Samsung NX500

οι S φακοί ούτως ή άλλως δεν κάνουν για την ΝΧ500 λόγω όγκου και βάρους.
η τιμή της ΝΧ500 κιτ συνεχίζει την πτωτική πορεία, 516 ευρώ τελική τιμή η ασημένια από το ισπανικό αμαζον, σχεδόν 200 Ευρώ κάτω από την τιμή που την είχα πάρει το Μάρτιο.

Οταν πέσει γύρω στα 400 μαζί με τον 16-50 σκέφτομαι να την χτυπήσω!!! Ισως προς τα Χριστούγεννα την δούμε σε τέτοια τιμή....κανένα black fridays ίσως???

Σε βλέπω να την ξαναγοράζεις σύντομα.

Η RX100IV στα 935 ευρώ δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω, πέρα από την αργή κίνηση και την αυξημένη φορητότητα.

Αυτό ήταν το αρχικό πλάνο αλλά μου τα χάλασε η ΝΧ1 με το DIS. Μου έρχεται γάντι με τους ευρυγώνιους φακούς μου που δεν έχουν σταθεροποίηση.

Η rx100 έχει και το πλεονέκτημα του αθόρυβου ηλεκτρονικού κλειστρου

400 με δώρο τάμπλετ θες εσύ μου φαίνεται

οοουυυ ακόμα καλύτερα!!! το Galaxy tab S2 9,7'' κατά προτίμηση και δώρο πάνω στο δώρο ένα μασαζάκι μήπως???χαχα
Πάντως πέρα από την πλάκα δεν θα μου κάνει εντύπωση να την δούμε τα Χριστούγεννα σε καμία προσφορά στα 400 ευρώ...
Θυμάμαι και την nx300 έκανε στην αρχή 700 ευρώ και μετά από 9-10 μήνες την έβρισκες στα 350 ευρώ.....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το σκέφτεται μάλιστα, δεν είναι καν σίγουρος αν κάνει καλά στα 400 . :p

Για τίποτα δεν είμαι σίγουρος σε αυτή την ζωή!!χαχα

Αυτό ήταν το αρχικό πλάνο αλλά μου τα χάλασε η ΝΧ1 με το DIS. Μου έρχεται γάντι με τους ευρυγώνιους φακούς μου που δεν έχουν σταθεροποίηση.

Και έχει και έναν μικρό φωτεινό φακό που αντίστοιχα στην nx500 ο απλός 16-50 είναι πολύ σκοτεινός σε σχέση πάντα με την rx100.....

Η έλλειψη DIS είναι σημαντικό αντικίνητρο, όντως.

Με το EFCS το κλείστρο είναι εξαιρετικά ήσυχο (εκτός και αν διαφέρει από εκείνο της NX1). Δεν συγκαταλέγω στα αρνητικά την έλλειψη τελείως αθόρυβου ηλεκτρονικού κλείστρου.

Και έχει και έναν μικρό φωτεινό φακό που αντίστοιχα στην nx500 ο απλός 16-50 είναι πολύ σκοτεινός σε σχέση πάντα με την rx100.....

Bάζεις όποιον φακό θέλεις στην ΝΧ500. Δεν είναι δεσμευτικός ο φτηνός κιτ, ώστε να αξιολογούμε τη μηχανή με βάση αυτόν.
Από τα 400 ευρώ σκέτο σώμα μέχρι τα 935 της RX100IV έχεις 535 ευρώ να αγοράσεις όποιον φακό θέλεις.

Οταν πέσει γύρω στα 400 μαζί με τον 16-50 σκέφτομαι να την χτυπήσω!!! Ισως προς τα Χριστούγεννα την δούμε σε τέτοια τιμή....κανένα black fridays ίσως???

Δεν παίζεσαι!!! Εχεις κάνει τουλάχιστον 40 σχόλια και καταριέσαι την Samsung για το evf και τον άλλο μήνα θα πας τρέχοντας να την πάρεις!

Δεν παίζεσαι!!! Εχεις κάνει τουλάχιστον 40 σχόλια και καταριέσαι την Samsung για το evf και τον άλλο μήνα θα πας τρέχοντας να την πάρεις!

Την καταριέμαι γιατί την συμπαθώ και θέλω να βελτιωθεί..αν δεν την συμπαθούσα απλά δεν θα σχολίαζα καν και θα αδιαφορούσα, δεν μου αρέσει να χαϊδεύω κανενός τα αυτιά!!!
Εννοείται ότι θέλω μηχανή με σκόπευτρο και γκρινιάζω για αυτό...άλλα όλα είναι και θέμα τιμής...αν βρεις την nx500 kit στα 400 ευρώ ε σίγουρα το ξανασκέφτεσαι και αρχίζεις να παραβλέπεις κάποια ελαττώματα....στην τελική και να μην σου αρέσει και να την πουλήσεις δεν θα χάσεις πολλά!!!!

Bάζεις όποιον φακό θέλεις στην ΝΧ500. Δεν είναι δεσμευτικός ο φτηνός κιτ, ώστε να αξιολογούμε τη μηχανή με βάση αυτόν.
Από τα 400 ευρώ σκέτο σώμα μέχρι τα 935 της RX100IV έχεις 535 ευρώ να αγοράσεις όποιον φακό θέλεις.

Καλά και η sony είναι πανάκριβη και δεν θα την αγόραζα έτσι και αλλιώς απλά εκτιμάω τον καλό φωτεινό φακό που έχει....δεν την έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια...άλλα θεωρώ ότι ο φακός της θα είναι πολύ καλός...στην samsung αν θέλεις φακό ζουμ ή παίρνεις τον φτηνό άλλα σκοτεινό και μέτριο 16-50 ή την γκουμούτσα άλλα τρομερό 16-50f2-2,8...ενώ εδώ με την rx100 έχεις ένα έτοιμο σετ με καλό γρήγορο φακό με μικρό βάρος/όγκο και τέρμα....είναι όλα θέμα άποψης....
Γενικότερα ήμουν αρνητικός με μηχανές που δεν άλλαζες φακό, άλλα ύστερα από την απόκτηση της sony rx10, έχω αλλάξει άποψη και θεωρώ ότι αν είναι να έχεις μια μηχανή με ενναλλάξιμους φακούς μόνο με έναν μέτριο φακό ζουμ , χίλιες φορές να πάρεις μια premium compact......

Σωστά, αλλά δεν υπάρχουν μόνο οι δύο 16-50, αλλά και οι διάφοροι καλοί σταθεροί φακοί της Samsung που μπορείς να βάλεις στην NX500, π.χ. ο 45/1.8 των 180 ευρώ.

Eπιλογή που φυσικά δεν δίνει η RX100IV.

Σωστά, αλλά δεν υπάρχουν μόνο οι δύο 16-50, αλλά και οι διάφοροι καλοί σταθεροί φακοί της Samsung που μπορείς να βάλεις στην NX500, π.χ. ο 45/1.8 των 180 ευρώ.

Eπιλογή που φυσικά δεν δίνει η RX100IV.

Καλά εννοείται, αν ''μπλέξεις'' με prime φακούς δεν το συζητάμε ισοπεδώνεις την rx100...απλά μιλάω σε περίπτωση που μείνεις μόνο με τον απλό κιτ φακό ζουμ...γιατί μεταξύ μας οι περισσότεροι με αυτόν μένουν!!! Ε για αυτό το κοινό δεν ξέρω αν αξίζει να πάρεις μια μηχανή με ενναλάξιμους φακούς...Bλέπω συνεχώς έξω και εδώ και στο εξωτερικό άτομα με π.χ. Nikon D3200 με τον κιτ 18-55...ε για τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να πάρεις μια premium compact.....

Μιας και όλοι παραδέχονται ότι η nx500 είναι μια πάρα πολύ καλή mirrorless μηχανή, που τα έχει σχεδόν όλα αλλά της λείπει αυτό που πολλοί θεωρούν απαραίτητο, το EVF, έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο, κοινώς Google search , και δείτε τι βρήκα...
Υπάρχουν πρόσθετα εξαρτήματα, τα λεγόμενα LCDVF τα οποία κάνουν την lcd οθόνη ένα μεγάλο EVF. Τοποθετούνται πολύ εύκολα, βγαίνουν πολύ εύκολα, και η στήριξη τους γίνεται μαγνητικά. Παρέχουν μεγέθυνση, συνήθως Χ2.5 - 3.0 και υπάρχουν, απ' όσων είδα, δύο διαφορετικά είδη:

Αυτά που τοποθετούνται πάνω στην οθόνη, αφού κολλήσεις ένα μεταλλικό πλαίσιο σε αυτήν για να πιάνει ο μαγνήτης. Σε αυτά μπορείς να ανασηκώνεις την οθόνη μαζί με αυτό. Βγαίνουν πολύ απλά τραβώντας τα. ..

1b7ddc1cfb04fbc208468ddcdd22bf3a.jpg

be7df4abe0ef036033584e01d7ba8746.jpg

8bb5dca275a4766b2490e97d12b84830.jpg

Υπάρχουν και αυτά που τοποθετείται ένα plate στο πάσο για το τρίποδο και προσαρμόζεται το LCDVF πάνω σε αυτό μαγνητικά. Δεν επιτρέπουν την μετακίνηση της οθόνης αλλά είναι σπαστά και έχεις εύκολα πρόσβαση στην οθόνη αφής. Δεν κολλάνε τίποτα πάνω στην οθόνη όπως τα άλλα και όταν τα τραβάς για να βγούνε, μένει πάνω στην μηχανή μόνο το plate. Μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν και σε άλλες μηχανές με περίπου ίδιου μεγέθους οθόνη.

2348bc81b6476e3ba80e358c5634200d.jpg

e5a7d01920a2cb705d72f8f40b948b62.jpg

deb0094358b8bfdd186dde208a2bc0e0.jpg

Πως το βλέπετε; Έχει κανείς χρησιμοποιείσει κάτι τέτοιο, ίσως σε άλλη μηχανή, για να μας πει την άποψη του; Το κόστος για την απόκτηση τους είναι από περίπου 10 για τα κινέζικα, ενώ τα επώνυμα έχουν από περίπου 50 και άνω, και κάποια πάνω από 100 .

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να είναι πρακτικό στην χρήση, αλλά είναι ένας λόγο μια mirorless να χάσει το μεγαλύτερο της προτέρημα που είναι το μικρό της μέγεθος.

Έχω ακριβώς την ίδια άποψη με σένα Τζο, η περίπτωση σαν του Kamerar είναι η καλύτερη και αυτό γιατί δίνει άμεσα τη δυνατότητα για πρόσβαση στην οθόνη αφής.
Giannis Ch, το δικό σου το θυμάμαι από όταν το παρουσίασες σε νήμα της NX300, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι αυτό που ψάχνω. Είναι μισό lcdvf, έχει το σκίαστρο και τη μεγέθυνση, αλλά σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας υστερεί φαντάζομαι.
Προχθές στην παρέλαση ήθελα να φωτογραφίσω τα παιδιά μου και είχα κόντρα ήλιο που έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα. Έβαλα caf και προσπαθούσα στα τυφλά σχεδόν να μείνω εντός στόχου.

Αφού ούτως ή άλλως την έχεις βάλει στόχο, πάρε την NX1 μια ώρα αρχύτερα να βρεις την υγειά σου.

Το LCDVF της Kamerar κάνει τη δουλειά του, αλλά όσο να 'ναι κουράζεται το μάτι να κοιτά μέσα από τη λούπα μετά από λίγη ώρα με συνεχόμενη χρήση λόγω βίντεο.
Το θετικό είναι ότι συμβάλλει στη σταθερότητα. Αλλά και πάλι το DIS της NX1 υπερέχει.

DxO Mark: η Samsung NX500 είναι η κορυφαία μηχανή με APS-C αισθητήρα

45d1e44e4aa1eba607bfce87dec1bb99.jpg

Η DxO Mark τέσταρε στα εργαστήρια της την Samsung NX500 και τα συμπεράσματα της είναι θριαμβευτικά για τη νέα mirrorless της κορεατικής εταιρείας.
H Samsung NX500 συγκέντρωσε 87 βαθμούς, πιάνοντας την 22η θέση της γενικής κατάταξης και την κορυφή των μηχανών με APS-C αισθητήρα, στην οποία συγκατοικεί με τη Nikon D7200.

Έτσι η νέα μηχανή της Samsung όχι μόνο είναι η καλύτερη mirrorless μηχανή με APS-C αισθητήρα αλλά είναι μία από τις δύο καλύτερες μηχανές με APS-C αισθητήρα στις βάσεις της DxO Mark σε όλες τις κατηγορίες.

01df275ecab61461734c3657dd3d15ab.jpg

Αφήνοντας πίσω πολύ δυνατές μηχανές, όπως η ναυαρχίδα Samsung NX1 και η Sony a6000 η νέα mirrorless κοντράρει στα ίσια και τη Nikon D7200. Μπορεί να χάνει στα σημεία αλλά σκεπτόμενοι το μέγεθος και την τιμή της είναι κάτι το φυσιολογικό.

3376c6b1e361b25756e35d419932c402.jpg

Μάλιστα η DxO Mark λέει ότι ο αισθητήρας της Samsung NX500 είναι τόσο καλός με αποτέλεσμα να γράφει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα απέναντι στην πρώτη mirrorless Full Frame μηχανή της Sony στην κατάταξη, τη Sony A7S, όσο αφορά το δυναμικό εύρος και το βάθος χρώματος.

177f83d2ede062d46a9166e8c5cb3fbd.jpg

Επιμέρους το δυνατό σημείο της Samsung NX500 είναι το βάθος χρώματος όπου έχει 24.8 πόντους και είναι ξεκάθαρα η πρώτη μηχανή με APS-C μηχανή στη 17η θέση (δεύτερη είναι η Nikon D7200 μόλις στη 21η θέση) και το δυναμικό εύρος όπου με 13.9 καταφέρνει να πλασαριστεί στη 17η θέση, πίσω όμως από τη Nikon D7200 (είναι η δεύτερη της κατάταξης) και τις Pentax K-5 IIS, Pentax K-5, Pentax K-5 II, Nikon D5500.

Στην απόδοση της στο χαμηλό φωτισμό η βαθμολογία των 1379 πόντων την φέρνει στη 36η θέση, μία θέση πίσω από τη Nikon D3300 και τη Nikon D5500 αλλά 6 θέσεις πάνω από τη Nikon D7200.

Γενικά η Samsung NX500 τα κατάφερε πολύ καλά και βάση του μικρού της μεγέθους φαίνεται μία πολύ καλή επιλογή.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε αντίθεση με τις φήμες ότι η Samsung ίσως σκέφτεται την αποχώρηση της από τη φωτογραφική αγορά, κάτι το οποίο κανείς δεν θέλει, αφού η παρουσία της και οι μηχανές της πιέζουν όλες τις εταιρείες για καλύτερες νέες μηχανές.

Διαβάστε όλο το review της DxO Mark για τη Samsung NX500 εδώ

Πηγή : http://www.pttl.gr/samsung-nx500-dxomark-review-01813/

Τι να πω ρε παιδιά, εδώ ο κόσμος συζητάει για αυτές τις δύο μηχανές από τη μία, και από την άλλη οι φήμες για αποχώρηση της Samsung από το φωτογραφικό τομέα οργιάζουν με τη Samsung να μην προβαίνει σε διάψευση. Πάντως είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζει και η όλη κατάσταση συντηρεί την Samsung στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Έχουν αρχίσει να συζητούν ακόμη και για την είσοδο της στον χώρο των ff...