Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

[ quote = Leonid ? 1316215 ] Από θύρα coaxial δε νομίζω οτι μπορείς να πάρεις ήχο 7.1, μόνο από hdmi , ή από αναλογική σύνδεση 7,1 Από ομοαξονικό μόνο 5,1 και οχι hd ήχο . [ / quote ]
Πως θα κάνω την σύνδεση???
Το hdmi sto 6930 και από εκεί με άλλο hdmi στην tv για ήχο τουλάχιστον 5.1????
Ο Δέκτης HD Nova έχει coax
Το ΒR 6930 έχει οπτική
Η ΤV μας έχει οπτική
Πως μπορώ να πάρω ήχο 5.1 από το ηχοσύστημά μου???

Μερικές τηλεοράσεις έχουν το λεγόμενο pass-through, δηλαδή αν λάβουν DD/DTS από την είσοδο HDMI, το βγάζουν από την έξοδο SPDIF. Συνήθως το κάνουν οι φιλιπς και νομίζω και οι πανασόνικ.

Αν η 8000 δεν το κάνει αυτό, πρέπει να συνδέσεις την τηλεόραση με HDMI για την μεταφορά της εικόνας, και με οπτική/ομοαξονικό SPDIF
το bluray player με το ηχοσύστημα...
Και να κάνεις κατάλληλη ρύθμιση από το player να στέλνει τον ήχο στη έξοδο SPDIF.

Αν υ τηλεόρασή σου υποστήριζε pass-through, θα έβαζες πάλι το HDMI στην τηλεόραση, και θα συνέδεες με οπτική/ομοαξονικό SPDIF την έξοδο της τηλεόρασης με το ηχοσύστημα. Αυτό θα είχε τα πλεονεκτήματα του συγχρονισμένου ήχου, και ότι θα μπορούσες να ακούσεις και τον ήχο από τηλεοπτικά κανάλια στο ηχοσύστημα. Πράγμα που μπορεί να γίνει και με αναλογική σύνδεση ήχου από την τηλεόραση...

Αν ο δεκτης HD της Nova έχει έξοδο hdmi , που φαντάζομαι σαν HD θα έχει μπορείς να κάνεις το εξής:
1. Σύνδεσε με hdmi απο το δέκτη τον AV σου ενισχυτή και από την έξοδο hdmi του AV σύνδεσε τη τηλεόραση. Μετά δώσε ρύθμιση στον AV να κάνει pass-through την εικόνα μόνο, όχι τον ήχο τον οποίο θα ακούς από τον AV.
2. Αν για τον οποιδήποτε λόγο δε μπορείς να κάνεις το παραπάνω, τότε σύνδεσε το δέκτη της nova με componet ( που σίγουρα θα έχει ) στη τηλεόραση καθώς και τα RCA για να έχεις στερεοφωνικό ήχο από την tv και στείλε στον AV ήχο μόνο με coaxial ή με οπτική ίνα και θα πάρεις ήχο πολυκάναλο αλλά μόνο 5.1
3. Αν πάλι όπως σου είπα στο 1. έχει hdmi o nova αλλά δεν μπορείς να κάνεις το 1, τότε σύνδεσε το hdmi του nova στη tv για να έχεις εικόνα και ηχο στερεοφωνικό και το coaxial ή την οπτική του nova στον AV και θα έχεις πολυκάναλο ήχο, αλλά πάντα 5.1
Ερώτηση:- Μπορεί ο HD NOVA δώσει από κάποιο κανάλι 7.1. Δε το έχω ξανακούσει, ίσως, αλλά δε νομίζω, οπότε με το 5.1 με κάποιο από τους τρόπους σύνδεσης που σου λέω θα είσαι οκ.
- Γιατί ήθελες ή θέλεις να περάσεις τη σύνδεση του nova μέσα από το bluray player; Εκτός του ότι αν είναι μόνο player δεν γίνεται, αν είναι και record με σκληρό για να κάνεις εγγραφές τότε θα κάνεις άλλη συνδεσμολογία.
Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν θέλεις και κάτι άλλο στη διάθεσή σου.

Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή σας!!
Ο HD nova έχει hdmi και coax
To 3D BD 6930 της Sams έχει και το ηχοσύστημα φορτωμένο δηλ. τα ηχεία 7.1 είναι συνδεδεμένα στο blueray (έχει έξοδο ήχου μόνο οπτική και 2 εισόδους hdmi και 1 έξοδο hdmi) που είναι συνδεδεμένο με hdmi 1.4 με την TV.
Δεν υπάρχει AV. Συνδέω με hdmi τον δέκτη NOVA με την ΤV (έχω εικόνα HD, ήχο όμως????). Πως θα πάρω ήχο DD (5.1) από τον δέκτη της NOVA αφού αυτός έχει coax kai to Blueray οπτική????? Γα....τι μου τα νέα συστήματα....μας και τις νέες τεχνολογίες!!!! Καμιά λύση????????? Γιατί η TV μας δεν έχει coax???? Μήπως είναι αυτή δίπλα στην VGA???? Θα έχω ήχο????

Last edited:
Αν έχεις ελεύθερη τη μία είσοδο hdmi του ηχοσυστήματος 6930 σύνδεσε εκεί το HD Nova και θα παίρνει εικόνα & ήχο πολυκάναλο από την έξοδο του hdmi και ας ειναι 1.4, αλλά θα είσαι αναγκασμένος οταν θέλεις να δεις Nova να έχεις πάντα ανοικτό τον AV. Μπορείς πάλι αν θέλεις να συνδέσεις στη μια είσοδο hdmi ( όπως σου είπα αν είναι ελεύθερη ) του 6930 τον Nova και να δώσεις εικόνα pass through και να συνδέσεις αναλογικά τον Nova κατευθείαν στη τηλεόραση με componet για εικόνα και αναλογικά rca για ήχο. Με αυτό το τρόπο μπορείς χωρίς να ανοίγεις το 6930 να βλέπεις εικόνα 720p από τον Nova ( που νομίζω οτι μέχρι τέτοια ανάλυση θα δίνει , αλλά και μεγαλύτερη να είναι δηλαδή έως 1080i που χρειάζεσαι hdmi δε πειράζει, θα έχεις και πάλι το ίδιο καλή HD εικόνα στα σίγουρα) αλλά και ήχο δικάναλο όμως κατευθείαν από τη tv. Όταν πάλι θα θέλεις πολυκάναλο ήχο θα ανοίγεις το 6930 και θα κλείνεις τη φωνή από τη TV και θα έχεις ήχο από το ηχοσύστημα. Τώρα αν δεν έχεις ελεύθερη τη μία hdmi μάλλον έχεις πρόβλημα διότι δε νομίζω να μπορείς να τα συνδέσεις για πολυκάναλο ήχο. Βοήθησα καθόλου;

Καλημέρα φιλαράκο και σ' ευχαριστώ που ασχολήθηκες για άλλη μια φορά μαζί μου!!! Τα έκανα όπως μου έγραψες πιό πάνω στην 1η περίπτωση (γιατί ο δέκτης δεν έχει component). Με το που συνδέω όμως το hdmi στην είσοδο του 6930 πέρνω ήχο (μάλλον πολυκάναλο, θα δείξει σήμερα...με τον αγώνα basket) αλλά δεν έχω εικόνα (βγάζει μόνο λειτοργίες για Blueray, την σύνδεση PC manager και ένα ιντερνετικό menu και τίποτα δορυφορικό). Κανονικά δεν έπρεπε να έχω και εικόνα??? (Έχω συνδέσει με hdmi την έξοδο της nova στην είσοδο του 6930 και από έξοδο του 6930 στην TV μας, αλλά εικόνα που???)

Καλημέρα. Κανονικά θα έπρεπε να έχεις και εικόνα. Δες μήπως παίζει τίποτα απο τις ρυθμίσεις του 6930. Για ήχο πολυκάναλο , αν στέλνει το NOVA θα έχεις.

Καλησπέρα σε όλους .. Μόλις με πήραν τηλ από το κατάστημα , μετά από 21 μέρες μετά την παραγγελία επιτέλους ήρθε η c8000 46" με την γνήσια βάση τοιχου 1000B .... Σε λίγο θα πάω αποκει , σκέφτομαι να την ανοίξω επιτόπου και να την ενεργοποίησω στο service menu της για να δω αν όντως μου φεραν καινούρια παραγγελία και οχι το εκθεσιακό κοματι που προσπαθούσε ( μάταια ) ο πωλητής να μου πασσαρει ( χωρίς κάποια καλητερη τιμή ) ... Σκέφτομαι λοιπόν να το ελεγξω εκεί επί τόπου να σω αν έχει 0 ώρες λειτουργειας .. Ερώτηση : είναι δυνατόν να γίνει αυτό μέσα στο Μαγαζι ; Μήπως θα μου το απαγορεψουν ;

Βάλε και μένα φίλε στους κατόχους c8000 46" :)

Καλησπέρα. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως μπορώ να δω τις ώρες λειτουργείας της τηλεόρασης. Επίσης να ρωτήσω , ή όλη διαδικασία που θα μου ειπωθεί θα πρέπει να γίνει από τη συσκευή μόνο ή και από το τηλεκοντρόλ; Επίσης θα χαθούν οι ρυθμίσεις που έχω κάνει στη τηλεόραση; Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν έχει ξαναγίνει η ερώτηση, αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό για τη UE C8000.

Καλησπέρα. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως μπορώ να δω τις ώρες λειτουργείας της τηλεόρασης. Επίσης να ρωτήσω , ή όλη διαδικασία που θα μου ειπωθεί θα πρέπει να γίνει από τη συσκευή μόνο ή και από το τηλεκοντρόλ; Επίσης θα χαθούν οι ρυθμίσεις που έχω κάνει στη τηλεόραση; Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν έχει ξαναγίνει η ερώτηση, αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό για τη UE C8000.
κοιτα εδω ... εγω μολις παρελαβα τωρα συναρμολογω θα δοκιμασω αυτο http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=433251&postcount=29
δοκημασε καισυ και πες

λυπάμαι αλλά δε μπορώ να καταλάβω ποιό από όλα κάνει για τη δικιά μας τηλέόραση θα ήθελα να ξέρω στα σίγουρα. Επίσης γνωρίζεις στα σίγουρα αν μπαίνοντας στα σέρβις μενού , χάνει τις ρυθμίσεις η t.v.

Τι έγινε την έστεισες την κούκλα σου; Περιμένουμε εντυπώσεις. Καλοθέατη και να περάσεις πολλές πολλές ευχάριστες ώρες μαζί της.

Τι έγινε την έστεισες την κούκλα σου; Περιμένουμε εντυπώσεις. Καλοθέατη και να περάσεις πολλές πολλές ευχάριστες ώρες μαζί της.
χαχα την εχω βαλει κατω και τις πεταξα τα ματια εξω.. :flipout: μπηκα και στο σερβισ μενου βαλτην σε stand by MODE kai pata :
[ info - menu - mute - power ]
Απλα ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ... ΜΠΕΣ - ΔΕΣ - kai ξανα πατα power να κλεισει ... ετσι βγαινεις απο το μενου ... δεν ξερω γιατι , αλα μου ειχε μεσα στο πακετο της τηλεορασης και τα 3d γυαλια με μπαταρια !
Σεσας το ειχε ? επησεις η τιμη που την αγορασα ειναι 1840 (46'') και 130 την βαση wmn1000b τοις μετρητοις ... με λιγο παζαρι ....... εχουν τεραστια ποσοστα κερδους πηστεψτε με μην την αγορασει κανεις πανω απο 1900 ακομα και με δοσεις πιστωτικη γιαυτους το ιδιο ειναι το ιδιο και με δανειο

καλά της κάνεις , συνέχισε. Πίστεψέ με αντέχει. Την έχω ένα μήνα και κάτι , και το τι της έχω κάνει για να βρω τις ρυθμίσεις που μου άρεσαν σε πολύ βάθος λεπτομέρειας για κάθε πηγή , δε λέγεται. Τη διαδικασία από ότι κατάλαβα την έκανες από το τηλεκοντρόλ; Πρόσεξες αν χάνονται οι ρυθμίσεις της; Από´ότι κατάλαβες έχω κάνει και τι δεν έχω κάνει, αλλά δε τα έχω σημειώσει ακόμα σε χαρτι, και αν τα χάσω ........ Τη τηλεόραση την πήρα με ξέχωρα τα γυαλιά και όλα μαζί 2150, αλλά σου είπα πριν 1 μήνα και . Πολύ καλή η δική σου τιμή μπράβο. Κάτι ακόμα, μετά από 1-2 ώρες συνεχόμενης λειτουργείας, αν βάλεις το χέρι στο κέντρο της πλάτης της , τη θερμοκρασία περίπου νιώθεις;

καλά της κάνεις , συνέχισε. Πίστεψέ με αντέχει. Την έχω ένα μήνα και κάτι , και το τι της έχω κάνει για να βρω τις ρυθμίσεις που μου άρεσαν σε πολύ βάθος λεπτομέρειας για κάθε πηγή , δε λέγεται. Τη διαδικασία από ότι κατάλαβα την έκανες από το τηλεκοντρόλ; Πρόσεξες αν χάνονται οι ρυθμίσεις της; Από´ότι κατάλαβες έχω κάνει και τι δεν έχω κάνει, αλλά δε τα έχω σημειώσει ακόμα σε χαρτι, και αν τα χάσω ........ Τη τηλεόραση την πήρα με ξέχωρα τα γυαλιά και όλα μαζί 2150, αλλά σου είπα πριν 1 μήνα και . Πολύ καλή η δική σου τιμή μπράβο. Κάτι ακόμα, μετά από 1-2 ώρες συνεχόμενης λειτουργείας, αν βάλεις το χέρι στο κέντρο της πλάτης της , τη θερμοκρασία περίπου νιώθεις;
aαρκετα ζεστη αλα αντεχεις να το κρατησεις το χερι.... λογικα ετσι ειναι ολες..

Λοιπόν μπήκα στο σέρβις μενού. Ευτύχως που τελικά σημείωσα τις ρυθμίσεις μου , γιατί τις χάνει όλες εκτός από τα κανάλια που έχει βρεί. Πάντως αυτό που με ενδιέφεραι να δώ, τις ώρες που έχω λειτουργήσει τη τηλεόραση δε κατέφερα να το δώ. Κοίταξα μόνο τη πρώτη καρτέλα που έλεγε γαι μοντέλο , firmware κ.τ.λ. Εκεί δεν είδα τίποτα, στα άλλα δε μπήκα από φόβο μη τα κάνω μαντάρα. Εσύ daisuke κατέφερες να το δεις ; Επίσης περιμένω εντυπώσεις .

ο media player που εχει η tv ειναι πολυ καλος ειδα και τις 5 ταινιες 3d που κυκλοφορουν απο σκληρο χωρις το παραμικρο προβλημα , σε σχεση με το lg 3d blue ray που συγκεκριμενο περιοδικο το θεοποιουσε λεγοντας οτι ειναι καλυτερο και απο media player ακριβους.Το lg ουτε τα μισα mkv δεν διαβαζει

Λοιπόν μπήκα στο σέρβις μενού. Ευτύχως που τελικά σημείωσα τις ρυθμίσεις μου , γιατί τις χάνει όλες εκτός από τα κανάλια που έχει βρεί. Πάντως αυτό που με ενδιέφεραι να δώ, τις ώρες που έχω λειτουργήσει τη τηλεόραση δε κατέφερα να το δώ. Κοίταξα μόνο τη πρώτη καρτέλα που έλεγε γαι μοντέλο , firmware κ.τ.λ. Εκεί δεν είδα τίποτα, στα άλλα δε μπήκα από φόβο μη τα κάνω μαντάρα. Εσύ daisuke κατέφερες να το δεις ; Επίσης περιμένω εντυπώσεις .
το ίδιο καιγω φίλε μου , απλά παρατήρησα ότι στο : date of purchase :8/26/2010 η ημέρα που ξεκίνησε για πρώτη φορά να λειτουργεί ; Ή η πρώτη φορά που μπήκε η συσκευή στο service menu ???
πιο πάνω σε ένα ψιλοακυρο σημείο χωρίς να λέει τί είναι αυτό
.. Γράφει 2010-07-12 ??? λογικά η ημερομηνία κατασκευής ; Δεν ξέρω ...
Επηδη είμαι στη δουλειά και μπαίνω από το iPhone , θέλεις να σου στείλω στο email sou screenshots από το service menu και να ανεβασεις εδώ να τα δούνε και τα παιδιά να μας πουν την γνώμη τους ; (Μπορώ πολύ εύκολα να στείλω ΦΩΤΟ σε μεηλ αλά δεν μπορώ να ανεβασω σαν URL) ...

Last edited:
Ο media player της τηλεόρασης αποκλείεται να παίξει δικτυακά mkv αρχεία, για με τίποτα στον κόσμο γ***, οπότε μόνη λύση εξωτερικός media player, όποιος τα έχει καταφέρει να ποστάρει μην του τραβήξω κανένα αυτί..:)))

εγω δεν λεω δικτυακα, ενα 500αρι του εχω βαλει στην usb.Tο ιδιο εκανα με το lg και μου διαβαζε κατω απο τα μισα και αυτα μην πω πως τα παιζε