Samsung NX500

Aς συνεχίσουν στη Samsung να βγάζουν εξαιρετικές μηχανές όπως η NX500 και NX1, και ας χρησιμοποιούν όποιο marketing θέλουν.

Τουλάχιστον στα φωτογραφικά δεν είδα να αντιγράφουν κανέναν, και τον αισθητήρα όπως και όλα τα εξαρτήματα τα κατασκευάζουν οι ίδιοι.

Καμιά φορά ο "στρωμένος δρόμος" βοηθάει στο να εξελιχθείς πιο γρήγορα. Και αναφέρομαι στην Sony που πήρε την τεχνογνωσία της Minolta όταν την εξαγόρασε και μπήκε πιο δυναμικά στην αγορά, απ' ότι η Samsung που κάνει ένα ένα τα βήματα και στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις...

Re: Απάντηση: Samsung NX500

NX510 (+16-50 + γνήσιο φορτιστή + 2η γνήσια μπαταρία) = 600 ευρώ
ΝΧ500 (+16-50) = 520 ευρώ
NX500 σκέτο σώμα = 420 ευρώ

από foto-mundus

tzo η τιμή 420 body είναι για εκθεσιακό. 449 κανονικά.
τα μεταφορικά πόσο είναι?

Re: Απάντηση: Samsung NX500

tzo η τιμή 420 body είναι για εκθεσιακό.

Λάθος κάνεις. Τύποις εκθεσιακό είναι, όχι στην πράξη.
Απόδειξη ότι τέτοια "μοναδικά εκθεσιακά" κομμάτια πουλάει καθημερινά.
Στο site δεν φαίνονται πόσες πωλήσεις γίνονται για το ίδιο κομμάτι, αλλά τον μαρτυρούν οι πωλήσεις στο ebay.
26 Σεπτ. πουλήθηκε ένα, 28 Σεπτ. άλλο ένα ολόιδιο "μοναδικό εκθεσιακό κομμάτι" ΝΧ500.

Γι' αυτό και έγραψα 420 ως κανονική τιμή και δεν το παρουσίασα ως τιμή εκθεσιακού.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ότι να είναι. Την μπαταρία BP 1130 την έχει 54.99 . Αλλά τζάμπα και άλλα φωτιά.

Και 20 ο φορτιστής σύνολο 75 .

Λογικό το σύνολο αν υπολογίσεις ότι η 510 που τα περιλαμβάνει έχει 600, και βγαίνει μόνο σε καφέ.
Στην ουσία μπορείς να επιλέξεις μαύρο κιτ ξεχωριστά στα 520 και να προσθέσεις μπαταρία και φορτιστή και να σου βγει σύνολο 595 .
Αντίστοιχα μπορείς να επιλέξεις μαύρο σώμα στα 420 και με μπαταρία και φορτιστή να σου βγει σύνολο 495.

Τα μεταφορικά είναι 20 .

Σου δίνει όλες τις επιλογές και διαλέγεις ό,τι θέλεις.

Εγώ θα επέλεγα ΝΧ500 σώμα + φορτιστή = 440
Την μπαταρία θα την έπαιρνα από Amazon σε μελλοντική παραγγελία μαζί με άλλα πράγματα.

Last edited:
δηλαδή γράφει εκθεσιακό (Ausstellungsstuck) και σου στέλνει σφραγισμένο? Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό? και γιατί να έχει άλλη τιμή (449) για τα καινούρια? εγώ δε θα το ρίσκαρα για 30 ευρώ

Σφραγισμένο μπορεί να μην είναι. Λογικά θα αφαιρεί τον 16-50 για να τον πουλάει ξεχωριστά.

Μία άλλη εκδοχή των τόσο συχνών εκθεσιακών προϊόντων είναι ότι με αυτό το τρικ δεν παραβαίνει τις κατώτατες τιμές που ορίζει η αντιπροσωπεία.

Όπως και να έχει, κι εφόσον μιλάμε για fotomundus κι όχι για κανένα τυχαίο μαγαζάκι, δεν θα είχα κανέναν απολύτως ενδοιασμό να παραγγείλω το και καλά "εκθεσιακό".

Έχει πουλήσει και αρκετές "εκθεσιακές" NX1 στο παρελθόν σε καλύτερες τιμές, χωρίς να φτάνει βέβαια τα επίπεδα των Ιταλών.
Στο πακέτο γκριπ-μπαταρία-φορτιστή για την ΝΧ1 έχει δώσει την καλύτερη τιμή παλιότερα.

Στις ΝΧ500 επίσης δίνει τις καλύτερες τιμές. 420 σώμα δεν έχω βρει αλλού.

Δικαιολογία άλλη με την τιμή δεν έχω, αλλά να δω πότε θα το αποφασίσω να την παραγγείλω.
Μεγάλη "ζημιά" μου έκανε η NX1 και δυσκολεύομαι να συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο.

Κατατρόπωσε τον ανταγωνισμό η NX500.

Για κάτι καλύτερο από υβριδικές μηχανές μόνο α7x, αλλιώς ακριβή DSLR (D7200).

Aπίστευτες επιδόσεις για μια μικρή μηχανούλα των 500 ευρώ μαζί με φακό.

Ακόμα μια επιβεβαίωση ότι η Samsung έχει κάνει καλή δουλειά, μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Αν είχε Vf θα ήταν τρομερή πρόταση τώρα ανεξάρτητα image quality απευθύνεται κυρίως σε χρήστες του συστήματος

Αν είχε Vf θα ήταν τρομερή πρόταση τώρα ανεξάρτητα image quality απευθύνεται κυρίως σε χρήστες του συστήματος

Δυστυχώς η έλλειψη σκοπεύτρου την καταδικάζει και προσωπικά δεν μπορώ να την δω σοβαρά όσο καλή και αν είναι....αν είχε σκόπευτρο θα ήταν must buy....

Θα συμφωνήσω για το σκόπευτρο, γι αυτό κι εγώ την έχω απορρίψει , γεράματα βλέπεις :)

Θα συμφωνήσω για το σκόπευτρο, γι αυτό κι εγώ την έχω απορρίψει , γεράματα βλέπεις :)

Μα και αυτή η samsung ας έβγαζε ένα αποσπόμενο σκόπευτρο όπως η Olympus...οπότε αγοράζουμε την μηχανή σε καλή τιμή και όποιος θέλει αγοράζει και το extra σκοπευτρο και είναι άρχοντας!!!