Samsung NX500

30 είναι τα μεταφορικά του καταστήματος.
Δέχεται και πληρωμή μέσω amazon payments, χωρίς έξτρα χρέωση.
Σύνολο 549 .
Στα 549 συμπεριλαμβάνονται δώρα αξίας 45 (μπαταρία & φορτιστής).
Είναι σαν να παίρνεις τη μηχανή με τον κιτ φακό στα 504 με δωρεάν μεταφορικά.

Gvqar6.jpg

Όποιος θέλει να γλυτώσει μέχρι και 15 ακόμη, κάνει μια δωρεάν εγγραφή στο mailboxde.com και επωφελείται των δωρεάν μεταφορικών προς γερμανική διεύθυνση. Από mailboxde.com προς Ελλάδα τα μεταφορικά ξεκινούν από 15 περίπου.

Re: Απάντηση: Samsung NX500

Καλό μήνα. Έχω την nx300, πως είναι σε σχέση με την nx500 στο βίντεο με υψηλά iso?
ευχαριστώ

Έχω την NX500 και είχα και την NX300. Για να είμαι ειλικρινής, στο βίντεο δεν την είχα δοκιμάσει σε ψηλά iso για να έχω άποψη. Στη φωτογραφία με την NX300 είχα στο Auto Iso ρύθμιση για ανώτερο τα 800 Iso και τώρα με την NX500 το έχω στα 1600. Άλλοι είχαν την άποψη ότι η NX300 είναι ανεκτή στα 1600 iso, εγώ γενικά δεν φωτογραφίζω πάνω από τα 800 iso. Η NX500 με έχει πείσει ότι μπορώ άνετα να πάω στα 1600. Πιο πάνω δεν έχω δοκιμάσει να πάω. Ίσως θα έπρεπε...

Ναι, δίνει την αίσθηση πιο στιβαρής μηχανής. Αν και το βάρος της NX500 είναι μόλις 8 γραμμάρια περισσότερο από αυτό της nx300 νομίζω ότι κρατάω βαρύτερη μηχανή. Τα υλικά είναι τα ίδια, απλά έχει περισσότερη επιφάνεια καλυμμένη με αυτό το υλικό που έχει την όψη δέρματος. Είναι σαφως καλύτερη.

Καλά αυτό μπορεί να είναι και το εφέ "καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω".
Να πω την αλήθεια, είμαι απογοητευμένος από την ποιότητα κατασκευής των περισσότερων πλέον μηχανών. Όσες Samsung έπιασα στα χέρια μου (όχι την NX500) μου φάνηκαν πλαστικές και ψεύτικες. Δεν μπορώ να πω το ίδιο πχ και για τις Ολύμπους, ακόμη και την Μ10. Φαίνεται ότι δεν τα κοιτάει όμως πια αυτά ο κόσμος.

Καλά αυτό μπορεί να είναι και το εφέ "καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω".
Να πω την αλήθεια, είμαι απογοητευμένος από την ποιότητα κατασκευής των περισσότερων πλέον μηχανών. Όσες Samsung έπιασα στα χέρια μου (όχι την NX500) μου φάνηκαν πλαστικές και ψεύτικες. Δεν μπορώ να πω το ίδιο πχ και για τις Ολύμπους, ακόμη και την Μ10. Φαίνεται ότι δεν τα κοιτάει όμως πια αυτά ο κόσμος.

Δεν έχω πιάσει την nx500, άλλα την nx300 που είχα είχε αποδεκτή ποιότητα κατασκευής, όμως αν την συγκρίνεις με την Olympus em10, ναι χάνει κατά κράτος σε ποιότητα κατασκευής...επίσης επειδή έχεις και canon eos m1 (την είχα και εγώ παλιότερα) πάλι η nx300 ήταν πολύ χειρότερη από άποψης ποιότητας κατασκευής.....δυστυχώς η samsung άλλα και η sony δεν δίνουν και ιδιαίτερη βάση (στα περισσότερα μοντέλα τους) στην ποιότητα κατασκευής, και απλά φτιάχνουν συμπαθητικές ποιοτικά μηχανές άλλα με ''πολύ'' τεχνολογία μέσα....

Δεν έχω άποψη για τις Olympus και τις Canon, δεν έχω πιάσει πότε στα χέρια μου. Το μέτρο σύγκρισης που έχω είναι οι Sony a6000 και a5100, και αυτό στο ελάχιστο γιατί τις έπιασα στα χέρια μου σε κατάστημα άρα περιορισμένη εμπειρία, οι οποίες κατά τη γνώμη μου υστερούν ποιοτικά σε σχέση με τις Samsung. Αν και προέρχομαι από Nikon D80 και D300, με τη δεύτερη να είναι από τις πιο ποιοτικές μηχανές ever, δεν βρίσκω κάτι στις Samsung που να με χαλάει. Αυτό που θα ήθελα είναι λίγο μεγαλύτερο grip, έστω και ως έξτρα. Πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις Samsung θα έχω όταν πιάσω στα χέρια μου την NX1...

Καλά η Sony A5100 άλλα και η Sonny A6000 (κάπως καλύτερα εδώ) δεν είναι και τίποτα τρομερό όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, έχουν απλά αποδεκτή κατασκευή. Η D300 δεν το συζητάμε ήταν κτήνος (την είχα περίπου 6 χρόνια!!).....
Η Sasmung είναι κάπως καλύτερη από της sony άλλα αν πιάσεις κάποια olympus omd, κάποια fuji ή ακόμα και canon eos M...θα δεις αμέσως την διαφορά στην ποιότητα κατασκευής....

Θα ήθελα πάντως να πιάσω στα χέρια μου κάποια στιγμή και Olympus και ακόμη περισσότερο Fujifilm για τις οποίες έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα.

εγώ τις έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις mirrorless και έχω ξεχωρίσει fujifilm ΧΤ1 silver και olympus ΕΜ5ιι από ομορφιά και ποιότητα κατασκευής. Και η ΝΧ500 έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά δεν είναι μηχανή που την έβαζα στο κομοδίνο για να τη χαζεύω πριν κοιμηθώ. Πάντως για 1 εξάμηνο που τη χρησιμοποίησα πολύ και χωρίς θήκη, δε μου έβγαλε κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα.

Η XT1 και ειδικά η silver είναι ίσως η ομορφότερη mirrorless.

Η NX1 πως είναι από θέμα ποιότητας; Και εγώ δεν την έβαλα στο κομοδίνο μου την NX500, το οποίο είναι ακόμη άδειο και περιμένει την NX1...

Η XT1 και ειδικά η silver είναι ίσως η ομορφότερη mirrorless.

Η NX1 πως είναι από θέμα ποιότητας; Και εγώ δεν την έβαλα στο κομοδίνο μου την NX500, το οποίο είναι ακόμη άδειο και περιμένει την NX1...

από ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή, αλλά λόγω εκτεταμένης χρήσης πλαστικού δεν μου αποπνέει τόσο καλή αίσθηση. Τολμώ να πώ ότι η ΝΧ500 με το ασημένιο νικελ μου άρεσε πιο πολύ.
H NX1 είναι πιο βαριά απ'ότι δείχνει, είναι πολύ στιβαρή και μοιάζει να είναι φτιαγμένη για να αντέχει (θα δείξει). Πάντως όλα τα ξεχνάς όταν γυρίσεις το διακόπτη στο ON και σε κολλάει στον τοίχο με την ταχύτητα, την απόκριση και την ποιότητα εικόνας. Μετά ακόμα και η Α6000 σου φαίνεται αργή.
Πάντως αν είχε και η ΝΧ500 DIS μάλλον δε θα έκανα την αναβάθμιση στην ΝΧ1. Για μένα είναι το πιο σημαντικό feature στη μηχανή (μαζί με το 4Κ φυσικά)

Eκτεταμένη χρήση πλαστικού η NX1;;;!!!
Μάλλον άλλη μηχανή κρατάμε στα χέρια.

Το μόνο καθαρά πλαστικό είναι το πάνω μέρος του φλας.
Ακούμπησε τα χείλη σου στις επιφάνειες με κρύα μηχανή και θα είναι όλες κρύες πλην του φλας.

εντάξει, σαν πλαστικό όμως είναι στην εμφάνιση, καμία σχέση με την ΧΤ1. και το γκριπ όλο πλαστικό είναι, από τη μια άκρη της μηχανής μέχρι την άλλη. Το αν είναι ζεστό ή κρύο το πάνω και το κάτω μέρος της μηχανής δεν αλλάζει κάτι

Πώς δεν αλλάζει, αφού δεν είναι καν πλαστικό. Το "εκτεταμένη χρήση πλαστικού" είναι τελείως λάθος, αφού είναι ολομεταλλικό το σώμα!
Καμία επιφάνεια στην NX1 δεν είναι πλαστική, ούτε μπρος, ούτε πίσω, ούτε πάνω, ούτε κάτω.
Εξαιρούνται το φλας, το προσοφθάλμιο και τα πορτάκια.
Πιάσε την FZ1000 να δεις τι σημαίνει πλαστικό. Για την FZ1000 να μιλήσεις για εκτεταμένη χρήση πλαστικού μάλιστα, όχι για την NX1.

Πλήρως αδιάβροχο σώμα, με βάση μονοκόμματου σκελετού από κράμα μαγνησίου:

ZPK-SAMSUNG-NX1-MAGALLOY-L.JPG

Last edited:

H NX1 είναι η μηχανή που θα έπρεπε να βγάλει η ΝΙΚΟΝ σε αντικατάσταση της d300/d300s. Εξαιρετική μηχανή σε όλα. Και δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη, ούτε κακοφτιαγμένη.

Απάντηση: Re: Samsung NX500

Τολμώ να πώ ότι η ΝΧ500 με το ασημένιο νικελ μου άρεσε πιο πολύ.

Μάλλον σε μπερδεύει η ψευδαίσθηση μετάλλου που σου δίνει η ασημένια φλούδα (επειδή είναι ασημένια). Όποια Samsung ΝΧ έχω πιάσει στα χέρια (και από ό,τι καταλαβαίνω η ΝΧ500 μια απ' τα ίδια είναι) μου φάνηκε, να το πω ανοικτά, απλά αισχρή, φτηνοδουλειά κατασκευαστικώς. Καμία σχέση από ό,τι φαίνεται με την ΝΧ1, όπου η εταιρεία τα έχει δώσει προφανώς όλα.
Δλδ πώς το εννοείτε βρε παληκάρια εσείς το "καλή κατασκευή"; Να μην τρίζει? :flipout:

Για την nx500 δεν ξέρω, άλλα όσο είχα την nx300 δεν μου φάνηκε φτηνοδουλειά...οκ δεν έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής, άλλα για αυτό που αντιπροσωπεύει είναι αξιοπρεπής....
Η nx1 σαφώς και έχει πολύ ανώτερη ποιότητα κατασκευής άλλα αυτό αντικατροπτίζεται και στην τιμή της...
Είναι και λίγο θέμα γούστου βέβαια, καθώς αλλιώς αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι την αίσθηση που μας δίνουν τα υλικά μιας μηχανής..π.χ. στο λίγο που την δούλεψα την nx1 ένιωθα ότι κρατάω μια στιβαρή μηχανή άλλα όχι όπως π.χ. με την Fuji Xt-1 ή την Olympus em 5II....δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερες κατασκευαστικά αυτές, απλά μου έδιναν μια κάπως καλύτερη ''αίσθηση'' ποιότητας.....ειδικά η em5II ένιωθα ότι αν την πετάξω στον τοίχο θα σπάσει ο τοίχος και αυτή δεν θα γρατζουνιστεί η μηχανή καν..!!!

Τόσο ανώτερη είναι η E-M5 mkII από την πρώτη; Γιατί η 1η για κανένα λόγο δε δίνει αυτή την αίσθηση.