Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aκουσα με τα αυτιά μου 2 samsung plasma στον Κωτσόβολο του Mall και ούτε ίχνος θορύβου...
Οπότε έστειλα αναφορά στο service και αναμένω να με καλέσουν .... τουλάχιστον είδα έρχονται από το σπίτι για να διαπιστώσουν το πρόβλημα και μετά στην πέρνουν οι ίδιοι...
λογικά η αλλαγή τροφοδοτικού ή ενδεχομένως και πυκνωτή (αν δεν είναι soldered) θα μπορούσε να γίνει ακόμα και επιτόπου...
σε καθε περίπτωση είναι κρίμα να πάει ακλαφτη καθώς τώρα που έχει φτάσει 200 ώρες δείχνει απίστευτα!!

Καλα και στα καταστηματα εχει και λιγο βαβουρα οπως και να το κανεις,στο σπιτι μου εχει τοση ησυχια που καποιες στιγμες νομιζα οτι κουφαθηκα...κι απ την tv δεν ακουγοτανε το παραμικρο .Αρα κατι παιζει με την δικια σου.Η εικονα της ειναι παρα πολυ καλη ακομη κι απ τις πρωτες ωρες!

Καλα και στα καταστηματα εχει και λιγο βαβουρα οπως και να το κανεις,στο σπιτι μου εχει τοση ησυχια που καποιες στιγμες νομιζα οτι κουφαθηκα...κι απ την tv δεν ακουγοτανε το παραμικρο .Αρα κατι παιζει με την δικια σου.Η εικονα της ειναι παρα πολυ καλη ακομη κι απ τις πρωτες ωρες!

Κόλλησα το αυτί πάνω και τίποτα!
Τέσπα έδωσα ηλεκτρονικά βλάβη αλλά ακόμα περιμένω να έρθουν...
Γενικά έχει κανείς εντυπώσεις από το service; πολύ αργούν νομίζω...

Βρήκα λύση για τους υπότιτλους στις .mkv ταινίες που δεν μου τους έβλεπε ο player της τηλεόρασης. Τις ταινίες τις αναπαράγω πάντα μέσω wifi από τον nas server που έχω σαν κεντρικό αποθυκευτικό χώρο για πολυμέσα. Οπως έχω αναφέρει είχα πρόβλημα με τους υπότιτλους γιατί σε άλλες ταινίες τους έβλεπε κανονικά και σε άλλους δεν τους έβλεπε καθόλου. Η λύση τελικά ήταν από τα ονόματα ταινίας-υπότιτλων να αφαιρώ τις πολλές τελείες που είχαν,. Αν τις αφαιρέσεις και τα αφήσεις κενά τότε τους βλέπει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τεράστια βελτίωση στο φαινόμενο pops up με την έκδοση 1030,το φαινόμενο έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Στην δικιά μου τηλεόραση,αναλόγος και το περιεχόμενο της μετάδοσης, η θέαση τηλεοπτικού σήματος ορισμένες φορές ήταν ανηπόφορη.

Αραγε, θα μπορούσαν να διορθώσουν και το στιγμιαίο πάγωμα-σκάλωμα της εικόνας σε τηλεοπτικό σήμα με κάποιο μελλοντικό update;

Ακριβως μα ακριβως τα ιδια, παρατηρησα και εγραψα κιεγω για την Ε550 και για το pops up, και για τα κολληματακια. Ελεγα μηπως συνηθισε το ματι μου το θεμα της φωτεινοτητας και δε το εβλεπα πια αλλα απ'οτι βλεπω το παρατηρησε κι'αλλος, αρα κατι εκαναν οι της samsung για να το διορθωσουν.

Re: Απάντηση: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τεράστια βελτίωση στο φαινόμενο pops up με την έκδοση 1030,το φαινόμενο έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Στην δικιά μου τηλεόραση,αναλόγος και το περιεχόμενο της μετάδοσης, η θέαση τηλεοπτικού σήματος ορισμένες φορές ήταν ανηπόφορη.

Αραγε, θα μπορούσαν να διορθώσουν και το στιγμιαίο πάγωμα-σκάλωμα της εικόνας σε τηλεοπτικό σήμα με κάποιο μελλοντικό update;

Έχει παρεμβολή η τηλεόραση;

Χθές και ενω έβλεπα απο στικάκι μια ταινία κοντά στο τέλος βγάζει ενα μύνημα οτι δεν ειναι αναγνωρίσιμο το αρχείο και σταμάτησε η αναπαραγωγή. Παίζοντας την ταινια στον υπολογιστή απο αυτο το σημείο και μετά δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα, το μέγεθος του αρχείου ήταν 1.6 Gb. Εχετε καμμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

Μη βάλεις το 1031 και σου τα ξαναφέρει πίσω...:smile:
Όπως είπα και στο νήμα της Ε550, τα σκαλώματα στο τηλεοπτικό σχεδόν έχουν σταματήσει σε μένα από την στιγμή που διέκοψαν το αναλογικό στη Θεσσαλονίκη. Οπότε λέω μήπως έχει να κάνει και με το σήμα της digea.

Μη βάλεις το 1031 και σου τα ξαναφέρει πίσω...:smile:
Όπως είπα και στο νήμα της Ε550, τα σκαλώματα στο τηλεοπτικό σχεδόν έχουν σταματήσει σε μένα από την στιγμή που διέκοψαν το αναλογικό στη Θεσσαλονίκη. Οπότε λέω μήπως έχει να κάνει και με το σήμα της digea.

Εάν ισχύει αυτό που λες,πρόβλημα από την μετάδοση της Digea,δεν θα παραπονευόντουσαν και κάτοχοι άλλων τηλεοράσεων ανεξάρτητα μάρκας και τεχνολογίας;

Πάντως σε 2 LCD με mstar (9 & 10), δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Το έχετε αναφέρει στην σάμσουνγκ;

Βασικά εγώ LCD έχω. Απλά καταγράφω ότι ίσως δεν είναι θέμα mstar. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τσεκάρετε αν γνωρίζουν το πρόβλημα....

Αυτό το σκάλωμα που αναφέρετε νομίζω είναι καθαρά θέμα ψηφιακού σήματος. Αντί να κάνει αυτά τα pixel όταν χαλάει το σήμα απλά κάνει ένα στιγμιαίο σκάλωμα.

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό το σκάλωμα που αναφέρετε νομίζω είναι καθαρά θέμα ψηφιακού σήματος. Αντί να κάνει αυτά τα pixel όταν χαλάει το σήμα απλά κάνει ένα στιγμιαίο σκάλωμα.

Ωραία ας δεκτούμε ότι είναι θέμα μετάδοσης της Digea,σε πια άλλη τηλεόραση έχεις δει το ίδιο φαινόμενο;

Πάντως σε 2 LCD με mstar (9 & 10), δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Το έχετε αναφέρει στην σάμσουνγκ;

Ούτε η 530 έχει πρόβλημα ούτε με brightness pops ούτε με κόλλημα στο τηλεοπτικό.

Επίσης το ότι το firmware μιας τηλεόρασης ξεκινάει από 9 δεν σημαίνει ότι έχει Mstar X9 όπως έβγαλε το ράδιο αρβύλα του sammygo , το firmware της 530 ξεκινάει από 9 και έχει mstar X6 σύμφωνα με το service menu.

Αν θέλει κάποιος ας μπει στο service menu στην Ε6500 να μας πει τι βλέπει.

Επίσης το ότι το firmware μιας τηλεόρασης ξεκινάει από 9 δεν σημαίνει ότι έχει Mstar X9 όπως έβγαλε το ράδιο αρβύλα του sammygo , το firmware της 530 ξεκινάει από 9 και έχει mstar X6 σύμφωνα με το service menu.

Αν θέλει κάποιος ας μπει στο service menu στην Ε6500 να μας πει τι βλέπει.

Ράδιο αρβύλα; Είσαι σίγουρος;

Θα ήθελα πολύ να δω μία φωτό από το service menu της δικιάς σου, μιας και στα service menu όσων ES6900, ES6800, ES6100, ES5500, EH5000, E6500, E550, E530 και E450 μπήκα, Mstar X9 και X10P βρήκα μόνο, πάντα σε αντιστοιχία με την έκδοση firmware.

Ενδεικτικά, από τα service menu μιας E550 και Ε530:

IMG091_zpse985e36d.jpg
IMG092_zps08a59d20.jpg

Όποιος ενδιαφέρεται να το ελέγξει και στη δική του τηλεόραση, με τη συσκευή σε stand by πατάμε διαδοχικά στο τηλεκοντρόλ info, menu, mute και power. Στον πίνακα που θα εμφανιστεί, στο πεδίο RFS αναγράφεται ο τύπος του επεξεργαστή. Ακολούθως, πατάμε ξανά το power στο τηλεκοντρόλ για να εξέλθουμε (υπόψην, θα μηδενίσουν οι ρυθμίσεις εικόνας της συσκευής και θα είναι σε dynamic όταν την ξανανοίξουμε).

Λοιπόν ξαναμπήκα στο μενού και λέει mstar X9 , μάλλον η Samsung αναβάθμισε τον επεξεργαστή με firmware update καθώς ορκίζομαι ότι όταν την αγόρασα έλεγε X6.:flipout:

Ράδιο αρβύλα; .....

Εμ δεν ήξεραν οι Sammy go....δεν ρώταγαν κιόλας.

Είχα βγάλει παλαιότερα φωτογραφίες, από το SM της 6500 ("φόραγε τότε την 1029, τώρα "φοράει" 1031)......

Samsung PS51E6500 SM.jpg

Εμένα ευτυχώς δεν άλλαξε ο επεξεργαστής από τις αναβαθμίσεις, ορκίζομαι ότι 10 έγραφε.... και 10 γράφει.

Υ.Γ. Ελπίζω με τις αναβαθμίσεις του νέου έτους να γίνει 13...:flipout:

Last edited:

Ωραία ας δεκτούμε ότι είναι θέμα μετάδοσης της Digea,σε πια άλλη τηλεόραση έχεις δει το ίδιο φαινόμενο;
Συμφωνω απολυτα. Αν ηταν θεμα του σηματος, γιατι το κανουν μονο οι plasma-samsung??? Και μαλιστα οχι ολα τα μοντελα. Σιγουρα η Ε6500 και η Ε550.