Επειδή είμαι νέος στο φόρουμ, και μόλις διάβασα κάποιες προηγούμενες σελίδες από το blog, θα ήθελα γενικά να πω τη γνώμη μου. Έμαθα να φωτογραφίζω με Zenith (την είχε φέρει ο πατέρας μου από Ρωσσία), Pentax Spotmatic, Canon AE-1, έως τώρα. Λόγω ασχολίας με βίντεο, εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν δεν ακουμπάει το μάτι μας σε eye cup, οπότε δεν με ενοχλεί καθόλου η έλλειψη viewfinder. Για τα λεφτά της η NX500 φαίνεται απίστευτη, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο έπρεπε να δίνει στα 500+ευρό, ενώ βλέπεις σε mFT τιμές αρκετά μεγαλύτερες σε παρόμοιες/χειρότερες υλοποιήσεις. Επίσης η 300 μου φαίνεται πολύ στιβαρή, και αρκετά καλή κατασκευή για την κατηγορία και την τιμή της, βέβαια προσέχω τον εξοπλισμό μου, έχω διάφορες θήκες/τσάντες, ανάλογα την περίπτωση. Κατά τη γνώμη μου, η Samsung πρέπει να μείνει στην αγορά με μία ΝΧ500 τύπου μηχανή στα 600ευρό, μία NX1 στα 1100 και να αναπτύξει μία Full Frame (εκεί πάει η αγορά, αν και εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αρκετά έχω ταλαιπωρηθεί να νετάρω στο χιλιοστό με όλες τις 5D του κόσμου!) στα 1900, και καλό αυτό να γίνει με τη συνεργασία (Nikon ας πούμε; κάποιο είδους sensor/cpu for lenses ανταλλαγή) μίας εταιρίας με ήδη σειρά full frame φακών, καθώς τώρα δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει full frame από την αρχή, αφού θα έχει κυριαρχήσει η Sony στην αγορά (μαζί με Canon, που είναι Canon). Φυσικά η FF θα παίρνει και ΝΧ φακούς. Αν δεν κάνει κάτι ανάλογο, δυστυχώς στο ξεκαθάρισμα που κάνει αυτή την περίοδο, το τμήμα φωτογραφικών δεν θα την βγάλει καθαρή. Παρ'όλα αυτά, περιμένω έναν 12-24mm, θα πάρω (γύρω στα Χριστούγεννα, αν βγάλω άκρη με τα capital controls, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω) την NX500, και μακάρι να μπορούσα ΚΑΙ την ΝΧ1, αφού πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα ξεπεραστούν αυτά που προσφέρουν (στην κατάλληλη τιμή).