Samsung UE C6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Χαιρετώ την παρέα, επειδή τυχαίνω να είμαι κάτοχος σε δύο σχετικά καινούργιες τηλεοράσεις της 3D Sony KDL-40HX800 & Samsung UE-32C6000 θα ήθελα να αναφέρω ότι η εικόνα της Sony είναι ανώτερη χωρίς cloundings και τέτοια θέματα παρόλο που το πάνελ είναι samsung, την samsung την έχω στην κρεβατοκάμαρα και την πήρα για το media player το οποίο δυστυχώς στο δίκτυο δεν έχεις πολλές επιλογές και κυρίως στα MKV δεν μπορείς να επιλέξεις τον ήχο και τους υπότιτλους και το share manager που σου δίνει η samsung είναι χάλια.Η sony που έχω έχει το καλύτερο 3D στη αγορά και το απόλυτο μαύρο (το έψαξα καλά πρίν την πάρω) και την βγάζουν κατά καιρούς σε προσφορά (περίπου 1000 ) μιά και όλοι παίρνουν Samsung

Ναι αλλά δεν έχει PiP.
Και τηλεόραση χωρίς pip στο σπίτι μου δεν μπαίνει. :D

Βασικά την Sony την πήρα για την εικόνα (δεν γνωρίζω εάν έχει pip) άσχετα εάν έχει το καλύτερο ιντερνετ μενού σε αντίστοιχες τηλεοράσεις αυτή τη στιγμή, αλλά για τα υπόλοιπα όπως αρχεία HD βίνεο και λοιπά φρόντισα να τα βλέπω μέσα από το 3D LG HLX55W Home Theater το οποίο μέσω δίκτυο έχει πλήρη υποστήριξη των αρχείων μουσικής βίντεο (όπως και στη USB λειτουργία) και εικόνων και το σπουδαιότερο είναι ότι “Βλέπει” όλους τους “share” σκληρούς όλων των PC που έχω στο σπίτι και απευθείας καταλαβαίνει και παίζει όλα τα αρχεία χωρίς να χρειάζεται κανέναν media server πρόγραμμα όπως στα Samsung media players(εάν τον βρεί πρώτα) , με λίγα λόγια κατεβάζεις από όποιον υπολογιστή θέλεις και βλέπεις απευθείας άμεσα χωρίς κανένα πρόγραμμα μεσολαβητή (transconder) που σου φορτώνει την CPU στο 100% και τελικά σου κολλάει το PC και δεν βλέπεις τίποτε

Χαιρετώ την παρέα, επειδή τυχαίνω να είμαι κάτοχος σε δύο σχετικά καινούργιες τηλεοράσεις της 3D Sony KDL-40HX800 & Samsung UE-32C6000 θα ήθελα να αναφέρω ότι η εικόνα της Sony είναι ανώτερη χωρίς cloundings και τέτοια θέματα παρόλο που το πάνελ είναι samsung, την samsung την έχω στην κρεβατοκάμαρα και την πήρα για το media player το οποίο δυστυχώς στο δίκτυο δεν έχεις πολλές επιλογές και κυρίως στα MKV δεν μπορείς να επιλέξεις τον ήχο και τους υπότιτλους και το share manager που σου δίνει η samsung είναι χάλια.Η sony που έχω έχει το καλύτερο 3D στη αγορά και το απόλυτο μαύρο (το έψαξα καλά πρίν την πάρω) και την βγάζουν κατά καιρούς σε προσφορά (περίπου 1000 ) μιά και όλοι παίρνουν Samsung
Κοιτα συμπτωση!Πριν απο 20 μερες αγορασα την 46c6000 και πριν 10 μερες την Sony KDL-40HX800 ετυχε να χρειαστουμε 2 τηλεορασεις!Εχω να πω οτι η samsung ειναι ανωτερη σε ολα εκτος απο την ποιοτητα ηχου οπου υπερτερει η sony!Τουλαχιστων για τα δικα μου ματια!

Βγάλανε νέο FW 2000.2 αλλα με ημερονηνία 15 Δεκεμβρίου 2010 στην οποία είχανε βγάλει και το 1002.2

Δοκίμασε κανείς να το περάσει?

Το πέρασα εγώ. Από ότι είδα στο site δεν διορθώνει τίποτα σημαντικό.
Δουλειά δεν είχα "κάθισα" και το πέρασα.

Οταν βλεπω απο εξωτερικο σκληρο δισκο μερικα αρχεια mkv ξαφνικα σταματανε να παιζουνε ενω μεχρι εκεινο το σημειο παιζαν κανονικα.αν το παω λιγο μπροστα απο το σημειο που σταματαει να παιζει τοτε συνεχιζει κανονικα και βλεπω την ταινια/επεισοδιο μια χαρα.τι γινετε ομως και σε ενα συγκεκριμενο σημειο σταματαει να παζει?να πω οτι στο λαπτοπ δεν εχει τετοιο προβλημα κανενα αρχειο.

Last edited:
περιεργο...αλλαξα το καλωδιο του σκληρου δισκου και με το νεο δεν σταματαει να παιζει στα σημεια που πριν κολλουσε.τι να πω μακαρι αυτο να εφταιγε

Samsung UE37C6000

Παιδιά θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
Έχω το μοντέλο Samsung UE37C6000 και δεν μου παίζει τα mkv files με ενσωματωμένους υπότιτλους, υπάρχει κάποια λύση για αυτό ?

και εγώ έχω την 6700 και δεν παίζει m2ts ούτε mov αρχεία. Προσπαθώ να αναβαθμίζω το FW αλλά μέσω δικτύου μου λέει ότι η τρέχουσα έκδοση είναι η 2010/09/10_002002 και δεν υπάρχει κάτι νεώτερο. Να καταφύγω στη λύση της USB αναβάθμισης ή όχι?

και εγώ έχω την 6700 και δεν παίζει m2ts ούτε mov αρχεία. Προσπαθώ να αναβαθμίζω το FW αλλά μέσω δικτύου μου λέει ότι η τρέχουσα έκδοση είναι η 2010/09/10_002002 και δεν υπάρχει κάτι νεώτερο. Να καταφύγω στη λύση της USB αναβάθμισης ή όχι?
Ναι, κάντο.

Γειά σας. Είμαι κάτοχος εδώ κι ένα χρόνο μιας Samsung UE32D6000. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μαζί της.
Το καλοκαίρι πήρα ένα καινούριο εξωτερικό σκληρό Seagate 3T τον οποίο αναγνωρίζει αλλα την χωρητικότητα την βλέπει σαν μηδέν.
Με τους άλλους εξωτερικούς που είναι 1Τ δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Έκανα και αναβάθμιση απο το Internet αλλα τίποτα. Έχει κανείς καμια ιδέα με το τι να κάνω ???????????
Ευχαριστώ

Καλησπερα μια ερωτηση.Εχω την 46c6000 ολα ειναι μια χαρα απλα οταν εχω ενεργοποιημενο το motion plus πανω ψιλα κατα μηκος παρουσιαζει ενα τρεμουλιασμα.(Οταν το κλεινω ολα οκ.)Το βλεπω οταν περνανε γραματα στις διαφημισεις που τρεμουν η οταν βλεπω μπαλα που γινεται σε γρηγορες σκηνες οταν ειναι φοντο το κοινο.Το εχει παρατηρησει καποιος?ειναι προβλημα?μπορω να κανω κατι?Ευχαριστω.

Υ.Γ. με κλειστο το motion plus η tv ειναι 50 hz η παραμενει 100?

Mπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη ρύθμιση του motionplus. Με το motionplus κλειστό, η τηλεόραση λειτουργεί σαν μία συμβατική 50Hz...

Mπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη ρύθμιση του motionplus. Με το motionplus κλειστό, η τηλεόραση λειτουργεί σαν μία συμβατική 50Hz...

Σε οποιαδηποτε ρυθμιση με το motion ανοιχτο εχω αυτο το φαινομενο!Εχω ενεργο το βελτιωσει ακρων ενεργο την κινηση led ενεργα φιλτρα κτλ παλι το ιδιο!Με ανενεργα παλι το ιδιο.Εχω δοκιμασει τα παντα!Ειναι βλαβη αυτο η ειναι ενα φαινομενο που μπορει να συμβαινει?

Καλησπερα παιδια.. Εχω παρατηρησει οτι σε καποιες LCD SONY φιλων, υπαρχει μια αυτοματη λειτουργεια σχετικα με το φορματ.Αναλογα το σημα που εκμπεμπει το καναλι αλλαζει σε 16:9 και 4:3.
Υπαρχει κατι παρομοιο στην C6000 ωστε να μην ψαχνεις να βρεις ποια ειναι η καταλληλη ρυθμιση?

Απάντηση: Re: Samsung UE C6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε οποιαδηποτε ρυθμιση με το motion ανοιχτο εχω αυτο το φαινομενο!Εχω ενεργο το βελτιωσει ακρων ενεργο την κινηση led ενεργα φιλτρα κτλ παλι το ιδιο!Με ανενεργα παλι το ιδιο.Εχω δοκιμασει τα παντα!Ειναι βλαβη αυτο η ειναι ενα φαινομενο που μπορει να συμβαινει?
Και σε μένα το κάνει. Ακριβώς το ίδιο. Έχω την 40c60000.
Ειδικά όταν βλέπεις μπάλα και πάνω πάνω φαίνονται τα καθίσματα ε;
Μάλλον κάποια αστοχία του firmware είναι. Δοκίμασε ενώ τα έχεις όλα ενεργοποιημένα, να ανοίξεις το PiP. Δεν το κάνει πλέον...
Εγώ απλά το συνήθισα.

Καλησπερα παιδια.. Εχω παρατηρησει οτι σε καποιες LCD SONY φιλων, υπαρχει μια αυτοματη λειτουργεια σχετικα με το φορματ.Αναλογα το σημα που εκμπεμπει το καναλι αλλαζει σε 16:9 και 4:3.
Υπαρχει κατι παρομοιο στην C6000 ωστε να μην ψαχνεις να βρεις ποια ειναι η καταλληλη ρυθμιση?
Όχι δεν έχει τέτοια ρύθμιση, πρέπει να το αλλάζεις μόνος σου.

Καλησπέρα παιδιά, έχω το εξής θέμα με την εν λόγω tv UE46C6000 samsung...
ανοίγει τα πάντα κανονικά εκτός από ένα mkv... στο ίδιο στικ βάζω και άλλο mkv και το ανοίγει κανονικά, αλλά το άλλο κάνει φόρτωση πόση ώρα και μετά κάνει ριστάρτ η tv.

Το ίδιο mkv όμως σε μικρότερη samsung (LED T24C300) το ανοίγει κανονικά !!!

Movie Info

Length...............: 2h 11mn
Size.................: 13.6 GB

Format...............: AVC
Type.................: 1080p
Format Profile Level.: High @ 4.1
Resolution...........: 1920x804
Aspect Ratio.........: 2.40
Bitrate..............: 12.5 Mbps
Bit Depth............: 8 bit
Framerate............: 23.976 fps
Chapters.............: Included

Audio
Codec................: DTSHD-MA
Bitrate..............: 2258 kbps
kHz/bit..............: 16-bit
Channels.............: 5.1
Language.............: English

Subtitles............: | English | Modern Greek | Portuguese

Encode Settings

cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-2:-2 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=10 / psy=1 / psy_rd=0.90:0.05 / mixed_ref=1 / me_range=48 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / lookahead_threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=9 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=200 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=12500 / ratetol=1.0 / qcomp=0.80 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=62500 / vbv_bufsize=78125 / nal_hrd=none / ip_ratio=1.40 / aq=1:0.80

η ίδια ταινία προσέξτε να δείτε τώρα σε άλλο mkv με μεγαλύτερο bitrate, κόλλαγε μετά από ένα σημείο λες και έκανε stream με 56άρι μόντεμακι ....

Date ...............: October 10 2013
Runtime ............: 2:11:32
Size ...............: 25.6 GB
Video ..............: 1920x1080
Bitrate ............: 24861 kbps (H264 [email protected])
Audio 1.............: English DTS-HD MA 5.1 Ch 2258 kbps
Chapters............: Yes
Source .............: 1080p Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1-BB
Subs ...............: English Arabic Bulgarian Croatian Czech Estonian Greek
Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Latvian Lithuanian
Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak
Slovenian Turkish

Το στικάκι είναι ένα Transcend 32GB ολοκαίνουριο, αγορασμένο χθες για αυτή την δουλειά.

έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να παίζει;

Καλησπέρα παιδιά, έχω το εξής θέμα με την εν λόγω tv UE46C6000 samsung...
ανοίγει τα πάντα κανονικά εκτός από ένα mkv... στο ίδιο στικ βάζω και άλλο mkv και το ανοίγει κανονικά, αλλά το άλλο κάνει φόρτωση πόση ώρα και μετά κάνει ριστάρτ η tv.

Το ίδιο mkv όμως σε μικρότερη samsung (LED T24C300) το ανοίγει κανονικά !!!

Movie Info

Length...............: 2h 11mn
Size.................: 13.6 GB

Format...............: AVC
Type.................: 1080p
Format Profile Level.: High @ 4.1
Resolution...........: 1920x804
Aspect Ratio.........: 2.40
Bitrate..............: 12.5 Mbps
Bit Depth............: 8 bit
Framerate............: 23.976 fps
Chapters.............: Included

Audio
Codec................: DTSHD-MA
Bitrate..............: 2258 kbps
kHz/bit..............: 16-bit
Channels.............: 5.1
Language.............: English

Subtitles............: | English | Modern Greek | Portuguese

Encode Settings

cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-2:-2 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=10 / psy=1 / psy_rd=0.90:0.05 / mixed_ref=1 / me_range=48 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / lookahead_threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=9 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=200 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=12500 / ratetol=1.0 / qcomp=0.80 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=62500 / vbv_bufsize=78125 / nal_hrd=none / ip_ratio=1.40 / aq=1:0.80

η ίδια ταινία προσέξτε να δείτε τώρα σε άλλο mkv με μεγαλύτερο bitrate, κόλλαγε μετά από ένα σημείο λες και έκανε stream με 56άρι μόντεμακι ....

Date ...............: October 10 2013
Runtime ............: 2:11:32
Size ...............: 25.6 GB
Video ..............: 1920x1080
Bitrate ............: 24861 kbps (H264 [email protected])
Audio 1.............: English DTS-HD MA 5.1 Ch 2258 kbps
Chapters............: Yes
Source .............: 1080p Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1-BB
Subs ...............: English Arabic Bulgarian Croatian Czech Estonian Greek
Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Latvian Lithuanian
Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak
Slovenian Turkish

Το στικάκι είναι ένα Transcend 32GB ολοκαίνουριο, αγορασμένο χθες για αυτή την δουλειά.

έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να παίζει;

Υ.Γ.

πέρασα άλλο mkv με αυτά τα χαρακτηριστικά

FORMAT : MKV (Matroska)

SIZE : 21.6 GiB

DURATION : 1h 25mn

CHAPTERS : Yes (Not Named)

VIDEO

CODEC : MPEG-4 AVC VIDEO

TYPE : 1080p (Progressive)

FRAME RATE : 23.976 fps

DISPLAY ASPECT RATIO : 16:9

FORMAT PROFILE LEVEL : HIGH 4.1

BITRATE : 32606 kbps

WIDTH x HEIGHT : 1920 x 1080 pixels

AUDIO

CODEC : DTS-HD MASTER AUDIO

LANGUAGE : ENGLISH

CHANNEL(S) : 5.1

BITRATE : 3835 kbps

SAMPLING RATE : 48 KHz

BIT DEPTH : 24 bits

OTHER INFO : DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit

και παίζει κανονικά.... νομίζω δεν αρέσει στην τιβι το white house down xD

Τσέκαρε με το mediainfo(είναι freeware) το Format_Settings_RefFrames/String κάτω από το Video. Αν είναι πάνω από 8, τότε μάλλον εκέι ειναι το πρόβλημα. Εμένα τα 8 - 10 και πάνω στην UE37C6600 ή τα παίζει με σπασίματα ή δεν τα παίζει καθόλου. Το ιδανικό ειναι στα 4 frame. Τσέκαρε την τιμή αυτή σε .mkv που σου παίζει κανονοκά, σε αυτά που σου κολλάνε και σε αυτά που δεν σου παίζει καθόλου και θα δεις ποια ειναι τα RefFrames που παιζει η TV σου.

Επίσης από http://mewiki.project357.com/wiki/X264_Settings

[h=3]ref[/h] Default: 3
Controls the size of the DPB (Decoded Picture Buffer). The range is from 0-16. In short, this value is the number of previous frames each P-frame can use as references. (B-frames can use one or two fewer, depending on if they are used as references or not.) The minimum number of refs that can be referenced is 1.
Also note that the H.264 spec limits DPB size for each level. If adhering to Level 4.1 specs, the maximum refs for 720p and 1080p video are 9 and 4 respectively. You can read more about levels and 4.1 in particular under --level.

Ελπίζω να βοήθησα. (για να μην κατεβάζεις τζάμπα αυτά με πολλά frame)

Last edited: