Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και με ενδιαφέρει αν μπορείς να δεις ταινίες κανονικά με τις μπάρες πάνω κάτω γιατί γενικά δεν μου αρέσει να τραβάω την εικόνα. Αυτά αν μας τα απαντήσει κάποιος που έχει ήδη την τηλεόραση και πως την χρησιμοποιεί. Πάντως λέω να την πάω στην 100 ώρες έτσι με χαμηλωμένες τις αντιθέσεις φωτεινότητα.
Για βάση νομίζω θα πάρω αυτή εδώ από το plaisio που μπορεί να βγεί και προς τα έξω και δεν είναι κολητά στον τοίχο.

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Turbo-X-Tv-Wallmount-TL-300-32--60-XD2262.htm

Αυτο με τις μπαρες εχεις δικιο οτι ειναι λιγο ξενερωμα να "χαλας" την εικονα τουλαχιστον στα rip των 700mb(αληθεια πως δειχνουν αυτα απο εικονα σ'αυτες τις ιντσες?)Εχω την εντυπωση διαβαζοντας εδω μεσα οτι αφου στρωθει δεν θα'χεις προβλημα να δεις ταινια με μπαρες αρκει να μην βαλεις 2,3 στο καπακι,τουλαχιστον ενα διαλειμμα κανα μισαωρο με πληρη οθονη και μετα ξανα.Η βαση μια χαρα ειναι και ρυθμιζομενη απ οτι βλεπω,ειναι λιγο ακριβη βεβαια..Ειχα παρει παρομια για την 46αρα μου απο το sony center (επί της Αλεξάνδρας στο πεδιο αρεως) στα μισα λεφτα περιπου και ειχε και λουκετο που κλειδωνε πισω για να μην μπορει να βγει η tv,αν εισαι εκει κοντα πεταγεσαι και ριχνεις μια ματια

Και μια τελευταία ερώτηση είναι αν παίζει .mkv ταινίες γιατί αν πάω να παίξω μου βγάζει μη υποστηριζόμενο αρχείο.

Και μια τελευταία ερώτηση είναι αν παίζει .mkv ταινίες γιατί αν πάω να παίξω μου βγάζει μη υποστηριζόμενο αρχείο.

Παιζει τα παντα φιλε μου,εγω δοκιμασα στα media m που ειχα παει να τη δω φλασακι 16g και οτι ειχα μεσα ηταν σε mkv.Τα επαιξε ολα "νερακι" χωρις κολημματα κ.τ.λ Δε ξερω δοκιμασε καποια αλλη ταινια η αλλο φλασακι η σκληρο εξωτ. μηπως κατι παιζει μ'αυτα.Παντως οτι τα παιζει ειναι σιγουρο 100%

α)..... (το μοναδικό αρχείο που δεν μου έπαιξε ο ενσωματωμένος player ήταν το Batman Begins σε ΜΚV)......

β) Ααααα ξέχασα...με στρωσίματα και λοιπά κανακέματα δεν πρόκειται να ασχοληθώ, .......
Έχω βάλει το Κινηματογραφική και κάποια στιγμή θα στρώσει...ούτως ή άλλως δεν είναι η πρώτη plasma που έχω.

Όπως έχω ήδη αναφέρει.

α) Σχετικά με MKV δεν παίζει τα πάντα ο player της, αν δεν κάνω λάθος δεν παίζει από profile 4.1 και πάνω.

β) Σχετικά με την χρήση, από την πρώτη ώρα έχω βάλει Κινηματογραφική και τέλος ούτε χαμηλώματα, ούτε υψώματα....και η τριλογία LOTR έπαιξε σερί τις πρώτες μέρες με διακοπή μόνο για φυσικές ανάγκες.

Όπως έχω αναφέρει IR εμφανίζει, χωρίς να πρόκειται για κάτι σημαντικό μιας και εξαφανίζεται με προβολή άλλης εικόνας μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Στις άλλες δύο plasma που έχω (Panasonic 42ΡΧ80 και 46G10) το IR είναι εμφανώς λιγότερο από την 6500 και σε καμία δεν έχω burn in, με 90% της χρήσης τους σε τηλεοπτικό και ΜΟ λειτουργίας πάνω από 8 ώρες λειτουργίας την ημέρα, αν η γυναίκα μου ήταν fan των τούρκικων σήριαλ π.χ. ΑΝΤ1 και της δυναμικής αντίθεσης ή αν θεωρούσα ότι για να παίζει καλά η τηλεόραση χρειάζονται από 200 nits και πάνω.....πιθανόν να αντιμετώπιζα πρόβλημα με κανένα λογότυπο.

EDIT: Σχετικά με MKV υπάρχει και άλλη αναφορά για το profile.

.....Και το media player που έχει πολύ καλό αν και δεν παίζει mkv με profile πάνω απο 4.1....

Last edited:
αρά με λίγα λόγια τζάμπα κάθομαι και την στρώνω με χαμηλή αντίθεση. Αν είναι παώ με την μια σε σετάρισμα. Οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω έχουν κάποιο πρόβλημα ιδίως στην αρχή η δεν τρέχει τπτ να βλέπεις έτσι ταινίες.

Re: Απάντηση: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

α) Σχετικά με MKV δεν παίζει τα πάντα ο player της, αν δεν κάνω λάθος δεν παίζει από profile 4.1 και πάνω.

Αυτο ομολογω δε το'ξερα,ουτε καν τι σημαινει το 4,1.Ισως επειδη τις ταινιες τις εβλεπα απο pc που ετσι κι αλλιως παιζει τα παντα.Παντως για το στρωσιμο η Samsung λεει οτι δε χρειαζεται,ο ενας λεει οτι χρειαζεται τοσες ωρες,ο αλλος λεει καθολου στρωσιμο πιστευω οτι τελικα αυτο που χρειαζεται ειναι να μην υπαρχει αγχος και να προσεχεις τουλαχιστον οτι εχει σχεση με στατικες εικονες στην αρχη κι ολα τ'αλλα καποια στιγμη θα στρωσουν ετσι κι αλλιως μονα τους.Φιλε chek2fire οποτε μπορεις απαντησε μου στα απλα rip τα 700mb πως τα παει απο θεμα εικονας η 6500,εγω οταν την ειχα δοκιμασει ειχα μονο mkv μαζι μου

Οπώς τα πάνε όλα τα μεγάλα panel στις .avi δλδ από χάλια μέχρι ανεκτά

Οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω έχουν κάποιο πρόβλημα ιδίως στην αρχή η δεν τρέχει τπτ να βλέπεις έτσι ταινίες.

Aν δεν βλέπεις μόνο με μαύρες μπάρες, αλλά παίζει και full screen υλικό μεταξύ των ταινιών, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Στη δική μου plasma, πάνω από τις μισές ώρες λειτουργίας, είναι με υλικό 2,35:1 ή 4:3 και δεν μου έχει προκληθεί κανένα αποτύπωμα από μπάρες μέχρι στιγμής (πέρα από το προσωρινό ir μετά από κάθε προβολή που πλέον ξεπλένεται εντελώς σε 2 λεπτά). Αν βέβαια τις είχα δει συνεχόμενα όλες αυτές τις ώρες, μάλλον θα το είχα 'κονομήσει το "παράσημο"...

Στην sony παντως που ειχα lcd 46w2000 καλιμπραρισμενη και στα εσωτερικα της αλλα και συμφωνα με τον χωρο μου(φωτισμος) οτι avi επαιζε η εικονα της απ τα 2,40μ που εβλεπα ηταν ικανοποιητικοτατη οχι απλως ανεκτη.Η πηγη που επαιζε ηταν απο pc με MPC-HC και μη φανταστεις κανα τουμπανο υπολογιστη! Και επειδη μιας και ηταν και ωρα ν'αποχαιρετησω την παλια tv αποφασισα να παω σε plasma(ακομη ψαχνω)και σε πιο πολλες ιντσες διαβαζοντας εδω μεσα απ τους κατοχους και γενικα οτι τουλαχιστον για ταινιες που ενδιαφερει κι εμενα η plasma ειναι πολλα κλικ επανω απ τις lcd.Εμπειρια δεν εχω αλλα φανταζομαι οτι επειδη μονο και μονο θα εχει σωστο μαυρο και οχι "μιξεις χρωματων" ολη η εικονα θα ειναι πολυ πιο σωστη και πιο πραγματικη γιατι αν ειναι το μαυρο οπως πρεπει τοτε και ολα τάλλα χρωματα απλα "ακολουθουν" και δενουν και δειχνουν πολυ καλυτερα.Και σε αρκετα καταστηματα που δοκιμαζα τις tv αυτο διαπιστωσα.Απ οτι καταλαβα τις ταινιες τις παιζεις απο τον player της tv,δεν κανεις κανα τεστ με το pc μηπως παρεις καλυτερα αποτελεσματα σε εικονα.Δεν πιστευω οτι ειναι ανωτερος σε εικονα η σε οτι αλλο μπορει να δωσει ο οποιοσδηποτε player που ειναι ενσωματωμενος μεσα στις tv απο ενα HTPC εστω και μετριο

τις ταινίες γενικά τις παίζω είτε από το blue ray της phillips που έχω μέσω wifi αφού τις έχω σε nas server η μέσω ενός iamm media player. Απλά για τα γούστα μου γενικά οι avi ταινίες ήταν χάλια. Είδα από avi το i am a legend και είχε μια χαρά εικόνα συν τα υπέροχα της χρώματα σε ένα όμως τόσο μεγάλο panel η χαμυλή ανάλυση βγάζει μάτια.

Να ρωτήσω για τις 3d ταινίες. Ολές τους είναι side by side δλδ και αυτές που βρίσκεις ψηφιακά και αυτές που κυκλοφορούν σε blue ray? Υπάρχει διαφορά στην ποιότητα? Και υπάρχουν και καλύτερης ποιότητας γυαλιά που είναι συμβατά με την τηλεόραση και ποια?

Λίγο off-topic βέβαια:
Οι 3d ταινίες που κυκλοφορούν "ψηφιακά" (σσ: σε αρχείο) είναι side by side ή top to buttom (ίδιο πράγμα, απλά στο SBS είναι 2 εικόνες πλάγια η μια στην άλλη ενώ στο ΤΤΒ είναι πάνω -κάτω). Αποτέλεσμα είναι να έχουμε μισή ανάλυση (οριζόντια ή κάθετα) καθώς οι 2 εικόνες full hd 1920*1080 στριμώχνονται σε 1 εικόνα.
Αντίθετα στα bluray το 3d αποτελείται απο 2 ξεχωριστές εικόνες full hd οπότε δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας.

Για γυαλιά ας απαντήσει κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα.

τις ταινίες γενικά τις παίζω είτε από το blue ray της phillips που έχω μέσω wifi αφού τις έχω σε nas server η μέσω ενός iamm media player. Απλά για τα γούστα μου γενικά οι avi ταινίες ήταν χάλια. Είδα από avi το i am a legend και είχε μια χαρά εικόνα συν τα υπέροχα της χρώματα σε ένα όμως τόσο μεγάλο panel η χαμυλή ανάλυση βγάζει μάτια.

Μέσω wifi το Full HD (1080p) υλικό παίζεις χωρίς σπασίματα;

το blue ray της phillips που έχω παίζει το 1080 με σχεδόν μηδενικά σπασίματα. Ο router είναι ένας draytek. Αντίθετα αν πάω να παίξω την ίδια ταινία μέσω ενός iamm media player και από εκεί μέσω wifi είναι αδύνατο να δεις ταινία από το lag.

Μέσω wifi το Full HD (1080p) υλικό παίζεις χωρίς σπασίματα;

Το πιο πιθανό αν έχεις σπασίματα είναι να μην φταίει η TV. Streaming πραγματικού Full HD υλικού μέσω wifi θέλει dual band router N κτλ κτλ.
Πχ σε ένα bitrate ~5MB/s είναι πολύ πιθανό να "κόβει" η wifi σύνδεση ανάμεσα στην TV και στην πηγή.

Last edited:
Για όποιον ενδιαφέρεται στο Electroworld από 1266,98 στα 1013,58 με τη χρήση του κουπονιού UET73532
Η δε 550 -30% στα 853

Το πιο πιθανό αν έχεις σπασίματα είναι να μην φταίει η TV. Streaming πραγματικού Full HD υλικού μέσω wifi θέλει dual band router N κτλ κτλ.
Πχ σε ένα bitrate ~5MB/s είναι πολύ πιθανό να "κόβει" η wifi σύνδεση ανάμεσα στην TV και στην πηγή.

Ακριβώς! Πιθανόν ο chek2fire έχει καλό router!
Κανένα φτηνό router με Ν band ξέρουμε; ΠΜ παρακαλώ να μην βγούμε εντελώς οφφ!

Για όποιον ενδιαφέρεται στο Electroworld από 1266,98 στα 1013,58 με τη χρήση του κουπονιού UET73532
Η δε 550 -30% στα 853

Ναι και ανεβασανε την PS64E8000 στα 800ευρω επανω οποτε με την χρηση του κουπονιου θα την παρεις οσο θα τη επαιρνες πριν βγει το κουπονι.Καραγκιοζηλικια δηλαδη!! Ενταξει η 6500 πεφτει στα 1013,58 αλλα τις αλλες τις αλχημειες τι τις θελουνε,ακου 800 επανω!!εεεεε σας πηραμε χαμπαρι ρεεεεε!! ακομη σαν προβατα μας βλεπουνε.Να'σαι καλα φιλε παντως για το κουπονι,ακομη ειναι ενεργο οποιος θελει να το χρησιμοποιησει.Εμενα παντως για την e8000 που ενδιαφερομαι ειναι σκετη κοροιδια!

Πως γίνετε να αλλάξεις την σειρά των καναλιών γιατί όσο το έχω ψάξει δεν μπορώ να το βρω με τπτ. Και η τελευταία έκδοση firmware πότε βγήκε και ποιά είναι? Αν προσπαθώ να κάνω upgrade μέσω wifi μου λέει ότι έχω ήδη την τελευταία.

1. Πως γίνετε να αλλάξεις την σειρά των καναλιών γιατί όσο το έχω ψάξει δεν μπορώ να το βρω με τπτ.
2. Και η τελευταία έκδοση firmware πότε βγήκε και ποιά είναι? Αν προσπαθώ να κάνω upgrade μέσω wifi μου λέει ότι έχω ήδη την τελευταία.

1. Το έχω γράψει σε προηγούμενη σελίδα σε όμοια ερώτηση....

Όταν είσαι σε κάποιο κανάλι και πατήσεις το "Tools" σου δίνει μόνο την δυνατότητα επεξεργασίας αγαπημένης λίστας καναλιών, δηλαδή "τικάροντας" την λίστα αγαπημένων 1,2,3,4,5 να προστίθεται σε αυτή το κανάλι που βλέπεις εκείνη την ώρα.

Για πλήρη παραμετροποίηση πρέπει να πατήσεις πρώτα "Smart Hub", να επιλέξεις την εφαρμογή "Κανάλι" και εκεί να πηγαίνεις στο κανάλι που θέλεις και να πατάς το "Tools", απ' όπου μπορείς πλέον να επεξεργαστείς και να βάλεις των αριθμό καναλιού που θέλεις και την σειρά που θέλεις επιλέγοντας ταφινόμηση ανά αριθμό π.χ. 1-ΕΤ1, 2-ΝΕΤ, 3-ΕΤ3, 4-ΜΕΓΑ κ.λ.π. (για να μην υπάρχει η αρίθμηση με τη σειρά που έχει βρει τα κανάλια στον αυτόματο συντονισμό).

2. Αφού σου λέει ότι έχεις την τελευταία δεν καταλαβαίνω γιατί απορείς,τεσπα. Η τελευταία έκδοση λογισμικού είναι η 001021 και κυκλοφόρησε στις 13-14 Ιουνίου. Για να δεις την έκδοση πας Μενου>Υποστηριξη>Ενημέρωση λογισμικού και την γράφει δεξια στο παράθυρο (Τρέχουσα έκδοση).