Samsung nx1

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

δεν εχω προβλημα με την samsung, μαλλον η samsung εχει προβλημα με τις μηχανες της γιαυτο τις διεκοψε, δεν ειναι συγουρο οτι τα κολληματα ειναι απο καρτες, ο aljazira αλλαξε καρτα και παλι του συμβαινει, οταν βλεπεις 10 κατοχους εδω μεσα και οι τρεις-τεσερεις εχουνε προβλημα αυτο κατι λεει
οπως ειπα τα λεφτα ειναι πολλα και πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στις αγορες μας, και δεν το λεω για κακο

χωρις παρεξηγηση
ευχαριστω Γιωργος

Δεν το κάνω θέμα αλλά είσαι λίγο υπερβολικός. Δύο φορές είχε κώλυμα ο Μάνος και δύο εγώ. Η δική μου περίπτωση ήταν καθαρά θέμα κάρτας, και με την ίδια κάρτα είχαν και άλλοι χρήστες της ΝΧ1 το ίδιο πρόβλημα στο DPREVIEW.
Έχεις δίκιο ότι πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί στις αγορές μας γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Πρόβληματα όμως είχαν οι περισσότερες εταιρίες , για να μην πω όλες. Τι να πρωτοθυμηθώ, Nikon D600, D750, Sony A7 κ.α. Εδώ τα λεφτά δεν ήταν αρκετά; Είναι να μην σου τύχη...

Last edited:
Re: samsung nx1

Γιώργη δηλαδή ο υπολογιστής σου δεν έχει κρασάρει ποτέ τους τελευταίους 5 μήνες? ή το κινητό σου? ένα μικρό computer είναι και η ΝΧ1 και με πανίσχυρο επεξεργαστή. το ότι κόλλησε 2 φορές στο playback είναι αμελητέο. Αν μου κόλλαγε κατά τη λήψη βίντεο ή φωτογραφιών, αν μου σβήνονταν αρχεία κτλ. τότε θα ανησυχούσα. Θα μου πείς τότε γιατί το αναφέρω.. γιατί αν αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συχνό και από πολλούς κατόχους, ίσως θα πρέπει να το ερευνήσουμε περαιτέρω

Απάντηση: Re: samsung nx1

Under fire, δεν ξερω ποια ειναι η εμπειρια σου και η γνωση σου για αλλες εταιριες, αλλα δεν υπαρχει εταιρια με 100% επιτυχια στο quality control. Ακομα και στα φορουμ της Νικον που διαβαζω, κοσμος προγραμματιζει την αγορα των νεων μηχανωμ κατα την αγορα των Χριστουγεννων, ωστε να εχουν λυθει τα πρωτα προβληματα, που οι φανατικοι της Νικον ειναι βεβαιοι οτι θα υπαρξουν. Επισης η Olympus εοανακαλεσε μηχανες πριν μερικους μηνες, η Sony σε καθε καμερα/βιντεοκαμερα που βγαζει εχει τρελα προβληματα (ακομα και η A7sII βγηκε με black hole προβλημα, ή FS5 με firmware upgrade σε λιγοτερο απο ενα μηνα κυκλοφοριας), και ουτω καθ'εξης.

sorry αλλα το να μπλοκαρει η μηχανη ειναι προβλημα, ειμαι αυστηρος ως προς αυτο επειδη καποτε(πριν 15-20 χρονια) ημουνα ο βασικος φωτογραφος σ εναν γαμο στην Κρητη(Ανωγεια), υψηλες θερμοκρασιες, καλοκαιρι, κ μπλοκαρε η μηχανη,( nikon F801) στην αλλαγη του φιλμ λιγο πριν το ϊσαια χορευε"και αρχισα να χορευω εγω, ευτυχως επανηλθε, μετα αγορασα μανουαλ μηχανη και ησυχασα

μακαρι να βγαινανε κ σημερα μηχανες να μπορει ο φωτογραφος να εχει τον πληρη χειρισμο της μηχανης οπως το φιλμ αλλα αυτο μαλλον δεν μπορει να γινει μονο εν μερει

Last edited:

Σήμερα αυτή την επιλογή δεν την έχεις. Για επαγγελματική δουλειά είναι απαρατήρητος, πιο πολύ από ποτέ, ο backup εξοπλισμός.

ένα ενδιαφέρον τιπ για το βίντεο. κανονικά η μηχανή δε δείχνει τις αλλαγές gamma, luminance, black levels, saturation κτλ. στο preview. πατώντας όμως το δεξί κουμπί η κάμερα μπαίνει σε standby mode και οποιαδήποτε αλλαγή από τις παραπάνω φαίνεται στην οθόνη
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν υπάρχει απόλυτα αξιόπιστη μηχανή, μιλάμε για ηλεκτρονικές συσκευές, που συχνά μπλοκάρουν. Αν θεωρήσουμε ως τις πλέον αξιόπιστες τις ναυαρχίδες των Canon-Nikon, ακόμη και σε αυτές η ύπαρξη backup εξοπλισμού είναι επιβεβλημένη. Και για να κλείσω το off topic εδώ, ο συνδυασμός NX1-NX500 δεν έχει μόνο την έννοια του backup, αλλά ο συνδυασμός των δύο στο βίντεο, τις κάνει αχτύπητο δίδυμο ειδικά με το crop mode της NX500 που δίνει αβαντάζ στις λήψεις με τηλεφακούς. Επίσης η NX500 είναι μια σχεδόν ισοδύναμη μηχανή με την ΝΧ1 αλλά σε ένα πολύ μικρότερο σώμα. Υπάρχουν φορές που έχω και τις δύο μαζί μου και άλλες που παίρνω μόνο την ΝΧ500. Και όλα αυτά με κοινή μοντούρα φακών και κοινά αξεσουάρ. Εγώ αυτόν τον συνδυασμό τον βρίσκω ιδανικό. Και είναι, μέχρι στιγμής, αποκλειστικό προσόν των mirrorless Samsung - Olympus - Panasonic - Fujifilm και Sony.

Last edited:

Και είναι, μέχρι στιγμής, αποκλειστικό προσόν των mirrorless Samsung - Olympus - Panasonic - Fujifilm και Sony.
γιατί και στις DSLR δεν μπορείς να κάνεις συνδυασμό μεγάλη-μικρή πχ. νικον 750+5500 και να έχεις FX και κροπ και σε φωτογραφία και σε βίντεο?

Στη δική μου χρήση πιο πολύ με εξυπηρετούν δύο ίδιες NX1 για δικάμερο στο βίντεο όπως και στη φωτογραφία. Η μία να φορά τον 16-50S και η άλλη τον 50-150/2.8S ή σταθερό 85/1.4 - 45/1.8.

Οι λόγοι:
1. Ίδια εργονομία, διάταξη πλήκτρων
2. Ύπαρξη DIS και στα δύο σώματα
3. Ύπαρξη EVF και στις δύο
4. 100% backup το ένα με το άλλο σώμα
5. Ίδια έλλειψη crop στο 4Κ
6. Ίδια ποιότητα στο Photo και Video 4K.
7. Ίδιες μπαταρίες και στα δύο σώματα, όπως και ως ρεζέρβες
8. Ίδια μεγάλη αυτονομία και στα δύο σώματα με τα battery grips τους
9. Πολύ καλό και σταθερό πιάσιμο και στις δύο
10. Άριστο ζύγισμα και στις δύο με on-camera φλας ή φωτιστικό led στο βίντεο αντίστοιχα
11. Ύπαρξη εισόδου μικροφώνου και στις δύο.

Το backup σώμα όμως είναι απόδειξη ότι δεν είναι αξιόπιστο το πρώτο σώμα! :flipout:

Γι αυτό έχεις 4 NX1 ; :flipout: :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την D5500 δεν την λες μικρή όπως την ΝΧ 500. ..
Αν είναι να κοτσαρουμε grips etc για να γίνουν εργονομικά τα μικρά σώματα, καλύτερα να είναι μεγαλουτσικα κι εργονομικά εξαρχής.

Δεν το λέω εγώ, άλλος το λέει! :flipout:

Τις δύο ανέλυσα πώς τις χρησιμοποιώ.
Το τρίτο σώμα προορίζεται για μόνιμη χρήση πάνω στο Beholder DS-1 gimbal.
Μόνιμη ώστε να μη χρειάζεται ζύγισμα κάθε φορά.
Ήδη παρέλαβα τις μπαταρίες και την κασετίνα τους για το gimbal για άμεση εναλλαγή χωρίς αναμονή για φόρτιση.

Για τα grips δεν κατάλαβα το σχόλιο. Και τις DSLR που είχα πάντα με το grip τους τις είχα. Δεν συγκρίνεται το πιάσιμο με γκριπ, ανεξαρτήτου μηχανής.

Last edited:

Λάθος το πήρες, δεν εννοούσα αυτό. Το μικρό είναι βολικό όταν θέλεις να μην κουβαλάς πολλά χωρίς μεγάλους συμβιβασμούς.

Την D5500 δεν την λες μικρή όπως την ΝΧ 500. ..

Ναι πράγματι δεν είναι το ίδιο μικρή , άλλα είναι αρκετά κοντά, αν σκεφτείς ότι έχει και σκόπευτρο και πολύ καλύτερο grip, τότε είναι μια χαρά....το θέμα με την Nikon δεν είναι το σώμα, άλλα ότι δεν έχει φακούς μικρούς pan cake να τους συνδυάσει με το σώμα....κατά τα άλλα όπως είπα μια χαρά μικρή είναι η D5500 και συνολικά πολύ παρεξηγημένη μηχανή....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι εχει καλο grip για το μεγεθος της ετσι κι αλλιως.

Δεν ξέρω για την nx500, άλλα την nx300 που είχα δεν μου άρεσε και πολύ το grip, ειδικά σε σχέση με την Α6000 ήταν πολύ χειρότερο....

Είναι πως κάθετε στο χέρι του καθενός. Εμένα δεν μου έκατσε καλά ούτε η Α6000 ούτε η Α5100

Καλά η Α5100 σίγουρα δεν έχει καλό grip, άλλα χωρίς παρεξήγηση αδυνατώ να πιστέψω ότι η nx500 έχει καλύτερο grip από την A6000....Προσωπικά θεωρώ ότι η Α6000 έχει από τα καλύτερα grip στον κόσμο των mirrorless και έχω πιάσει/δοκιμάσει τις περισσότερες....Σίγουρα όπως λες είναι και θέμα γούστου ή πως κάθεται στο χέρι του καθενός. Αλλά με μηχανές όπως η nx300, Α5100, em10, x-e2, em5, gx7 κλπ... το grip της Α6000 τουλάχιστον στα δικά μου χέρια είναι αρκετά εως πολύ καλύτερο από όλες αυτές και ένας από τους βασικός λόγος που την έχω ακόμα!!!

Για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να συμβιώσει με μια μηχανή για αρκετές ώρες. Οι δικές μου δοκιμές έγιναν σε κατάστημα φωτογραφικών οπότε δεν είναι αρκετό. Κάποιοι όμως λένε ότι ο έρωτας έχετε με την πρώτη ματιά, από το πρώτο άγγιγμα...

Για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να συμβιώσει με μια μηχανή για αρκετές ώρες. Οι δικές μου δοκιμές έγιναν σε κατάστημα φωτογραφικών οπότε δεν είναι αρκετό. Κάποιοι όμως λένε ότι ο έρωτας έχετε με την πρώτη ματιά, από το πρώτο άγγιγμα...

Σωστός!! Απλά την Α5100, nx300, em10, gx7, x-e2 τις είχα στην κατοχή μου για κάποιο διάστημα την κάθε μια και το λέω με σιγουριά και χωρίς καμία υπερβολή ότι η Α6000 έχει εύκολα το καλύτερο grip από όλες (τουλάχιστον όπως κάθεται στα δικά μου χέρια).