Samsung QE Q70A vs QE Q80A

Πάρε την Q70A να μην σε απασχολούν τα παραπάνω
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Η Q70 δεν μπαίνει καν στην κατηγορία των HDR TVs.

Πόσο μάλλον να φτάσει την Q95T.

Είσαι λίγο εκτός θέματος φίλε μου και δεν νομίζω οτι βοηθάς...
Έχεις δει την Q70A από κοντά; Εγώ την βλέπω κάθε μέρα. Εάν εξαιρέσεις τα format της Dolby, λίγα έχει να ζηλέψει από την XH95 που επίσης έχω. Θεωρώ ότι η Q80A χάνει από την Q70A, η Q95T νομίζω περσινό μοντέλο και δεν θα το προτιμούσα αλλά ακόμη υπερτιμημένο που δεν αξίζει τη διαφορά χρημάτων σε σχέση με την Q70A. Επίσης εάν δεν δείτε την τηλεόραση με το μάτι σας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα digea και Netflix ή Blu-ray και όχι στα καταστήματα, μην την κρίνετε. Οι αναλύσεις και κριτικές και αξιολογήσεις στα διάφορα site, εκτός από πληροφορίες που όντως δίνουν, κάνουν και προώθηση κάποιων προϊόντων έναντι κάποιων άλλων😉Θυμηθείτε τα περιοδικά αυτοκινήτων….

Ελπίζω να βοήθησα κάπως σύμφωνα με τον τίτλο του θέματος και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ.

Έχεις δει την Q70A από κοντά; Εγώ την βλέπω κάθε μέρα. Εάν εξαιρέσεις τα format της Dolby, λίγα έχει να ζηλέψει από την XH95 που επίσης έχω. Θεωρώ ότι η Q80A χάνει από την Q70A, η Q95T νομίζω περσινό μοντέλο και δεν θα το προτιμούσα αλλά ακόμη υπερτιμημένο που δεν αξίζει τη διαφορά χρημάτων σε σχέση με την Q70A. Επίσης εάν δεν δείτε την τηλεόραση με το μάτι σας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα digea και Netflix ή Blu-ray και όχι στα καταστήματα, μην την κρίνετε. Οι αναλύσεις και κριτικές και αξιολογήσεις στα διάφορα site, εκτός από πληροφορίες που όντως δίνουν, κάνουν και προώθηση κάποιων προϊόντων έναντι κάποιων άλλων😉Θυμηθείτε τα περιοδικά αυτοκινήτων….

Ελπίζω να βοήθησα κάπως σύμφωνα με τον τίτλο του θέματος και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ.
Δεν θα προτιμούσες το flagship μοντέλο της Samsung το 2020 για 200 ευρώ παραπάνω από το μοντέλο 3ης διαλογής του 2021??
Εντύπωση μου κάνει.

Δεν ξέρω σε τι περιεχόμενο συγκρίνεις και υπό ποιες συνθήκες ένα edge-led panel με 550 real scene HDR brightness (70a) με ένα FALD με 1000 HDR brightness (xh95) αλλά δεν νομίζω οτι είναι συγκρίσιμα. Άλλωστε για να απεικονιστούν σωστά τα specular highlights και να χαρακτηριστεί μια τηλεόραση true HDR υποτίθεται πρέπει να φτάνει 1000 νιτς (εξαιρούνται oled λόγω άπειρης αντίοθεσης). Δεν συζητάμε αν φύγεις 15 μοίρες off-axis τι γίνεται. Εκεί δεν βλέπεις τίποτα.

Έχω και εγώ την xh95 προερχόμενος από edge-led VA panel της Samsung (παλαιότερης τεχνολογίας βέβαια) και η εικόνα ως προς το μαύρο και την αντίθεση σε σκοτεινό δωμάτιο είναι μέρα με νύχτα.

Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η ένστασή σου ως προς τη q95. Οτι είναι περσινή?
Ο φίλος βλέπει δίπλα σε μπαλκονόπορτα με φως και ειδικά στην περίπτωσή του θα είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλο λάθος να πάει στην 70a όταν μπορεί να πάρει την q95t με +200ευρώ.

Οι ταινίες σε HDR μπορεί να έχουν ως στόχο, μέγιστη φωτεινότητα 4 ή 10 χιλιάδες nits. Οι τηλεοράσεις, που υποστηρίζουν HDR, προσαρμόζονται ανάλογα με τη δική τους, μέγιστη φωτεινότητα. Από 500 σε 1000 nits δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά για το ανθρώπινο μάτι.

Οι ταινίες σε HDR μπορεί να έχουν ως στόχο, μέγιστη φωτεινότητα 4 ή 10 χιλιάδες nits. Οι τηλεοράσεις, που υποστηρίζουν HDR, προσαρμόζονται ανάλογα με τη δική τους, μέγιστη φωτεινότητα. Από 500 σε 1000 nits δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά για το ανθρώπινο μάτι.
Το HDR δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο φωτεινό θα δείξει η TV ένα συγκεκριμένο highlight στιγμιότυπο.
Έχει να κάνει με το πως μεταφράζει συνολικά ta metadata και αυτή είναι η βασική διαφορά από τα πιο πριμιουμ μοντέλα.

Τηλεοράσεις χωρίς ld και με χαμηλό/οριακό peak brightness μπορεί σε κάποιους τίτλους προσπαθώντας να αντισταθμίσουν τις ελλείψεις τους να προβάλουν τελείως ''άλλη'' εικόνα από αυτή που πρέπει με κίνδυνο να μην είναι καν watchable και να πρέπει κανείς να γυρίσει σε sdr.

Μια διευκρίνηση που δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο. Η Q95 που είναι σε προσφορά στο Πλαίσιο είναι η Q95TD , όχι η Q95T. Δεν βρίσκω ποια ακριβώς είναι διαφορά τους.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Άρα στην ουσία δεν έχουν διαφορά... Σωστά ;;
Γίνομαι πρήχτης το ξέρω.... αλλά δεν έχω κάποιον για να ρωτήσω/συζητήσω, είχα τον πατέρα μου αλλά δυστυχώς μας άφησε πριν από λίγους μήνες και.. τέσπα.
Εαν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος, η εγγύηση για τα 10 χρόνια no screen burn-in ισχύει ;; Στην παλιά καταχώρηση (Q95T) δείχνει ότι περιέχει και το box για τις συνδέσεις... ενώ στην Q95TD δεν δείχνει κάτι, λογικά όμως το έχει...

Το HDR δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο φωτεινό θα δείξει η TV ένα συγκεκριμένο highlight στιγμιότυπο.
Έχει να κάνει με το πως μεταφράζει συνολικά ta metadata και αυτή είναι η βασική διαφορά από τα πιο πριμιουμ μοντέλα.

Τηλεοράσεις χωρίς ld και με χαμηλό/οριακό peak brightness μπορεί σε κάποιους τίτλους προσπαθώντας να αντισταθμίσουν τις ελλείψεις τους να προβάλουν τελείως ''άλλη'' εικόνα από αυτή που πρέπει με κίνδυνο να μην είναι καν watchable και να πρέπει κανείς να γυρίσει σε sdr.
Σωστά, το local dimming έχει θετικά (κυρίως) αποτελέσματα (και) στο HDR, όπως και η υψηλή αντίθεση, για αυτό και με τις OLED τηλεοράσεις είναι αρκετά καλό το αποτέλεσμα. Πάντως, το SDR και το HDR, σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε ταινίας/επεισοδίου, δεν απέχουν πολύ σε φωτεινότητα (πλην των "highlights").

Γίνομαι πρήχτης το ξέρω.... αλλά δεν έχω κάποιον για να ρωτήσω/συζητήσω, είχα τον πατέρα μου αλλά δυστυχώς μας άφησε πριν από λίγους μήνες και.. τέσπα.
Εαν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος, η εγγύηση για τα 10 χρόνια no screen burn-in ισχύει ;; Στην παλιά καταχώρηση (Q95T) δείχνει ότι περιέχει και το box για τις συνδέσεις... ενώ στην Q95TD δεν δείχνει κάτι, λογικά όμως το έχει...
Η εγγύηση για το burn in σε LCD τηλεοράσεις είναι ουσιαστικά... marketing. Είναι σχεδόν απίθανο να εμφανιστεί. Η Q95T έχει εξωτερικό κουτί για συνδέσεις, όπως και αν είναι γραμμένος ο κωδικός προϊόντος της.

• Like
Reactions: atr3jiu
Δεν γίνεσαι πρήχτης ρεε ;)
Ότι σου έγραψε από πάνω ο Μιχάλης.
Μην ασχολείσαι με burn-in και το μοντέλο q95 έχει το 5 επειδή έχει το one-connect box. αλλιώς θα ήταν q90.

Σε σχέση με την LG 42 που έχεις (που μάλλον έχει IPS πανελ) θα σου πέσει το σαγόνι όταν θα βάλεις Νετφλιξ HDR.
Ειδικά για φωτεινό σαλόνι η συγκεκριμένη με την πολύ υψηλή φωτεινότητα και τον καλό χειρισμό των αντανακλάσεων είναι ιδανική.

Το DSE (ακόμα και άν υπάρχει) γίνεται συνήθως εμφανές σε ανοιχτόχρωμο φόντο. Το ψάχνουν πολύ οι αμερικάνοι που βλέπουν χοκευ και οι gamers.
Η πιθανότητα είναι ότι αν δεν ψάξεις να το βρεις δεν θα το καταλάβεις ποτέ.

Αγοράζεις το καλύτερο μοντέλο τηλεόρασης που έβγαλε ο Νο1 κατασκευαστής τηλεοράσεων για το 2020 (για 4k).
Και το αγοράζεις στην τιμή που πουλάνε τα δευτερότριτα μοντέλα του 2021.

• Like
Reactions: sosimple and SakisL
...
Ειδικά για φωτεινό σαλόνι η συγκεκριμένη με την πολύ υψηλή φωτεινότητα και τον καλό χειρισμό των αντανακλάσεων είναι ιδανική.

Το DSE (ακόμα και άν υπάρχει) γίνεται συνήθως εμφανές σε ανοιχτόχρωμο φόντο. Το ψάχνουν πολύ οι αμερικάνοι που βλέπουν χοκευ και οι gamers.
Η πιθανότητα είναι ότι αν δεν ψάξεις να το βρεις δεν θα το καταλάβεις ποτέ.

Αγοράζεις το καλύτερο μοντέλο τηλεόρασης που έβγαλε ο Νο1 κατασκευαστής τηλεοράσεων για το 2020 (για 4k).
Και το αγοράζεις στην τιμή που πουλάνε τα δευτερότριτα μοντέλα του 2021.
Για φωτεινό χώρο και απέναντι από πηγή φωτός η Q95T είναι όντως μακράν η ιδανική επιλογή για τον φίλο και γενικά πρόκειται για πολύ καλό μοντέλο.

Το DSE αν υπάρχει μπορεί όντως να είναι έως και αμελητέο ανάλογα με το περιεχόμενο θέασης. Φίλος μου είχε παραλάβει πέρυσι την Q90T με ένα αηδιαστικό πλέγμα DSE αλλά όντως σε σύνηθες περιεχόμενο δεν το έπαιρνες χαμπάρι αλλά σε ποδόσφαιρο ή games ποδοσφαίρου ή σε πλανα με αργά παναρίσματα κάμερας σε ουρανό που είναι κυρίως μονοχρωματικά εγώ ένιωθα πως χρειαζόμουν δραμαμινες. Ο γνωστός μου δεν ενοχλούταν ιδιαίτερα και θα την κρατούσε αλλά το τροφοδοτικό της TV παρέδωσε πνεύμα και προχώρησε σε αντικατάση της τηλεόρασης με το δεύτερο panel να είναι αψεγάδιαστο ακόμα και σε test patterns.

Με την Q95T να είναι πλέον περσινό μοντέλο ίσως η αντικατάσταση της τηλεόρασης αν τυχόν χρειαστεί να μην είναι το ίδιο εύκολη εξ αιτίας περιορισμένου αποθέματος. Κι εγώ στην θέση του φίλου θα προχώραγα στην αγορά της καθώς είναι ταμάμ για τις ανάγκες και το budget του αλλά μέχρι να την πάρω στα χέρια μου και να την τεστάρω, ένα άγχος ομολογώ πως θα το είχα καθώς σε περίπτωση κακού σεναρίου ή θα έμπλεκα σε μια χρονοβόρα διαδικασία αντικατάστασης ή θα ξέμενα με ένα panel που για τις δικές μου οπτικές ευαισθησίες και τα δικά μου viewing habits θα ακύρωνε τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα του σε σχέση με ένα άλλο υποδεέστερο στα χαρτιά φετινό μοντέλο.

• Like
Reactions: atr3jiu
Παράγγειλα την Q95TD από ΠΛΑΙΣΙΟ με το πρόγραμμα ΜΗΝΑ ΜΗΝΑ (10 άτοκες δόσεις) και δώρο 5 χρόνια επιπλέον εγγύηση :D
Όταν έρθει γράψε εντυπώσεις φίλε .

Και καλορίζικη

• Like
Reactions: SakisL
Όταν έρθει γράψε εντυπώσεις φίλε .

Και καλορίζικη
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Ελπίζω να μου βγει καλή (απ όλες τις απόψεις). Ναι θα γράψω :)

H Q95TD αν δεν θελουμε να χρησιμοποιησουμε το one connect box, μπορει να παρει τροφοδοσια, καλωδιο κεραιας και usb απο καποιο σημειο?

Τροφοδοσία ρεύματος εκτός από το one conect box, απαιτεί και η τηλεόραση ξεχωριστά? Δηλαδή χρειαζόμαστε 2 τροφοδοσίες?

H Q95TD αν δεν θελουμε να χρησιμοποιησουμε το one connect box, μπορει να παρει τροφοδοσια, καλωδιο κεραιας και usb απο καποιο σημειο?
Απ ότι έχω καταλάβει το μόνο καλώδιο που πάει στην τηλεόραση είναι αυτό το ειδικό καλώδιο που φεύγει απο το ONE BOX και όλα τα άλλα (ρεύμα, κεραία, κονσόλες κλπ) πάνε πάνω στο BOX

Ευχαριστώ! Δώσε πληροφορίες όταν σου έρθει :) Επίσης μέτρα και διαστάσεις του box αν είναι εύκολο.

• Like
Γεια χαρα,

Λιγο πριν το περασμενο BF πηρα την 85"Q95T σε προσφορα απο το Γερμανο. Βγηκε 2.950 (2.990 - 50 ευρω σε G ποντους). Δεν το μετανιωσα ουτε στιγμη μια και τα καλα μοντελα (80,90) της σειρας 2021 δεν εφτασαν ποτε σε τοσο χαμιλη τιμη.. Για τις απαιτησεις μου και τη χρηση που κανω (digea, cosmote ott, XBOX series X) ειμαι πολυ ευχαριστημενος (προερχομενος απο την 75Q6FN).

Και ναι ολες οι συνδεσεις γινονται πανω στο κουτι και μονο ενα πολυ λεπτο διαφανο καλωδιο πηγαινει στην πλατη της τηλεορασης πραγμα που ειναι απιστευτα βολικο και ενας παραγοντας που επαιξε σημαντικο ρολο στην επιλογη μου!

Με το καλο να την δεχτεις SakisL !!

• Love