Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

να στο πώ αλλιώς. και κάποια αντανάκλαση να έχεις που στην περίπτωση μας ή 6500 έχει πολύ καλό φίλτρο σε ενδιαφέρει να βλέπεις ειδήσεις με κοντραστάτη εικόνα και αβυσαλλέο μαύρο????

για την απουσία ifc στο τηλεοπτικό είναι και δική μου απορία. ίσως ένα τεστ με το avclub motion test στα 50i (hd και sd) μας έλυνε πολλές απορίες.

Φυσικά και δεν έχω τις τεράστιες απαιτήσεις, απλά προσπαθώ να καταλάβω πως θα είναι η θέαση το μεσημέρι σε γενικές γραμμές αφού ούτε υπάρχει η TV στο νησί για να την δω από κοντά, αλλά ούτε και αν ανέβω Αθήνα μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα στα λίγα καταστήματα που θα την έχουν στημένη (διαφορετικές συνθήκες φωτισμού κλπ)

για την απουσία ifc στο τηλεοπτικό είναι και δική μου απορία. ίσως ένα τεστ με το avclub motion test στα 50i (hd και sd) μας έλυνε πολλές απορίες.

Οι Pioneer Kuro για τις οποίες τόσα ακούμε εδώ και χρόνια δεν είχαν κανένα είδος motion interpolation.

H κίνηση είναι καλύτερη από τις Panasonic με το IFC στο off πάντως. Γενικά εμένα δεν μου έχει λείψει και είμαι πολύ ευχαριστημένος και στον τομέα αυτό. Όχι ότι θα ήταν άσχημα αν είχε και IFC βέβαια αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα σε μια 51" με τιμή 850 ευρώ (τόσο έχει η 51E550).

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι Pioneer Kuro για τις οποίες τόσα ακούμε εδώ και χρόνια δεν είχαν κανένα είδος motion interpolation.

Τι να το κάνουν το interpolation? Σωστά ανανέωναν ανάλογα το υλικό.

Θα ήθελα να δω κι εγώ ένα συγκριτικό τεστ για να δω αν αντιλαμβάνομαι σωστά αυτά που είδα χωρίς IFC και αυτά που βλέπω με IFC ....
To να κάνει κάποιος τους συμβιβασμούς του είναι αποδεκτό , αλλά ξαφνικά μία τηλεόραση να μην είναι και σημαντικό το να έχει καλύτερη κίνηση και μαυρο απο μία άλλη , ενώ η άλλη να είναι ξεκάθαρα καλύτερη γιατι δεν έχει false contouring , με κάνει και χάνω λίγο τον ειρμό των πραγμάτων .

Θα ήθελα να δω κι εγώ ένα συγκριτικό τεστ για να δω αν αντιλαμβάνομαι σωστά αυτά που είδα χωρίς IFC και αυτά που βλέπω με IFC ....
To να κάνει κάποιος τους συμβιβασμούς του είναι αποδεκτό , αλλά ξαφνικά μία τηλεόραση να μην είναι και σημαντικό το να έχει καλύτερη κίνηση και μαυρο απο μία άλλη , ενώ η άλλη να είναι ξεκάθαρα καλύτερη γιατι δεν έχει false contouring , με κάνει και χάνω λίγο τον ειρμό των πραγμάτων .
στην περίπτωση της κίνησης υπάρχει εργαλείο σύγκρισης εκτός αν έχει θεωρηθεί μη αξίοπιστο πλέον. το βαζουμε σε ένα player το ρυθμίζουμε στα 1080i50 και βλέπουμε πόσους στίχους διαβάζουμε και πως (ύπαρξη ειδώλου κλπ). Τα άλλα είναι υποκειμενικά και εξαρτώνται από τις προτεραιότητες του κάθε χρήστη

Τα άλλα είναι υποκειμενικά και εξαρτώνται από τις προτεραιότητες του κάθε χρήστη

Νομίζω ότι το ίδιο λέμε , αλλά η υποκειμενική προσέγγιση νόμιζα πως δεν αναιρεί τις σταθερές που ορίζουν την καλύτερη εικόνα . Αν δεν ισχύει αυτό τότε με συγχωρείς , έχω σχηματίσει λάθος εντύπωση από αυτά που διαβάζω τόσο καιρό εδώ και αλλού .
Από εκεί και πέρα σαφώς ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και τις προτεραιότητες του και μία τηλεόραση με αντίθεση 200:1 δεν είναι "κακή" μιας και μπορεί να βγαίνει σε λευκό χρώμα που να αποτελεί προτεραιότητα κάποιων άλλων .
Και πάλι ζητώ συγνώμη για την πιθανή αδυναμία μου να αντιληφθώ σωστά .

Re: Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εντάξει θα ήταν υπερβολικό να θέλουμε μια τηλεόραση του 2008 να έχει και motion interpolation.

Για την εποχή της και πολλά αυτά που είχε και πρόσφερε.

στην περίπτωση της κίνησης υπάρχει εργαλείο σύγκρισης εκτός αν έχει θεωρηθεί μη αξίοπιστο πλέον. το βαζουμε σε ένα player το ρυθμίζουμε στα 1080i50 και βλέπουμε πόσους στίχους διαβάζουμε και πως (ύπαρξη ειδώλου κλπ). Τα άλλα είναι υποκειμενικά και εξαρτώνται από τις προτεραιότητες του κάθε χρήστη

Το συγκεκριμένο τεστ είναι όμως αρκετά έως πολύ μονοδιάστατο , μιλάμε για άσπρα γράμματα σε μαύρο περιθώριο που κινούνται από αριστερά προς τα δεξιά μόνο.

Το μαύρο και η αντίθεση είναι μεν σημαντικά αλλά μόνο αν μιλάμε για θέαση σε εντελώς σκοτεινό χώρο. Μια λάμπα 10 watt αρκεί για να πέσει η αντίθεση στο 1000:1 και πιο κάτω.

Η "καλύτερη κίνηση" είναι επίσης κάτι το αμφιλεγόμενο. Σχεδόν μηδενικά phosphor trails και πολύ μειωμένο dynamic false contouring δεν σημαίνουν σε μια πλάσμα καλύτερη κίνηση?

ΥΓ. Το "ξεκάθαρα καλύτερη" που το είδες?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εντάξει θα ήταν υπερβολικό να θέλουμε μια τηλεόραση του 2008 να έχει και motion interpolation.
Για την εποχή της και πολλά αυτά που είχε και πρόσφερε.

Συνονόματε, υπερβολικά ήταν όλα αυτά που προσέφερε η Kuro εκείνη την εποχή. Αν θυμάσαι, κυκλοφορούσε ο εξής αστεϊσμός: Υπάρχουν LCD, Plasma τηλεοράσεις και η...Kuro. Τώρα, για το θέμα της κίνησης και το interpolation (επειδή το έχω παλέψει αρκετά), λέω ότι μας έγινε απαραίτητο από τη στιγμή που τα πάνελ δεν ανανεώνονταν στις σωστές συχνότητες. Όταν έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια την άψογη κίνηση των DVD και ξαφνικά σου ''φοράνε'' με το ζόρι ένα ωραιότατο pulldown 3:2, τότε γλυκαίνεσαι με τη βιντεΐλα που μας την πλάσσαραν σαν νέα τεχνολογία. Αν οι εταιρείες φρόντιζαν τα βασικά, δεν θα χρειαζόταν το interpolation. Θυμάμαι τον 80άρη (προβολέας της Sony) ο οποίος ήταν από τους πρώτους που ενσωμάτωσε την τεχνική. Για να μην στα πολυλογώ, όταν το έβαζες στο off η κίνησή του ήταν άθλια, και ήταν επίτηδες άθλια και όχι λόγω μη τεχνογνωσίας των μηχανικών της Sony. Το interopolation σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Δεν είναι δυνατόν να στο καπελώνουν με το ζόρι οι εταιρείες. Οι τηλεοράσεις και οι προβολείς δεν είναι μόνιτορ για να κλειδώνουν ένα 60άρι και να ξεμπερδεύουν. Όταν ακόμα και σήμερα υπάρχουν συσκευές που ανανεώνουν τα 24 καρέ στα 60Hz, καταλαβαίνεις ότι οι εταιρείες είναι για κλωτσιές...

Το συγκεκριμένο τεστ είναι όμως αρκετά έως πολύ μονοδιάστατο , μιλάμε για άσπρα γράμματα σε μαύρο περιθώριο που κινούνται από αριστερά προς τα δεξιά μόνο.
Το μαύρο και η αντίθεση είναι μεν σημαντικά αλλά μόνο αν μιλάμε για θέαση σε εντελώς σκοτεινό χώρο. Μια λάμπα 10 watt αρκεί για να πέσει η αντίθεση στο 1000:1 και πιο κάτω.

Μονοδιάστατο ως προς τι? Το τεστ έγινε για έναν συγκεκριμένο λόγο και εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή, να μας δείξει την κίνηση των συσκευών με διαφορετικά εισερχόμενα σήματα.

Φυσικά και μιλάμε για σκοτεινό χώρο. Αλλά όπως και να 'χει, μια τηλεόραση που πετυχαίνει καλύτερη αντίθεση από μια άλλη σε σκοτεινό χώρο, θα την πετύχει είτε με 10, είτε με 100 Watt λάμπα σε σχέση με την άλλη. Φυσικά, η προσλαμβανόμενη αντίθεση θα πέσει, αλλά η διαφορά θα εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στις δύο συσκευές (με δεδομένο ότι όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες παραμένουν κοινοί, αντιανακλαστικά φίλτρα, γωνίες θέασης κ.λ.π.)

Μονοδιάστατο γιατί μιλάμε για συγκεκριμένο χρώμα και συγκεκριμένη κατεύθυνση κίνησης. Ούτε διαγώνια μπορείς να τσεκάρεις ούτε πάνω κάτω ούτε τι συμβαίνει με έγχρωμα αντικείμενα.

Μια και την έχω δίπλα ακριβώς σε παράθυρο να σου πω ότι βλέπεις μια χαρά σχετικά με την επιφάνεια που έχει. Αντανακλά γενικά φωτισμούς που υπάρχουν ακριβώς μπροστά από το panel της. Πάντως με τα τηλεοπτικά σήματα έχει το θέμα της με την εναλαγή της φωτεινότητας. Σε φωτεινές σκηνές κάνει συχνά αυτό με την αυτόματη διόρθωση της φωτεινότητας. Σε hd ταινίες να πω έχω δει πάρα πολλές και δεν το έχω παρατηρήσει ούτε μια φορά.

Και μένα δίπλα σε παράθυρο είναι. Τα πάει καλά τόσο με το θέμα φωτεινότητας του χώρου όσο και με τις αντανακλάσεις.

Κύριοι, δεν ξέρω σε ποιες KURO αναφέρεστε, οι 9G πάντως μια χαρά frame interpolation είχαν. Απλώς, λειτουργούσε μόνο με σήματα 50/60Hz και όχι στα 24άρια...

H κίνηση είναι καλύτερη από τις Panasonic με το IFC στο off πάντως.

Μάλλον έχεις πάθει 530ίαση... :laugh:

Το συγκεκριμένο τεστ είναι όμως αρκετά έως πολύ μονοδιάστατο

Αυτό είναι το αναμενόμενο για κάτι που φτιάχτηκε για να ελέγχεις και να "μετράς" κάτι πολύ συγκεκριμένο... Για να δεις άλλα πράγματα, υπάρχουν άλλα τεστ/patterns, το ίδιο ή και περισσότερο μονοδιάστατα, στον τομέα τους.

Σίγουρα πάντως, μία τηλεόραση που δείχνει για παράδειγμα 2 στίχους καθαρούς με ομαλή ροή, δεν πρόκειται να έχει καλύτερη κίνηση από μία άλλη που τους δείχνει όλους καθαρούς με ομαλή ροή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κύριοι, δεν ξέρω σε ποιες KURO αναφέρεστε, οι 9G πάντως μια χαρά frame interpolation είχαν. Απλώς, λειτουργούσε μόνο με σήματα 50/60Hz και όχι στα 24άρια...

Στα 24άρια αναφερόμασταν Johnny boy!!-bye-

Αυτό είναι το αναμενόμενο για κάτι που φτιάχτηκε για να ελέγχεις και να "μετράς" κάτι πολύ συγκεκριμένο... Για να δεις άλλα πράγματα, υπάρχουν άλλα τεστ/patterns, το ίδιο ή και περισσότερο μονοδιάστατα, στον τομέα τους.

Ακριβώς , με το τέστ αυτό μετράς κάτι πολύ συγκεκριμένο. Πως δείχνει μια τηλεόραση τα τρέιλερ των καναλιών.:2thumb22sup:

Ακριβώς , με το τέστ αυτό μετράς κάτι πολύ συγκεκριμένο. Πως δείχνει μια τηλεόραση τα τρέιλερ των καναλιών.:2thumb22sup:

Την καθαρότητα στην απόδοση της κίνησης ελέγχεις χοντρικά και με απλοποιημένο τρόπο, ώστε να είναι εύκολο στην εκτέλεση και κατανόηση από τον καθένα, αλλά ας μην το κουράζουμε άλλο Γιάννη. Όταν μία τηλεόραση δεν τα πάει καλά σε ένα τεστ, δεν φταίει το τεστ...

Την τηλεόραση την χρησιμοποιώ για να βλέπω πραγματικό υλικό , αν την χρησιμοποιούσα για να βλέπω κινούμενα γράμματα θα αγόραζα μια Samsung D8000 (που έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο τέστ) και θα τελείωνε το θέμα.

Εγω παντως σε 5-6 συσκευες που το εχω τρεξει (σε ολες τις εκδοχες του) το αποτελεσμα ηταν ακρως αντιπροσωπευτικο της "πραγματικης" κινησης της καθε συσκευης.

Αγορά 26/7 και μέχρι σήμερα που μπήκα στο service menu έχει γράψει 291 ώρες (την έλιωσα χεεχχεχε)
Ηδη έχουν καλυτερέψει τα χρώματα, δεν ξέρω αν και περαιτέρω θα υπάρξει βελτίωση
Τώρα λέω να γυρίσω στο κανονικο μode στα κανάλια , την κυψέλη στο standard μπορώ να την βάλω πάνω από 10 και την αντίθεση ή φωτεινότητα πάνω απο 50?? και να βλέπω απροβλημάτιστα???

Πάντως για ακόμια φορά δεν την χορταίνω..............!!!!! Σας ευχαριστώ και πάλι όλους και όλες για τη βοήθεια σας εδώ μέσα
Αλήθεια έχει ενημερωθεί η λίστα με τους κατόχους ???

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Την τηλεόραση την χρησιμοποιώ για να βλέπω πραγματικό υλικό , αν την χρησιμοποιούσα για να βλέπω κινούμενα γράμματα θα αγόραζα μια Samsung D8000 (που έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο τέστ) και θα τελείωνε το θέμα.

Και το καλιμπράρισμα των συσκευών για να βλέπουμε τις ταινίες μας, με πάτερνς γίνεται. Τι ακριβώς συζητάμε τώρα? Ότι θα έπρεπε να μετράμε, να αξιολογούμε και να φέρνουμε την εικόνα σωστά με τις αγαπημένες σκηνές του καθενός?

Τα πράγματα στην ουσία είναι πιο απλά. Οι συσκευές που αποτυγχάνουν στα πάτερνς (κινούμενα ή μη), αποτυγχάνουν στους αντίστοιχους τομείς και κατά τη θέαση της ταινίας, όμως λόγω της προφανούς διαφοράς στην απεικόνιση είναι πιο δύσκολα αντιληπτά τα λάθη τους.