Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα μια και είμαι καινούργιο μέλος.
Από τη Παρασκευή το απόγευμα είμαι και γω κάτοχος μίας UE46D7000, μαζί με το touch control (πρόλαβα τη προσφορά του πλαισίου :2thumb22sup: ).
Την τηλεόραση την έχω ψάξει ελάχιστα μέχρι τώρα, λόγω οικογενιακών υποχρεώσεων στο ΣΚ.
Εμπειρία με σύγχρονες TVs δεν έχω, να φανταστείτε η D7000 αντικατέστησε μία 29' CRT Philips Matchline 100Hz (PT8444) αγορασμένη προ 11 μίση ετών !!!

, παρόλα αυτά θα ήθελα να γράψω μερικές πρώτες εντυπώσεις.
Κατέληξα στο συγκεκριμένο μοντέλο (αφού αμφιταλαντευθηκα για λίγο και ανάμεσα στην LG47LW650S), λόγω αφενός των ονομαστικών της δυνατοτήτων σε σχέση με τη τιμή της και αφετέρου στον ενθουσιασμό που μου άφησε βλέποντας την να παίζει σε κάποιο κατάστημα.
Εντύπωση μου έκανε πως η συσκευασία περιείχε 2 ζευγάρια γυαλιά, ενώ ήμουν προετοιμασμένος για 1, απ' όσα είχα διαβάσει, (για το λόγο αυτό, λίγες μέρες πριν παραλάβω τη τηλεοράση είχα ήδη προμηθευτεί ένα ακόμα ζευγάρι SGG3100/GB σε εκπληκτική τιμή - κάτω από 34euros- από μία προσφορά που είχε βγάλει ο Κοτσόβολος).
Σχεδόν πρώτο πράγμα που έκανα μετά το πρώτο άναμα ήταν να την συνδέσω με wi-fi στο δίκτυο, (για έλεγχο), και κατόπιν γύρισα τη σύνδεση σε καλωδιακή.
Στο σημείο αυτό να πω πως ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ το σχόλιο που είχα διαβάσει μερικές σελίδες πιο πριν, πως έαν η σύνδεση της TV είναι καλωδιακή, τότε το Wi-Fi απενεργοποιείται, απλά και μόνο γιατί τότε δεν θα ήταν δυνατόν να λειτουργεί το touch control, το οποίο λειτουργεί μόνο μέσω Wi-Fi, και ενώ η TV είναι συνδεδεμένη καλωδιακά, αυτό λειτουργεί κανονικότατα.
Άρα δυστυχώς για όσους ανησυχούμε για θέματα ακτινοβολίας για τα παιδιά, μάλλον έχουμε ένα θέμα :nounder:.
Το δεύτερο ουσιαστικά πράγμα ήταν να κάνω update μέσω usb stick στο firmware 1015, (η TV "φόραγε" το 1014, άρα ήταν και σχετικά καινούργια σαν κατασκευή), ώστε να είμαι "ετοιμοπόλεμος".:violent-smiley-030:
Δοκίμασα τον media player της, όλα μια χαρά προς το παρόν, παίζει AVI divx, AVI h264, MKV h264, WMA κανονικότατα, και με υπότιτλους. Επίσης κάποια λίγα 3D videos που είχα κατεβάσει, (1080p, split screen) παίξαν μία χαρά από το stickάκι, με χειροκίνητη ρύθμιση σε 3D split screen στην TV. Με το allshare επίσης όλα καλά, αν και το παλιό laptopάκι "στέναξε" λίγο για να indexάρει όλo τo share content (που ήταν πολύ είναι η αλήθεια).
Συνέχισα με τον συντονισμό των καναλιών.
Θετικότατη εντύπωση μου έκανε η καθαρότητα που είχαν τα SD τηλεοπτικά κανάλια στο HD panel, όπως επίσης και κάποια παλιά παιδικά AVIs με πολύ χαμηλή ανάλυση (σημαντικά κάτω από 480p), όπου περίμενα πως θα βλέπω τα pixels σαν κύβους. Υπάρχει προφανώς κάποιο antialising στην επεξεργασία, που παρά τις επιπλέον ίντσες, δίνει παρόμοια σχεδόν αποτελέσματα με το "φυσικό" antialising που έχει η CRT. Και βέβαια στα HD videos, ούτε κουβέντα για λεπτομέρεια και καθαρότητα.
Μοναδικό μελανό σημείο τα χρώματα, τα οποία τα περίμενα ιδιαιτέρως ζωντανά (αν και ψεύτικα ίσως, το ξέρω), σε σχέση με αυτό που είχα δει στο κατάστημα. Παρ' όλα αυτά τουλάχιστον σε DTV και ATV λήψη, όπως και σε SD AVIs μου φάνηκαν πολύ "χλωμά" χωρίς ζωντάνια, σε σχέση πάντα με τη CRT αλλά και με αυτό που είχα δει στην ίδια τηλεόραση στο κατάστημα. Αφήνω να δω τι θα γίνει μετά από calibration και θα επανέλθω.
Αν και ασχολήθηκα πραγματικά πολύ λίγο, (το ότι γράφω πολύ είναι άσχετο, απλά είμαι πολύ περιγραφικός), πρόλαβα και είδα σχετικά έντονο clouding για κάποια δευτερόλεπτα, ανάμεσα σε εναλλαγές από source σε source. Θα το κοιτάξω και αυτό πιο επισταμένα τις προσεχείς ημέρες.
Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω εάν στο λεπτό διάφανο πλαίσιο γύρω από την οθόνη, κοιτώντας το από κοντά και προσεκτικά, υπάρχουν σε εσάς κάποια σημεία (εμένα ένα στο 1/4 περίπου του ύψους από τη δεξιά πλευρά και ένα στη πάνω πλευρά σχετικά αριστερά), όπου φαίνεται μία ελάχιστη γραμμή στο πλαίσιο, σαν ένωση 2 διαφορετικών κομματιών πλαισίου που αφήνει μεταξύ τους μία λεπτή ρωγμή. Το ξέρω πως δεν είναι σημαντικό, ούτε ιδιαίτερα ορατό, και δεν με ενοχλεί, απλά ρωτάω για να συγκρίνω αν μου "έτυχε" εμένα ή αν είναι συνηθισμένη κατασκευαστική "ατέλεια".
Sorry αν έγινα κουραστικός, αλλά γενικά μου αρέσει να είμαι περιγραφικός.
Και πάλι καλώς σας βρήκα...:ernaehrung004: