Samsung UE D6100/6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εάν ρυθμίσεις σωστά το motion plus και όχι στο ''τυπικό'' παίρνεις πάντα εικόνα χωρίς τεχνουργήματα.

καλησπέρα, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Αγόρασα την 6000 προχθές και ακόμα κάνω δοκιμές. Ένα απο τα τρέχον θέματά μου αυτή τη στιγμή είναι το Full SBS 3D. Προσπαθώ να το παίξω απο ένα Zotac Ion HTPC με XBMC. Παρόλο που τα Half, Παίζουν μια χαρά στα μάτια μου, όταν έβαλα το Avatar Full SBS, έπαιζε θολά και πονούσαν τα μάτια μου. έχω διαβάσει ότι το XBMC τραβάει ζόρια με το Full, δοκίμασα και το stereoscopic player, αλλά μάλλον δεν κάνω κάτι καλά. μήπως μπορείτε να βοηθήσετε ? έχει δοκιμάσει κανείς σε αυτή τη TV κάτι ανάλογο?

Παιδια επειδη η D6000 ειναι μια απο τις επιλογες μου αλλα θα χρησιμοποιηθει για πολυ xbox ποια ειναι η εμπειρια σας ?
Εχετε καταλαβει lag κλπ?

Εάν ρυθμίσεις σωστά το motion plus και όχι στο ''τυπικό'' παίρνεις πάντα εικόνα χωρίς τεχνουργήματα.

Μήπως μπορείς να δώσεις κάποιες ρυθμίσεις γιατί έχω δοκιμάσει τα πάντα και σε κάποιες διαφημίσεις, στο τηλεοπτικό, η κινούμενη κορδέλα με τα γράμματα είναι χάλια. (55 D6100). Σε HD έχω MotionPlus 10 - Judder 5 και όλα είναι μια χαρά.

Αυτά τα τεχνουργήματα στο τηλεοπτικό σήμα τα έχω κι εγώ. Τα γράμματα φαίνονται θολά και πιξελιάζουν και τα banners που περνάνε από κάτω στις ειδήσεις δεν φαίνονται καλά αλλά δεν με ενοχλεί γιατί αν τα δω από 2-3 μέτρα δεν έχω πρόβλημα. Και στο κάτω κάτω η τηλεόραση αυτή είναι καλύτερη για να παρακολουθείς HD και όχι τόσο SD που εκπέμπουν όλα τα ψηφιακά κανάλια. Αν κάποιος έχει βρει κάποιες ρυθμίσεις και γι αυτά ας τις ποστάρει.

καλησπέρα, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Αγόρασα την 6000 προχθές και ακόμα κάνω δοκιμές. Ένα απο τα τρέχον θέματά μου αυτή τη στιγμή είναι το Full SBS 3D. Προσπαθώ να το παίξω απο ένα Zotac Ion HTPC με XBMC. Παρόλο που τα Half, Παίζουν μια χαρά στα μάτια μου, όταν έβαλα το Avatar Full SBS, έπαιζε θολά και πονούσαν τα μάτια μου. έχω διαβάσει ότι το XBMC τραβάει ζόρια με το Full, δοκίμασα και το stereoscopic player, αλλά μάλλον δεν κάνω κάτι καλά. μήπως μπορείτε να βοηθήσετε ? έχει δοκιμάσει κανείς σε αυτή τη TV κάτι ανάλογο?

Να υποθέσω ότι Full SBS 3D εννοείς Full HD 3D που η D6100 δεν υποστηρίζει; Γυαλιά 3D πήρες;

Παιδιά γειά χαρά!Είμαι και εγώ από σήμερα κάτοχος μιας Samsung UE40D6000!!Θα ήθελα όμως να ρωτήσω ορισμένα πράγματα και θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορούσε να βοηθήσει!
1)Είδα τυχαία αυτό το μοντέλο της LG : http://www.skroutz.gr/s/389887/LG-42LW5400-42.html και δεν με εντυπωσίασε live!!Κατόπιν εορτής διαπίστωσα ότι έχει δυνατότητα μετατροπής από 2d σε 3d κάτι που η Samsung δεν έχει!!Χάνω κάτι σπουδαίο ή όχι ;;;
2)Συνδέοντας την με Xbox 360 και παίζοντας FIFA παρατήρησα τρεμοπαίγματα και κάτι σαν ουρές στις γρήγορες εναλλαγές!!Μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω;;
3)Βρήκα αυτά τα γυαλιά : http://www.amazon.co.uk/Samsung-SSG...EUUK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1333385085&sr=8-1
και αυτά τα γυαλιά :http://www.amazon.co.uk/Samsung-SSG...EUNC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1333385196&sr=8-1
και αυτά : http://www.amazon.co.uk/Accessories...VUMS/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1333385196&sr=8-2
Μπορεί κάποιος να μου πει ποιά από όλα είναι συμβατά με την UE D6000 γιατί έχω μπερδευτεί.... Επίσης επειδή θα παραγγελθούν από εξωτερικό είναι συμβατά στη χώρα μας;;;
4) Τέλος ένα link για πρόσθετες ρυθμίσεις όσον αφορά τη λειτουργία της τηλεόρασης μου (βελτιστοποίηση εικόνας και ήχου) θα ήταν δώρο Θεού για μενα!!
Παιδιά συγχωρέστε το μακροσκελές μήνυμά μου αλλά έχω αγχωθεί τόσο πολύ που αισθάνομαι πνιγμένος!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!!
Νάσος

Λογικά αυτά πρέπει να κάνουν
http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10103676
κι έχουν μόνο 19 ευρώ.
Τη μετατροπη από 2 σε 3D δεν ξέρω αν θα σου λήψει αλλά εγώ που την έχω από το blue Ray δε τη χρησιμοποιώ. Για να πω την αλήθεια δεν έχω δει ουσιαστικά ποτέ 3D ως τώρα σε ολόκληρη ταινία

Για μετατροπή από 2D σε 3D δείτε την καινούργια αντίστοιχη E6100 της Samsung. Στο site της Samsung λέει ότι έχει και μερικά άλλα "χρήσιμα" εργαλεία ενσωματωμένα όπως Skype, Web browser αλλά και ενσωματωμένη δικτύωση WiFi! Αναμένουμε reviews

Να υποθέσω ότι Full SBS 3D εννοείς Full HD 3D που η D6100 δεν υποστηρίζει; Γυαλιά 3D πήρες;

Την 6000 έχω, και ναι έχω πάρει γυαλιά, εννοείτε. Full HD 3D δεν υποστηρίζει? Δεν το διάβασα πουθενά αυτό. Όσα reviews και να διαβάσω για αυτή την οθόνη είναι μούφα. Για τις ρυθμίσεις βρήκα διάφορα links, τελικά έμεινα σχεδόν με τις default ρυθμίσεις, μιας και μου φαίνονται πολύ καλύτερες. Άρα να θεωρήσω ότι δεν παίζω Full HD 3D?

@NassosMes, όταν πήγα να πάρω και εγώ την D6000, είχε δίπλα την LG που λες. Δεν συγκρίνονται οι οθόνες για μένα. Η Samsung ήταν πολύ ανώτερη σχεδόν σε όλα (σχεδιασμό, χρώματα, πάνελ, αξεσουάρ, δίκτυο!), εκτός απο το θέμα του 3D. Όχι επειδή κάνει το 2D-3D, αυτό δεν με νοιάζει. Αλλά επειδή έχει Passive, που κάνει την εικόνα να βγαίνει απο την οθόνη, σε σχέση με την δικιά μας που έχει Active και απλώς δίνει βάθος.

Όχι, δυστυχώς δεν είναι Full HD 3D η σειρά 6 :twoguns: Είναι δύο εικόνες SBS (δίπλα δίπλα) από 576 γραμμές η κάθε μια. Full HD μόνο σε 2D παίζει. Πάντως δεν πρέπει να το θεωρείς μειονέκτημα αυτό γιατί η ποιότητα της εικόνας ακόμη και σε SD είναι απίστευτη ειδικά αν παίζει ψηφιακά μέσα.

Λογικά αυτά πρέπει να κάνουν
http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10103676
κι έχουν μόνο 19 ευρώ.
Τη μετατροπη από 2 σε 3D δεν ξέρω αν θα σου λήψει αλλά εγώ που την έχω από το blue Ray δε τη χρησιμοποιώ. Για να πω την αλήθεια δεν έχω δει ουσιαστικά ποτέ 3D ως τώρα σε ολόκληρη ταινία
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν τα γυαλιά που προτείνει ο φίλος είναι συμβατά με Samsung UE40D6000, για να τα παραγγείλω αν είναι;;
Επίσης ευχαριστώ τον φίλο Tedev για τις πληροφορίες και τον φίλο mouriki επίσης!!
Θα ήθελα βοήθεια στο θέμα του Xbox που ανέφερα ( κάνει κάποια τρεμοπαίγματα και κάποιες ουρές και θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποια ρύθμιση να το διορθώσω)!
Τέλος να ρωτήσω αν το passive 3d έίναι ανώτερο από το active που έχει η τηλεόρασή μου!!
Παιδιά ευχαριστώ πολύ και συγχωρέστε μου τις πολλές ερωτήσεις αλλά αισθάνομαι χαμένος και πολύ αγχωμένος με τη συσκευή και τον τρόπο που θα την εκμεταλλευτώ στο μέγιστο δυνατό βαθμό!!

δεν ξέρω αν είναι συμβατά, το μόνο ΣΙΓΟΥΡΟ ότι είναι συμβατό είναι αυτό...
http://www.kolomvounis.gr/default.asp?pid=19&la=1&catid=292&itmid=26244

στο λέω γιατί αγόρασα 3 και παίζουν. όσο για το 3d του passive, ναι εγώ θεωρώ στα μάτια μου (χωρίς να ξέρω κάτι άλλο) ότι είναι ΠΟΛΥ ανώτερο. Στο Passive η εικόνα είναι ζωντανή μπροστά σου, ενώ στο Active απομακρύνεται απο σένα. Αυτό όμως δεν ήταν λόγος για μένα ώστε να μην διαλέξω την κατα πολύ ανώτερη εικόνα της samsung.

όσο για το XBOX, αυτό με τα τρεμοπαίγματα, είναι ο εφιάλτης μου με αυτή τη TV. Μπορείς να το λύσεις αν βάλεις το Motion στο Clear - Καθαρό. Εγώ όμως προτιμώ να το έχω στο Standard, γιατί δίνει μια πολύ ωραία κίνηση εικόνας, το κάνει ζωντανό, και απλώς μαθαίνω να ζω με αυτό. Απο ότι καταλαβαίνω οι τηλεοράσεις είναι ακόμα σε πολύ "beta" στάδιο, και εμείς απλώς τις πληρώνουμε.

Εγώ έχω ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, ελπίζω κάποιος να καταφέρει να μου το λύσει. Όταν παίζω High Def movies απο το XBMC μου που κανονικά είναι στα 24p, βλέπω skip frames και καθυστερήσεις στην εικόνα. Αν γυρίσω τα Settings σε 24p τότε παίζει πολύ καλύτερα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος δεν είναι συγχρονισμένος. Παίζει πιο γρήγορα απο την εικόνα. Ψάχνω παντού, αλλά σωστή λύση δεν έχω βρεί. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ ας το μοιραστεί.

όσο για το Full HD 3D, κρίμα, αλλά όντως δεν βλέπω διαφορές. Δείχνει πολύ ωραία και στο half.

Ευχαριστώ,
Θοδωρής

δεν ξέρω αν είναι συμβατά, το μόνο ΣΙΓΟΥΡΟ ότι είναι συμβατό είναι αυτό...
http://www.kolomvounis.gr/default.asp?pid=19&la=1&catid=292&itmid=26244

στο λέω γιατί αγόρασα 3 και παίζουν. όσο για το 3d του passive, ναι εγώ θεωρώ στα μάτια μου (χωρίς να ξέρω κάτι άλλο) ότι είναι ΠΟΛΥ ανώτερο. Στο Passive η εικόνα είναι ζωντανή μπροστά σου, ενώ στο Active απομακρύνεται απο σένα. Αυτό όμως δεν ήταν λόγος για μένα ώστε να μην διαλέξω την κατα πολύ ανώτερη εικόνα της samsung.

όσο για το XBOX, αυτό με τα τρεμοπαίγματα, είναι ο εφιάλτης μου με αυτή τη TV. Μπορείς να το λύσεις αν βάλεις το Motion στο Clear - Καθαρό. Εγώ όμως προτιμώ να το έχω στο Standard, γιατί δίνει μια πολύ ωραία κίνηση εικόνας, το κάνει ζωντανό, και απλώς μαθαίνω να ζω με αυτό. Απο ότι καταλαβαίνω οι τηλεοράσεις είναι ακόμα σε πολύ "beta" στάδιο, και εμείς απλώς τις πληρώνουμε.

Εγώ έχω ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, ελπίζω κάποιος να καταφέρει να μου το λύσει. Όταν παίζω High Def movies απο το XBMC μου που κανονικά είναι στα 24p, βλέπω skip frames και καθυστερήσεις στην εικόνα. Αν γυρίσω τα Settings σε 24p τότε παίζει πολύ καλύτερα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος δεν είναι συγχρονισμένος. Παίζει πιο γρήγορα απο την εικόνα. Ψάχνω παντού, αλλά σωστή λύση δεν έχω βρεί. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ ας το μοιραστεί.

όσο για το Full HD 3D, κρίμα, αλλά όντως δεν βλέπω διαφορές. Δείχνει πολύ ωραία και στο half.

Ευχαριστώ,
Θοδωρής

φίλε Θοδωρή σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!

Καλυτερα δώσε 10 ευρώ παραπάνω και παρε αυτά τα γυαλιά που σου προτείνει ο Θοδωρής για να είσαι σίγουρος.

Καλυτερα δώσε 10 ευρώ παραπάνω και παρε αυτά τα γυαλιά που σου προτείνει ο Θοδωρής για να είσαι σίγουρος.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου!!

καλημερα ειμαι κατοχος μιας UED61000 46 και θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με τα φωτεινα στιγματα στο πανω μερος της οθονης ευχαριστω