Samsung NX500

Θα πορωθείς με την ΝΧ500. Δε θα το πιστεύεις ότι τόσο μικρό μηχανάκι έχει τόση δύναμη!

Ψήνομαι καιρό να την πάρω αλλά η έλλειψη EVF με φρενάρει. Επίσης με προβλημάτιζε η μή υποστήριξη του H265.

Με την επικείμενη υποστήριξη του από την Adobe όμως, έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι.

Τι χρώμα;

Εμένα μου αρέσει το καφέ.
Να προσθέσω ότι αυτήν την τιμολογιακή διαφορά στη μηχανή ανάλογα με το χρώμα δεν την καταλαβαίνω. 599 η μαύρη στον Κατερέλο, 755 η λευκή και η καφέ. Btw το EasyBuyWorld την έριξε στα 552, η κάθοδος της τιμής της καλά κρατεί...

Να προσθέσω ότι αυτήν την τιμολογιακή διαφορά στη μηχανή ανάλογα με το χρώμα δεν την καταλαβαίνω. 599 η μαύρη στον Κατερέλο, 755 η λευκή και η καφέ. Btw το EasyBuyWorld την έριξε στα 552, η κάθοδος της τιμής της καλά κρατεί...

Απλά το easybuyworld τα θέλει όλα μετρητά είτε σε πιστωτική σε μια δόση.

Κάποια διαφορά είναι λογικό να υπάρχει λόγω πολύ μικρότερης παραγωγής και μικρότερου όγκου στοκ των λιγότερο δημοφιλών χρωμάτων.
Στην Ιταλία 50 είναι η διαφορά, 500 το κιτ σε μαύρο, 555 το καφέ.

Πάντως στο amazon.de και τα τρία χρώματα έχουν ίδια τιμή (585 ).

Θα πορωθείς με την ΝΧ500. Δε θα το πιστεύεις ότι τόσο μικρό μηχανάκι έχει τόση δύναμη!
Για να το λες εσύ που την έχεις έτσι είναι, άλλωστε έχεις πείρα στο σύστημα, αν δεν κάνω λάθος είχες και την NX 30; Λες να μείνω τόσο ικανοποιημένος και να μην πάω για την NX 1; Θα δείξει, πάντως τώρα που το έχω πάρει απόφαση να διώξω την Nikon D 300 με τους φακούς και τα 2 SB 800 που έχω, δεν νομίζω ότι θα με κρατήσει, απλά θα έχω ένα πολύ δυνατό δεύτερο σώμα μικρών διαστάσεων για να έχω πάντα μαζί μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απλά το easybuyworld τα θέλει όλα μετρητά είτε σε πιστωτική σε μια δόση.

Και ο Κατερέλος έτσι τα θέλει. Αν θέλεις δόσεις στις κάνει αλλά με τόκο...

Για να το λες εσύ που την έχεις έτσι είναι, άλλωστε έχεις πείρα στο σύστημα, αν δεν κάνω λάθος είχες και την NX 30; Λες να μείνω τόσο ικανοποιημένος και να μην πάω για την NX 1; Θα δείξει, πάντως τώρα που το έχω πάρει απόφαση να διώξω την Nikon D 300 με τους φακούς και τα 2 SB 800 που έχω, δεν νομίζω ότι θα με κρατήσει, απλά θα έχω ένα πολύ δυνατό δεύτερο σώμα μικρών διαστάσεων για να έχω πάντα μαζί μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και ο Κατερέλος έτσι τα θέλει. Αν θέλεις δόσεις στις κάνει αλλά με τόκο...

Σου δίνει την δυνατότητα έστω και έντοκα ο κατερελος όμως . Το άλλο μια δόση και γεια σας.

Έχω περάσει σχεδόν όλες τις ΝΧ από την ΝΧ1000 και μετά. Μόνο η Galaxy NX μου είχε ξεφύγει, αυτή με την οθόνη κινητού πίσω.
Οι NX1-NX500 δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες ΝΧ. Είναι τελείως άλλες μηχανές, έτη φωτός μπροστά.

Μόλις παρέλαβα και, λόγο έλλειψης χρόνου, ασχολήθηκα ελάχιστα μαζί της. Από την πρώτη επαφή και σε αντιπαράθεση με την nx300 που είχα, ελαφρώς βαρύτερη, η εξωτερική επιφάνεια της και η μεταλλική αλλά και η απομίμηση δέρματος έχουν καλύτερη αίσθηση και δείχνουν καλύτερης ποιότητας. Το μενού της είναι πιο πολύπλοκο με περισσότερες λειτουργίες. Δεν μπόρεσα να βρω το user manual στα ελληνικά, αν κάνεις το έχει βρει ας βάλει ένα link για να μην ψάχνω. Ο φακός είναι βαρύς για το μέγεθος του, λογικό αφού περιλαμβάνει και μηχανισμό για το ζουμ εκτός της εστίασης. Έχει βάλει κανείς κάποιο hood στο φακό, είδα κάτι στο dpreview αλλά θέλει και step up ring 43-58. Κανένα cd στην συσκευασία, τα απολύτως απαρατήρητα. Αυτά για την ώρα περισσότερα τις επόμενες μέρες, μόλις βρω περισσότερο χρόνο...

με γειά, welcome to the club! κι εγώ ψάχνω για χρόνο για να επεξεργαστώ τα 300+ gb υλικού που μάζεψα στις διακοπές από την ΝΧ500 μόνο. Αν δεν είχε τη συμπίεση του Η265 και τη λειτουργία pause κατά τη λήψη του βίντεο (όλα τα λεφτά) θα ήμουνα κοντά το 1 terra.
Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχουν βάλει τη λειτουργία pause και σε άλλες μηχανές, είναι τέλειο feature για ερασιτεχνικά βίντεο. Έστηνα τη μηχανή στο μίνι τριποδάκι, και μετά από λίγο πατούσα pause και άλλαζα γωνία λήψης. Έτσι γλύτωσα από το βραχνά των εκατοντάδων μικρών αρχείων που με εκνευρίζουν στο editing, και είχα ένα σχεδόν έτοιμο αρχείο χωρίς περιττά λεπτά βίντεο. Απλά θα πετάξω μερικά transitions μέσα για να μην είναι τόσο απότομη η μετάβαση από τη μια σκηνή στην άλλη.

Last edited:
Ευχαριστώ. Το μοντάρισμα με ποιο πρόγραμμα το κάνεις που να υποστηρίζει Η265 αρχεία; Ναι, το δοκίμασα το pause, κατά τύχη, το είχα διαβάσει στο νήμα νομίζω, αλλά δεν το θυμόμουνα. Δεν ξέρω αν κατά την διάρκεια του pause μπορείς να αλλάξεις και φακό ή αν πρέπει να κλείσεις τη μηχανή πρώτα...

Ευχαριστώ, αυτή η μανία είναι που μας κάνει να θέλουμε πάντα κάτι παραπάνω λες και πάντα μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Ναι, η τεχνολογική εξέλιξη βοηθάει να παίρνουμε καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο, σε συνάρτηση πάντα με την πολύ καλή γνώση του τρόπου λήψης και της μετέπειτα επεξεργασίας. Δεν βγάζει η μηχανή καλές φωτογραφίες αν δεν ξέρεις τι να κάνεις σε κάθε περίπτωση. Εκεί πιστεύω πρέπει να πέσει το βάρος και οι πιο εξελιγμένες μηχανές είναι πιο απαιτητικές σε αυτό τον τομέα. Αλήθεια πόσοι μπορούμε να αξιοποιήσουμε πραγματικά π.χ. τα 36 MP μιας Nikon D810; Ελάχιστοι, αλλά οι περισσότεροι την ονειρευόμαστε... και βάζω τον εαυτό μου σε αυτούς που ΔΕΝ μπορούν (αλλά θα ήθελα να μάθω).

Καλορίζικη! Σύντομα και με NX1 εύχομαι!

Το CD στα προϊόντα τείνει να καταργηθεί γενικά, και καλά κάνει, αφού τα πάντα μπορεί να βρει κανείς online.
O Wim Arys ανέβασε εκτενή οδηγό με tips&tricks:
https://www.wimarys.com/settings-tips-and-tricks-for-the-samsung-nx500/

Οδηγίες στα ελληνικά δυστυχώς δεν επιβάλλεται να έχει η μηχανή, από τη στιγμή που δεν εισάγεται επίσημα στη χώρο μας.

Το pause σώζει, όντως. Το έχει και η ταπεινή (στο βίντεο) Ricoh GR.
Στην NX500 ξεκινώντας με fade in, στη συνέχεια δουλεύοντας το pause και τελειώνοντας με fade out δημιουργείς ολοκληρωμένο βίντεο αλά βιντεοκάμερα. Με λίγη προσοχή και τύχη μπορείς να κρατήσεις το ένα και μοναδικό αρχείο αυτούσιο χωρίς κόψε-ράψε μετά και χωρίς το αρχείο να είναι τεράστιο, χάρη στο H.265.

Last edited:
Σ'ευχαριστώ, μακάρι να κάνω πράξη την ευχή σου μιας και από τα δικά σου ποστ περισσότερο κλείνω προς τα εκεί.Τον οδηγό τον είδα και εγώ όταν έψαχνα για το user manual στα ελληνικά, το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει τη στιγμή που η μηχανή υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα, αν και στα αγγλικά δεν είναι πρόβλημα αλλά πρέπει να επιλέξω τα αγγλικά και σαν τη γλώσσα της μηχανης. Έχει επίσης και ένα review για την NX1 vs NX500, που αναφέρει τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο και ότι υπάρχει χώρος για να συνυπάρξουν και οι δύο με την NX500 να έχει περισσότερο το ρόλο 2ου σώματος αλλά και όπου η φορητότητα παίζει πρωταρχικό ρόλο.