Re: samsung nx1
Θα ενημερώσω αύριο για τις ακριβείς ρυθμίσεις, και εγώ τώρα πειραματίζομαι, και λόγω Ronin βασικά, αλλιώς μόνο MF.
Η μόνη άλλη κάμερα που έχω δουλέψει AF είναι η Canon C100 mark II, το dual pixel AF είναι εκπληκτικό (άλλη κατηγορία βέβαια, και δεν έχω δοκιμάσει C-AF).
Γενικά θα ακούγεται πολύ το AF από εδώ και πέρα, γίνεται μεγάλη μάχη με τις εταιρίες σε αυτό το κομμάτι.
Κάτι έγινε σήμερα στο dpr με το ΑF-ON και περιμένω και τελειοποίηση του focus pull στην ΝΧ1.
Εδώ στην Αθήνα, το minimum επαγγελματικά είναι το Ronin, δεν είναι δικό μου φυσικά, απλά σε δουλειές βάζουμε την ΝΧ1 με τον pz επειδή είναι το ελαφρύτερο αποδεκτό κιτ ή έρχονται μακενίστες/crane operators ή steadicam operators που έχουν εξυγχρονιστεί με τέτοια μηχανήματα, και δουλεύον Ronin το λιγότερο. Θα ήθελα να δω το Ronin M να σου πω την αλήθεια, και το ΜΧ, και φυσικά δεν είναι και για πολύ ώρα, καλύτερα πάρε κάνα Sachtler Ace τριποδάκι ή κάνα καλό μονοπόδι με κεφαλή! Εδώ μπορείς να το βρεις και για ενοικίαση πολύ φθηνά (είναι και δίπλα στο σπίτι μου που ενοικιάζουν), οπότε για μερικά πλάνα αξίζει, για περισσότερα, απλά δεν αντέχεται!
Νομίζω τα επόμενα 2-3 χρόνια θα ανέβει πολύ αυτή η κατηγορία μηχανημάτων, ακόμα θέλουν βελτίωση, ελάφρυνση, και προκαθορισμένα προφίλ ζυγίσματος (και μικρότερη τιμή!). Αν μπορείς να νοικιάζεις ή να κόβεις ένα μεροκάματο σε κάποιον που το έχει, θα είναι καλύτερα, αφού με τα λεφτά που δίνεις τώρα, του χρόνου θα υπάρχουν πολύ καλύτερα, και δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει την επένδυση. Εκτός αν βγάζεις πολλά λεφτά από αυτό (ή έχεις αρκετά από δ'αύτα, χρήματα εννοώ!), οπότε πάω πάσσο!
Καλή ιδέα αυτή με το slider, δεν το είχα σκεφθεί καθόλου γιατί δουλεύουμε πολύ manual φακό, αλλά Ιούνιο θα κάνω κάνα τεστάκι. Κρίμα που δεν έχω κανέναν S..