Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Είμαι στις 220 ώρες στρωσίματος και οι στάμπες δεν λένε να μειωθούν , ας γράψουν οι φίλοι που έχουν περισσότερες ώρες, είδαν καμία βελτίωση και μετά από πόσες ώρες αν είδαν (ο SOUND σαν πιο παλιός κάτοχος θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε την γνώμη του).

Μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτό!
Ημουν έτοιμος να την παραγγείλω και το σταμάτησα γιατί προβληματίστηκα καθώς αν δεν έχει στρώσει το panel σε 220 ώρες σε πόσες επιτέλους στρώνει;
Ειδικά εγώ που βλέπω TV μόνο το ΣΚ σε πόσα χρόνια θα έχει στρώσει το panel;

Guys,

Amazon.co.uk is selling the C7000. You think i should order or wait till it gets here.

Simple answer.

If you reside in Greece i am not sure if amazon can send such a big package here. If its possible, i presume the transport cost would inflate the cost of the set by alot. If you can afford it go with it and pray to athenians gods that nothing happens during the transport.

If you want to wait for 7000 to come to Greece, then be my guest. My personal opinion is that the set will arrive after christmas and MAYBE by then they wont bring as it will shortly be obsolete by newer model.

To put it in a few words (personal opinion)

It is more likely that we invent teletransportation and bring the set from other countries (which is available for sell since like 5-6 months) than our local samsung dealer (Fourlis Trade) brings the set to Greece before Christmas or at all.

Απάντηση: Re: Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ημουν έτοιμος να την παραγγείλω και το σταμάτησα γιατί προβληματίστηκα καθώς αν δεν έχει στρώσει το panel σε 220 ώρες σε πόσες επιτέλους στρώνει;
Και η δική μου που μόλις ξεπέρασε τις 200 ώρες συνεχίζει ν αφήνει σημάδια . Εχθές την άφησα εξεπιτούτου το wallpaper απ το PC για μιση ωρα και μου άφησε στάμπες που όμως εξαφανίστηκαν σε 15 λεπτά αφότου την έβαλα να παίζει τηλεοπτικό πρόγραμμα . Δεν είναι κάτι τραγικό και πιθανόν να μην το προσέξουν οι περισσότεροι αν δεν το ψάξουν, δεν παύει όμως να είναι εκνευριστικό όταν το δεις . Λογικά όσο γράφει ώρες το φαινόμενο θα εξασθενεί όλο και περισσότερο απλά απ ότι κατάλαβα οι 200 πρώτες ώρες είναι που μπορεί και να πάθει ανεπανόρθωτη ζημία. Μέτα από αυτές απλά τα σημάδια υποχωρούν . Κάπου διάβασα ( μάλλον εδώ μέσα) ότι μετά τις 1000 ώρες δεν υφίσταται θέμα αφού για ν αφήσει σημάδι θα πρέπει να παίζει στατική εικόνα για πάνω από 6 ώρες

Κοίταξε φίλε μου όσο την είχα σε χαμηλές ρυθμίσεις δεν είχα δει ποτέ στάμπα σε σημείο που σκεφτόμουνα πως ήμουν τυχερός, μόλις τις ανέβασα έβλεπα Αλτερ και είχε από κάτω μια μπάρα με έντονα κόκκινα γράμματα την είδα και ήταν και έντονη .το κανάλι το έβλεπα περίπου μισή ώρα .έβαλα το δίσκο του στρωσίματος και έφυγε σε 20 λεπτά εντελώς. αν ξαναδώ θα ποστάρω foto αν και δεν νομίζω πω θα σε βοηθήσει, κατά τα άλλα η τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλή. ο φίλος SOUND που είναι ο πιο παλιός κάτοχος αν μας διαβάζει ας μας πει εάν είδε καμιά βελτίωση στο θέμα αυτό.

Είμαι κάτοχος μιας [FONT=&quot]Samsung PS C6500 Plasma[/FONT] από τις 31/5/10
Ναι το πρόβλημα υπάρχει αν και δεν θα το χαρακτήριζα πρόβλημα διότι με το που αλλάξεις κανάλι μετά από λίγο το αποτύπωμα θα εξαφανιστεί.
Με τον καιρό ο χρόνος θα μειώνεται μέχρι που δεν θα μπορείς να το προσέξεις καθόλου εκτός αν πας στα λίγα εκατοστά απόσταση και αφού πρώτα θα το έχεις παρακάνει.
Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεσαι breaking dvd για να φύγουν διότι έχει η ίδια η tv πάνω της κάτι ανάλογο, στην αρχή το χρησιμοποιούσα όταν συνέβαινε γιατί φοβόμουν ,μετά το έκοψα και αυτό , διότι κατάλαβα ότι δεν παθαίνει τίποτα..
Όπως και να έχει , η Samsung έχει πάνω στην tv ένα σωρό συστήματα ασφαλείας ( screensaver που ξεκίνα στο 10λεπτο αν αφήσεις μια εικόνα , μετακίνηση των πιξελ ανά 2-4 sec, σύστημα καθαρισμού της οθόνης ) όποτε δεν θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρό θέμα
Η tv είναι πολύ καλό value for money και δεν είδα καμία διαφορά στην εικόνα σε σχέση με την panny 46g10 που είχα πριν ( και οι 2 φανταστικές, καμία σχέση με την LCD που είχα)εκτός βέβαια από τις παραπάνω ίντσες που απολαμβάνω τώρα και τον φανταστικό media player που με έκανε να παρατήσω τον HTPC και να παίζω όλα μου τα mkv μέσω Ethernet από εκεί.
Είναι και μια κούκλα!

Το γεγονός είναι ότι πουθενά δεν έχει αναφερθεί μόνιμη στάμπα (κάψιμο) ούτε και στα ξένα foroum .μόνο στην αρχή αναφέρουν, για i.r.και μετά το ξεχνάνε.

Re: Απάντηση: Re: Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και η δική μου που μόλις ξεπέρασε τις 200 ώρες συνεχίζει ν αφήνει σημάδια . Εχθές την άφησα εξεπιτούτου το wallpaper απ το PC για μιση ωρα και μου άφησε στάμπες που όμως εξαφανίστηκαν σε 15 λεπτά αφότου την έβαλα να παίζει τηλεοπτικό πρόγραμμα . Δεν είναι κάτι τραγικό και πιθανόν να μην το προσέξουν οι περισσότεροι αν δεν το ψάξουν, δεν παύει όμως να είναι εκνευριστικό όταν το δεις . Λογικά όσο γράφει ώρες το φαινόμενο θα εξασθενεί όλο και περισσότερο απλά απ ότι κατάλαβα οι 200 πρώτες ώρες είναι που μπορεί και να πάθει ανεπανόρθωτη ζημία. Μέτα από αυτές απλά τα σημάδια υποχωρούν . Κάπου διάβασα ( μάλλον εδώ μέσα) ότι μετά τις 1000 ώρες δεν υφίσταται θέμα αφού για ν αφήσει σημάδι θα πρέπει να παίζει στατική εικόνα για πάνω από 6 ώρες
Το IR αποτελει θεμα με αυτην tv και το εχω γραψει σχεδον σε ολα τα post μου.
Ειμαι στις 600 ωρες σχεδον και ακομα το αντιμετωπιζω και θα συνεχιζω να το αντιμετωπιζω στη θεαση τηλεοπτικου προγραμματος.
Οτι μενει(γραμματα με εντονα λευκα κοκκινα χρωματα,μπαρες στις εκπομπες ,δελτια ειδησεων κτλ) βεβαια για λιγο μενει και δεν αποτελει προβλημα, βεβαια διακρινονται ακομα και με την αλλαγη καναλιου ενοσο παιζει το νεο προγραμμα για λιγα λεπτα.
Ομως προσωπικα δεν με απασχολει το συγκεριμενο θεμα.
Υπαρχει ομως ενα θεμα συμαντικο με τα λογοτυπα του MEGA κυριως και του ALTER και αυτο αφορα ολες τις plasma.
Οτι μενει απο αυτα δεν φευγει... ευκολα.
Τετραωρα με το dvd με τα χιονια (antIR DVD) καθε μερικες μερες σε δυναμικη θεαση...( 1,5 KW χαμενη καταναλωση, στην ειδη διπλασια καταναλωση σε σχεση με ιδιας διαμετρου LCD, και φυσικα χαμενος χρονος)
Αν δεν το κανεις θα αφησεις burn-in ειναι... σιγουρο.
Απλα πρεπει να καταλαβουμε οτι οι plasma δεν ειναι για ολους
Σε περιοριζουν αρκετα,και ακομα και σε αυτο που κανουν πολυ καλα και ειναι αχτυπητες (tv dvd blue ray) σε βαραινουν.
Γενικα ειναι... βαρια η βαλιτσα των plasma

Re: Απάντηση: Re: Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απλα πρεπει να καταλαβουμε οτι οι plasma δεν ειναι για ολους
Σε περιοριζουν αρκετα,και ακομα και σε αυτο που κανουν πολυ καλα και ειναι αχτυπητες (tv dvd blue ray) σε βαραινουν.
Γενικα ειναι... βαρια η βαλιτσα των plasma

Σε βαραίνουν? Εννοεις?

Σε βαραίνουν? Εννοεις?
Καταναλωση ρευματος η οποια ειναι... δυομισι φορες υψηλοτερη(χωρια τις χαμενες ωρες σε antiIR) απο ιδιας διαμετρου LCD.
Χαμενος χρονος σε antiIR...φροντιδα(Break in dvd,scrolling κα)
Κοιτα ολοι προσεχουμε τα αυτοκινητα μας αλλα οχι να κανακευουμε και την...τηλεωραση ελεος.
Ζεστη αρκετη ...ζεστη απο το μπροστινο μερος ειδικα στην 6900,7000, δεν ξερω ομως για αλλες plasma σε αυτο θεμα.
Ειναι σαν παιδια που θελουν... νταντεμα ειναι διατεθημενος να το κανει ο καθενας?
Καποιοι θα πουν οτι ειμαι... υπερβολικος κτλ και οτι πολλοι που λενε παρομοια πραγματα ειναι τρλοι απο φοβο για burn in κτλ.
Αυτο που θα σου πω ως συμβουλη ,αν επιτρεπεις,ειναι να μην ακους ατομα που αλλαζουν tv καθε 2 με 3 χρονια, αλλη αντιμετωπιση εχουν αυτοι για προιον που αγορασαν αλλη ο περρισοτερος κοσμος που αγοραζει tv για μια επταετια και πανω.

Πέρα από το θέμα της κατανάλωσης ,όπου πράγματι οι plasma είναι χειρότερες από τις LCD ( άρα πετάξτε και τυχόν ενισχυτές , πουλήστε τους τελικούς σας και μην ξεχνάτε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα...) σε όλα τα άλλα οι plasma είναι καλύτερες τηλεοράσεις και το κυριότερο πιο φθηνές.
Για να πλησιάσεις την ποιότητα εικόνας και τις ίντσες μιας plasma του χιλιάρικου στις LCD πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 3 χιλιάρικα.
Αυτά τα 2000 διαφορά , 10 χρόνια να παίζει η plasma όλη μέρα και πάλι δεν φτάνουν να καλύψουν την διαφορά κατανάλωσης ρεύματος με μια LCD
Όσον άφορα την ζέστη , όσο ζέστη βγάζει η Samsung LCD 2253BW που έχω , λίγο παραπάνω άλλα στις 50 ίντσες βγάζει και η Samsung plasma.. Μιλάμε για ασήμαντη ποσότητα που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ασχοληθεί κάποιος με αυτήν…(Έχω σκάσει, κλείσε επιτέλους την τηλεόραση?).
Έπειτα δεν γνωρίζω να υπάρχει μηχάνημα που να δουλεύει με ρεύμα και να μην βγάζει ζέστη..
Όσον άφορα το Burn-in , το φαινόμενο δεν υφίσταται πλέον στις καινούργιες plasma και μόνο με δολιοφθορά και πολύ προσπάθεια μπορούν να το πάθουν!
Όσον αφορά το IR ,ναι έχουν και ίσως δεν κάνουν για monitor υπολογιστή , άλλα για μια φυσιολογική χρήση οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν τίποτα..Μόνο κάτι περίεργοι σαν και μένα που διαβάζουν reviews και μετρήσεις , κατεβάζουν break-in DVD και γράφουν σε forum.. Ακόμη και αυτοί , θα δείξουν μια ιδιαίτερη προσοχή τις πρώτες 2 εβδομάδες(zoom για τα λογότυπα,break-in DVD) και μετά δεν θα ξανασχοληθουν διότι απλά δεν χρειάζεται..
Τέλος όσον αφορά τον χρόνο ζωής Plasma-LCD αν κάποιος σκέπτεται να τις κρατήσει πολλά χρόνια:
Plasma- 100.000 ώρες / LCD-60.000 ώρες.
PS- H Samsung PS C6500 Plasma που έχω αντικατέστησε την Panny g10 στο πλαίσιο της εγγύησης που είχα από το κατάστημα αγοράς, διότι η τελευταία ήταν demo κομμάτι και παρουσίασε πρόβλημα.
Άραγε το γεγονός αυτό αλλάζει την κρίση μου προς το καλύτερο?!

Όσον άφορα το Burn-in , το φαινόμενο δεν υφίσταται πλέον στις καινούργιες plasma και μόνο με δολιοφθορά και πολύ προσπάθεια μπορούν να το πάθουν!
Όσον αφορά το IR ,ναι έχουν και ίσως δεν κάνουν για monitor υπολογιστή , άλλα για μια φυσιολογική χρήση οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν τίποτα..Μόνο κάτι περίεργοι σαν και μένα που διαβάζουν reviews και μετρήσεις , κατεβάζουν break-in DVD και γράφουν σε forum.. Ακόμη και αυτοί , θα δείξουν μια ιδιαίτερη προσοχή τις πρώτες 2 εβδομάδες(zoom για τα λογότυπα,break-in DVD) και μετά δεν θα ξανασχοληθουν διότι απλά δεν χρειάζεται..
Σε αυτο να μου επιτρεψεις να διαφωνησω υπαρχει προβλημα burn in και IR σε ολες τις plasma και πολυ περρισοτερο στις samsung.
Το οποιο στην ελλαδα εντοπιζεται στα λογοτυπα(ουσιαστικα του mega που ειναι ολολευκο) κατα κυριο λογο και στους υποτιτλους κατα δευτερο.

Παιδια κοιταχτε, εγω ειμαι απολυτα πεπεισμενος οτι ως προς μια σειρα απο πραγματα (και ειδικα κινηματογραφικη θεαση) οι plasma ειναι καλυτερες απο τις LCD, για αυτο και μπηκα στην διαδικασια να περιμενω την C7000 οπου ως πακετακι ποιτητας-τιμης ειναι νομιζω αξεπεραστη.

Αλλα αληθεια ειναι, οτι επειδη και λιγο τσαπατσουλης ειμαι (δεν αποκλειεται καμμια φορα να ξεχασω την tv σε κανα Pause ή ανοιχτη και να με παρει ο υπνος) και επειδη το κωλοματι μου (και το κωλοαυτι μου) εχουν την ταση να προσεχουν ατελειες και μετα να μην λενε να ξεκολλησουν απο το να τις βλεπουν/ακουν.....πραγματατικα αυτο με τις σταμπες με αγχωνει.

Και θα ηθελα και μια διευκρινιση της διαφορας μεταξυ burn-in και ΙR, διοτι μαλλον τα εχω μπερδεψει.
Αν εχω καταλαβει καλα.....το burn in ειναι η "μονιμη ζημια", ενω το IR ειναι η "σταμπα" που σιγα σιγα φευγει.
Θα μπορουσαμε να πουμε οτι το Burn in ειναι ενα IR με απειρο χρονο αποσβεσης.

Το'χω πιασει σωστα?

Όπως και να έχει , η Samsung έχει πάνω στην tv ένα σωρό συστήματα ασφαλείας ( screensaver που ξεκίνα στο 10λεπτο αν αφήσεις μια εικόνα , μετακίνηση των πιξελ ανά 2-4 sec, σύστημα καθαρισμού της οθόνης ) όποτε δεν θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρό θέμα

Σύμφωνα με το manual ο screensaver ενεργοποιείται όταν είναι παγωμένη όλη η εικόνα ,κατά συνέπεια δεν μας προστατεύει από τα λογοτυπα των καναλιών.

Έχω την τηλεόραση 5 μήνες.
Τον 1 μήνα έβλεπα τα κανάλια με zoom χωρίς τα λογότυπα, με χαμηλές ρυθμίσεις και τις ταινίες χωρίς τις μαύρες μπάρες και έβαζα που και που το Breaking-DVD
Τους υπόλοιπους 4 βλέπω τα κανάλια κανονικά, ταινίες με μαύρες μπάρες πάνω κάτω και γενικά δεν παίρνω κανένα είδος προφύλαξης.
Αποτέλεσμα, το πάνελ της τηλεόρασης δεν έχει πάθει το παραμικρό και αντιθέτως η ποιότητα της εικόνας βελτιώθηκε αισθητά με το πέρασμα του χρόνου και αφού της πέρασα καλιμπραρισμενες ρυθμίσεις που βρήκα στο internet και όλα τα καινούργια firmware..
Ελάχιστο IR κάποιες φορές, το οποίο ,άπαξ και καταφέρεις να το προσέξεις(που σημαίνει ότι το ψάχνεις..), εξαφανίζεται σε λίγα δευτερόλεπτα
Δεν ξέρω τι άλλο να πω..
Ίσως να πρόκειται για το λεγόμενο Consumer Remorse:
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100419151002.htm

Έχω την τηλεόραση 5 μήνες.
Τον 1 μήνα έβλεπα τα κανάλια με zoom χωρίς τα λογότυπα, με χαμηλές ρυθμίσεις και τις ταινίες χωρίς τις μαύρες μπάρες και έβαζα που και που το Breaking-DVD
Τους υπόλοιπους 4 βλέπω τα κανάλια κανονικά, ταινίες με μαύρες μπάρες πάνω κάτω και γενικά δεν παίρνω κανένα είδος προφύλαξης.
Αποτέλεσμα, το πάνελ της τηλεόρασης δεν έχει πάθει το παραμικρό και αντιθέτως η ποιότητα της εικόνας βελτιώθηκε αισθητά με το πέρασμα του χρόνου και αφού της πέρασα καλιμπραρισμενες ρυθμίσεις που βρήκα στο internet και όλα τα καινούργια firmware..
Ελάχιστο IR κάποιες φορές, το οποίο ,άπαξ και καταφέρεις να το προσέξεις(που σημαίνει ότι το ψάχνεις..), εξαφανίζεται σε λίγα δευτερόλεπτα
Δεν ξέρω τι άλλο να πω..
Ίσως να πρόκειται για το λεγόμενο Consumer Remorse:
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100419151002.htm

Καλησπέρα. Είναι εύκολο να μου πεις το λινκ για τις καλιμπραρισμένες ρυθμίσεις?

Yπαρχει προβλημα burn in και IR σε ολες τις plasma και πολυ περρισοτερο στις samsung.
Το οποιο στην ελλαδα εντοπιζεται στα λογοτυπα(ουσιαστικα του mega που ειναι ολολευκο) κατα κυριο λογο και στους υποτιτλους κατα δευτερο.

+100% σε αυτό και στο ποηγούμενο ποστ .

όπως τα είπες είναι , Θέλουν ΝΤΑΝΤΕΜΑ.

π.χ.
samsungc7700large16.jpg

από εδώ
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1283773778

Last edited:
Κύριοι σήμερα παρέλαβα την 6900 και μόλις τελείωσε το κρεμασμα στον τοιχο :). Επειδή γράφω από κινητό αν μπορεί κάποιος να μου πει τον τροπο για να δω ώρες λειτουργίας;

Νιώθω όπως όταν πήρα την πρώτη μου μοτοσυκλέτα :p δε βλέπω να κλεινω μάτι απόψε :D