Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προφανώς δεν μιλάμε για IR κατά τη θέαση προγράμματος αλλά για IR στις αλλαγές καναλιών ή στην μάυρη οθόνη μεταξύ αλλαγής πηγών κλπ... όταν όλα τα φώτα είναι σβηστά!
Δεν είμαι συνηθισμένος και μου κάνει εντύπωση γιατί ακόμα και το κουτάκι με το όνομα της πηγής δεξιά πάνω μένει για λίγο αφού πατήσω το κουπί για να βγει η λίστα των πηγών αριστερά κοκ....
Sorry για το τραγικό του μηνύματος αλλά ειλικρινά βλέπω κάτι τέτοιες ευαισθησίες των plasma που με αποτρέπουν να αφήσω π.χ. την κόρη μου να δει ένα παιδικό πρόγραμμα γιατί σιγά μην κάτσει το παιδί τώρα να κάνει zapping μην μείνει το σήμα κλπ...

Φίλε μου, όλοι εμείς που έχουμε plasma τηλεοράσεις, γνωρίζουμε το φαινόμενο IR και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό.

Εφόσον όμως εσένα σε απασχολεί σε τέτοιο βαθμό και ανησυχείς τόσο πολύ, θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι κακώς πήρες plasma. Δεν αξίζει να χάσουμε τον ύπνο μας για μια TV.

Φιλικά πάντα! :five:

χθες το βράδι είδα το τελευταίο transformers σε 3D και στην κυριολεξία έπαθα πλάκα με την απόδοση της τηλεώρασης. Ρυθμισμένη σε κηνιματογραφική απεκόνιση και ανεβασμένη την φωτεινότητα στο 55 από το 25 νομίζω που είναι στο default. Πάρα πολύ καλή εικόνα ιδίως για τα γούστα μου. Υπάρχει μια σκηνή που ένας κινέζος κρατάει στα χέρια του δύο πιστόλια και νομίζεις ότι βγαίνουν τα χέρια του από την οθόνη.
Κάτι που παρατήρησα γενικά με το 3d. To αρχείο αναπαραγωγής ήταν sbs. Αν ανεβάσεις το βάθος του 3d τότε δημιουργούνται γενικά σκιές στους υπότιτλους αλλά και ακόμα και στα όσα διαδραματίζονται στην οθόνη γιαυτό η καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις στο default. Δεν ξέρω αν το ίδιο συμβαίνει και με τις 3d ταινίες σε blue ray.
Τα γυαλιά κόβουν από την φωτεινότητα και σκοτεινιάζουν κάπως την αναπαραγωγή. Δεν γνωρίζω αν με καλύτερης ποιότητας γυαλιά υπάρχει το ίδιο φαινόμενο. Τέλος για το ir η ταινία που αναφέρω ήταν 3,5 ώρες και έγινε η αναπαραγωγή χωρίς να την διακόψω . Το μόνο που άφησε στο τέλος ήταν μια αχνή σκιά στις μπάρες πάνω κάτω και αυτό έπρεπε να κάνεις προσπάθεια για να τις δείς. Δλδ αν δεν ήμουν υποψιασμένος με το ir δεν θα τις παρατηρούσα καθόλου.

Το 3D και στην 6500 και στην 550 είναι το καλύτερο που υπάρχει για τηλεόραση πλάσμα με active 3D εκτός ίσως της Panasonic VT50 που όμως κοστίζει τα διπλασια.

Πάντως εγώ δεν έχω δει ακόμα ir τουλάχιστον για την χρήση που της κάνω δεν είναι τόσο ευαίσθητη και είμαι ακόμα στην αρχή. Να πω ότι ο ενσωματομένος player της είναι πάρα πολύ καλός. Δεν το περίμενα να έχει τόσο καλή ποιότητα. Πλέον νομίζω τόσο που έχει προχωρήσει η τεχνολογία τα εξωτερικά media player είναι τελείως αχρείαστα.

Ο ενσωματωμένος δεν πιάνει μια όσον αφορά τις ρυθμίσεις και την ποιότητα εικόνας μπροστά στο WD Live SMP.

Στο λέω υπεύθυνα γιατί τον έχω.

Last edited:
Πάντως την τηλεόραση την έχω καταευχαριστηθεί. Πανέμορφη εικόνα ακόμα και έτσι όπως την έχω ρυθμίσει στα τηλεοπιτκά σήματα.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με 2 θέματα που έχω διαβάσει και ως κάτοχοι μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας:
- πόσο εύκολο είναι το IR στην 6500; Διάβασα πως μερικοί χρήστες ενοχλούνται. Είναι τόσο εμφανές το φαινόμενο; Περιορίζεται με τη χρήση;
- στο θέμα της κίνησης πως αποδίδει; το θέτω διότι στο συγκριτικό με την G10 που διάβασα λίγες σελίδες πριν, αναφέρθηκε πως είναι μέτρια και περνάει τα 2/4 του συγκεκριμένου test. Στην πράξη (γρήγορες σκηνές, αθλητικά κ.λπ.) πως ανταποκρίνεται;
Σας ευχαριστώ

IR αν και η τηλεόραση δεν έχει κλείσει ούτε 100 ώρες δεν έχω δει αν και το φοβόμουν. Και τηλεοπτικά κανάλια έχω δει για δύωρα χωρίς να δω κανά σήμα να μένει σταθερό και ταινίες με μπάρες. Οσό για την κίνηση και εκέι που είδα tranformers που γενικά γινόταν χαμός στην γρήγορη κίνηση δεν είδα κάτι που να με ενοχλεί. Σίγουρα δεν πιάνει μια gamining οθόνη υπολογιστή αλλά δεν παρατήρησα ούτε shadows ούτε κάτι άλλο.

επειδή είμαι ένα κλικ πριν την αγορά σε αυτά τα λεφτά στα 1000 με κουπόνι πιστεύετε ότι ειναι η καλύτερη αγορά??
προβολή λίγο απο όλα , και τηλεοπτικο και ντερνετ και bluray kai 3d κλπ κλπ και τουλάχιστον ένα πεντάωρο ανοιχτή καθημερινά
απόσταση 2.8-3m

Και κάτι λιγότερο, όπως έγραψα στην αγορά, με 950 την τσίμπησα. Για εντυπώσεις εν καιρώ.

επειδή είμαι ένα κλικ πριν την αγορά σε αυτά τα λεφτά στα 1000 με κουπόνι πιστεύετε ότι ειναι η καλύτερη αγορά??
προβολή λίγο απο όλα , και τηλεοπτικο και ντερνετ και bluray kai 3d κλπ κλπ και τουλάχιστον ένα πεντάωρο ανοιχτή καθημερινά
απόσταση 2.8-3m
Μα καλά είσαι όπως λες ένα βήμα πριν την αγορά και ρωτάς αν είναι η καλύτερη στην τιμή της? Δηλαδή περιμένεις επιβεβαίωση ή διάψευση από ανώνυμους τρίτους και όχι από τα ίδια σου τα μάτια? Πέντε βήματα πριν την αγορά θα έπρεπε να την έχει δει τουλάχιστον δυο τρεις φορές από κοντά, τρία βηματα πριν την αγορά να την έχεις συγκρίνει εκ του σύνεγγυς με όλες της αντίστοιχης τιμής τηλεοράσεις που έχεις στην λίστα σου και ένα βήμα πριν την αγορά θα έπρεπε να έχεις καταλήξει με βεβαιότητα στην απάντησή του ερωτήματός σου αν είναι η καλύτερη και να μας πεις εσύ το συμπέρασμα της δικής σου έρευνας. Εν πάσει περιπτώσει αφού θέλεις απόψεις τρίτων ένα βήμα πριν την δική σου αγορά η δική μου άποψη είναι σίγουρα όχι. Η 6500 είναι μια τηλεόραση πολύ περιορισμένης φωτεινότητας ακόμη και για πλάσμα και με μετριότατη κίνηση. Πολύ καλύτερή της είναι η st50 στην ίδια τιμή και η lg pa5500 ατην μισή τιμή.

Πάλι καλά που δεν του έκοψες και πρόστιμο...
Αν όντως είναι ένα βήμα πριν την αγορά, όπως λέει, και ζητά να στηριχτεί στην άποψη κάποιου τρίτου soch ή όποιου άλλου για να προχωρήσει, λες και θα μοιραστούν τα έξοδα, τότε πρέπει ο ίδιος να ρίξει πρόστιμο στο εαυτό του για να μην σου πω και δεκαήμερη στέρηση εξόδου. Παρ' όλα αυτά την άποψή μου για την τηλεόραση, την οποία θεωρώ υπερβολικά υπερεκτιμημένη στο φόρουμ την είπα.

Φαντάζομαι πως πέρα από νουθεσίες, ο φίλος περιμένει να ακούσει τις απόψεις χρηστών και όχι τόσο ανθρώπων που την έχουν δει κάνα-δυο πεντάλεπτα στα μαγαζιά. Γιαυτό έγραψε στο παρόν τοπικό.
Struggler όσο περιμένεις απαντήσεις από τους χρήστες, ρίξε μια ματιά και σε ένα από τα review

Φαντάζομαι πως πέρα από νουθεσίες, ο φίλος περιμένει να ακούσει τις απόψεις χρηστών και όχι τόσο ανθρώπων που την έχουν δει κάνα-δυο πεντάλεπτα στα μαγαζιά. Γιαυτό έγραψε στο παρόν τοπικό.
Struggler όσο περιμένεις απαντήσεις από τους χρήστες, ρίξε μια ματιά και σε ένα από τα review
Αν θέλει να ακούσει "απόψεις χρηστών" τότε προφανώς ενδιαφέρεται να αγοράσει ... κάναβη. Αν θέλει να αγοράσει τηλεόραση δεν πρέπει να στηριχτεί σε απόψεις κατόχων, αλλά αποκλειστικά και μόνο στις δικές του παρατηρήσεις και διαπιστώσεις. Σχεδόν όλοι οι κάτοχοι, στις πρώτες εντυπώσεις τους που γράφουν στο φόρουμ αρχικά εκθειάζουν τις αγορές τους, μετά από λίγο καιρό όμως αρχίζουν να ανακαλύπτουν κουσούρια και ατέλειες.

Μην ασχολείστε με trolls.

Αν και για όποιον έχει καταρράκτη , εκφυλισμό ωχράς κηλίδας ή άλλα προβλήματα οράσεως όντως δεν είναι κατάλληλη για αγορά.

αν αυτά που ήθελα να δω τα έβλεπα στα μαγαζια να σαι σίγουρος ότι δεν θα ρώταγα
αλλα όταν όλα τα μαγαζιά σου έχουν ενα bly-ray και τίποτε άλλο απορώ τι μπορείς να καταλάβεις εσύ manmayer απο τις αρετές σε όλους τους τομείς της τηλεόρασης
ευχαριστώ soch για το site

αλλα όταν όλα τα μαγαζιά σου έχουν ενα bly-ray και τίποτε άλλο απορώ τι μπορείς να καταλάβεις εσύ manmayer απο τις αρετές σε όλους τους τομείς της τηλεόρασης

:music-smiley-005:

Κάνεις μεγάλο λάθος και στο λέω καλόπιστα. Επί παραδείγματι εφόσον ενδιαφέρεσαι για την e6500 και θέλεις να την συγκρίνεις με άλλα αντίστοιχα μοντέλα πήγαινε όταν έχεις χρόνο στο media markt Αλίμου. Εκεί θα την συγκρίνεις σε τηλεοπτικό σήμα με την lg pa5500 η οποία είναι στημένη ακριβώς δίπλα της. Και οι δύο έχουν τηλεκοντρόλ και μπορείς να τις ρυθμίσεις μόνος σου και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Προφανώς μπορείς να κάνεις συγκρίσεις και σε άλλα καταστήματα. Η αγορά μιας τηλεόρασης απαιτεί αρκετά χρήματα, μην εμπιστεύεσαι κανέναν ανόητο ξερόλα παρά μόνο τα μάτια σου. Κυρίως μην εμπιστεύεσαι άτομα που σαν ομαδάρχες σε παιδική κατασκήνωση προσπαθούν να σου υποβάλλουν τις απόψεις τους και να σε κατευθύνουν σε συγκεκριμένες αγορές και μοντέλα.