Samsung UE D6100/6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αναλογα με την τσεπη σου και τι προτιμας, πχ τα 30-50 ειναι πιο ελαφρια ,αλλα εχουν μικροτερη γυαλινη επιφανεια και αποσπατε ευκολα η προσοχη, τριγυρω τα 3100 ειναι πιο βαρια, πιο ακριβα, , αλλα επειδη ειναι κλειστα συγκεντρωνεσε καλυτερα, μετα ειναι τα επαναφορτιζομενα κλπ Ολα τα συμβατα την ιδια δουλεια κανουν

Ρε παιδια εχω αγανακτησει....πως κανουν sort τα favorite channels ?...............

Eυχαριστω.

Ρε παιδια εχω αγανακτησει....πως κανουν sort τα favorite channels ?...............

Eυχαριστω.

Απανταω στον εαυτο μου...

Εκανα edit την channelist με το samtoolbox στο pc , και την ξαναανεβασα. μια χαρα!

Απέκτησα εχθές την 40D6000 μαζί με δώρο 2 γυαλιά 3050. Πρώτη εντύπωση στην προσωρινή σύνδεση πολύ κοντά σε ότι περίμενα: super στις δικτυακές δυνατότητες, εκτός από την ύπαρξη πλήρους browser, καλή ποιότητας εικόνας σε τηλεοπτικό σήμα με καλή λήψη, για να δεις 3Δ και να έχει νόημα πρέπει να πας στην 46αρα (ας με άκουγε η σύζυγος...).
Τα κακά τώρα, την τοποθετώ σήμερα στην κανονική της θέση, βάζω να δω κανάλια και ΔΕΝ βλέπονταν, τη βάζω πίσω στην προσωρινή της θέση και πάλι χάλια ήταν αλλά λίγο καλύτερα. Εν τω μεταξύ η "μικρή" 26'' LG που είναι σε αυτή τη θέση τα δείχνει κανονικά!!! η δε 32 CRT SONY που βρίσκεται στην κανονική θέση πάλι καλά τα δείχνει. ΤΕΛΕΙΑ δεν τα δείχνει καμία, αλλά από τα σημερινά χάλια δεν έχει καμία σχέση. Το σήμα είναι αναλογικό στο Ρέθυμνο σε καινούργια πολυκατοικία με κεντρική κεραία και ενισχυτή.
κάτι που να βελτιώνει την εικόνα δεν έχω βρει προς το παρόν.
PS το ψηφιακό υποτίθεται ότι θα ήταν στην Κρήτη τον Οκτώβριο...

Απέκτησα εχθές την 40D6000 μαζί με δώρο 2 γυαλιά 3050. Πρώτη εντύπωση στην προσωρινή σύνδεση πολύ κοντά σε ότι περίμενα: super στις δικτυακές δυνατότητες, εκτός από την ύπαρξη πλήρους browser, καλή ποιότητας εικόνας σε τηλεοπτικό σήμα με καλή λήψη, για να δεις 3Δ και να έχει νόημα πρέπει να πας στην 46αρα (ας με άκουγε η σύζυγος...).
Τα κακά τώρα, την τοποθετώ σήμερα στην κανονική της θέση, βάζω να δω κανάλια και ΔΕΝ βλέπονταν, τη βάζω πίσω στην προσωρινή της θέση και πάλι χάλια ήταν αλλά λίγο καλύτερα. Εν τω μεταξύ η "μικρή" 26'' LG που είναι σε αυτή τη θέση τα δείχνει κανονικά!!! η δε 32 CRT SONY που βρίσκεται στην κανονική θέση πάλι καλά τα δείχνει. ΤΕΛΕΙΑ δεν τα δείχνει καμία, αλλά από τα σημερινά χάλια δεν έχει καμία σχέση. Το σήμα είναι αναλογικό στο Ρέθυμνο σε καινούργια πολυκατοικία με κεντρική κεραία και ενισχυτή.

Προσωπικα δεν εχω εμπειρια , μια που την εχω σαν μονιτορ, αλλα μια φιλη που πηρε προσφατα την 6500 , δεν εχει κανενα προβλημα, ουτε με τα αναλογικα ουτε με τα ψηφιακα, το παρξενο ειναι οτι αρχικα σου τα επιασε καλα οσο για το 3d φυσικα απο 46 και πανω , αλλα αν πλησιασετε τα καθησματα στα 2 μετρα θανε οκ

Με ενδιαφέρει η αγορά μιας 6100 40' και έχω κάποιους ενδοιασμούς με τα Clouding, Bleeding, Flash-Lighting. Από τους κατόχους αυτής της τηλεόρασης μπορούν να μας πουν αν έχουν τέτοια προβλήματα ?

Εκανα edit την channelist με το samtoolbox στο pc , και την ξαναανεβασα. μια χαρα!

Αν καταλαβα επεξεργαστηκες τη λιστα στο pc και την περασες ετην τηλεοραση?Γινεται αυτο και πως?
Πηρε μια φιλη μου την D6000 και δεν μπορει να κανει ταξινομηση των καναλιων.Επειδη πιανει τα μισα ψηφιακα και τα μισα αναλογικα υπαρχει η δυνατοτητα να μπουν στη σειρα ανακατεμενα η πανε χωριστα τα ψηφιακα με τα αναλογικα?

Υπάρχει και ο εξής τρόπος για ρύθμιση της σειράς των καναλιών: Πατάς HUB smart -> κανάλι-> στην οθόνη που εμφανίζεται πάς στην πάνω δεξιά γωνία επιλέγεις το τικάρισμα, τικάρεις το κανάλι που θέλεις, πας κάτω, επεξεργασία αριθμού και βάζεις τον αριθμό που θέλεις να έχει το κανάλι.

παιδια οπως ειπα , βρηκα ενα software samtoolbox και εκανε τη δουλεια.

Παρεπιπτωντως να πω οτι αντι για το wifi stick εβαλα ενα ubiquiti (ubnt) airrouter (ethernet δηλαδη) και κλειδωνω στα 81mbit Receive.
Αν καποιος εχει το στικ να μας ελεγε αν ειναι 300mbit ....

και για ακουστικα εβαλα ενα σετ ηχειακια μονιμα πανω στο scart και εκει τα ακουστικα (δηλ χρησιμοποιω τον ενισχυτη τους ουσιαστικα) ....αφου δε βαζουν...το καρφακι μπροστα..................................

Last edited:
Αγορασα το προηγουμενο σαββατο μια ue40d6000 και εχω την εξης παρατηρηση.Βλεποντας ποδοσφαιρο στα novasports οχι στη hd μορφη ,οταν το πλανο αλλαζε απο κοντινο στο κανονικο , συχνα εμφανιζοντουσαν λιγα pixels για απειροελαχιστο χρονο.Ειναι φυσιολογικο , χρειαζεται καποια ρυθμιση, τιθεται θεμα βλαβης ? Αραγε στο novasports hd θα υπαρχει το ιδιο προβλημα? Ευχαριστω .

Παιδια να ρωτησω και γω κατι για την 40d6000....

1) εχει ενσωματομενο media player?
2) μπορω να δω ταινιες 3D blu ray απο σκληρο δισκο?
3) λιγο δυσκολη ερωτηση....στο λαπτοπ εχω την nvidia 520M 1 gb...θα μπορω να δω απο το λαπτοπ 3D ταινια με hdmi καλωδιο??

περιμενω απαντησεις... ;)

Update μετά από επίσκεψη τεχνικού μετρήθηκε αρκετά μεγάλη πτώση σήματος που οφειλόταν βασικά στον τερματισμό της πρίζας, αλλάχθηκε πρίζα και βελτιώθηκε θεαματικά η λήψη

Καλησπέρα , μπορείς να μου πείς πως ακριβώς έκανες την διαδικασία με το samtoolbox , γιατί προσπαθώ και δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το μενου ????

Ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!

Re: Samsung UE D6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα και καλα Χριστουγεννα σε όλους...
Εδω και 3 μερες ειμαι κατοχος της Samsung UE D6000 37" και εχω παθει πλακα με την εικονα της....
Βεβαια δεν ειχα και αλλες καλες τηλεορασεις για συγκριση αλλα τελος παντων...
Διαβαζα για το φαινομενο clouding και οπως παρατηρησα εμφανιζεται και σε μενα στις 2 γωνιες πανω αριστερα και δεξια...
Εχουν και αλλοι αυτο το θεμα και πως το αντιμετωπισαν?
Σκεφτομουν κιολας ισως να χρησιμοποιησω την Υπηρεσια απο το πλαισιο για TV CALIBRATION..
Βεβαια κοστιζει 80,00 ευρω αλλα αφου εδωσα τοσα λεφτα για τετοια τηλ πιστευω οτι ισως αξιζει...
Τι λετε?

παιδια υποστιριζει η D6000 str??? πως μπορω να βαζω υποτιτλους σε ταινιες που βλεπω απο σκληρο??? πως μπορω να τους κανω 3D oταν βλεπω ταινια 3D?

παιζει κανονικα υποτιτλους εχει μεχρι και + _ για τους ασυχρονιστους υποτιτλους παιζει μια χαρα ΜKV αρχεια ειδα το χαρρυ ποτερ 11 γκιγκα πολυ καλη εικονα με υποτιτλους εξωτερικους.. Στο 3D δεν χρειαζετε να κανεις κατι το ιδιο ειναι .Παντως σε κινουμενα σχεδια το 3d ηταν πολυ εμφανες και σε καποιες σκηνες πολυ εντυπωσιακο

Παιδια να ρωτησω και γω κατι για την 40d6000....

1) εχει ενσωματομενο media player?
2) μπορω να δω ταινιες 3D blu ray απο σκληρο δισκο?
3) λιγο δυσκολη ερωτηση....στο λαπτοπ εχω την nvidia 520M 1 gb...θα μπορω να δω απο το λαπτοπ 3D ταινια με hdmi καλωδιο??

περιμενω απαντησεις... ;)
Έχει ενσωματομένο Media Player. Παίζει τα περισσότερα format/codecs που κυκλοφορούν χωρίς κανένα πρόβλημα είτε από εξωτερικό USB δίσκο είτε μέσω δικτύου από τον υπολογιστή σου με τη χρήση του AllShare από τη Samsung.
Μπορείς να δεις ταινίες 3D Blue Ray από σκληρό δίσκο αλλά και μέσω δικτύου όπως ανέφερα παραπάνω χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα δεν χρειάζεται να έχεις Γίγαμπιτ δίκτυο. Με το κλασικό κατοστάρι δουλεύει άψογα. Με άλλα λόγια η αγορά Blue Ray συσκευής είναι optional και θα έλεγα μάλλον περιττή. Σου εξοικονομεί ρεύμα :worshippy:
Το τελευταίο το έχω καταφέρει όχι τέλεια. Να δεις ταινία 3D με HDMI καλώδιο μέσω του φορητού σου. Το προσπάθησα με το δικό μου laptop που έχει βεβαια ενσωματωμένη Intel κάρτα (της πλάκας αλλά παίζει υψηλή ευκρίνεια) και έβαλα να παίξει ταινία 3D. Παίζει αλλά οι υπότιτλοι δείχνουν μισοί από τη μια μεριά της οθόνης και μισοί από την άλλη με τον Media Player classic. Κάπου διάβασα ότι ξεπερνιέται κι αυτό πάντως. Αλλά από τη στιγμή που μπορείς να παίζεις τα πάντα μέσω USB ή δικτύου ο μόνος λόγος σύνδεσης υπολογιστή στην τηλεόραση είναι για ένα αξιοπρεπέστατο monitor. Δεν παίζεται και σαν monitor αυτή η τηλεόραση!:worshippy:

Καλά Χριστούγεννα:ADFADF1:

Εχω ένα θεματάκι όσο αφορά τον εξωτερικό USB δίσκο.

Μεταφέρω αρχεία στον USB δίσκο και όταν τον συνδέσω δεν τα βλέπω στο φάκελο που δημιουργώ! Βλέπω παλιότερους φακέλους και αρχεία που έχω ήδη διαγράψει και τους είχα δει την πρώτη φορά που σύνδεσα το USB στην τηλεόραση. Υπάρχει τρόπος να κάνω την τηλεόραση να διαβάσει πάλι όλο τον USB δίσκο;