Εγώ από την άλλη που για HTPC έχω το Mac mini, κανένα απολύτως πρόβλημα. Έπαιξα ταινίες 1080p και εκεί πραγματικά δείχνει τις ικανότητές της η τηλεόραση. Το μόνο κακό τώρα είναι ότι με χαλάει απίστευτα το χάλια σήμα των τηλεοπτικών καναλιών, στην προηγούμενή μου 37άρα οι ατέλειες δεν φαίνονταν, τώρα φαίνονται και με το παραπάνω.
Αυτό που δεν έχω καταφέρει είναι να αναβαθμίσω το λειτουργικό της μέσω USB stick. Μου βγάζει ότι δεν υπάρχει αρχείο στο stickάκι μου. Tsormba από την Ελληνική σελίδα της Samsung κατέβασες το firmware?
Parepiptodos to pixel ksekolise!!!! Einai dinaton?
ναι εβεβαίως, και είναι δυνατόν
χαίρομαι πολύ που σου ξεκόλλησε...
Isos ftaiei i nvidia..tha prospathiso na leiso to provlima me to reclock..Diavasa oti kai i g20 exei provlima me tis nvidia! kai fovame min alakso tzaba tv..malon karta grafikon tha alakso..
Nai, apo to elliniko site..Valto sto usb kai kane diplo click pano tu na kanei extract ta files kai meta valto stin tv kai tha to diavasei!
Proteino gia to cinema smooth na parume kai oi 2 til stin samsung ,na to pume na dume ti tha pun!
Dikimase an boreis na paikseis mkv meso ethernet me ton mac kai to mediaplayer tis tv ,na deis an ginetai giati ego den boresa
Oson afora to sima oso anevenei to megethos anevenun kai i ateleies..
Parepiptodos to pixel ksekolise!!!! Einai dinaton?
. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι για τον ήχο έχει μόνο οπτική έξοδο και όχι και αναλογική. Ο AV ενισχυτής μου που δεν υποστηρίζει HDMI έχει μόνο 2 οπτικές εισόδους οι οποίες ήταν κατειλημμένες από άλλες συσκευές. Έτσι για να συνδέσω την τηλεόραση, χρειάστηκε να αποσυνδέσω την μία από αυτές (dreambox) από το οπτικό καλώδιο, την οποία συνέδεσα με αναλογική σύνδεση χάνοντας έτσι τον dolby digital ήχο.
To άλλο που σκέφτηκα είναι ότι αν μελλοντικά τα επίγεια ψηφιακά υποστηρίζουν πολυκάναλο ήχο,
Με εκανες και γελασα πρωι πρωι. Μεχρι τοτε θα εχεις αλλαξει ενισχυτη!
Όμως για κάποιο λόγο από το μενού της τηλεόρασης για τον ήχο, στην επιλογή εξόδου του οπτικού SPDF δεν μπορώ να επιλέξω Dolby Digital παρά μόνο PCM. Καμία ίδέα?
Οταν δεχεται σημα dts και dolby digital εμφανιζονται στο menu!
Εχεις παρατηρησει καθολου θολουρα(σαν να χανει το σημα) στις γρηγορες σκηνες στα αναλογικα καναλια?
Σχετικά με την εικόνα, η αλήθεια είναι ότι μόλις την πρωτοσύνδεσα και έπαιξε αναλογικά κανάλια απογοητεύτηκα από την εικόνα που είδα, συνηθισμένος από την κατά πολύ μικρότερη 37αρα LCD που είχα πριν με τα έντονα της χρώματα . Η απογοήτευσή μου οφείλεται από την μία στην πιο σκοτεινή φύση της εικόνας σε σχέση με τις lcd, από την άλλη στο μέγεθος όπου οι ατέλειες του τηλεοπτικού σήματος τονίζονται τώρα στις 50”. Έπαιξα με τις ρυθμίσεις αλλά χωρίς να καταφέρω σημαντική βελτίωση. Ο φωτισμός κυψέλης έκανε κάποια δουλειά στον τομέα των χρωμάτων, αλλά και πάλι φαίνονταν πιο μουντά σε σχέση με την lcd.
Πάντως δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά έχω την εντύπωση ότι τώρα μετά από 3 ημέρες χρήσης η εικόνα στα αναλογικά κανάλια βελτιώθηκε. Ίσως να συνήθισα εγώ, ίσως και να στρώνει με τις ημέρες και να βελτιώνονται τα χρώματα, ίσως και να οφείλεται στην αναβάθμιση του firmware που έκανα, δεν ξέρω. Tα ψηφιακά κανάλια της Nova και της ERT δείχνουν καλύτερα από τα αναλογικά αλλά τίποτα το εντυπωσιακό.
Όταν όμως δοκίμασα να δω HD 1080p ταινία από το mac mini, οι ενδοιασμοί αμέσως εξαφανίστηκαν. Επιτέλους είδα πραγματικό μαύρο και τα χρώματα πολύ φυσικά με ωραία αντίθεση και αψεγάδιαστη κίνηση. Η εικόνα της στα μάτια μου είναι εκπληκτική σε συνδυασμό με το μέγεθός της. Ξανάλεω δεν έχω εμπειρία από άλλες plasma, αλλά σε lcd δεν έχω δει κάτι παρόμοιο στις σκοτεινές εικόνες. Στις φωτεινές εικόνες δεν μπορώ να πω ότι υστερεί σε σχέση με μία lcd και επιπλέον τα χρώματα δείχνουν πιο φυσικά. Οι προσδοκίες μου ικανοποιήθηκαν και με το παραπάνω.
3.Το κόκκινο πιξελ ξεκόλλησε μετά από 1 μέρα!Φταίει καθαρά η πολυπλεξία της Digea και το έντονο interlace, δηλαδή ο τρόπος εναλλαγής των καρέ που είναι πεπλεγμένος με το ένα να μπαίνει μέσα στο άλλο και όχι progressive, προοδευτικός δηλαδή το ένα μετά το άλλο!
Η ανάλυση των καναλιών της Digea είναι 576i και έτσι το πόσο έντονα φαίνεται το interlace έχει να κάνει με τον deinterlacer της samsung που το μετατρέπει σε progressive! Και φαντάσου ότι οι samsung γενικά τα πάνε πολύ καλά σε αυτό τον τομέα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.