atr3jiu
New member
- 2 December 2013
- 87
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Η Q70 δεν μπαίνει καν στην κατηγορία των HDR TVs.Πάρε την Q70A να μην σε απασχολούν τα παραπάνω
Πόσο μάλλον να φτάσει την Q95T.
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Η Q70 δεν μπαίνει καν στην κατηγορία των HDR TVs.Πάρε την Q70A να μην σε απασχολούν τα παραπάνω
Τότε ας πάρει oledΔεν υπάρχει καμία σύγκριση. Η Q70 δεν μπαίνει καν στην κατηγορία των HDR TVs.
Πόσο μάλλον να φτάσει την Q95T.
Είσαι λίγο εκτός θέματος φίλε μου και δεν νομίζω οτι βοηθάς...Τότε ας πάρει oled
Έχεις δει την Q70A από κοντά; Εγώ την βλέπω κάθε μέρα. Εάν εξαιρέσεις τα format της Dolby, λίγα έχει να ζηλέψει από την XH95 που επίσης έχω. Θεωρώ ότι η Q80A χάνει από την Q70A, η Q95T νομίζω περσινό μοντέλο και δεν θα το προτιμούσα αλλά ακόμη υπερτιμημένο που δεν αξίζει τη διαφορά χρημάτων σε σχέση με την Q70A. Επίσης εάν δεν δείτε την τηλεόραση με το μάτι σας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα digea και Netflix ή Blu-ray και όχι στα καταστήματα, μην την κρίνετε. Οι αναλύσεις και κριτικές και αξιολογήσεις στα διάφορα site, εκτός από πληροφορίες που όντως δίνουν, κάνουν και προώθηση κάποιων προϊόντων έναντι κάποιων άλλωνΕίσαι λίγο εκτός θέματος φίλε μου και δεν νομίζω οτι βοηθάς...
Δεν θα προτιμούσες το flagship μοντέλο της Samsung το 2020 για 200 ευρώ παραπάνω από το μοντέλο 3ης διαλογής του 2021??Έχεις δει την Q70A από κοντά; Εγώ την βλέπω κάθε μέρα. Εάν εξαιρέσεις τα format της Dolby, λίγα έχει να ζηλέψει από την XH95 που επίσης έχω. Θεωρώ ότι η Q80A χάνει από την Q70A, η Q95T νομίζω περσινό μοντέλο και δεν θα το προτιμούσα αλλά ακόμη υπερτιμημένο που δεν αξίζει τη διαφορά χρημάτων σε σχέση με την Q70A. Επίσης εάν δεν δείτε την τηλεόραση με το μάτι σας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα digea και Netflix ή Blu-ray και όχι στα καταστήματα, μην την κρίνετε. Οι αναλύσεις και κριτικές και αξιολογήσεις στα διάφορα site, εκτός από πληροφορίες που όντως δίνουν, κάνουν και προώθηση κάποιων προϊόντων έναντι κάποιων άλλωνΘυμηθείτε τα περιοδικά αυτοκινήτων….
Ελπίζω να βοήθησα κάπως σύμφωνα με τον τίτλο του θέματος και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ.
Το HDR δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο φωτεινό θα δείξει η TV ένα συγκεκριμένο highlight στιγμιότυπο.Οι ταινίες σε HDR μπορεί να έχουν ως στόχο, μέγιστη φωτεινότητα 4 ή 10 χιλιάδες nits. Οι τηλεοράσεις, που υποστηρίζουν HDR, προσαρμόζονται ανάλογα με τη δική τους, μέγιστη φωτεινότητα. Από 500 σε 1000 nits δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά για το ανθρώπινο μάτι.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Άρα στην ουσία δεν έχουν διαφορά... Σωστά ;;
Σωστά, το local dimming έχει θετικά (κυρίως) αποτελέσματα (και) στο HDR, όπως και η υψηλή αντίθεση, για αυτό και με τις OLED τηλεοράσεις είναι αρκετά καλό το αποτέλεσμα. Πάντως, το SDR και το HDR, σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε ταινίας/επεισοδίου, δεν απέχουν πολύ σε φωτεινότητα (πλην των "highlights").Το HDR δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο φωτεινό θα δείξει η TV ένα συγκεκριμένο highlight στιγμιότυπο.
Έχει να κάνει με το πως μεταφράζει συνολικά ta metadata και αυτή είναι η βασική διαφορά από τα πιο πριμιουμ μοντέλα.
Τηλεοράσεις χωρίς ld και με χαμηλό/οριακό peak brightness μπορεί σε κάποιους τίτλους προσπαθώντας να αντισταθμίσουν τις ελλείψεις τους να προβάλουν τελείως ''άλλη'' εικόνα από αυτή που πρέπει με κίνδυνο να μην είναι καν watchable και να πρέπει κανείς να γυρίσει σε sdr.
Η εγγύηση για το burn in σε LCD τηλεοράσεις είναι ουσιαστικά... marketing. Είναι σχεδόν απίθανο να εμφανιστεί. Η Q95T έχει εξωτερικό κουτί για συνδέσεις, όπως και αν είναι γραμμένος ο κωδικός προϊόντος της.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Άρα στην ουσία δεν έχουν διαφορά... Σωστά ;;
Γίνομαι πρήχτης το ξέρω.... αλλά δεν έχω κάποιον για να ρωτήσω/συζητήσω, είχα τον πατέρα μου αλλά δυστυχώς μας άφησε πριν από λίγους μήνες και.. τέσπα.
Εαν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος, η εγγύηση για τα 10 χρόνια no screen burn-in ισχύει ;; Στην παλιά καταχώρηση (Q95T) δείχνει ότι περιέχει και το box για τις συνδέσεις... ενώ στην Q95TD δεν δείχνει κάτι, λογικά όμως το έχει...
Δεν γίνεσαι πρήχτης ρεεΣε ευχαριστώ πάρα πολύ. Άρα στην ουσία δεν έχουν διαφορά... Σωστά ;;
Γίνομαι πρήχτης το ξέρω.... αλλά δεν έχω κάποιον για να ρωτήσω/συζητήσω, είχα τον πατέρα μου αλλά δυστυχώς μας άφησε πριν από λίγους μήνες και.. τέσπα.
Εαν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος, η εγγύηση για τα 10 χρόνια no screen burn-in ισχύει ;; Στην παλιά καταχώρηση (Q95T) δείχνει ότι περιέχει και το box για τις συνδέσεις... ενώ στην Q95TD δεν δείχνει κάτι, λογικά όμως το έχει...
Για φωτεινό χώρο και απέναντι από πηγή φωτός η Q95T είναι όντως μακράν η ιδανική επιλογή για τον φίλο και γενικά πρόκειται για πολύ καλό μοντέλο....
Ειδικά για φωτεινό σαλόνι η συγκεκριμένη με την πολύ υψηλή φωτεινότητα και τον καλό χειρισμό των αντανακλάσεων είναι ιδανική.
Το DSE (ακόμα και άν υπάρχει) γίνεται συνήθως εμφανές σε ανοιχτόχρωμο φόντο. Το ψάχνουν πολύ οι αμερικάνοι που βλέπουν χοκευ και οι gamers.
Η πιθανότητα είναι ότι αν δεν ψάξεις να το βρεις δεν θα το καταλάβεις ποτέ.
Αγοράζεις το καλύτερο μοντέλο τηλεόρασης που έβγαλε ο Νο1 κατασκευαστής τηλεοράσεων για το 2020 (για 4k).
Και το αγοράζεις στην τιμή που πουλάνε τα δευτερότριτα μοντέλα του 2021.
Όταν έρθει γράψε εντυπώσεις φίλε .Παράγγειλα την Q95TD από ΠΛΑΙΣΙΟ με το πρόγραμμα ΜΗΝΑ ΜΗΝΑ (10 άτοκες δόσεις) και δώρο 5 χρόνια επιπλέον εγγύηση![]()
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Ελπίζω να μου βγει καλή (απ όλες τις απόψεις). Ναι θα γράψωΌταν έρθει γράψε εντυπώσεις φίλε .
Και καλορίζικη
Απ ότι έχω καταλάβει το μόνο καλώδιο που πάει στην τηλεόραση είναι αυτό το ειδικό καλώδιο που φεύγει απο το ONE BOX και όλα τα άλλα (ρεύμα, κεραία, κονσόλες κλπ) πάνε πάνω στο BOXH Q95TD αν δεν θελουμε να χρησιμοποιησουμε το one connect box, μπορει να παρει τροφοδοσια, καλωδιο κεραιας και usb απο καποιο σημειο?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.