Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το ups είναι αυτό εδώ

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE550G

Στον υπολογιστή που φοράει και ένα gold τροφοδοτικό 1000w έχω το μεγαλύτερο 750 και μαζί του έχω και μια επαγγελματική dell οθόνη και τόσο καιρό ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Στην ανατολική αττική που μένω οι διακοπές ρεύματος είναι πολύ συχνές και αν έχεις ακριβά μηχανήματα είναι αναγκαία η χρήση ενός ups.
Πάντως πρώτου το βάλω στην τηλεόραση ποτέ δεν είχα παρατηρήσει ότι αυτά τα ups παράγουν τέτοιο θόρυβο. Αφού όταν το παρατήρησα πήρα την apc στην Ελλάδα για βλάβη και φυσικά μου το αντικατέστησαν άμεσα με άλλο που κάνει τον ίδιο θόρυβο :P. Από εξηπηρέτηση πάντως παίρνουν άριστα.
Πως μπορείς να δεις ποια ups παράγουν ημίτονο όπως λες για να πάω για κάποιο τέτοιο για την τηλεόραση?

Το ups είναι αυτό εδώ

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE550G

Στον υπολογιστή που φοράει και ένα gold τροφοδοτικό 1000w έχω το μεγαλύτερο 750 και μαζί του έχω και μια επαγγελματική dell οθόνη και τόσο καιρό ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Στην ανατολική αττική που μένω οι διακοπές ρεύματος είναι πολύ συχνές και αν έχεις ακριβά μηχανήματα είναι αναγκαία η χρήση ενός ups.
Πάντως πρώτου το βάλω στην τηλεόραση ποτέ δεν είχα παρατηρήσει ότι αυτά τα ups παράγουν τέτοιο θόρυβο. Αφού όταν το παρατήρησα πήρα την apc στην Ελλάδα για βλάβη και φυσικά μου το αντικατέστησαν άμεσα με άλλο που κάνει τον ίδιο θόρυβο :P. Από εξηπηρέτηση πάντως παίρνουν άριστα.
Πως μπορείς να δεις ποια ups παράγουν ημίτονο όπως λες για να πάω για κάποιο τέτοιο για την τηλεόραση?

Το UPS που έχεις είναι "Stepped approximation to a sinewave", δηλαδή τραπεζοειδής κυματομορφή. Αυτό που ψάχνεις είναι pure/true sinewave. Δες εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=6yMNlU9gueU

http://www.amazon.com/CyberPower-PP1100SW-Smart-App-Sinewave/dp/B000HCMO0A

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BI850SINE

Όμως προσοχή:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/252532-10-purest-sine-wave-output

Εγώ θα αγόραζα μόνον μετά από δοκιμή. Υπάρχει περίπτωση να πάρεις ένα άλλο UPS και πάλι να σφυρίζει, αλλά για άλλον λόγο, π.χ. ενδέχεται η συχνότητα διαμόρφωσης του PWM να είναι εντός του ακουστικού φάσματος και να ακούς αυτό, αντί για τις αρμονικές του τραπεζίου. Επίσης, δε θα έβλαπτε να δοκιμάσεις ένα άλλο UPS από τα φθηνά, αλλά από άλλη μάρκα, αν και δεν πιστεύω αυτό να σου λύσει το πρόβλημα τελικά.

Εγώ δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα με τον θόρυβο, αλλά θα πω μερικά πραγματάκια:

α) Οι σημερινές τηλεοράσεις έχουν διακοπτικά τροφοδοτικά. Δεν τις νοιάζει τι τάση εισόδου δέχονται, και τι κυματομορφή έχει η τάση. UPS που να βγάζει ημίτονο δεν χρειάζεται επ' ουδενί η τηλεόραση (όπως και καμιά σχεδόν σύγχρονη συσκευή). ΜΗΝ αγοράσεις τέτοιο UPS.

β) Οι τηλεοράσεις δεν χρειάζονται UPS, ότι και αν σου στείλει η ΔΕΗ. Ο μόνος λόγος να χρησιμοποιήσεις UPS σε τηλεόραση είναι αυτή να λειτουργήσει όταν έχεις διακοπή ρεύματος. Σε αυτή την περίπτωση, το UPS πρέπει να καλύπτει την κατανάλωση της τηλεόρασης, η οποία είναι σημαντική για να σου δώσει το UPS αυτονομία πάνω από λίγα λεπτά.

Αν κατάλαβα καλά, έχεις βάλει το UPS και ακούς θόρυβο. Από το UPS ή το τροφοδοτικό της τηλεόρασης;

Εγώ δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα με τον θόρυβο, αλλά θα πω μερικά πραγματάκια:

α) Οι σημερινές τηλεοράσεις έχουν διακοπτικά τροφοδοτικά. Δεν τις νοιάζει τι τάση εισόδου δέχονται, και τι κυματομορφή έχει η τάση. UPS που να βγάζει ημίτονο δεν χρειάζεται επ' ουδενί η τηλεόραση (όπως και καμιά σχεδόν σύγχρονη συσκευή). ΜΗΝ αγοράσεις τέτοιο UPS.

β) Οι τηλεοράσεις δεν χρειάζονται UPS, ότι και αν σου στείλει η ΔΕΗ. Ο μόνος λόγος να χρησιμοποιήσεις UPS σε τηλεόραση είναι αυτή να λειτουργήσει όταν έχεις διακοπή ρεύματος. Σε αυτή την περίπτωση, το UPS πρέπει να καλύπτει την κατανάλωση της τηλεόρασης, η οποία είναι σημαντική για να σου δώσει το UPS αυτονομία πάνω από λίγα λεπτά.

Αν κατάλαβα καλά, έχεις βάλει το UPS και ακούς θόρυβο. Από το UPS ή το τροφοδοτικό της τηλεόρασης;

Αν διαβάσεις μερικά πόστ νωρίτερα, θα δεις ότι ο λόγος που προτάθηκε το pure sinewave, ΔΕΝ είναι η ασφάλεια της συσκευής, αλλά η αποφυγή του θορύβου που δημιουργείται στο τροφοδοτικό της TV. Οπωσδήποτε η τηλεόραση ΔΕΝ απαιτεί τέτοιο UPS, αλλά εφόσον αυτό που έχει τοποθετηθεί δημιουργεί θόρυβο, πρότεινα ένα pure sinewave, το οποίο θα έχει λιγότερες αρμονικές, ελπίζοντας ότι θα περιοριστεί ο θόρυβος.

Τώρα, το αν χρειάζεται ή όχι μια συσκευή UPS, πιστεύω ότι μπορεί να το κρίνει ο καθένας μόνος του. Εγώ π.χ. δεν έχω σε καμία συσκευή στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου όμως έχω, διότι γίνονται συχνά διακοπές ρεύματος. Η ποιότητα τάσης τη στιγμή της επαναφοράς του ρεύματος στο δίκτυο είναι πολλές φορές προβληματική κατά τους πρώτους κύκλους και κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να υποφέρουν... Επίσης, σε περιόδους καταιγίδας γίνονται συχνές μικροδιακοπές που δεν είναι ό,τι καλύτερο για οποιαδήποτε συσκευή.

Αν διαβάσεις μερικά πόστ νωρίτερα, θα δεις ότι ο λόγος που προτάθηκε το pure sinewave, ΔΕΝ είναι η ασφάλεια της συσκευής, αλλά η αποφυγή του θορύβου που δημιουργείται στο τροφοδοτικό της TV. Οπωσδήποτε η τηλεόραση ΔΕΝ απαιτεί τέτοιο UPS, αλλά εφόσον αυτό που έχει τοποθετηθεί δημιουργεί θόρυβο, πρότεινα ένα pure sinewave, το οποίο θα έχει λιγότερες αρμονικές, ελπίζοντας ότι θα περιοριστεί ο θόρυβος.

Το οποίο είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Αν ο θόρυβος προέρχεται από το active power correction κύκλωμα της τηλεόρασης, μπορεί να παραμείνει.
ΘΑ ήταν ενδιαφέρον να μας αναφέρει ο κάτοχος αν αλλάζει ο θόρυβος όταν αυξάνεται η κατανάλωση της πλάσμα (π.χ. αυξάνοντας την αντίθεση ή εναλλάσσοντας μεταξύ κινηματογραφικής/δυναμικής εικόνας).

Τώρα, το αν χρειάζεται ή όχι μια συσκευή UPS, πιστεύω ότι μπορεί να το κρίνει ο καθένας μόνος του. Εγώ π.χ. δεν έχω σε καμία συσκευή στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου όμως έχω, διότι γίνονται συχνά διακοπές ρεύματος. Η ποιότητα τάσης τη στιγμή της επαναφοράς του ρεύματος στο δίκτυο είναι πολλές φορές προβληματική κατά τους πρώτους κύκλους και κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να υποφέρουν... Επίσης, σε περιόδους καταιγίδας γίνονται συχνές μικροδιακοπές που δεν είναι ό,τι καλύτερο για οποιαδήποτε συσκευή.

Δεν νομίζω ότι ένα ups (εκτός και αν είναι on-line) μπορεί να προστατέψει τις συσκευές από οτιδήποτε από όλα αυτά...
Και υπάρχει και η μεταγωγή μεταξύ τάσης δικτύου/τάσης UPS, η οποία δεν εκκινεί/τερματίζει με ομαλό τρόπο.
Δεν νομίζω ότι τα UPS προστατεύουν από οτιδήποτε, παρέχουν μόνο τάση σε περίπτωση διακοπής.
Κάποια μορφή προστασίας υπάρχει στα on-line, τα οποία είναι και ενεργοβόρα, και ακριβά.

Το οποίο είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Αν ο θόρυβος προέρχεται από το active power correction κύκλωμα της τηλεόρασης, μπορεί να παραμείνει.
ΘΑ ήταν ενδιαφέρον να μας αναφέρει ο κάτοχος αν αλλάζει ο θόρυβος όταν αυξάνεται η κατανάλωση της πλάσμα (π.χ. αυξάνοντας την αντίθεση ή εναλλάσσοντας μεταξύ κινηματογραφικής/δυναμικής εικόνας).

Φαντάζομαι, αναφέρεσαι σε αυτόματο PFC. Γιατί πιστεύεις ότι σε αυτήν την περίπτωση ο θόρυβος μπορεί να παραμείνει; Εξάλλου τον θόρυβο τον κάνει μόνον σε λειτουργία με UPS και όχι από το δίκτυο, άρα η ποιότητα της τάσης φαίνεται να παίζει ρόλο.

Δεν νομίζω ότι ένα ups (εκτός και αν είναι on-line) μπορεί να προστατέψει τις συσκευές από οτιδήποτε από όλα αυτά...
Και υπάρχει και η μεταγωγή μεταξύ τάσης δικτύου/τάσης UPS, η οποία δεν εκκινεί/τερματίζει με ομαλό τρόπο.
Δεν νομίζω ότι τα UPS προστατεύουν από οτιδήποτε, παρέχουν μόνο τάση σε περίπτωση διακοπής.
Κάποια μορφή προστασίας υπάρχει στα on-line, τα οποία είναι και ενεργοβόρα, και ακριβά.

Τα on-line όντως είναι πανάκριβα και ενεργοβόρα, αλλά απομονώνουν πλήρως από το δίκτυο, με εξαίρεση φυσικά τις κρουστικές υπερτάσεις. Από την άλλη θεωρώ ότι η ποιότητα τάσης ενός UPS δε μπορεί σε κανονικές συνθήκες να συγκριθεί με της ΔΕΗ, οπότε θα απέφευγα μια τέτοια λύση ούτως ή άλλως.

Όσον αφορά την προστασία: φαντάσου μια κατάσταση στην οποία έχεις απανωτές διακοπές σε μικρό χρονικό διάστημα (βλ. καταιγίδα). Ακόμη κι αν δεν εμφανιστούν κρουστικές υπερτάσεις, δε νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο για μια συσκευή να την ανοιγοκλείνεις συνέχεια. Το μεταβατικό του UPS είναι τουλάχιστον ελεγχόμενο και η διάρκεια της μετάβασης αμελητέα (της τάξεων των ms). Επιπλέον έχεις κάτι μπροστά από την TV να καεί πρώτο αν έρθει κρουστική υπέρταση, οπότε θυσιάζεις το φθηνό UPS ελπίζοντας να ελαχιστοποιήσεις τις ζημίες.

Φαντάζομαι, αναφέρεσαι σε αυτόματο PFC. Γιατί πιστεύεις ότι σε αυτήν την περίπτωση ο θόρυβος μπορεί να παραμείνει; Εξάλλου τον θόρυβο τον κάνει μόνον σε λειτουργία με UPS και όχι από το δίκτυο, άρα η ποιότητα της τάσης φαίνεται να παίζει ρόλο.

Ο θόρυβος υπάρχει εξ' αρχής λόγω χαμηλής ποιότητας κατασκευής του τροφοδοτικού της τηλεόρασης. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ένα UPS θα δίνει ημίτονο (που δεν δίνει, έχει απλά μικρότερα σκαλοπατάκια σε σχέση με το κοινό ups), αυτό θα δοθεί μέσω ενός μετασχηματιστή, ο οποίος μεταβάλει διαρκώς το power factor του συνόλου, λόγω της αυξομείωσης της κατανάλωσης που θα εμφανίζει η πλάσμα. Αν ο θόρυβος προέρχεται από εκεί (που είναι πιθανό), δύσκολα θα ησυχάσει το τροφοδοτικό.
Τα on-line όντως είναι πανάκριβα και ενεργοβόρα, αλλά απομονώνουν πλήρως από το δίκτυο, με εξαίρεση φυσικά τις κρουστικές υπερτάσεις. Από την άλλη θεωρώ ότι η ποιότητα τάσης ενός UPS δε μπορεί σε κανονικές συνθήκες να συγκριθεί με της ΔΕΗ, οπότε θα απέφευγα μια τέτοια λύση ούτως ή άλλως.

Φυσικά και δεν μπορεί.

Όσον αφορά την προστασία: φαντάσου μια κατάσταση στην οποία έχεις απανωτές διακοπές σε μικρό χρονικό διάστημα (βλ. καταιγίδα). Ακόμη κι αν δεν εμφανιστούν κρουστικές υπερτάσεις, δε νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο για μια συσκευή να την ανοιγοκλείνεις συνέχεια. Το μεταβατικό του UPS είναι τουλάχιστον ελεγχόμενο και η διάρκεια της μετάβασης αμελητέα (της τάξεων των ms). Επιπλέον έχεις κάτι μπροστά από την TV να καεί πρώτο αν έρθει κρουστική υπέρταση, οπότε θυσιάζεις το φθηνό UPS ελπίζοντας να ελαχιστοποιήσεις τις ζημίες.

Ένα σωστά σχεδιασμένο διακοπτικό τροφοδοτικό δεν έχει κανένα πρόβλημα σε μια καταιγίδα. Ο μόνος κίνδυνος είναι η τάση αν υπερβεί τις ανοχές των εξαρτημάτων (κοινώς να πέσει κεραυνός στο δίκτυο, που δεν είναι και τόσο συχνό). Και σε αυτή την περίπτωση, ένα πολύμπριζο με κατάλληλη προστασία αρκεί. Το μεταβατικό στάδιο ενός ups δεν είναι και τόσο ελεγχόμενο, η τάση εξόδου όταν ξεκινά να λειτουργεί ο μετασχηματιστής δεν είναι και τόσο σταθερή, και πολλά ups δεν εξασφαλίζουν ότι η διακύμανση στην είσοδο δεν θα μετατραπεί σε μεταβάσεις μεταξύ δικτύου και μπαταρίας.
Δεν νομίζω ότι κερδίζει κανείς κάτι. Εκτός φυσικά από το ότι η συσκευή λειτουργεί σε διακοπή της ΔΕΗ.

Εδώ πάντως στην ανατολική αττική οι μικροδιακοπές ρεύματος σε καταιγίδες είναι μιλάμε αρκετά συχνές. Θυμάμαι πριν λίγους μήνες η ΔΕΗ είχε αρχίσει τα παιχνίδια της και στα καλά καθούμενα έκανα απανωτές μικροδιακοπές 8-10 φορές μέσα σε 5-6 ώρες. Γιαυτό και επειδή γενικά δεν εμπιστεύομαι το δύκτιο της ΔΕΗ έχω ότι ακριβή συσκευή πάνω σε ups.
Για την τηλεώραση ο θόρυβος όπως είπα ακούγετε όταν το ups μπαίνει σε λειτουργία μπαταρίας και αυτός ο θόρυβος-buzzing μεταφέρετε στην τηλεόραση. Γενικά η συγκεκριμένη plasma και το τροφοδοτικό της βγάζει ένα ελαφρύ buzzing που το ακούς αν βάλεις το αυτί σου κοντά του. Εχω διαβάσει σε διάφορα forum ότι κυκλοφορούν και μοντέλα με έντονο buzzing που ενοχλεί τους κατόχους της αρά μιλάμε για ένα ευαίσθητο τροφοδοτικό σε θόρυβο ρεύματος.
Η ερώτηση παραμένει. Προστατεύει ένα ups η απλά σου κρατάει το ανοιχτή την τηλεόραση και ένα πολύμπριζο παρέχει την ίδια προστασία ακόμα και σε συνεχόμενες μικροδιακοπές ρεύματος?

Όχι, δεν προστατεύει. Ένα πολύμπριζο αρκεί.
Όταν λες μικροδιακοπές, για τι χρονική διάρκεια μιλάμε;

Ο θόρυβος υπάρχει εξ' αρχής λόγω χαμηλής ποιότητας κατασκευής του τροφοδοτικού της τηλεόρασης. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ένα UPS θα δίνει ημίτονο (που δεν δίνει, έχει απλά μικρότερα σκαλοπατάκια σε σχέση με το κοινό ups), αυτό θα δοθεί μέσω ενός μετασχηματιστή, ο οποίος μεταβάλει διαρκώς το power factor του συνόλου, λόγω της αυξομείωσης της κατανάλωσης που θα εμφανίζει η πλάσμα. Αν ο θόρυβος προέρχεται από εκεί (που είναι πιθανό), δύσκολα θα ησυχάσει το τροφοδοτικό.

Ο θόρυβος χειροτερεύει σε λειτουργία με UPS. Αυτό είναι το θέμα που έθεσε ο φίλος check2fire. Αυτό που λες για τον μετασχηματιστή, που θα μεταβάλει τον συντελεστή ισχύος του συστήματος, ανάλογα με την κατανάλωση της τηλεόρασης δεν το καταλαβαίνω. Μπορείς να με παραπέμψεις σχετικά; Καθώς και για το ότι ο θόρυβος του τροφοδοτικού προέρχεται από την προσπάθεια διόρθωσης του cosφ. Ακόμη και τροφοδοτικά που δεν έχουν PFC correction κάνουν θόρυβο, γιατί το βάζεις το θέμα αυτό στο παιχνίδι;

Φυσικά και δεν μπορεί.

Όντως, υπάρχει μια παρανόηση αρκετών στο θέμα αυτό, που πιστεύουν ότι ένα UPS εξασφαλίζει καλύτερο ημίτονο από της ΔΕΗ. Αυτό είναι σαφώς αναληθές. Το UPS, αν είναι καλά σχεδιασμένο, σε γλιτώνει από τις μικροδιακοπές.

Ένα σωστά σχεδιασμένο διακοπτικό τροφοδοτικό δεν έχει κανένα πρόβλημα σε μια καταιγίδα.

Κοίταξε. Εγώ δεν είπα ότι το τροφοδοτικό θα έχει πρόβλημα με το άναψε-σβήσε, αλλά η οποιαδήποτε συσκευή γενικότερα. Κάθε άναψε-σβήσε είναι ένα μεταβατικό και καταπονεί τα ηλεκτρονικά.

Ο μόνος κίνδυνος είναι η τάση αν υπερβεί τις ανοχές των εξαρτημάτων (κοινώς να πέσει κεραυνός στο δίκτυο, που δεν είναι και τόσο συχνό). Και σε αυτή την περίπτωση, ένα πολύμπριζο με κατάλληλη προστασία αρκεί.

Η τάση μπορεί να υπερβεί τα αποδεκτά όρια (+- 6% για ηπειρωτική Ευρώπη, +6 -10% για UK) ακόμη και χωρίς καταιγίδα. Αυτά ονομάζονται TOV (temporal overvoltage). Σε αυτές τις περιπτώσεις το πολύμπριζο που αναφέρεις ΔΕΝ προστατεύει. Αντίθετα το UPS προστατεύει.

Το μεταβατικό στάδιο ενός ups δεν είναι και τόσο ελεγχόμενο, η τάση εξόδου όταν ξεκινά να λειτουργεί ο μετασχηματιστής δεν είναι και τόσο σταθερή, και πολλά ups δεν εξασφαλίζουν ότι η διακύμανση στην είσοδο δεν θα μετατραπεί σε μεταβάσεις μεταξύ δικτύου και μπαταρίας.
Δεν νομίζω ότι κερδίζει κανείς κάτι. Εκτός φυσικά από το ότι η συσκευή λειτουργεί σε διακοπή της ΔΕΗ.

Αυτό είναι θέμα σχεδίασης του εκάστοτε UPS. Τα καλά UPS μεταβαίνουν ακαριαία και με τρόπο που δεν υπάρχει πρόβλημα. Αναφέρεις πάλι τον μετασχηματιστή και δεν καταλαβαίνω που κολλάει;

Ο θόρυβος χειροτερεύει σε λειτουργία με UPS. Αυτό είναι το θέμα που έθεσε ο φίλος check2fire. Αυτό που λες για τον μετασχηματιστή, που θα μεταβάλει τον συντελεστή ισχύος του συστήματος, ανάλογα με την κατανάλωση της τηλεόρασης δεν το καταλαβαίνω. Μπορείς να με παραπέμψεις σχετικά; Καθώς και για το ότι ο θόρυβος του τροφοδοτικού προέρχεται από την προσπάθεια διόρθωσης του cosφ. Ακόμη και τροφοδοτικά που δεν έχουν PFC correction κάνουν θόρυβο, γιατί το βάζεις το θέμα αυτό στο παιχνίδι;

Ο συντελεστής ισχύος ενός μετασχηματιστή δεν είναι σταθερός, αλλά μεταβάλετε από το φορτίο. (Όσο μεγαλώνει το φορτίο, αυξάνεται και ο συντελεστής). Οπότε, στο τροφοδοτικό της τηλεόρασης πλάσμα (που η κατανάλωση κυμαίνεται ανάλογα με το τι δείχνει) έχεις βάλει ένα εξάρτημα (τον μετασχηματιστή του ups) που αλλάζει διαρκώς τον συντελεστή. Και το τροφοδοτικό δουλεύει εντατικότερα να τον διορθώσει. Οπότε, το ακούς και πιο έντονα.

Ο θόρυβος οφείλεται στην κατασκευή του τροφοδοτικού, αλλά αυξημένος θόρυβος σε ups συχνά οφείλεται στο ενεργό κύκλωμα διόρθωσης του συντελεστή ισχύος, και το συσχετίζω επειδή ήταν συχνό φαινόμενο την εποχή που το active PFC έκανε την εμφάνισή του στα τροφοδοτικά υπολογιστών, που έκαναν θόρυβο ακόμα και "επώνυμα" τροφοδοτικά.

Όντως, υπάρχει μια παρανόηση αρκετών στο θέμα αυτό, που πιστεύουν ότι ένα UPS εξασφαλίζει καλύτερο ημίτονο από της ΔΕΗ. Αυτό είναι σαφώς αναληθές. Το UPS, αν είναι καλά σχεδιασμένο, σε γλιτώνει από τις μικροδιακοπές.

Δεν έχω καταλάβει τι εννοείται με το μικροδιακοπές. Διακοπές της τάξης των χιλιοστών του δευτερολέπτου;

Κοίταξε. Εγώ δεν είπα ότι το τροφοδοτικό θα έχει πρόβλημα με το άναψε-σβήσε, αλλά η οποιαδήποτε συσκευή γενικότερα. Κάθε άναψε-σβήσε είναι ένα μεταβατικό και καταπονεί τα ηλεκτρονικά.

Έχει προβλεφθεί η καταπόνηση. Επίσης, το άναψε-σβήσε της εξόδου ενός ups δεν είναι σίγουρο ότι είναι καλύτερη από αυτή της ΔΕΗ.

Η τάση μπορεί να υπερβεί τα αποδεκτά όρια (+- 6% για ηπειρωτική Ευρώπη, +6 -10% για UK) ακόμη και χωρίς καταιγίδα. Αυτά ονομάζονται TOV (temporal overvoltage). Σε αυτές τις περιπτώσεις το πολύμπριζο που αναφέρεις ΔΕΝ προστατεύει. Αντίθετα το UPS προστατεύει.

Είναι υποχρεωτικό για όλες τις συσκευές να έχουν ανοχή +/- 10% από τις ονομαστικές τάσεις λειτουργίας (230 για την Ευρώπη). Στην απίθανη περίπτωση που θα συμβεί κάτι τέτοιο, *ίσως* ένα ups το προλάβει (ίσως και όχι - εξαρτάται το πόσο καλό είναι το line interactive σύστημά του).
Είναι όμως πολύ σπάνιο γεγονός (σε εμένα δεν έχει συμβεί ποτέ).

Αυτό είναι θέμα σχεδίασης του εκάστοτε UPS. Τα καλά UPS μεταβαίνουν ακαριαία και με τρόπο που δεν υπάρχει πρόβλημα. Αναφέρεις πάλι τον μετασχηματιστή και δεν καταλαβαίνω που κολλάει;

Δεν υπάρχει ακαριαία μετάβαση. Τυπικοί χρόνοι μετάβασης είναι 4-12 ms, και εξαρτάται από το φορτίο και τον τρόπου που γίνεται η διακοπή. Ο χρόνος δεν είναι σταθερός ούτε για συγκεκριμένο ζευγάρι ups/συσκευής. Η έξοδος του ups γίνεται μέσω μετασχηματιστή, και όταν ξεκινά η λειτουργία του μετασχηματιστή και συνδέεται το φορτίο, υπάρχει μια "ταλάντωση" για μερικά ms, μέχρι να σταθεροποιηθεί το σύστημα.

Ο συντελεστής ισχύος ενός μετασχηματιστή δεν είναι σταθερός, αλλά μεταβάλετε από το φορτίο. (Όσο μεγαλώνει το φορτίο, αυξάνεται και ο συντελεστής). Οπότε, στο τροφοδοτικό της τηλεόρασης πλάσμα (που η κατανάλωση κυμαίνεται ανάλογα με το τι δείχνει) έχεις βάλει ένα εξάρτημα (τον μετασχηματιστή του ups) που αλλάζει διαρκώς τον συντελεστή. Και το τροφοδοτικό δουλεύει εντατικότερα να τον διορθώσει. Οπότε, το ακούς και πιο έντονα.

Σωστά τα λέει ο Γιώργος.

UPS σε τηλεόραση είναι απο αχρηστο έως επιζήμιο. Ένα απλό πολύμπριζο με surge protection αρκεί.

Λογισμικό με προγράμματα υπάρχει κάπου που να μπορώ να το βάλω στην ES8000 είτε μέσω internet είτε μέσω θύρας USB;;;

Last edited:
Όχι, δεν προστατεύει. Ένα πολύμπριζο αρκεί.
Όταν λες μικροδιακοπές, για τι χρονική διάρκεια μιλάμε;

για διακοπές λίγων δευτερολέπτων. Και αυτές έχουμε την χαρά να τις έχουμε συχνά εδώ στην περιοχή :P

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ο ποιητής θέλει να πει ότι οι εφαρμογές που έχει τo Samsung app store δε με ενθουσιάζουν και τόσο... (π.χ. angry bird) και ψάχνω κάποιες άλλες εφαρμογές που να είναι και πιό χρήσιμες ... για παράδειγμα, εφαρμογή που να ανοίγει αρχεία word, exvel κλπ...

Το κατάλαβες το ... ποιήμα;;;

:ears:

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ο ποιητής θέλει να πει ότι οι εφαρμογές που έχει τo Samsung app store δε με ενθουσιάζουν και τόσο... (π.χ. angry bird) και ψάχνω κάποιες άλλες εφαρμογές που να είναι και πιό χρήσιμες ... για παράδειγμα, εφαρμογή που να ανοίγει αρχεία word, exvel κλπ...

Το κατάλαβες το ... ποιήμα;;;

:ears:

καλα γιατι κιτρινισες ?
δεν σου ειπε τιποτε κακο
χαλαρωσε !

Σύμφωνα με το IEC 62040-3 ένα Line interactive UPS προστατεύει από τα εξής:

Outage - blackouts ...
Sags / brownouts
dynamic overvoltage
undervoltage
overvoltage

http://www.aeg-ups-aust.com.au/news/NewUps.pdf

Νομίζω ότι καλύπτει αρκετούς κινδύνους. Όσον αφορά τον συντελεστή ισχύος, δεν βλέπω και πάλι τον λόγο για το μούγκρισμα, ειδικά αν τροφοδοτηθεί με πιο καθαρό ημίτονο η τηλεόραση. Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει στο θέμα αυτό θα το εκτιμούσα.

Ειδικά για το θέμα του καθαρού ημιτόνου να διευκρινίσω ότι έχω χρησιμοποιήσει τέτοιο UPS σε βιομηχανικό πίνακα αυτοματισμού για την τροφοδότηση του PLC και των ρελέ του πίνακα και κανένα πηνίο των ρελέ δεν μουγκρίζει.

Οπώς είπα και στο pc που το έχω πάνω σε ένα παρόμοιο τροφοδοτικό καθώς και την οθόνη του όπως και τα ηχεία σε τπτ από όλα αυτά δεν περνάει το buzzing του ups ιδίως όταν δουλεύει με μπαταρία. Ακόμα και αυτό που έχω την τηλεόραση έχω πάνω του και ένα blue ray καθώς και ένα dac και εκεί τπτ από αυτά δεν μπαζάρει.
Γενικά το τροφοδοτικό της τηλεόρασης είναι αρκετά ευαίσθητο σε τετόιες συνθήκες.

Χωρίς πλάκα τώρα, ξέρει κανείς να μου πει αν μπορώ να βρω κι άλλες εφαρμογές;;;

Οτι εφαρμογές υπάρχουν μπορείς να τις βρεις μόνο μέσω της πλατφόρμας της τηλεόρασης. Δεν νομίζω να υπάρχει δυνατότητα για εγκατάσταση εφαρμογών μέσω usb.

Last edited by a moderator: