Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

DLNA έχει εδώ και πάνω από 1 χρόνο, το θέμα είναι ότι η TV ναι μεν το βλέπει το NAS και τα mkv του, αλλά όταν πάει τα τα παίξει - τζιφος -,,
πίστεψέ με τα έχω δοκιμασει όλα.
Το mini dlna καλό είναι αλλά εγκατάσταση δεν γίνετε στο NAS (έχει ειδική έκδοση ubuntu πάνω του)...
μέχρι εκεί έφτασα.. εγώ και τα παράτησα...

DLNA ισως να εχει
αλλα αφου δεν ειναι certified με το standard
δεν μπορει να σου εγγυυθει τιποτα

εδω δεν ξερεις με τα certified τι γινετε
φαντασου τα non-certified!!!

οσοι πανε για ετοιμα..
αμα δεν ειναι εδω:
http://www.dlna.org/products/

μην τα κοιτατε καθολου

DLNA ισως να εχει
αλλα αφου δεν ειναι certified με το standard
δεν μπορει να σου εγγυυθει τιποτα

εδω δεν ξερεις με τα certified τι γινετε
φαντασου τα non-certified!!!

οσοι πανε για ετοιμα..
αμα δεν ειναι εδω:
http://www.dlna.org/products/

μην τα κοιτατε καθολου

και εκει να ειναι δεν θα παιζει καλα με την samsung καθως η samsung εχει λειτουργιες εξω απο το standar.
πχ δεν θα παιζει υποτιτλους...

το minidlna δινει source code οποτε με cross compiler μπορειτε να το κανετε compile για το arch που τρεχει το nas σας.
Ειναι βεβαια πολυ μεγαλη φασαρια και αμφιβολο εντελως αν μπορεσετε
να το βαλετε μια ειναι η σιγουρη λυση custom nas φτιαγμενος με το χερι
με 200 ευρω που παταει ολα τα ετοιματζιδικα nas της αγορας.
Εχω φτιαξει τετοιο και κανει πολυ περισσοτερα απο οτι ενα ετοιματζιδικο nas.

DLNA έχει εδώ και πάνω από 1 χρόνο, το θέμα είναι ότι η TV ναι μεν το βλέπει το NAS και τα mkv του, αλλά όταν πάει τα τα παίξει - τζιφος -,,
πίστεψέ με τα έχω δοκιμασει όλα.
Το mini dlna καλό είναι αλλά εγκατάσταση δεν γίνετε στο NAS (έχει ειδική έκδοση ubuntu πάνω του)...
μέχρι εκεί έφτασα.. εγώ και τα παράτησα...

αν ψαχτεις καλα θα μπορεσεις να κανεις port το minidlna στο nas σου αφου υπαρχει ελευθερος ο κωδικας του.
για μπες με ssh/telnet και δωσε ενα uname -a;cat /proc/cpuinfo;cat /proc/meminfo

σιγουρη λυση ειναι και τα nas με x86 arch (atom cpu) οπου υπαρχει static linked binary του minidlna και δεν χρειζεται να το κανεις compile

Last edited:
αν ψαχτεις καλα θα μπορεσεις να κανεις port το minidlna στο nas σου αφου υπαρχει ελευθερος ο κωδικας του.
για μπες με ssh/telnet και δωσε ενα uname -a;cat /proc/cpuinfo;cat /proc/meminfo

σιγουρη λυση ειναι και τα nas με x86 arch (atom cpu) οπου υπαρχει static linked binary του minidlna και δεν χρειζεται να το κανεις compile

Καταρχάς thanks για τις απαντήσεις, το εψαξα και εγώ λίγο , καποιοι στην Γερμανια εβαλαν minidlna στο nas (μετα απο 150 command line εντολές!!!!!), αλλά δεν λένε σίγουρα κάτι, θα το ψαξω διεξοδικά,
το δικό μου nas έχει celeron 1.6GHz με 1GB RAM.
Το κουφό είναι ότι το nas μου το πάω σε έναν φίλο μου με Samsung UE46B7000 και παίζει μια χαρά τις ματροσκες.. (ελέησον κύριε..)..

επίσεις για τους ψαγμένους..
σε μένα από τα 700 έργα (MKV) που έχω και τα βλέπει όλα η TV, μόνο αυτά που είναι κωδικοποιημένα με MPEG2 τα παίζει, όλα τα άλλα (VC-1 & H264) πάπαλα... Εννοείται ότι τα αντίστοιχα έργα όταν τα βάλω σε USB δίσκο τα παίζει χωρίς να πει δεύτερη κουβέντα... και υποτιτλους..
νομίζω ότι όλα τα κανουν για θέματα copyright...
θα το ψαξω λίγο ακομα.. (δεν θέλω να βάλω media player.. έχω HTPC..)

και εκει να ειναι δεν θα παιζει καλα με την samsung καθως η samsung εχει λειτουργιες εξω απο το standar.
πχ δεν θα παιζει υποτιτλους...

μην εισαι τοσο σιγουρος..

παντως της Synology τα NAS
που ειναι ολα DLNA 1.5 (οπως και η Samsung)
γραφει καθαρα οτι υποστιριζει υποτιτλους

Code:
Supported Subtitles Format: srt, psb, smi, ass, ssa, sub, idx, ifo

οπως και της Zyxel

Code:
Subtitles: SRT, SSA,IDX and SUB

οποτε δεν ειναι extra..

συναδελφος παρεγγειλε προχτες ενα Synology
ελπιζω να καταφερω να του το φαω για δοκιμη!

αν και θα παρει και αυτος μια Samsung

anyway
θα δειξει με τα NAS

παω να βαλω το firmware! :)

Last edited:
Καταρχάς thanks για τις απαντήσεις, το εψαξα και εγώ λίγο , καποιοι στην Γερμανια εβαλαν minidlna στο nas (μετα απο 150 command line εντολές!!!!!), αλλά δεν λένε σίγουρα κάτι, θα το ψαξω διεξοδικά,
Το κουφό είναι ότι το nas μου το πάω σε έναν φίλο μου με Samsung UE46B7000 και παίζει μια χαρά τις ματροσκες.. (ελέησον κύριε..)..

σε μένα από τα 700 έργα (MKV) που έχω και τα βλέπει όλα η TV, μόνο αυτά που είναι κωδικοποιημένα με MPEG2 τα παίζει, όλα τα άλλα (VC-1 & H264) πάπαλα... Εννοείται ότι τα αντίστοιχα έργα όταν τα βάλω σε USB δίσκο τα παίζει χωρίς να πει δεύτερη κουβέντα... και υποτιτλους..

¨Αλλο η σειρά C και άλλο η B !!!

Τώρα εφόσον η Samsung τα παίζει απο USB χρειάζεται ένα update o media player (η και ένα Samsung profile).

Ποιό media player εχεις ?

αρα τρεχει x86 linux το nas -> τα πραγματα ειναι απλα υπαρχει ετοιμο binary του minidlna -> αν ειχα το nas σου θα μπορουσα 99% να το βαλω.

Αν και το προβλημα μπορει ανετα να λυθει αν στο firmware της samsung βαλουνε την δυνατοτητα να κανει mount samba shares.
Με αυτο τον τροπο θα παιζουνε ολα τα nas ολα τα αρχεια σαν να ειτανε συνδεμενα τοπικα με usb δισκο χωρις να χρειαζεται να εχουνε καποιο dlna server.
Αυτο το fix ειναι πολυ απλο να το προσθεσουνε.

Last edited:
¨Αλλο η σειρά C και άλλο η B !!!

Τώρα εφόσον η Samsung τα παίζει απο USB χρειάζεται ένα update o media player (η και ένα Samsung profile).

Ποιό media player εχεις ?

NAS QNAP TS509 λειτουργικό Linux πάντα τελευταίες εκδόσεις...
σαν DLNA έχει το TWONKY MEDIA v.5 αλλά τπτ δεν παίζει..

αρα τρεχει x86 linux το nas -> τα πραγματα ειναι απλα υπαρχει ετοιμο binary του minidlna -> αν ειχα το nas σου θα μπορουσα 99% να το βαλω.

Αν και το προβλημα μπορει ανετα να λυθει αν στο firmware της samsung βαλουνε την δυνατοτητα να κανει mount samba shares.
Με αυτο τον τροπο θα παιζουνε ολα τα nas ολα τα αρχεια σαν να ειτανε συνδεμενα τοπικα με usb δισκο χωρις να χρειαζεται να εχουνε καποιο dlna server.

έτσι - έτσι ... με πατάς στον κάλο μου.. από τον Ιούνιο που έχω την TV έχω προσπαθήσει παμπολες φορές (και είμαι και της δουλειάς κατά μία άποψη).. λες το 1% να κάνει την ζημιά?
Σε ότι αφορά την Samba ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ... σιγά τα ωά δηλαδή να βάλουν smbfs μεσα και να τελειώνει το θέμα.
Τι να σου πω φίλε,,, μεγάλη πίκρα τρώω με το θέμα, δεν μου κάθετε με τίποτα το μηχανάκι...
Λες να γίνει κανένα θαύμα και να έρθει κανένας κατέχων το θέμα να το λύσουμε... κερνάω φαΐ πιοτό και ετελείωτα έργα HD...:))))))))))

αν δεν μπορεις να το βαλεις ριξε ενα mail στην qnap και πες τουs οτι ο
twoky δεν παιζει και στο επομενο fimrware να βαλουνε την last εκδοση του minidlna.
Eγω δεν εχω τετοια προβληματα με τα ετοιματζιδικα nas εχω φτιαξει δικο μου
με atom d525/linux καιει 25watt και κανει και παρα πολλες αλλες δουλειες περα απο nas(200 ευρω κοστος ολο το συστημα).

αν δεν μπορεις να το βαλεις ριξε ενα mail στην qnap και πες τουs οτι ο
twoky δεν παιζει και στο επομενο fimrware να βαλουνε την last εκδοση του minidlna.
Eγω δεν εχω τετοια προβληματα με τα ετοιματζιδικα nas εχω φτιαξει δικο μου
με atom d525/linux καιει 25watt και κανει και παρα πολλες αλλες δουλειες περα απο nas(200 ευρω κοστος ολο το συστημα).

μωρέ δίκιο έχεις, και εγώ έχω HTPC για να βλέπω,
το πρόβλημά μου είναι οι δίσκοι μου 5x2TB έκαστος, δεν με παίρνει για μικρο κουτάκι με δικό μου linuxακι.. και να λειτουργεί 24/7 την εβδομάδα..
μην ξεχνάς 10ΤΒ είναι αυτά γεμάτα.. αν κάτι γίνει και σκάσει ένας την έβαψα... thanks anyway..

NAS QNAP TS509 λειτουργικό Linux πάντα τελευταίες εκδόσεις...
σαν DLNA έχει το TWONKY MEDIA v.5 αλλά τπτ δεν παίζει..

Μπορείς να το κάνεις αναβάθμιση ?
Εδώ βλεπω οτι για NAS υπάρχει η 6 Version που θα παίζει με την C version τις Samsung !!!!
http://www.twonkyforum.com/downloads/6.0.23/

αυτο που γραφεις θα ηταν super
αλλα δυστυχώς δεν το βλεπω να γινετε

γιατι το DLNA το στηρίζουν αυτες οι ετερειες
και εχουν επενδυσει χρονο και χρημα σε αυτο
για να μπουν και ολοι σε αυτο
σαν ενιαιο standard

οποτε επίτηδες δεν προκειτε να το φτιαξουν

δυστυχώς καποια πραγματα πολλες φορες ειναι θεμα πολιτικής
και οχι δυνατοτήτων

Μπορείς να το κάνεις αναβάθμιση ?
Εδώ βλεπω οτι για NAS υπάρχει η 6 Version που θα παίζει με την C version τις Samsung !!!!
http://www.twonkyforum.com/downloads/6.0.23/

Την έχω δει και εγώ.. αλλά ακόμα δεν υπάρχει release για qnap..
ελπίζω να γίνει αναβάθμιση... το ψάχνω στο forum της QNAP,
τα ίδια συμπτώματα έχουν και οι SONY σύμφωνα με τα λεγόμενα του forum..

αυτο που γραφεις θα ηταν super
αλλα δυστυχώς δεν το βλεπω να γινετε

γιατι το DLNA το στηρίζουν αυτες οι ετερειες
και εχουν επενδυσει χρονο και χρημα σε αυτο
για να μπουν και ολοι σε αυτο
σαν ενιαιο standard

οποτε επίτηδες δεν προκειτε να το φτιαξουν

δυστυχώς καποια πραγματα πολλες φορες ειναι θεμα πολιτικής
και οχι δυνατοτήτων

δεν μπορώ να καταλάβω γιατι μεταξύ μίας αρκετά ακριβής τηλεόρασης και ενός αρκετά ακριβού NAS θα πρέπει να υπάρχει κάποιο media player ή HTPC ή οτιδήποτε άλλο, από την στιγμή που υπάρχει άφθονη ισχύς - υπεραρκετή ταχύτητα επικοινωνίας - και όλη η απαιτούμενη τεχνολογία και από τις δύο μεριές... marketing marketing marketing.. όπως με mkv - mp3 - divx - avi - dts - κλπ κλπ κλπ

ε φαντάζομαι ολοι (σχεδον) βλεπουν

δεν θελει καμια ειδικη ρυθμιση!

εμενα με τον αυτοματο συντονισμο απο το menu
μου τα εφερε ολα..

και φαινοντε και πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα μπορω να πω!!

Μάλλον δε το λέω εγώ καλά.
Τι χώρες επιλέγεται;

Στο ένα από τα δύο δεν έχει Ελλάδα.

Μάλλον δε το λέω εγώ καλά.
Τι χώρες επιλέγεται;

Στο ένα από τα δύο δεν έχει Ελλάδα.

Για να πιάσεις τα ψηφιακά επιλέγεις: Αυτόματη αποθήκευση (με πηγή κεραίας -> κεράια και πηγή καναλιού -> Ψηφιακό) και πατάς Αναζήτηση. Αφού πιάσει αυτόματα όλα τα ψηφιακά που εκπέμπονται μπορείς να τα ταξινομήσεις με τη σειρά που θέλεις. Κάντο και αν θελήσεις κάπου βοήθεια εδώ είμαι.

γεια σε όλους μερικές απορίες και ερωτήσεις!! 1) στα γυαλιά που είχε μέσα στην tv
της ζελατίνες που έχουν πάνω της βγάζουμε!!!!αυτές που είναι μια κόκκινη και μια μπλε! 2) έχω ένα πρόβλημα με την οθόνη του υπολογιστή samsung και αυτή όταν αλλάζω στην tv ρυθμίσεις αλλάζουν και στην οθόνη του υπολογιστή δηλαδή έχουν συμβατότητα μεταξύ τους οποίος ξέρει ας πει καμιά γνώμη!!!και 3) πια βερσιόν είναι η τελευταία που υπάρχει? που βλέπουμε πια έχουμε? από που κατεβάζουμε την αναβάθμιση????αυτά!!!!

Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς αν κατά τη διάρκεια της εγγραφής τηλεοπτικού προγράματος μπορεί να φύγει η έδειξη "εγγραφή" που εμφανίζεται πάνω αριστερα στην οθόνη?? Είναι αρκετά ενοχλητικό ειδικά όταν γράφεις αγώνες αφου εμφανίζεται αυτό και κρύβει το σκορ! :D

Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς αν κατά τη διάρκεια της εγγραφής τηλεοπτικού προγράματος μπορεί να φύγει η έδειξη "εγγραφή" που εμφανίζεται πάνω αριστερα στην οθόνη?? Είναι αρκετά ενοχλητικό ειδικά όταν γράφεις αγώνες αφου εμφανίζεται αυτό και κρύβει το σκορ! :D
μακαρι να ειτανε αυτο ολο το προβλημα που εχει...
εχει αλλα πολυ χοντρα προβληματα