Samsung nx1

Re: samsung nx1

Nαί αυτό εννοώ.
Φίλε Kisaha φαντάζομαι ότι έβαλες normal και +2 το CAF για να λeς μέτριες,έτσι;Με ανοιχτό ή κλειστό διάφραγμα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κάτι άλλο.Είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του Ronin;Σκέφτομαι να πάρω αυτό αν έχει πιο εγγυημένα αποτελέσματα από το pilotfly.

Α! συγνώμη, δεν κατάλαβα! Focus Magnification;
νόρμαλ και +1 νομίζω, μπορώ να το κοιτάξω αύριο που (λογικά) θα έχω τις κάμερές μου, γιατί είμαι εκτός έδρας τώρα. 18-19mm o φακός στα 4f, εκείνη τη μέρα πολλές (3) Canon 5Diii ντροπιάστηκαν (μπαταρίες, 1 είχε προβλήματα υπερθέρμανσης, μέγεθος, βάρος)!

Υ.Γ αστειεύομαι με τις 5D, είναι μηχανές που έχουν αποδείξει την αξία τους σε πληθώρα γυρισμάτων, αλλά πραγματικά έτσι έγινε.

Sorry εγώ, δεν το έθεσα σωστά
normal και 0 ήθελα να γράψω βασικά, καταλάθος έγραψα +2
Σε 4f και κάτω δεν είχα κι εγώ προβλήματα.
Με την GH4 δούλευα μόνο MF, τώρα είχα 2 κάμερες, μια πάνω σε τρίποδο και μία στο χέρι με AF, οπότε μ έπαιρνε να πειραματιστώ και λίγο
Πάντως είναι μεγάλο όπλο το καλό ΑF, φτάνει να ξέρεις μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητές του βέβαια...

Μ άρεσαν ιδιαίτερα κάποιες λήψεις με το slider και AF (slow και +2 οι ρυθμίσεις) που πας από ένα αντικείμενο στο άλλο και φαίνεται ακριβώς σαν να δουλεύεις τέλεια το MF

Θα ενημερώσω αύριο για τις ακριβείς ρυθμίσεις, και εγώ τώρα πειραματίζομαι, και λόγω Ronin βασικά, αλλιώς μόνο MF.

Η μόνη άλλη κάμερα που έχω δουλέψει AF είναι η Canon C100 mark II, το dual pixel AF είναι εκπληκτικό (άλλη κατηγορία βέβαια, και δεν έχω δοκιμάσει C-AF).

Γενικά θα ακούγεται πολύ το AF από εδώ και πέρα, γίνεται μεγάλη μάχη με τις εταιρίες σε αυτό το κομμάτι.

Κάτι έγινε σήμερα στο dpr με το ΑF-ON και περιμένω και τελειοποίηση του focus pull στην ΝΧ1.

Εδώ στην Αθήνα, το minimum επαγγελματικά είναι το Ronin, δεν είναι δικό μου φυσικά, απλά σε δουλειές βάζουμε την ΝΧ1 με τον pz επειδή είναι το ελαφρύτερο αποδεκτό κιτ ή έρχονται μακενίστες/crane operators ή steadicam operators που έχουν εξυγχρονιστεί με τέτοια μηχανήματα, και δουλεύον Ronin το λιγότερο. Θα ήθελα να δω το Ronin M να σου πω την αλήθεια, και το ΜΧ, και φυσικά δεν είναι και για πολύ ώρα, καλύτερα πάρε κάνα Sachtler Ace τριποδάκι ή κάνα καλό μονοπόδι με κεφαλή! Εδώ μπορείς να το βρεις και για ενοικίαση πολύ φθηνά (είναι και δίπλα στο σπίτι μου που ενοικιάζουν), οπότε για μερικά πλάνα αξίζει, για περισσότερα, απλά δεν αντέχεται!

Νομίζω τα επόμενα 2-3 χρόνια θα ανέβει πολύ αυτή η κατηγορία μηχανημάτων, ακόμα θέλουν βελτίωση, ελάφρυνση, και προκαθορισμένα προφίλ ζυγίσματος (και μικρότερη τιμή!). Αν μπορείς να νοικιάζεις ή να κόβεις ένα μεροκάματο σε κάποιον που το έχει, θα είναι καλύτερα, αφού με τα λεφτά που δίνεις τώρα, του χρόνου θα υπάρχουν πολύ καλύτερα, και δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει την επένδυση. Εκτός αν βγάζεις πολλά λεφτά από αυτό (ή έχεις αρκετά από δ'αύτα, χρήματα εννοώ!), οπότε πάω πάσσο!

Καλή ιδέα αυτή με το slider, δεν το είχα σκεφθεί καθόλου γιατί δουλεύουμε πολύ manual φακό, αλλά Ιούνιο θα κάνω κάνα τεστάκι. Κρίμα που δεν έχω κανέναν S..

Eπιτέλους Back Button AF!

Mε το νέο mod pack μπορεί με ένα τσεκ στο αντίστοιχο κουτάκι του μενού να αφαιρεθεί το AF από το κουμπί του κλείστρου και να μεταφερθεί στο κουμπί AF ON.

Η θέση του AF ON είναι σε ιδανική θέση για το κόκκαλο του αντίχειρα, και με την άκρη του αντίχειρα πατιέται και το κουμπί mobile για εγγραφή βίντεο, χωρίς να χρειάζεται το κουμπί του κλείστρου για την εστίαση και του rec για εγγραφή βίντεο. Όλα γίνονται με τον αντίχειρα χωρίς αλλαγή θέσης. Ειδικά με το battery-grip το πιάσιμο είναι ιδανικό.

Στη φωτογραφία εστιάζεις πλέον με το AF ON, και κρατώντας πατημένο το AF ON παραμένει κλειδωμένη η εστίαση στο ίδιο σημείο. To μισό πάτημα του κλείστρου είναι απενεργοποιημένο ούτως ή άλλως. Αν όμως δεν κρατάς πατημένο το AF ON, με πλήρες πάτημα του κλείστρου θα ξαναεστιάσει η μηχανή, είτε είναι σε focus priority είτε σε shutter priority. Οπότε καλύτερα να είναι σε focus priority + accuracy priority, για να βγει καλά εστιασμένη η φωτογραφία σε πλήρες πάτημα του κλείστρου.
Με το Back Button AF δεν χρειάζεται πλέον να μπαίνεις και σε MF. Κρατώντας πατημένο το AF ON πριν πατήσεις το κλείστρο, δεν επεμβαίνει ξανά το AF.

v1.71
https://github.com/ottokiksmaler/nx500_nx1_modding/blob/master/NX-KS.zip?raw=true

Ωραίο.Από την αρχή έχω ρυθμίσει την εγγραφή βίντεο με το mobile γιατί το μπροστά δεν βόλευε καθόλου.
Την εστίαση που κάνεις με το AF ON πώς μπορείς να την κλειδώσεις για να μην αλλάζει στο βίντεο;

Όντας σε CAF, πατώ AF ON, εστιάζει η μηχανή με ΑF, και πατώ μετά mobile για να ξεκινήσει η εγγραφή.
Αμέσως μετά πατώ AF ON, και κλειδώνει εκεί η εστίαση, με τη μηχανή να γυρίζει σε MF.
Για να αλλάξω σημείο εστίασης, κάνω την αλλαγή με MF.
Αν θέλω η αλλαγή να γίνει με AF, πατώ ξανά AF ON κι επανέρχεται το CAF τη στιγμή ακριβώς που θέλω. Ξαναπατώ AF ON και κλειδώνει η εστίαση, γυρνώντας ξανά σε MF.

Βάζω τη μηχανή να κατεβάσει το νέο firmware και κολλάει το κατέβασμα στα 370MB από τα 372 του αρχείου.
Η 2η μηχανή ενώ βλέπει το δίκτυο μου και βάζω σωστά τον κωδικό δεν μπορεί να συνδεθεί και βγάζει ότι η σύνδεση απέτυχε.
Τι μπορεί να συμβαίνει;

Mπορείς και με τον παραδοσιακό τρόπο. Βάζεις το NX1.bin σε άδεια κάρτα, βάζεις την κάρτα στη μηχανή και κάνεις update.

To χρειάζεσαι όμως το νέο firmware; Θα χάσεις τα αυξημένα bitrates των mods. Κλειδώθηκε και η πρόσβαση στο DEV μενού.
Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις το νέο firmware, εκτός και αν ο στόχος είναι σύνδεση με κινητό Android Marshmallow.

Μισοτιμής το Varavon Armor II Cage στα 118 δολάρια (+35 δολάρια μεταφορικά):
http://varavon.com/collections/hot-deal-zone/products/armor-nx1?variant=1176714847

armor_ii_nx1_hero_2.jpg

Θαρρώ είναι το καλύτερο του είδους,το παρήγγειλα πριν μια εβδομάδα λόγο προσφοράς.

Παρήγγειλα και εγώ πριν μερικές μέρες, + έξτρα το ENG grip. Ελπίζω να έρθει σύντομα γιατί θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω και σύντομα!

Tέρμα οι αναμονές δευτερολέπτων μέχρι την ενεργοποίηση των mods μέσω της εκκίνησης του bluetooth.
Eγκατέστησα το νέο "ΝX-On-Wake", που ενεργοποιείται άμεσα με την αναγνώριση της κάρτας.
Σε πρώτο χρόνο από το power-on πατάς rec και γράφεις βίντεο με τα αυξημένα bitrates.
Μία φορά γίνεται η εγκατάστασή του στη μηχανή και όσα patches βγαίνουν στο εξής θα ενσωματώνονται στο αρχικό mod στη μνήμη της ίδιας της μηχανής και όχι στην sd κάρτα.

Προσοχή μόνο πρέπει να δοθεί στη μία και μοναδική εγκατάσταση που πρέπει να γίνει του ΝΧ-Οn-Wake, τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες στο Readme:
https://github.com/ottokiksmaler/nx500_nx1_modding/blob/master/nx-on-wake/nx-on-wake.zip?raw=true

Από κει και πέρα τα patches είναι ακίνδυνα. Το 5.2 nx-patch ενσωματώνει τα αυξημένα bitrates και το focus stack, κι έπεται συνέχεια.
https://github.com/ottokiksmaler/nx...o-bitrate-mods/nx-patch/nx-patch.zip?raw=true

Τα παραπάνω ισχύουν μετά την εγκατάσταση της έκδοσης λογισμικού 1.41 που έβγαλε πρόσφατα η Samsung.

Last edited:

Ακόμη δεν προστέθηκε στο νέο mod η δυνατότητα εναλλαγής ρυθμίσεων για αργή κίνηση.

Ένα σώμα NX1 έχω με το νέο hibernation mod και ένα με το bluetooth mod.
Mόλις προστεθούν τα νέα patches στο hibernation mod, θα εγκαταλείψω το bluetooth mod στο δεύτερο σώμα.

H ακύρωση του χρονικού ορίου γίνεται αυτόματα στο hibernation mod.
Στο pro bitrate βάζω 180Mbit/s.
Στο HQ bitrate βάζω 120Mbit/s οπότε με άδεια 64GB κάρτα ο μέγιστος χρόνος εγγραφής στην κάρτα είναι 70 λεπτά, κάτω δηλαδή από το όριο για corrupted file.

Στα 120 τα 70 λεπτά;Για πες και στα 180 πόσα να γελάσουμε λίγο
Τεράστια νούμερα, αν γράφεις πολλές ώρες όπως εγώ δεν μπορείς να τ ακολουθήσεις με τίποτα

Λιγότερο από 50 λεπτά.

180Mbit/s : 8bit = 22,5MB/s

Το mod απελευθερώνει όλους τους συνδυασμούς PRO/HQ/Normal bitrate και αναλύσεων.
Oρίζεις ό,τι θέλεις (ανάλυση-bitrate) σε κάθε θέση.

Εσύ π.χ. που θέλεις να δουλεύεις με χαμηλό bitrate, μπορείς να ορίσεις στο Normal ΝQ1 να γράφεις 4K π.χ. με 32Mbit/s, δηλαδή 14,4GB/ώρα.
Mεγέθη που θυμίζουν βιντεοκάμερα miniDV 800x600!

b7Ipef.jpg