάτω από τη βρύση να τη βάλεις, δεν θα πάθει τίποτα.
Η α6000 ούτε σταγόνα δεν αντέχει.

https://www.youtube.com/watch?v=HzFGoGYxvM8

Last edited:
Re: samsung nx1

Αυτές οι υποχρεώσεις της εταιρείας, δηλαδή της τεχνικής υποστήριξης του προϊόντος, θα σταματήσουν σε μια πενταετία από την στιγμή που θα ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει την παραγωγή, πράγμα που δεν έχει κάνει ακόμη, και αυτό από μόνο του δίνει μια ελπίδα. Από την άλλη μπορεί αυτή η τακτική, της μη ανακοίνωσης της τελικής αποχώρησης, να έχει ως σκοπό τη εξάντληση του ήδη υπάρχοντος στοκ και μετά να ανακοινωθεί το τέλος. Το μάρκετινγκ είναι εντελώς απρόβλεπτο και πάρα πολλές φορές μας εκπλήσσει. Όπως και να έχει πάντως, η επιλογή κάποιου να επενδύσει στο σύστημα ΝΧ, ακόμη και αν γνωρίζει τα τεκταινόμενα, δεν είναι λανθασμένη, κατά τη γνώμη μου πάντα, γιατί το κόστος είναι σχετικά μικρό και το προϊόν καλό, ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αν κάποιος δεν θέλει να πάρει το ρίσκο αυτό είναι επιλογή του και είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό. Η ειρωνεία όμως δεν του αξίζει νομίζω. Άλλωστε πολλοί από τους ώριμους επικριτές θα ήταν κάλλιστα κάτοχοι το, και πιστεύω ότι ακόμη και τώρα κοιτάζουν τις τιμές μήπως βρεθεί κάποια καλή ευκαιρία...

Απάντηση: Re: samsung nx1

μα τι να το κανω οταν αγοράζω μια NXx4=4000(Tzo) και οι φακοι κανα τριχιλιαρο=7000(Tzo) χονδρικα χονδρικα, ε και δεν παω να παρω μια Nikon D5 να λεω οτι εχω και μηχανη, εξαλλου ο aljazira λεει οτι του κολησε και καποιο αλλο μελος, και για καμενες οθονες ακουω, εγω νομιζω οτι ειναι πολυ ψευτικη και σιγουρα με πολλα προβληματα στο μελλον, μη βιαζεστε, τωρα ειναι ακομα η αρχη, με τον καιρο βγαινουν ολα στην επιφανεια

βλεπω οσοι εχουν αγορασει Nx εχουν παρει και μια nx 500 back up, μονο οικονομικη που δεν βγαινει τελικα,

τα περισοτερα σσυμπερασματα μου ειναι απο εμπειρειες και περιγραφες μελων εδω μεσα και απο ξενα forums

ειναι πολλα τα λεφτα και πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στις αγορες μας

φιλικά Γιωργης

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Δική μου επιλογή να πάρω πάνω από 1 μηχανές, δεν είναι υποχρεωτικό.

Προσωπικά κάνω τη δουλειά μου καλύτερα με τρεις NX1 παρά με μία D500, κι έχω καλύτερη εικόνα στο βίντεο.

Μου αρέσει πάντα που πετάς δηλητήριο και βάζεις το φιλικά Γιώργης στο τέλος, χαχα!

Εμένα αν μου χαλάσει η ΝΧ1 θα βάλω spare parts από την ΝΧ500 :) Η οθόνη πρέπει να είναι η ίδια λογικά

Εσύ Μάνο να δούμε τι θα πάρεις όταν επιστρέψεις την NX1 στο amazon, έτσι όπως έχεις καλομάθει με την ποιότητα εικόνας στο βίντεο και με το DIS της NX1 + τον σταθεροποιητή του 50-150/2.8.

Για το κόλλημα με την 256άρα Transcend δοκίμασε να κάνεις ένα format εντός μηχανής.
Εγώ είμαι κατά της συνήθειας να μαζεύεις και να διατηρείς ένα κάρο βιντεάκια επί τρεις μήνες (!) στην κάρτα χωρίς συχνό format.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Δική μου επιλογή να πάρω πάνω από 1 μηχανές, δεν είναι υποχρεωτικό.

Προσωπικά κάνω τη δουλειά μου καλύτερα με τρεις NX1 παρά με μία D500, κι έχω καλύτερη εικόνα στο βίντεο.

Μου αρέσει πάντα που πετάς δηλητήριο και βάζεις το φιλικά Γιώργης στο τέλος, χαχα!

εγω λεω την αληθεια, ουτε δηλητηρια, ουτε υπονοουμενα, αλλα ειμαστε off topic

φιλικά Γιώργος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Δεν μπορώ να κάνω quote τα δηλητήρια με προσωπικές αιχμές/επιθέσεις που έχεις πετάξει κατά καιρούς συγκεκριμένα προς το άτομό μου γιατί έχουν σβηστεί από τη διαχείριση.

Φιλικά Γιάννης

:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Kαι το 2016 κιόλας, χαχα, εδώ γελάμε!

Και ποια μηχανή περιμένεις να έχει καλύτερη απόδοση; Η α6100; :flipout:

Και φαντάζομαι περιμένεις να τα δώσει όλα απλόχερα η Sony, πατώντας και α7sII και FS5/7, έτσι από την υπερβολική της αγάπη στο consumer aps-c. :flipout:

Και ως δια μαγείας αυτή η απροσδόκητα τρελή απόδοση θα συνοδεύεται και από απαλλαγή από οποιοδήποτε θέμα υπερθέρμανσης και με αυτονομία σούπερ!
Και βέβαια με οθόνη αφής και ξαφνικά και με f/2-2.8 zoom και με όλα, και με κόστος στα 500-600 το σώμα, επειδή έτσι μάθαμε από την α6000.

Πες μας και τη δική σου πρόλεψη πέρα από το να ειρωνεύεσαι τι γράφει ο άλλος.

Είπες τίποτα για ειρωνία;

Το τι περιμένουμε το φαντάζεσαι μόνος σου, όπως και πολλά άλλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Δεκτό! Ναι, ειρωνεύτηκα την α6000 και την ίδια τη Sony και θα το ξανακάνω. Δεν είναι το ίδιο με την ειρωνεία σε χρήστη.
Για μηχανές ό,τι θέλουμε μπορούμε να πούμε, αφού δεν προσβάλλουμε κανέναν.

Ακόμη όμως δεν μου αναφέρεις, αν πιστεύεις ότι θα έχει όλα τα καλούδια της NX1 η α6100, τόσο σε specs όσο και σε κατασκευή, ώστε να αξίζει η αναμονή.

Απάντηση: samsung nx1

Η NX1, κατ' εμέ, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία α6000 με 4Κ συνολικά.

Η α6100 περιμένω να έχει 4Κ και επιπλέον IBIS.

Οπότε, μόνο για το IBIS είναι αυτομάτως καλύτερη, για τις δικές μου ανάγκες.
Αυτομάτως σταθεροποιούνται ένα κάρο manual φακοί και με πολύ καλύτερο σύστημα χειροκίνητης εστίασης.
Στην NX1 ούτε το σημείο εστίασης δεν μπορείς να κουνήσεις.
Αντιστοίχως και για τους prime που δεν έχουν σταθεροποίηση.

Μην αρχίσουμε να συγκρίνουμε τώρα το ibis με το dis,δεν έχει νόημα.

Επίσης περιμένω να είναι πιο compact από την nx1.

Συν ότι θα υπάρχει υποστήριξη αύριο.

Επίσης θεωρώ ανούσιο να κάνω προβλέψεις και να τσακώνομαι κιόλας για αυτές.
Όταν βγει τα ξαναλέμε...

Σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνω την ΝΧ1.
Είναι μηχανάρα και την γλυκοκοιτάζω από την ημέρα που κυκλοφόρησε (κι ας είναι ασχημομούρα).
Όταν όμως η ίδια η εταιρεία την πετάει στο δρόμο, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Re: Απάντηση: samsung nx1

Δεν τσακωνόμαστε, συζητάμε. Η πρόβλεψη του τι θα βγάλει ο ανταγωνισμός είναι καίριας σημασίας για την απόφαση αγοράς, οπότε δεν είναι ανούσια η συζήτηση.

Τo IBIS το δοκιμάζω αυτό τον καιρό στην α7ΙΙ. Είσαι σίγουρος ότι αποδίδει καλύτερα από το DIS της NX1 στο βίντεο;
Την αυτονομία της μπαταρίας που πάει περίπατο με το IBIS τη λαμβάνεις υπόψη σου;
Και το DIS λειτουργεί με όλους τους φακούς ανεξαιρέτως, με πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να μπαίνεις στο μενού και να ορίζεις τα mm, ανάλογα με ποιον χειροκίνητο φακό χρησιμοποιείς, όπως συμβαίνει με το IBIS.
Την έλλειψη δυνατότητας αλλαγής σημείου εστίασης στη NX1 με χειροκίνητους φακούς πρώτος εγώ την έχω επισημάνει και είναι το μόνο που μπορώ να της προσάψω σαν αρνητικό.

Πιο κόμπακτ σίγουρα θα είναι η α6100.
Αλλά το κόμπακτ τι σημαίνει; Αυτόματα προκύπτει θέμα αυτονομίας, όπως φυσικά και το μεγάλο αγκάθι που μαστίζει όλες τις Sony, την υπερθέρμανση.
Tης ΝΧ1 δεν ιδρώνει το αυτί της, παρά το full sensor readout, που πολύ αμφιβάλλω αν καταφέρει να το προσφέρει η Sony σε κόμπακτ μηχανή, και με IBIS κιόλας, που περιορίζει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα χρήσης ψυκτρών για απαγωγή της θερμότητας.

Κατ'αρχας ο Τζο εχει 3-4 μηχανες και 3-4 φακους με τα λεφτα που ΘΑ κανει η D5 μονο σωμα. Ειναι πραγματικα τρελο να συγκρινει καποιος την 6000 με την ΝΧ1, απορω με ποια λογικη συμβαινει αυτο. Να μου πεις οτι την προτιμας απο την ΝΧ500 και οτι ειναι καλυτερη, να πω ναι, αν και για τις αναγκες μου η ΝΧ500 ειναι προτιμωτερη, αλλα να κατσω να κανω τη συγκρυση. Επισης ξεχνατε οτι οι ΝΧ εχουν τον καλυτερο αισθητηρα κατω απο full frame. Εγω εχω ΝΧ1 και ΝΧ500 επειδη ετσι εχω το μικροτερο, ελαφρυτερο, φθηνοτερο 4Κ σετακι (συνεντευξεις, δικαμερο). Επισης το να τσακωνεστε για μηχανες που δεν υπαρχουν δεν δειχνει καμια σοβαροτητα, δεν ηθελα να το πω, αλλα μου κανει εντυπωση.

Φίλε Γιώργη, δεν σε γνωρίζω αλλά το φιλικά σου μου δίνει το ελεύθερο να σε αποκαλώ έτσι, άλλωστε δεν έχω κάτι εναντίον σου, μάλλον εσύ έχεις κάτι εναντίον της Samsung, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει, είναι καθαρά δικό σου θέμα. Δεν είναι αντικειμενική πάντα η γνώμη που βασίζεται σε reviews και φήμες και όχι σε προσωπική εκτίμηση αλλά δυστυχώς έτσι αγοράζουμε όλοι σχεδόν. Τα κολλήματα που ανέφερες έγιναν από κάρτες, το ένα εξ αυτών σε μένα. Το θέμα της οθόνης το προσπερνάω. Το ότι έχω nx1 και για backup nx500, δεν καταλαβαίνω που είναι το μεμπτό. Αν από αυτά κρίνεις ότι δεν είναι ποιοτική και στιβαρή κατασκευή κάνεις λάθος, αλλά δυστυχώς πρέπει να την πάρεις στα χέρια σου για να αλλάξεις γνώμη. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία αλλά το μέτρο σύγκρισης στην στιβαρότητα που έχω είναι η Nikon D300. Παντού και πάντα ο νεοεισαχθείς αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη και εχθρότητα, έως ότου απόδειξει την αξία του. Μέχρι στιγμής την ευκαιρία αυτή δυστυχώς την στέρησε η ίδια η Samsung από τον εαυτό της.

Πάντα φιλικά και το εννοώ Δημήτρης.

Δεν έχω διαβάσει ούτε μία αναφορά από κάτοχο NX1, δηλαδή από άτομο που την έχει τη μηχανή στα χέρια του, είτε στο δικό μας είτε σε ξένα φόρουμ, ότι δεν του άρεσε τελικά, είτε ως κατασκευή είτε ως απόδοση.
Και δεν ισχύει ότι απλά ευλογούμε τα γένια μας ή δικαιολογούμε την αγορά μας. Πολύ μεγαλύτερη επένδυση σε Sony έχω κάνει με 10 FE native φακούς και τέσσερις μηχανές, α7II, α7r, α7s, RX100IV. Παρόλα αυτά την NX1 υποστηρίζω ως συνολικά καλύτερη μηχανή. Αν βάλω όλες μαζί τις υπόλοιπες μηχανές μου, ναι, θα την ξεπεράσουν, σε μεμονωμένους τομείς όμως πάντα η καθεμία.

Αν δεν την πιάσει την NX1 στα χέρια του, φυσικό και λογικό είναι να διατηρεί ο καθένας τις αμφιβολίες του.

Κι εγώ 1,5 χρόνο πριν έγραφα:
Την NX1 να δούμε ποιος θα είναι ο τολμηρός να την πάρει.

Σήμερα, και Glangglung να λεγόταν, θα την έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη, ξέροντας τις δυνατότητές της.

Φίλε Γιώργη, δεν σε γνωρίζω αλλά το φιλικά σου μου δίνει το ελεύθερο να σε αποκαλώ έτσι, άλλωστε δεν έχω κάτι εναντίον σου, μάλλον εσύ έχεις κάτι εναντίον της Samsung, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει, είναι καθαρά δικό σου θέμα. Δεν είναι αντικειμενική πάντα η γνώμη που βασίζεται σε reviews και φήμες και όχι σε προσωπική εκτίμηση αλλά δυστυχώς έτσι αγοράζουμε όλοι σχεδόν. Τα κολλήματα που ανέφερες έγιναν από κάρτες, το ένα εξ αυτών σε μένα. Το θέμα της οθόνης το προσπερνάω. Το ότι έχω nx1 και για backup nx500, δεν καταλαβαίνω που είναι το μεμπτό. Αν από αυτά κρίνεις ότι δεν είναι ποιοτική και στιβαρή κατασκευή κάνεις λάθος, αλλά δυστυχώς πρέπει να την πάρεις στα χέρια σου για να αλλάξεις γνώμη. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία αλλά το μέτρο σύγκρισης στην στιβαρότητα που έχω είναι η Nikon D300. Παντού και πάντα ο νεοεισαχθείς αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη και εχθρότητα, έως ότου απόδειξει την αξία του. Μέχρι στιγμής την ευκαιρία αυτή δυστυχώς την στέρησε η ίδια η Samsung από τον εαυτό της.

Πάντα φιλικά και το εννοώ Δημήτρης.

δεν εχω προβλημα με την samsung, μαλλον η samsung εχει προβλημα με τις μηχανες της γιαυτο τις διεκοψε, δεν ειναι συγουρο οτι τα κολληματα ειναι απο καρτες, ο aljazira αλλαξε καρτα και παλι του συμβαινει, οταν βλεπεις 10 κατοχους εδω μεσα και οι τρεις-τεσερεις εχουνε προβλημα αυτο κατι λεει
οπως ειπα τα λεφτα ειναι πολλα και πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στις αγορες μας, και δεν το λεω για κακο

χωρις παρεξηγηση
ευχαριστω Γιωργος

καλά υπερβολικός είσαι κι εσύ Γιώργη. Την έχω 5 μήνες και έχει κολλήσει 2 φορές. όλες οι μηχανές μου κολλάνε κατά καιρούς. που να δεις οι olympus κολλήματα. υποψιάζομαι ότι φταιεί το γεγονός ότι την άναψα και πήγα κατευθείαν να κάνω επισκόπηση των φωτογραφιών πριν προλάβει καλά καλά να bootαρει.
όσο για την οθόνη της ΝΧ500 ποιος ξέρει τί ζόρι έφαγε και χάλασε. μπορεί να είχε ζοριστεί από τον προηγούμενο κάτοχο και να έβγαλε τώρα το πρόβλημα. ή να έριξε κάποιος στο σπίτι την τσάντα κάτω και να μην είπε τίποτα. η προηγούμενη ΝΧ500 δούλευε τέλεια και την είχα λιώσει.

καλά υπερβολικός είσαι κι εσύ Γιώργη. Την έχω 5 μήνες και έχει κολλήσει 2 φορές. όλες οι μηχανές μου κολλάνε κατά καιρούς. που να δεις οι olympus κολλήματα. υποψιάζομαι ότι φταιεί το γεγονός ότι την άναψα και πήγα κατευθείαν να κάνω επισκόπηση των φωτογραφιών πριν προλάβει καλά καλά να bootαρει.
όσο για την οθόνη της ΝΧ500 ποιος ξέρει τί ζόρι έφαγε και χάλασε. μπορεί να είχε ζοριστεί από τον προηγούμενο κάτοχο και να έβγαλε τώρα το πρόβλημα. ή να έριξε κάποιος στο σπίτι την τσάντα κάτω και να μην είπε τίποτα. η προηγούμενη ΝΧ500 δούλευε τέλεια και την είχα λιώσει.
Σεβαστή η γνώμη σου φίλε συμφορουμητη, για να το λες εσύ ένας εκ των παθών σίγουρα ξέρεις καλύτερα απο μένα:ernaehrung004:

Under fire, δεν ξερω ποια ειναι η εμπειρια σου και η γνωση σου για αλλες εταιριες, αλλα δεν υπαρχει εταιρια με 100% επιτυχια στο quality control. Ακομα και στα φορουμ της Νικον που διαβαζω, κοσμος προγραμματιζει την αγορα των νεων μηχανωμ κατα την αγορα των Χριστουγεννων, ωστε να εχουν λυθει τα πρωτα προβληματα, που οι φανατικοι της Νικον ειναι βεβαιοι οτι θα υπαρξουν. Επισης η Olympus εοανακαλεσε μηχανες πριν μερικους μηνες, η Sony σε καθε καμερα/βιντεοκαμερα που βγαζει εχει τρελα προβληματα (ακομα και η A7sII βγηκε με black hole προβλημα, ή FS5 με firmware upgrade σε λιγοτερο απο ενα μηνα κυκλοφοριας), και ουτω καθ'εξης.