Samsung NX500

Τόσο ανώτερη είναι η E-M5 mkII από την πρώτη; Γιατί η 1η για κανένα λόγο δε δίνει αυτή την αίσθηση.

Εχει ανώτερη αίσθηση σαφώς από την πρώτη, άλλα και η πρώτη em5 μου έδινε την εντύπωση στιβαρής μηχανής..δεν είσαι ικανοποιημένος?? Τι σε χαλάει?

Εντάξει δεν είναι άσχημη, αλλά δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Το eye cup έφυγε στις πρώτες 2 εβδομάδες. Η βάση του flash γύρω γύρω έχει ξεβάψει. Με τη ροδέλα είχα πρόβλημα, αν και κάπως έφτιαξε μόνη της. Από την a6000 όμως είναι σαφώς ανώτερη.

Εντάξει δεν είναι άσχημη, αλλά δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Το eye cup έφυγε στις πρώτες 2 εβδομάδες. Η βάση του flash γύρω γύρω έχει ξεβάψει. Με τη ροδέλα είχα πρόβλημα, αν και κάπως έφτιαξε μόνη της. Από την a6000 όμως είναι σαφώς ανώτερη.

Εντάξει καμιά μηχανή δεν είναι τέλεια...όλες έχουν τα θεματάκια τους...γενικότερα όμως είναι αρκετά ποιοτική κατασκευή η em5...πάντως δεν σημαίνει ότι αν μια μηχανή είναι πλαστική θα αντέξει λιγότερο από μια που είναι μεταλλική....παράδειγμα πολλές πλαστικές μηχανές της Panasonic που είναι σκυλιά...ακόμα και η Sony A6000 ενώ είναι πλαστική και δείχνει φτηνιάρικη, στην πράξη έχει πολύ καλή αντοχή και δεν παρουσιάζει προβλήματα....κάπως έτσι ήταν και η samsung nx300...δεν μοιάζει πολύ ποιοτική άλλα σπάνια θα σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα....

Re: Απάντηση: Samsung NX500

H NX1 είναι η μηχανή που θα έπρεπε να βγάλει η ΝΙΚΟΝ σε αντικατάσταση της d300/d300s. Εξαιρετική μηχανή σε όλα. Και δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη, ούτε κακοφτιαγμένη.
Βλάση είσαι μέσα στο μυαλό μου. Καιρό τώρα σκέφτομαι την αναβάθμιση από την Nikon D300 και πριν την NX1 σκεφτόμουν για Nikon ff, αλλά λίγο το κόστος για την D750 που ήταν μεγάλο λίγο που το κράτημα της δεν μου άρεσε τόσο, λίγο το ότι έπρεπε να πάρω φακούς ακριβούς και ανέβαινε το κόστος πάρα πολύ, λίγο το ένα λίγο το άλλο, κατέληξα στην NX1 και αν κρίνω από την NX500 δεν θα το μετανιώσω...

Το κόστος για την d750 δεν είναι μεγάλο. Είναι περίπου 1500 ευρώ με gray market. Αν εχεις FF φακούς. Αν δεν έχεις ανεβαινει πολύ. Όπως και για την a7 rii που θέλεις μαζί με την μηχανή το λιγότερο 8500 ευρώ (για 16-35, 55, 70-200 κλπ.) Αλλά η nx1 γενικά κοστίζει πολύ λιγότερο. Κι έχει για backup την nx500.

Έτσι ακριβώς, πήρα τους βασικούς φακούς εξοπλίζοντας το σύστημα για την nx500 και θα το συμπληρώσω αλλά και θα το αναβαθμίσω με την NX1 κρατώντας την nx500 για backup σώμα αλλά και για να έχω μια αξιόλογη μηχανή πάντα μαζί μου. Με συνολικό κόστος περίπου 3700 έχω 2 σώματα, ένα φλας και 5 φακούς και μερικά αξεσουάρ. Για nikon ή Canon πόσα θα ήθελα;

Έτσι ακριβώς, πήρα τους βασικούς φακούς εξοπλίζοντας το σύστημα για την nx500 και θα το συμπληρώσω αλλά και θα το αναβαθμίσω με την NX1 κρατώντας την nx500 για backup σώμα αλλά και για να έχω μια αξιόλογη μηχανή πάντα μαζί μου. Με συνολικό κόστος περίπου 3700 έχω 2 σώματα, ένα φλας και 5 φακούς και μερικά αξεσουάρ. Για nikon ή Canon πόσα θα ήθελα;

Για ΝΙΚΟΝ μια d750 με τους τρεις ζουμ 14-24, 24-70, 70-200 2.8 όλοι θέλεις 6150. Για ΝΙΚΟΝ d750 + TAMRON 15-30 , 24-70 70-200 όλοι 2.8 VC θέλεις 4250 σύνολο. Όχι πολύ μακριά από το 3700 έτσι δεν είναι; Με την d610 είσαι στα 3750 ευρώ. Αλλά είμαστε εκτός θέματος και ας σβήσει η διαχείριση αυτά τα μηνύματα.

NX500:

Rr90uE.jpg

Οκ σίγουρα δεν πρέπει να είναι και τέρας στιβαρότητας, αλλά πρέπει να είναι κανείς πραγματικά Κάφρος για να καταντήσει τη μηχανή του έτσι.
Καλύτερα να ασχοληθεί με κάτι άλλο από τη φωτογραφία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α τι βλέπω. Όντως δεν ασχολείται με τη φωτογραφία, αλλά με το βίντεο. Τουλάχιστον γλύτωσε η μια τέχνη :p

Δεν φαίνεται να μην ασχολείται με τη φωτογραφία:
http://www.dpreview.com/forums/thread/3920856#forum-post-56719129

Φαντάζομαι θα τη στηρίζει σε βράχια κι έχει τόσες γρατζουνιές, και θα του έπεσε σε κάποια φάση το τρίποδο για να ρημάξει έτσι η βάση τριπόδου.

Την ίδια μέρα παρήγγειλε άλλη NX500. Το θετικό του να έχεις καλό αισθητήρα σε φτηνό σώμα.

Last edited:
Ναι πάντα χρειάζεται και μια σχετικά φτηνή μηχανή με καλό αισθητήρα για τέτοιες καταστάσεις, όπου και κάτι να σου πάθει δεν θα κλαις τα λεφτά σου.....το ίδιο είχα πάθει το μακρινό 2009 που είχα την Nikon D700 και την D300 και σε δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις κουβαλούσα μαζί μου την Nikon D40 που και να έσπαγε ή να χάλαγε δεν θα με ένοιαζε!! Τώρα έχω μια sony 3n για τέτοιες δουλειές που την βρήκα σε τιμή χώμα και την βάζω στα ποιο απίθανα σημεία.....!!!

Ποιες καταστάσεις βρε παιδιά. Στην υποδοχή τριπόδου του έσπασε του τύπου. Πρέπει να έφαγε τρελό ζόρι και στρίψιμο. Δεν φταίνε οι καταστάσεις αν ο χρήστης είναι κάφρος.

Καλημέρα, μπορεί να είναι χαζό αυτό που ρωτάω, αλλά πώς μπορώ να αγοράσω (ας πούμε από comtech.de ή ebay) εν μέσω capital controls; Συγνώμη αν έχει αναφερθεί.

Ευχαριστώ πολύ. Πήρα τη NX300 καθαρά για καθημερινή χρήση/φορητότητα/τιμή και είμαι τόσο ευχαριστημένος που ένα χρόνο μετά πάω για NX500, και με σκοπό να τη βάλω σαν 2η, 3η κάμερα σε low budget παραγωγές βίντεο, και αν πάνε καλά οι δουλειές (που ποτέ δεν πάνε!) ευχαρίστως θα έπαιρνα και NX1. Δυστυχώς η απόσυρση από την Ελληνική αγορά είναι μεγάλο αρνητικό, αν και το service στη Ραφήνα είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Θα δεις διαφορά με την nx500. Αυτό έκανα και εγώ, πήρα την nx300 και μετά ένα περίπου χρόνο πήρα την nx500 και σήμερα την nx1, αλλά κυρίως για φωτογραφία, για μένα το βίντεο είναι δευτερεύον.

Επειδή είμαι νέος στο φόρουμ, και μόλις διάβασα κάποιες προηγούμενες σελίδες από το blog, θα ήθελα γενικά να πω τη γνώμη μου. Έμαθα να φωτογραφίζω με Zenith (την είχε φέρει ο πατέρας μου από Ρωσσία), Pentax Spotmatic, Canon AE-1, έως τώρα. Λόγω ασχολίας με βίντεο, εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν δεν ακουμπάει το μάτι μας σε eye cup, οπότε δεν με ενοχλεί καθόλου η έλλειψη viewfinder. Για τα λεφτά της η NX500 φαίνεται απίστευτη, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο έπρεπε να δίνει στα 500+ευρό, ενώ βλέπεις σε mFT τιμές αρκετά μεγαλύτερες σε παρόμοιες/χειρότερες υλοποιήσεις. Επίσης η 300 μου φαίνεται πολύ στιβαρή, και αρκετά καλή κατασκευή για την κατηγορία και την τιμή της, βέβαια προσέχω τον εξοπλισμό μου, έχω διάφορες θήκες/τσάντες, ανάλογα την περίπτωση. Κατά τη γνώμη μου, η Samsung πρέπει να μείνει στην αγορά με μία ΝΧ500 τύπου μηχανή στα 600ευρό, μία NX1 στα 1100 και να αναπτύξει μία Full Frame (εκεί πάει η αγορά, αν και εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αρκετά έχω ταλαιπωρηθεί να νετάρω στο χιλιοστό με όλες τις 5D του κόσμου!) στα 1900, και καλό αυτό να γίνει με τη συνεργασία (Nikon ας πούμε; κάποιο είδους sensor/cpu for lenses ανταλλαγή) μίας εταιρίας με ήδη σειρά full frame φακών, καθώς τώρα δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει full frame από την αρχή, αφού θα έχει κυριαρχήσει η Sony στην αγορά (μαζί με Canon, που είναι Canon). Φυσικά η FF θα παίρνει και ΝΧ φακούς. Αν δεν κάνει κάτι ανάλογο, δυστυχώς στο ξεκαθάρισμα που κάνει αυτή την περίοδο, το τμήμα φωτογραφικών δεν θα την βγάλει καθαρή. Παρ'όλα αυτά, περιμένω έναν 12-24mm, θα πάρω (γύρω στα Χριστούγεννα, αν βγάλω άκρη με τα capital controls, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω) την NX500, και μακάρι να μπορούσα ΚΑΙ την ΝΧ1, αφού πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα ξεπεραστούν αυτά που προσφέρουν (στην κατάλληλη τιμή).

Καλώς ήρθες λοιπόν Kisaha, και εγώ είμαι νέος σχετικά στο φόρουμ αλλά παλιός στη φωτογραφία (το παλιός είναι χρονολογική προσέγγιση, δεν έχει να κάνει με το καλός, θεωρώ το εαυτό μου πάντα αρχάριο με όρεξη να μάθει). Με Zenit ξεκίνησες, τι πρωτότυπο, θα πρέπει να είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν ξεκίνησαν με Zenit. Πιστεύω ότι οι ίδιοι λόγοι μας έκαναν να πάρουμε την NX300 και να παραμένουμε στο σύστημα της Samsung. Η NX500 είναι καλύτερη και ο 16-50 pz καλύτερος από τον 18-55 που μάλλον θα έχεις. Εκτός από την NX1 και τον 50-150 2.8 S, όλο το υπόλοιπο σύστημα θα το βρεις και σε ελληνικά eshop με παράδοση από 5-10 μέρες αλλά σε τιμές υψηλότερες από το εξωτερικό. Τις φθηνότερες τιμές για NX θα τις βρεις στην ιταλική αγορά. Μπορείς να κάνεις αγορές κανονικά με πιστωτική κάρτα. Εγώ αγόρασα την NX1 με τον 16-50 2-2.8 S την οποία παρέλαβα χθες, πληρώνοντας 2100 με πιστωτική κάρτα. Και μέσω PayPal μπορείς αλλά έχει κάποια διαδικασία με την οποία κρατάει προμήθεια, αν δεν κάνω λάθος, 4%. Αν θελήσεις να ρωτήσεις κάτι ευχαρίστως να σου απαντήσω.

Σωστές οι σκέψεις σου.

Έχεις χρησιμοποιήσει όμως σύγχρονη μηχανή με υψηλού επιπέδου EVF; Ανεβάζει πολύ τη χρηστικότητα της μηχανής όχι μόνο στο κόντρα φως αλλά και στην εστίαση στο εκατοστό όπως λες. Δεν συγκρίνεται η εμπειρία χρήσης μόνο με οθόνη ή με OVF των DSLR.

Για αυτό που είναι η NX500 ωστόσο συμφωνώ ότι δεν προβληματίζει η έλλειψη EVF. Εξάλλου υπάρχει η NX1 για τους πιο απαιτητικούς.