Samsung UE C7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Νέο firmware (3009.2 - από 11-5-11)! Σαν να βελτιώθηκε κι άλλο ο έλεγχος του οπίσθιου φωτισμού. Το τσεκάρισμα το κάνω κάθε φορά με συγκεκριμένες ταινίες. Μπράβο στην samsung που υποστηρίζει με αναβαθμίσεις τα προϊόντα της.

Μεχρι αρχες ιουνιου πιστευετε πως θα συνεχισει να υπαρχει στο εμποριο η συγκεκριμενη σειρα η τωρα που βγηκε η D δεν θα τη βρισκουμε πουθενα???

Re: Απάντηση: Samsung UE C7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Νέο firmware (3009.2 - από 11-5-11)! Σαν να βελτιώθηκε κι άλλο ο έλεγχος του οπίσθιου φωτισμού. Το τσεκάρισμα το κάνω κάθε φορά με συγκεκριμένες ταινίες. Μπράβο στην samsung που υποστηρίζει με αναβαθμίσεις τα προϊόντα της.

Μα δεν αναφερεται πουθενα οτι το νεο λογισμικο εχει χαρακτηριστικα ελεγχου του οπισθιου φωτισμου,
Νικος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE C7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

(σχ. #243)
OK Νίκο. Συμφωνώ μαζί σου. Επίσης όμως δεν αναφέρεται πουθενά και καμιά άλλη αλλαγή, ούτε σε αυτή την αναβάθμιση, ούτε στις προηγούμενες. Αν εσύ έχεις εντοπίσει κάτι άλλο μας το λες. Πάντως η φάση με το backlight μου θυμίζει την λαϊκή ρύση "ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται". Αφού η samsung έχει εξελίξει συγκεκριμένο firmware (βλ. ue d7000/8000) δεν μας το δίνει κάποια στιγμή ώστε να πάψουμε να ασχολούμαστε με το ποιά είναι η καταλληλότερη ρύθμιση;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE C7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

(σχ. #243)
OK Νίκο. Συμφωνώ μαζί σου. Επίσης όμως δεν αναφέρεται πουθενά και καμιά άλλη αλλαγή, ούτε σε αυτή την αναβάθμιση, ούτε στις προηγούμενες. Αν εσύ έχεις εντοπίσει κάτι άλλο μας το λες. Πάντως η φάση με το backlight μου θυμίζει την λαϊκή ρύση "ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται". Αφού η samsung έχει εξελίξει συγκεκριμένο firmware (βλ. ue d7000/8000) δεν μας το δίνει κάποια στιγμή ώστε να πάψουμε να ασχολούμαστε με το ποιά είναι η καταλληλότερη ρύθμιση;

Μακαρι αλλα το βλεπω χλωμο αλλιως πως θα πουλησει τη νεα σειρα D?
Βεβαια θα μου πεις οτι και να θελεις σημερα δεν μπορεις να βρεις σειρα C εκτος κι αν εχει ξεμεινει καμμια.
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι η εταιρια θα δωσει το λογισμικο σε μας. Ασε που πιστευω οτι ακομα και να ηθελε τα σασι ειναι διαφορετικα αναμεσα στις σειρες.
Θα μπορουσε ωστοσο να αναβαθμισει το net κομματι και να προσθεσει web browser.
Επειδη με ρωτησες παρατηρησα με το 3009 μια σχετικη υποβαθμιση εικονας (λιγοτερο crisp) στα επιγεια ψηφιακα αλλα αντιθετα μια αυξηση της οξυτητας στο κομματι HDMI.
Nikos

Μακαρι αλλα το βλεπω χλωμο αλλιως πως θα πουλησει τη νεα σειρα D?
Βεβαια θα μου πεις οτι και να θελεις σημερα δεν μπορεις να βρεις σειρα C εκτος κι αν εχει ξεμεινει καμμια.
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι η εταιρια θα δωσει το λογισμικο σε μας. Ασε που πιστευω οτι ακομα και να ηθελε τα σασι ειναι διαφορετικα αναμεσα στις σειρες.
Θα μπορουσε ωστοσο να αναβαθμισει το net κομματι και να προσθεσει web browser.
Επειδη με ρωτησες παρατηρησα με το 3009 μια σχετικη υποβαθμιση εικονας (λιγοτερο crisp) στα επιγεια ψηφιακα αλλα αντιθετα μια αυξηση της οξυτητας στο κομματι HDMI.
Nikos

Εγώ με την c6600 και το 3008 παρατήρησα υποβαθμιση εικονας (λιγοτερο crisp) στα επιγεια ψηφιακα (οχι στο EΡΤHD) σε σχέση με το 3005 που πιστεύω ότι ήταν και το καλύτερο έως τώρα. Δηλ. με το 3009 ilise παρατήρησες κι άλλη υποβαθμιση εικονας σε σχέση με την 3008?

Εγώ με την c6600 και το 3008 παρατήρησα υποβαθμιση εικονας (λιγοτερο crisp) στα επιγεια ψηφιακα (οχι στο EΡΤHD) σε σχέση με το 3005 που πιστεύω ότι ήταν και το καλύτερο έως τώρα. Δηλ. με το 3009 ilise παρατήρησες κι άλλη υποβαθμιση εικονας σε σχέση με την 3008?

Ναι δυστυχως μικρη μεν αλλα εμφανης τουλαχιστο στα ματια μου.
Το αντιβαρο τουλαχιστο ειναι οτι αυξηθηκε αισθητα (παντα κατα την προσωπικη μου χρηση) η ποιοτητα εικονας μεσω HDMI.
Νικος

(σχ. 245)
Νίκο, απ' ότι λένε (ο Μπαχλιτζανάκης στο Ήχος για παράδειγμα - ο οποίος αν μη τι άλλο είναι εξπέρ), το hardware είναι το ίδιο (πάνελ, επεξεργαστές κτλ). Το σασί δεν νομίζω να είναι περιοριστικός παράγοντας. Για τον για τον web browser δεν τρελαίνομαι γιατί δεν υποστηρίζει flash video. Η εικόνα πάντως έχει βελτιωθεί σε σήμα από πηγή.

Εχω αγοράσει την 55C7000 και απο την πρωτη στιγμή διαπίστωσα τι σημαίνει πρόβλημα λογω clouding καθώς σε μαύρο φόντο βλεπω διάφορα συνεφάκια
σαν στρατιωτική παραλαγή στην οθόνη. Τα παιδια του service με ενημέρωσαν πως υπάρχει αυτο το πρόβλημα και πως η Samsung αλλάζει μόνο μια φορά την TV αλλά ίσως η επόμενη που θα έπαιρνα να είχε μεγαλύτερο πρόβλημα. Απο τα κεντρικά όμως αρνήθηκαν αντικατάσταση και είχαν μια απαράδεκτη συμπεριφορά καθώς κρυβόντουσαν στα τηλεφωνά μου για παράπονα. Το θεμα έφτασε στην προστασία καταναλωτή όπου οι απαράδεκτοι της Samsung απάντησαν πως δεν διαπίστωσαν πρόβλημα. Έχει κάνει κάνει κάποιος άλλος καταγγελία στην προστασία καταναλωτή γι αυτο το θέμα;
Τι προτείνετε; Απαράδεκτη η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας κ στο εξής:
Προσπάθησα να κάνω αναβάθμηση στο firmware 3009.2 αλλά βγάζει το μήνυμα "δεν διατίθεται αρχείο προς αναβάθμιση" κ παρατηρώ πως η TV έχει την έδοση 2011/05/03_003009. Πώς γίνεται να έχω πιο πρόσφατη έδοση με παλαιότερη ημερομηνία απο την 3009.2; Έχω κάνει 4 αναβαθμισεις εως τώρα και γνωρίζω τη διαδικασία.
Ευχαριστώ.

(σχ.#249)
Φίλε basile0,
έχω κάνει καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή σχετικά με πρόβλημα που είχα με την ue55b7000. Όπως αποφάνθηκε η service one τότε, το πρόβλημα ήταν στην κεντρική πλακέτα. Η τηλεόραση είχε πρόβλημα από την πρώτη εβδομάδα και κακώς δεν επέμεινα από την αρχή για αντικατάσταση. Είχα διαβάσει στο manual ότι όταν κάνει συνεχόμενα restart, τότε κάνει διαχείρηση της ισχύος της και έτσι το άφησα. Βέβαια στην αρχή μου έλεγαν ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα η τηλεόραση, έπειτα ότι ήταν θέμα αναβάθμισης και στο τέλος ότι ήταν ιδέα μου ότι έχει πρόβλημα η tv. Στη συνέχεια τα πράγματα χειροτέρεψαν. Η τηλεόραση στα καλά καθούμενα έδειχνε πράσινες γραμμές και έκανε εκοφαντικό θόρυβο. Μετά από 3 πήγαινε-έλα της tv στο service τελικά δικαιώθηκα και η tv αντικαταστήθηκε με την ue55c7000. Γι αυτό και δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Εξάλλου τότε αντιπρόσωπος ήταν ο fourlis ενώ τώρα η samsung hellas. Ας μην δείχνουμε δυστοκία. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα όταν έχει κάποιος πρόβλημα με την τηλεόρασή του (και ειδικά αν την έχει πληρώσει κοντά στα 3000euro - όπως τότε εγώ) οι υπεύθυνοι του service δεν θα βρίσκονται συνέχεια σε meeting.
Όσον αφορά την ue55c7000, το θέμα του clouding το παρατήρησα από την πρώτη στιγμή αλλά μετά την ταλαιπωρία με την ue55b7000 (3 μήνες χωρίς τηλεόραση), όπως καταλαβαίνεις δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναμπώ στην διαδικασία. Είχα πληρώσει και για την αλλαγή επιπλέον (τη διαφορά της b7000 με την c7000 - η c7000 με τιμή τιμοκαταλόγου 3070euro) 390euro. Αν σου πω ότι και η c7000 που μου έστειλαν, την άλλη μέρα βρέθηκε στο service με πρόβλημα στην τροφοδοσία (αποκατάσταση ψυχρών κολλήσεων), τι θα πεις;
Φίλε basile0 - καλά ξεμπερδέματα αν μπεις στην διαδικασία. Μακάρι ελέω samsung hellas τα πράγματα να έχουν καλυτερέψει...

Δυστυχώς το θέμα service στην Ελλάδα είναι μεγάλη απάτη. Και εγώ εγγύηση Fourlis είχε οταν πήρα την 55C7000. Απαράδεκτοι. Κρυβόντουσαν στο τηλέφωνο. Και στην Samsung Hellas δεν άλλαξε κάτι. Απλά απαράδεκτοι. Παρακαλάω και εγώ μην πάθω κάτι χειρότερο και τους χρειαστώ. Φταίμε εμείς που δεν τους πάμε στα δικαστήρια. Γι αυτό ψάχνω κ εγώ κάποιον με πρόβλημα Clouding μήπως κάνουμε ομαδική καταγγελία. Μας παραμύθιασαν με τις LED ΤV και το τέλειο μαύρο. Ποιό μαύρο; Αυτό με την στρατιωτική παραλλαγή από συννεφάκια και τα φακουδάκια στις γωνίες; Ε ρε κάτι μυνήσεις που θα 'πρεπε να πέσουν.

Έτσι όπως τα λες είναι! Έχεις απόλυτο δίκιο. Το μόνο καλό που βγήκε από την περιπέτειά μου με την fourlis trade είναι ότι το διάστημα που είχα μείνει από τηλεόραση, απελπισμένος όπως ήμουν και ενώ είχα ξεγράψει την samsung, λίγες ημέρες πρίν με ενημερώσουν ότι επίκειται αντικατάσταση, αγόρασα την plasma(τάρα) panasonic 50g20 και κατάλαβα τι θα πει ομοιογένεια στην οθόνη και βαθύ - σωστό μαύρο (και όχι μπλέ-μώβ).

Επειδή όμως δεν μου αρέσει να είμαι άδικος, η ue55c7000 είναι καταπληκτική στην "κίνηση" (κατά γενική ομολογία) και είναι και άριστη όσον αφορά την ευκρίνεια. Επίσης, και όσον αφορά την σχεδίαση δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να έχει παράπονο. Αν αποδειχθεί και αξιόπιστη, ευχαριστημένος θα είμαι...

Υ.Γ. Και το media player της είναι καταπληκτικό (με πολύ καλό upscaling). Μόνο που δεν παίζει m2ts.

Έχω τις εξής απορίες:

1) Τι εξοπλισμός απαιτείται και τι πρέπει να κάνω για να δουλέψει το PiP;
2) Ο χρονοπρογραμματισμός εγγραφής ψηφιακού tv προγράμματος σε usb hdd θα δουλέψει όταν η tv είναι κλειστή;

και μια παρατήρηση:

Η διακοπής της εγγραφής tv προγράμματος κάθε φορά που χάνεται το ψηφιακό σήμα (και χάνεται ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ) είναι τουλάχιστον αηδιαστική!

Όσον αφορά στο internet@tv: υλοποίηση απάτη στην ελλάδα. Με μερικά άχρηστα παιχνιδάκια πάνε να τη βγάλουν σ' αυτή τη ρημαδοχώρα;

Έχω τις εξής απορίες:

1) Τι εξοπλισμός απαιτείται και τι πρέπει να κάνω για να δουλέψει το PiP;
2) Ο χρονοπρογραμματισμός εγγραφής ψηφιακού tv προγράμματος σε usb hdd θα δουλέψει όταν η tv είναι κλειστή;

και μια παρατήρηση:

Η διακοπής της εγγραφής tv προγράμματος κάθε φορά που χάνεται το ψηφιακό σήμα (και χάνεται ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ) είναι τουλάχιστον αηδιαστική!

Όσον αφορά στο internet@tv: υλοποίηση απάτη στην ελλάδα. Με μερικά άχρηστα παιχνιδάκια πάνε να τη βγάλουν σ' αυτή τη ρημαδοχώρα;

1. Το PIP δουλευει μονο αν βλεπεις πηγη μεσω HDMI. Τοτε πατας tools και ενεργοποιεις το PIP. Στην εικονα που εμφανιζεται μπορεις να επιλεξεις μεγεθος θεση και οποιο ψηφιακο καναλι επιθυμεις. Τα αναλογικα καναλια δεν εμφανιζονται.
2. Ναι δουλευει κανονικα ανεξαρτητα αν η τηλεοραση ειναι κλειστη η ανοικτη.
Νικος

Παιδιά ξέρει κανείς κάποιο email για after sales support στα κεντρικά της Samsung εκτός Ελλάδας; Το πρόβλημα Clouding δεν συνηθίζετσι με τίποτα. Ότι ρυθμίσεις και αν κάνω ζεί και βασιλεύει. Με βλέπω να ακολουθώ την δικαστική οδό αν δεν καταφέρω κάτι στέλνοντας mail στο εξωτερικό. Επίσης έμαθα πως έπαψαν να κυκλοφορούν γυαλιά για την συγκεκριμένη τηλεόραση και πωλητής σε μεγάλο κατάστημα μου είπε πως η Samsung μας γράφει στα παπάκια της και γι´αυτό το θέμα.

Παιδια καλήμέρα, μιά ερώτηση παρακαλώ:
Κατάστημα ηλεκτρικών μου δίνει την 46C7000 προς 1000. Πρόκειται για μοντέλο demo, complete με ένα ζευγάρι γυαλιά κλπ. με δυνατότητα επιστροφής εντός 14 ημερών αν εμφανίσει πρόβλημα. Τι λέτε;

Καλη η τιμή αλλά όταν βρίσκεις την hx800 46'' κλειστή στα 1100 που έχει και καλύτερη κίνηση από την c7000 και καλύτερη ομοιογένεια φωτισμού + καλύτερο 3D νομίζω πως ίσως δεν είναι και τόσο καλή η τιμή τελικά. Μπορείς να τους το χρησιμοποιήσεις και σα μέσο πίεσης αυτό.

Thanks brutal. Την hx800 46'' την βρίσκω σφραγισμένη στην ίδια τιμή με την samsung ( 999). Πάραυτα, θεωρώ την samsung ανώτερη (min Τιμή σφραγισμένης 1.389)

Εγώ θα προτιμούσα τη SONY αλλά σαφώς ο καθένας έχει τα δικά του γούστα. Είναι αλήθεια βέβαια πως παρέχει περισσότερες ευκολίες η c7000 όπως το ενσωματωμένο Wi-fi και το PVR. Απλά σε 3D δε λέει και παρουσιάζει αρκετό clouding. Είναι πάντως αρκετά ακριβή η κλειστή αν αναλογιστείς πως και η LG LX9500 47'' σφραγισμένη είχε φτάσει στα 900 ευρώ. Σε καλό μαγαζί τη βρήκες; Γιατί κάποιοι τα ζορίζουν ιδιαίτερα ή μάλλον δεν προσέχουν ιδιαίτερα τα εκθεσιακά τους.