Samsung nx1

Re: samsung nx1

Καλύτερο πιάσιμο από την NX1 δεν έχω δει σε ακάθρεφτη. Και με το battery grip έχω καλύτερη αίσθηση και από τις περισσότερες DSLR.

Λογικό αφού η NX1 είναι η μόνη DSLR-οειδής ακάθρεφτη. Ανυπομονώ να βγάλει και η Sony αντίστοιχη dslr-οειδή ακάθρεφτη και πιστεύω την ετοιμάζει ως α9. Οι α7 προλείαναν το έδαφος. Μόνο που θα κάνει κάνα ταληράκι.

Το μόνο που με ενοχλεί λίγο είναι ότι το γκριπ στην ΝΧ1 "πιάνει" καλύτερα από την αριστερή πλευρά και από την δεξιά έχει μια πάρα πολύ μικρή κίνηση, σαν να θέλει και άλλο βίδωμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η ροδέλα δεν είναι ακριβώς στο κέντρο και αυτό την κάνει να πιάνει τέλεια από τα αριστερά.

Καλύτερο πιάσιμο από την NX1 δεν έχω δει σε ακάθρεφτη. Και με το battery grip έχω καλύτερη αίσθηση και από τις περισσότερες DSLR.

Λογικό αφού η NX1 είναι η μόνη DSLR-οειδής ακάθρεφτη. Ανυπομονώ να βγάλει και η Sony αντίστοιχη dslr-οειδή ακάθρεφτη και πιστεύω την ετοιμάζει ως α9. Οι α7 προλείαναν το έδαφος. Μόνο που θα κάνει κάνα ταληράκι.

Καλά εννοείται...δεν υπάρχει σύγκριση με την nx1, απλά ανέφερα τις μικρές mirrorless, και από αυτές η Α6000 έχει καλύτερο grip. Αν βάλεις στην εξίσωση nx1, A7 κλπ... εκεί πας σε άλλη κατηγορία και φυσικά έχουν καλύτερο grip. Πάντως ένα γενικό σχόλιο που θέλω να κάνω είναι οτι με τις Mirrorless έχουμε λίγο ψιλοξεχάσει τι πάει να πει ''καλό'' grip....έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε μηχανές όπως η xt10, nx500, em10, A5100 ότι έχουν καλό grip....έπιασα πρόσφατα πάλι μια Nikon D750 και χωρίς υπερβολή έπαθα πλάκα με το κράτημά της, ακόμα και η Nikon D5500 έχει πολύ ανώτερο grip από την συντριπτική πλειοψηφία των Mirrorless....προσωπικά μου έχει λείψει αυτό, να πιάνω μηχανή και να νιώθω ότι είναι προέκταση του χεριού μου και όχι κάτι που παλεύω να δω πως θα το κρατήσω για να μην στραμπουλήξω κανένα δάχτυλο!!!!....

Συγγνώμη βρε παιδιά άλλα με τις σημερινές μηχανές και τα κατάλληλα καλά κρύσταλλα και εφόσον ξέρεις τι κάνεις, μπορείς με όλες να τραβάς μια χαρά φώτος. Τραβάς σε raw Και στην συνέχεια με το πρόγραμμα που σε εξυπηρετεί φέρνεις την εικόνα εκει που θέλεις...Προσωπικά και με Fuji, Sony, Olympus, Samsung κλπ. μια χαρά φώτος τράβαγα, η διαφορά ήταν στα σώματα και στους φακούς και όχι στους αισθητήρες...πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που όλες οι μηχανές μια χαρά φώτος τραβάνε και οι διαφορές είναι στις δυνατότητες των σωμάτων και στην γκάμα των φακών....οπότε το να λέμε ότι η τάδε μηχανή γενικότερα τραβάει καλύτερες φώτος από την άλλη είναι στην καλύτερη άτοπο και προσωπικά δεν το καταλαβαίνω....

Απάντηση: samsung nx1

Αυτό υποπτεύθηκα κι εγώ.

Δεν είναι δυνατόν μία τέτοια μηχανή να ευθύνεται για την ανικανότητα του χρήστη.

Ειδικά ο Παναγιώτης θα έπρεπε να το γνωρίζει.

Συγγνώμη βρε παιδιά άλλα με τις σημερινές μηχανές και τα κατάλληλα καλά κρύσταλλα και εφόσον ξέρεις τι κάνεις, μπορείς με όλες να τραβάς μια χαρά φώτος. Τραβάς σε raw Και στην συνέχεια με το πρόγραμμα που σε εξυπηρετεί φέρνεις την εικόνα εκει που θέλεις...Προσωπικά και με Fuji, Sony, Olympus, Samsung κλπ. μια χαρά φώτος τράβαγα, η διαφορά ήταν στα σώματα και στους φακούς και όχι στους αισθητήρες...πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που όλες οι μηχανές μια χαρά φώτος τραβάνε και οι διαφορές είναι στις δυνατότητες των σωμάτων και στην γκάμα των φακών....οπότε το να λέμε ότι η τάδε μηχανή γενικότερα τραβάει καλύτερες φώτος από την άλλη είναι στην καλύτερη άτοπο και προσωπικά δεν το καταλαβαίνω....
Και με τις προηγούμενες όχι μόνο με τις σημερινές

Το μόνο που με ενοχλεί λίγο είναι ότι το γκριπ στην ΝΧ1 "πιάνει" καλύτερα από την αριστερή πλευρά και από την δεξιά έχει μια πάρα πολύ μικρή κίνηση, σαν να θέλει και άλλο βίδωμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η ροδέλα δεν είναι ακριβώς στο κέντρο και αυτό την κάνει να πιάνει τέλεια από τα αριστερά.

Tip: Ένα κομματάκι σαμπρέλα ή παρόμοιο λεπτό λαστιχωτό υλικό στο δεξί μέρος μεταξύ γκριπ και μηχανής και καλό σφίξιμο της ροδέλας και θα έχεις τη δεμένη αίσθηση για ψυχολογικούς λόγους που αποζητάς ακόμη και στο δεξί μέρος.

Πάντως εδώ μέσα έχει κίνηση το μαγαζί της samsung.
Άσε που έχει ξεπεράσει και τη sony στις διαφωνίες.
Καλά είναι, άντε να καλοκαιριάσουμε να βγούμε να τραβήξουμε καμιά φώτο.

Για το θεμα grip, απο οσες μικρες εχω δοκιμασει, η ΝΧ300 με εντυπωσιασε περισσοτερο και αμεσα, κοντα και η ΝΧ500. Φιλοι επαγγελματιες με Canon και Nikon (μεταξυ αυτων και 750 που αναφερθηκε, οπως και 6D, 5Diii) επαθαν πλακα με την ΝΧ1, σε εργονομια, βαρος, μεγεθος, κρατημα. Ειδικα οι της Νικον, ενιωσαν πολυ μεγαλη "συμπαθεια", θα ηθελαν μια παρομοια Νικον.

Έπιασα την D750 και την D7200 και δεν μου έκατσε τόσο καλά όσο οι D300 /D700. Η ΝΧ1 έρχεται πιο κοντά στις D300/D700, υστερεί λίγο σε αίσθηση αλλά υπερτερεί σε βάρος. Εγώ πάλι δεν έχω πρόβλημα με το βάρος, σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις Μηχανή στα χέρια σου, ότι δεν θα φοβάσαι να μην σου σπάσει. Αν πιάσεις έστω μια φορά την F5 στα χέρια σου θα καταλάβεις τι θα πει μηχανή. Μπορεί αυτή την αίσθηση να έχουν και οι D3/D4, δεν τις έχω πιάσει πότε, οπότε δεν έχω άποψη.

Δεν την πήραν πολλοί καλλιτέχνες-δημιουργοί εικόνας την NX1. Αν την έπαιρναν, και με το ιντερνετικό hype που θα προέκυπτε, δεν θα ήταν και τόσο χαμηλές οι πωλήσεις.
Το βλέπω και στα διεθνή fora, όπου το επίπεδο στα νήματα Samsung δεν είναι τόσο υψηλό καλλιτεχνικά αλλά και τεχνοκρατικά. Μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού οι επαγγελματίες και ελάχιστοι οι υψηλού επιπέδου χομπίστες.
Πολλοί κάτοχοι NX1 είναι απλοί "soccer dads" όπως εγώ, που την πήραν λόγω των υψηλών της επιδόσεων σε φωτό και βίντεο αδιαφορώντας για τη μάρκα, και ακόμη περισσότεροι είναι πρώην κάτοχοι χαμηλής κατηγορίας Samsung μηχανών, που αποφάσισαν να αναβαθμιστούν, ειδικά μετά την πτώση της τιμής της.

Είναι μάταιο να αναζητά ο tiniakos το φωτογραφικό αποτύπωμα της NX1 στο ίντερνετ. Δεν θα καλυφθεί με αυτά που θα δει στον βαθμό που θα καλυφθεί π.χ. αν ψάξει για Fuji. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια κάτι για τις φωτογραφικές δυνατότητες της NX1, και θα συμφωνήσω με τον karamela ότι όλες οι σύγχρονες μηχανές είναι ικανές για πολύ υψηλού επιπέδου φωτογραφίες. Και η NX1 με τον aps-c αισθητήρα με τις καλύτερες έως τώρα μετρήσεις δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Με την NX1 τρελαθήκαμε παραπάνω γιατί η πολύ καλή φωτογραφική απόδοση συνδυάζεται με βίντεο 4Κ που σοκάρει με την ποιότητά του, κι όλα αυτά σε ένα πολύ καλοκατασκευασμένο σώμα με άριστη εργονομία και λειτουργίες, που πλέον διατίθεται και μισοτιμής.

...Με την NX1 τρελαθήκαμε παραπάνω γιατί η πολύ καλή φωτογραφική απόδοση συνδυάζεται με βίντεο 4Κ που σοκάρει με την ποιότητά του, κι όλα αυτά σε ένα πολύ καλοκατασκευασμένο σώμα με άριστη εργονομία και λειτουργίες, που πλέον διατίθεται και μισοτιμής.

Με κάλυψες απόλυτα...

Δεν την πήραν πολλοί καλλιτέχνες-δημιουργοί εικόνας την NX1. Αν την έπαιρναν, και με το ιντερνετικό hype που θα προέκυπτε, δεν θα ήταν και τόσο χαμηλές οι πωλήσεις.
Το βλέπω και στα διεθνή fora, όπου το επίπεδο στα νήματα Samsung δεν είναι τόσο υψηλό καλλιτεχνικά αλλά και τεχνοκρατικά. Μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού οι επαγγελματίες και ελάχιστοι οι υψηλού επιπέδου χομπίστες.
Πολλοί κάτοχοι NX1 είναι απλοί "soccer dads" όπως εγώ, που την πήραν λόγω των υψηλών της επιδόσεων σε φωτό και βίντεο αδιαφορώντας για τη μάρκα, και ακόμη περισσότεροι είναι πρώην κάτοχοι χαμηλής κατηγορίας Samsung μηχανών, που αποφάσισαν να αναβαθμιστούν, ειδικά μετά την πτώση της τιμής της.

Είναι μάταιο να αναζητά ο tiniakos το φωτογραφικό αποτύπωμα της NX1 στο ίντερνετ. Δεν θα καλυφθεί με αυτά που θα δει στον βαθμό που θα καλυφθεί π.χ. αν ψάξει για Fuji. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια κάτι για τις φωτογραφικές δυνατότητες της NX1, και θα συμφωνήσω με τον karamela ότι όλες οι σύγχρονες μηχανές είναι ικανές για πολύ υψηλού επιπέδου φωτογραφίες. Και η NX1 με τον aps-c αισθητήρα με τις καλύτερες έως τώρα μετρήσεις δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Με την NX1 τρελαθήκαμε παραπάνω γιατί η πολύ καλή φωτογραφική απόδοση συνδυάζεται με βίντεο 4Κ που σοκάρει με την ποιότητά του, κι όλα αυτά σε ένα πολύ καλοκατασκευασμένο σώμα με άριστη εργονομία και λειτουργίες, που πλέον διατίθεται και μισοτιμής.

Όπως τα λες είναι tzo...επιπλέον να προσθέσω ότι π.χ. με την Nikon D300 που την είχαν πάρει σχεδόν οι μισοί επαγγελματίες του πλανήτη υπάρχουν χιλιάδες εντυπωσιακά δείγματα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο αισθητήρας της έχει σχέση με τις σημερινές υλοποιήσεις...αν εμένα μου δώσουνε μια Nikon D5 και ένας επαγγελματίας/καλλιτέχνης/φωτογράφος πάρει μια rx100, μάντεψε ποιος θα δώσει στο τέλος καλύτερες φώτος....ε αυτό δεν σημαίνει ότι η rx100 είναι καλύτερη μηχανή, έτσι και αλλιώς το έχουμε ξαναπεί ο φωτογράφος είναι που κάνει την διαφορά και το γυαλί μπροστά στην μηχανή!!!

Όπως τα λες είναι.
Και επειδή φωτογραφικά έχουμε ύπνο βαθύ αγοράζουμε μηχανές και ξανά μηχανές μήπως και μας ξυπνήσουν.

Τουλάχιστον οι υψηλού επιπέδου 4K υβριδικές μηχανές όπως η ΝΧ1 απαλλάσσουν τον χρήστη από την ανάγκη να αγοράζει και να κουβαλά και δεύτερη μηχανή ξεχωριστά για βίντεο λόγω αδυναμίας της πρώτης.

Μπορεί να αγοράσει και άλλες μηχανές, αλλά θα το κάνει για το γούστο του και όχι αναγκαστικά.