Samsung UE C6500/C6600 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε ευχαριστώ πολύ kblachos.
Κι εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου.
Διάβαζα ότι τα πολλά κλίκ είναι πρόβλημα αλλά δεν λέγανε ότι το ένα κλίκ είναι φυσιολογικό. Μία lg lcd που έχω δεν κάνει έτσι, γι αυτό.

Thanx και πάλι.

Μόλις σήμερα η τηλεόραση μου θυμήθηκε να κάνει auto update απο 3006 σε 3009.2
Καμία διαφορά καταλάβατε; Εγώ πάλι όχι!!!

Χθες έκανε update το youtube.Απο τότε έχει κολλήσει και δεν παίζει.Το απεγκατέστησα, το ξαναπέρασα, τίποτα πάλι κολλημένο.Συνέβη και σε άλλον αυτό;

Τι έγινε, έχετε πάει όλοι διακοπές; Ή δεν έμεινε κανένας με αυτό το μοντέλο;
Με χθεσινή νέα αυτόματη αναβάθμιση διορθώθηκε το πρόβλημα.

Καλησπέρα παιδια,

Εβαλα στο σαλονι ενα pc για να το χρησιμοποιώ σαν media player και το συνέδεσα με την TV. Ολα καλα μεχρι εκει, παιζουν ολα ωραια κτλ

Οταν ομως παταω το info που σου δείχνει την ανάλυση και την συχνότητα γράφει 1920x1080 @60Hz, δεν θα επρεπε να ειναι 100Hz?

Όχι. Η ένδειξη αυτή, σου δείχνει τη συχνότητα του εισερχόμενου σήματος.

Το πάνελ, εφόσον έχεις το MotionPlus ανοιχτό, ανανεώνει στα 100/120Hz.

Μαλιστα, καταλαβα

Στα Win7 δεν χρειάζεται να βαλουμε καποιον driver για την τηλεοραση ε?οχι οτι εχω βρει δλδ καποιον..
Ευχαριστώ!

Samsung UE46C6500UW ξέρει κανείς τι πάνελ φοράει?

Γειά σας.
Η τηλεόραση αγοράστηκε πέρισυ από πλαίσιο και είναι made in slovakia.
Πλήρες μοντέλο όπως φαίνεται στο στικερ πίσω UE46C6500UWXXH.
Ξέρει κανείς τί πάνελ φοράει; Αναφέρομαι στο πεδίο Type που εμφανίζεται στο κρυφό service menu πατώντας την επιλογή Option.
Έχει κανείς την ίδια να μου πει;

(Για όσους δεν γνωρίζουν, για να μπεις στο κρυφό μενού με την τηλεόραση σε κατάσταση αναμονής πατάς INFO, MENU, MUTE, POWER προς Θεού όμως μην αλλάξετε τίποτα εκεί αν δεν ξέρετε ακριβώς τί κάνετε. Για να βγείτε από το service menu απλά σβήνετε την TV. Όποιος θέλει περισσότερες πληροφοριές ας ψάξει στο φορουμ και στο SamyGo. ΠΡΟΣΟΧΗ ξαναλέω μην πειράξετε τίποτα εκεί απλά μπείτε στο Option και πείτε μου το Type αν έχετε την ίδια ΤV με τα ίδια χαρακτηριστικά που έγραψα παραπάνω)

Καλησπέρα και παλι παιδια,

Εχω παρατηρήσει οτι οταν δειχνει μαυρο η TV κατα μηκος ολης της δεξιας καθετης πλευρας φωτιζει παρα πολυ και το μαυρο "ασπριζει" αυτο γινεται δυσκολότερα αντιληπτό και κατα την διάρκεια ταινιας εαν το προσεξεις αλλοιώνει τα χρώματα στην δεξια πλευρα..

Μπορω να το διορθώσω αλλαζοντας καποια ρυθμιση?
Θεωρητικά το πλεονεκτημα των LED απο τις LCD δεν ειναι οτι εχουν ομοιόμορφο φωτισμό?

Μαλιστα, κανοντας το τεστ με την μαυρη εικονα μπερδεύτηκα λιγο..
Δεν μπορω να ξεχωρίσω εαν ειναι Clouding ή Torchlight ή και τα δυο??!

οταν κάθεσαι ακριβώς στο κεντο φαίνεται περισσότερο σαν Torchlight γιατι ασπριζει γυρω γυρω απο τις γωνιες, εαν μετακινηθείς προς τα δεξια ή κυριως αριστερά τοτε γινεται πολυ εντονο στην δεξια μερια της τηλεορασης και μοιάζει περισσοτερο σαν Clouding γιαιτι εκτείνεται σε ολη την δεξια πλευρα..

Αποτι καταλαβα δεν υπαρχει λυση για αυτα τα προβλήματα και απλα πρεπει να μαθω να ζω με αυτα, σωστα?

Τραβηξα και 2 φωτο μηπως καποιος πιο έμπειρος μπορει να βγαλει καποιο συμπερασμα..

dsc03203zx.jpg

dsc03202q.jpg

Ο συνηθέστερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η διαρροή φωτός σε σκοτεινά πλάνα (όπως φαίνεται δεξιά στην φωτό σου) είναι η μείωση του backlight.

Θα πρέπει να μειωθεί τόσο ώστε να μην σκοτεινιάσει εντελώς η εικόνα και να μη χάνονται λεπτομέρειες σε σκηνές με χαμηλές (σκούρες) διαβαθμίσεις.

Ένα παράδειγμα από D8000 .... http://www.perfectimage.gr/2011/05/25/samsung-ue40d8000-review-2/

Το backlight στο 6 (για να πάρεις ένα μαύρο της τάξης του 0,049 nits) ήταν το χαμηλότερο που μπορούσε να 'πάει' στη συγκεκριμένη D8000 για να μην χαθούν λεπτομέρειες στα χαμηλά IRE?

Επίσης βλέποντας τη φωτογραφία αυτή...

SAMSUNG-UE40D8000_17-300x201.jpg

...και τις μετρήσεις...

SAMSUNG-UE40D8000-ansi-back-light-6-296x300.jpg

SAMSUNG-UE40D8000-ansi-back-light-14-293x300.jpg

SAMSUNG-UE40D8000-ansi-back-light-20-293x300.jpg

...το μαύρο τετράγωνο με μαύρο 0,0511 nits (backlight 6) , 0,1111 nits (backlight 14) και 0,1513 nits (backlight 20), 'πέφτει' πάνω στο εντονότερο clouding ?... γι' αυτό έχει τόση διαφορά από τα υπόλοιπα?...ή δεν έχει σχέση?

Με τον οπίσθιο φωτισμό στο 6 απο 13 που ηταν και την φωτεινότητα στο 44-45 μειώθηκε αρκετα το φαινομενο..

Βέβαια πρεπει να το συνηθίσω γιατι μου φαινεται καπως σκοτεινη η εικονα τωρα!

Το ότι μειώθηκε το clouding με τις παραπάνω ρυθμίσεις δεν έχει καμία σημασία, αν 'χάνεις' πληροφορία σε σκοτεινές σκηνές για να γλυτώσεις τα σύννεφα είναι 'δώρον-άδωρον', άλλως τε η παραπάνω ρύθμιση δεν αφορά την δική σου τηλεόραση, απλά την παρέθεσα για να γίνουν αντιληπτά κάποια πράγματα σχετικά με το φαινόμενο ;)

Με το μάτι είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο απαιτούμενος συνδυασμός ρυθμίσεων, ώστε να έχεις το λιγότερο clouding και όλη την πληροφορία στα σκοτεινά....

Περί ρυθμίσεων μέσων απεικόνισης ..........

Υ.Γ.: Αν έχεις BD player κατέβασε το AVSHD 709 και δοκίμασε με τα patterns που έχει, σαφώς απαιτείται και η ύπαρξη οργάνου μέτρησης και λογισμικού για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά μια υποτυπώδη ρύθμιση αντίθεσης-φωτεινότητας μπορεί να γίνει (υπάρχουν οδηγίες στο παραπάνω link).

Last edited:
μπορούμε κάπως να δούμε την ισχύ ή την ακρίβεια του σηματος για τα ψηφιακά κανάλια;

τελικά, πως μπορούμε να δούμε αρχεία m2ts και mov?
Χρειάζεται αναβάθμιση του firmware ή κάτι άλλο?

Καλησπερα.εχω παρει και εγω την uec6500.χρειαζομαι βοηθεια σχετικα με τις ρυθμισεις της.το κυριο θεμα μου ειναι στο χβοχ.οπου ιπαρχει σκοταδι/σκια βλεπω μαωρη μαυριλα και οπου εχει εφε/φως τυφλονομαι.μπορει καποιος να μου πει τις ρυθμισεις του μπας και την στρωσω??

Καλησπερα.εχω παρει και εγω την uec6500.χρειαζομαι βοηθεια σχετικα με τις ρυθμισεις της.το κυριο θεμα μου ειναι στο χβοχ.οπου ιπαρχει σκοταδι/σκια βλεπω μαωρη μαυριλα και οπου εχει εφε/φως τυφλονομαι.μπορει καποιος να μου πει τις ρυθμισεις του μπας και την στρωσω??

Βγάλε το game mode αν έχεις και από εκεί και πέρα μπες στα option του game και ρύθμισε το γκρι και φυσικά αν δεν σου αρέσει πάλι κάτι παίξε με τις ρυθμίσεις της tv