Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

:ADFADF1: Καλορίζικη φίλε sniper. Άντε και μόλις σου έρθει περιμένουμε εντυπώσεις.

Γεια σας …καινούργιος στο forum σας και κατ αρχήν θα ήθελα να συγχαρώ κάποιους για την προσπάθεια τους που αποσκοπεί στην ενημέρωση για στις εξελίξεις στον χώρο των τηλεοπτικών δεκτών-τηλεοράσεων σε σχέση με κάποιους που απλά γράφουν….. πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τον μελλοντικό αγοραστή της συγκεκριμένης τηλεόρασης με αποτέλεσμα δημιουργείται σύνγχηση στον ενδιαφερόμενο.

Προφανώς ο γραπτός λόγος δημιουργεί κάποιες παρεξηγήσεις και θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω μιας το θέμα μας είναι η Samsung UE D8000 και όχι οι διαφορές σε σχέση με της πλάσμα που έχει αναφερθεί σε ανάλογο θέμα και δεν θέλει περαιτέρω ανάλυση οπότε οι συγκρίσεις με αυτές είναι άτοπες και εκτός θέματος, προφανώς όμως κάποια χαρακτηριστικά που κάνουν να ξεχωρίζει η συγκεκριμένη σε σχέση με άλλες LCD καλώς να αναφερθούν .

Η κάθε τεχνολογία έχει τα αρνητικά και τα θετικά της από εκεί και πέρα ο ενδιαφερόμενος προτού γράψει εδώ θα πρέπει να πάει μια βόλτα στο θέμα LCD vs Plasma.

Επίσης ένα άλλο ζήτημα που έχει τεθεί off topic είναι η καθιέρωση η όχι της τεχνολογίας 3D στο παρόν θέμα……….. χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει η συγκεκριμένη σε σχέση με άλλες LCD στο 3D καλώς να αναφερθούν .

Μετά από 58 σελίδες ο χρήστης Avra ανέφερε το (Έχει και η τηλεόραση ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη. Έχω πιάσει γύρω στα 650 ελεύθερα κανάλια.) σαφώς ένα χαρακτηριστικό που έπρεπε να αναφερθεί από την αρχή μιας και αυτό από μόνο του ανοίγει την πόρτα για τηλεοπτικά κανάλια με HD υλικό ελευθέρα η με συνδρομή δεν το εξετάζω.

Επίσης κανένας κάτοχος δεν ανέφερε (όχι ότι είναι υποχρεωμένος) για τα παρελκόμενα της τηλεόρασης εκτός το ότι συνοδεύεται με 3D γυαλιά πιο τηλεχειριστήριο έχει π.χ. η 55αρα το απλό η το touch?
Φειδωλές οι πληροφορίες πάνω σε αυτό και λογικά ο χρήστης gorica ρωτά για αντάπτορες.

Ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων σε όσους στενοχώρησα με τις παρατηρήσεις-παράπονα μου (όχι υποδείξεις) δεν είναι αυτός ο σκοπός μου….φιλικά πάντα.

Διαβάζοντας για την απόσταση θέασης και σύμφωνα με τα λεγόμενα σας η 46 με καλύπτει στα 2,5 αλλά εκείνο που δεν γνωρίζω είναι η δυνατότητα παρακολούθησης υλικού 3D αν πρέπει και είναι καλύτερα να πάω σε 55 μιας και με ενδιαφέρει η θέαση τέτοιου υλικού και με δεδομένο η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει μικρό πλαίσιο όπως έχει αναφερθεί έχει την τάση να δείχνει μικρότερη σε σχέση με μια με το κλασικό πλαίσιο.

Οικονομικό θέμα δεν τίθεται είναι η πρώτη μου τηλεόραση και το χρωστάω δώρο στον εαυτό μου

Τι μου προτείνετε 46 η 55 Samsung UE D8000? και αν επιλέξω την 55 ποια τα μειονεκτήματα της αν αυτά υφίστανται ? εσείς που έχετε την 46 είστε ικανοποιημένοι η έχετε την ενοχή ότι καλύτερα να έπαιρνα την 55αρα

Επίσης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σαν μόνιτορ υπολογιστή και γι αυτόν τον λόγο την επέλεξα μιας και είμαι φανατικός gamer.

Οι απαντήσεις του κυρίου Πετάση και Υπερίων θα τεθούν σοβαρά υπ όψιν και θα ήθελα να μου απαντήσουν αν αυτό είναι εφικτό και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σε θέματα εικόνας είμαι απλά άσχετος ότι έχω μάθει το έμαθα από εσάς εγώ προσωπικά νομίζω ότι και να δω θα είμαι ικανοποιημένος.

Το μόνο που με ενοχλεί τώρα είναι το clounting που το είχα και στο μόνιτορ του υπολογιστή μου αλλά και εκεί δεν έδινα σημασία, νομίζω σε γενικές γραμμές ότι ένας μέσος θεατής που έφυγε από μια CRT δεν θα δώσει τόση σημασία σε αντίθεση με έναν ψαγμένο που περνά από κόσκινο και έχει τις απαιτήσεις του…..έχω την εντύπωση ότι οι LCD απευθύνονται στο ευρύ κοινό και όχι στους ψαγμένους.

Για κυρια χρηση ως gaming το πρωτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι το lag.

Επισης κατα την γνωμη μου πρεπει να αναρωτηθεις αν αξιζει να πας στην 55D8000 οταν παρομοιας τεχνολογιας τηλεορασεις μπορουν να βρεθουν και με 1000 ευρω λιγοτερα.

Αν δεν σε ενδιαφερει το value for money βεβαια και δινεις μεγαλη βαση στον σχεδιασμο τοτε εννοειται οτι η 55D8000 σε καλυπτει με βαση τις απαιτησεις που διαβαζω παραπανω.

Για κυρια χρηση ως gaming το πρωτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι το lag.

Επισης κατα την γνωμη μου πρεπει να αναρωτηθεις αν αξιζει να πας στην 55D8000 οταν παρομοιας τεχνολογιας τηλεορασεις μπορουν να βρεθουν και με 1000 ευρω λιγοτερα.

Αν δεν σε ενδιαφερει το value for money βεβαια και δινεις μεγαλη βαση στον σχεδιασμο τοτε εννοειται οτι η 55D8000 σε καλυπτει με βαση τις απαιτησεις που διαβαζω παραπανω.
Επίσης να προσθέσω, οτι για το θέμα clouding που ανέφερε ο φίλος, στη 55αρα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πολύ περισσότερο από ότι στη 46αρα, και αν υπάρχει ( που πάνω από τις 46 ίντσες σε led lcd, είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα υπάρχει ) τότε η παρουσία του θα είναι πολύ πιο ενοχλητική από ότι σε ενα μικρό μόνιτορ pc.
Επίσης και από ψυχολογικούς λόγους και μόνο , λόγω μιας αρκετά ακριβής τηλεόρασης και πολύς καλής έτσι και αλλιώς, και της χρήσης που προορίζεται, το πρόβλημα ( αν υπάρχει, που πιστευω ξαναλέω, σε αυτές τις ίντσες θα υπάρχει ) θα είναι πιο έντονα ορατό, και πολύ σύντομα , αν όχι από την αρχή, θα γίνει εξαιρετικά ενοχλητικό.
Δε ξέρω αν συμφωνεί ο YPERION, με τα παραπάνω, όμως αυτή την άποψη έχω μετά από αρκετό ψάξιμο, και για αυτό το λόγο θεωρώ τον ευτό μου πάρα πολύ τυχερό που στη δική μου 46c8000, το clouding είναι απειροελάχιστο, έως ανύπαρκτό, γιατί δυστυχώς ο κανόνας λέει το αντίθετο.

Last edited:
Καλημέρα σας.
Μετά από λίγες μέρες που λόγω τρεξίματος δεν μπορούσα να μπω, τα κατάφερα σήμερα.
Λοιπόν, οι φωνές σας πιάσανε τόπο!! Πήγα να ξαναχαζέψω την D7000 σε 40άρα και 46άρα και τελικά παρήγγειλα τη 46άρα. Για 55άρα ούτε λόγος φυσικά, η 46άρα είναι υπεραρκετή και σαν μέγεθος αλλά και σε λεφτά.
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες σουμβουλές σας και το πολύτιμο κράξιμό σας!!!
Θα την συνδυάσω με ένα Home Cinema της Samsung (HT-C5550) που έχω, το οποίο δυστυχώς δεν είναι 3d, αλλά τα περισσότερα 3d θα παίζουν είτε από δίσκο, είτε από streaming από το pc, είτε από PS3.
Σε αναμονή για παραλαβή.

Sniper καλορίζικη και καλοθεατη.θελω και εγώ όπως και άλλοι να πεις τις εντύπωσης σου!!!

Καλημέρα σας.
Μετά από λίγες μέρες που λόγω τρεξίματος δεν μπορούσα να μπω, τα κατάφερα σήμερα.
Λοιπόν, οι φωνές σας πιάσανε τόπο!! Πήγα να ξαναχαζέψω την D7000 σε 40άρα και 46άρα και τελικά παρήγγειλα τη 46άρα. Για 55άρα ούτε λόγος φυσικά, η 46άρα είναι υπεραρκετή και σαν μέγεθος αλλά και σε λεφτά.
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες σουμβουλές σας και το πολύτιμο κράξιμό σας!!!
Θα την συνδυάσω με ένα Home Cinema της Samsung (HT-C5550) που έχω, το οποίο δυστυχώς δεν είναι 3d, αλλά τα περισσότερα 3d θα παίζουν είτε από δίσκο, είτε από streaming από το pc, είτε από PS3.
Σε αναμονή για παραλαβή.
Καλοριζικη φιλε μου!!!και εγω την 46αρα εχω αλλα την δ8000!!!εκανες πολυ καλη αγορα.:a0210:

Καλημέρα σας.
Σε αναμονή για παραλαβή.
Καλορίζικη , καλοθέατη και απροβλημάτιστη

Μετά από 58 σελίδες ο χρήστης Avra ανέφερε το (Έχει και η τηλεόραση ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη. Έχω πιάσει γύρω στα 650 ελεύθερα κανάλια.) σαφώς ένα χαρακτηριστικό που έπρεπε να αναφερθεί από την αρχή μιας και αυτό από μόνο του ανοίγει την πόρτα για τηλεοπτικά κανάλια με HD υλικό ελευθέρα η με συνδρομή δεν το εξετάζω.

Επίσης κανένας κάτοχος δεν ανέφερε (όχι ότι είναι υποχρεωμένος) για τα παρελκόμενα της τηλεόρασης εκτός το ότι συνοδεύεται με 3D γυαλιά πιο τηλεχειριστήριο έχει π.χ. η 55αρα το απλό η το touch?

Φίλε Panozz καλωσόρισες.
Και τα δύο αυτά ερωτήματα είναι διατυπωμένα και απαντημένα στη σελίδα 2 και 4 αντίστοιχα. Πόση ανάλυση να κάνεις πια στο θέμα του remote; Μην είσαι άδικος μαζί μας. Όλοι προσπαθούν να δώσουν οτιδήποτε πληροφορίες μπορούν να έχουν σχετικά με την D8000. Μερικές φορές κάποιοι μπορεί να ξεφύγουν και λίγο. Γι αυτό είναι εδώ οι διαχειριστές για να επαναφέρουν την τάξη. :D

Εχω αλλα της νοβα κανει?:fahne90:

Λογικά κάνει, αλλά θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην τηλεόραση και όχι στον αποκωδικοποιητή. Δεν κόβω και το κεφάλι μου όμως.:chinscratch:

Εχω αλλα της νοβα κανει?:fahne90:
Kάνει το πιάτο της Νova.
Το συνδέεις με καλώδιο στην υποδοχη που έχει από πίσω η τηλεόραση.
Στην αναζήτηση νέων καναλιών θα βάλεις να βρει μόνο τα ελεύθερα, γιατί υπάρχουν και άλλα 500 κανάλια που είναι κλειδωμένα.

Εχει δεκτη και η 46D7000? Δηλ. με ενα πιατο μπορω να πιασω τα ελευθερα γερμανικα προγραμματα?( RTL,ARD ΚΛΠ)?η κανω ονειρα?

Διαβάζοντας για την απόσταση θέασης και σύμφωνα με τα λεγόμενα σας η 46 με καλύπτει στα 2,5 αλλά εκείνο που δεν γνωρίζω είναι η δυνατότητα παρακολούθησης υλικού 3D αν πρέπει και είναι καλύτερα να πάω σε 55 μιας και με ενδιαφέρει η θέαση τέτοιου υλικού και με δεδομένο η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει μικρό πλαίσιο όπως έχει αναφερθεί έχει την τάση να δείχνει μικρότερη σε σχέση με μια με το κλασικό πλαίσιο.

Τι μου προτείνετε 46 η 55 Samsung UE D8000? και αν επιλέξω την 55 ποια τα μειονεκτήματα της αν αυτά υφίστανται ? εσείς που έχετε την 46 είστε ικανοποιημένοι η έχετε την ενοχή ότι καλύτερα να έπαιρνα την 55αρα.

Σε όλες οι διαστάσεις υπάρχει το απλό τηλεχειριστήριο.

Εγώ έχω 46" και είναι είναι μια χαρά για την απόσταση που θέλεις για 2D υλικό.

Για θέαση 3D η ιδανική απόσταση είναι 1.53 αλλά και στα 2.5 μέτρα μπορείς να δείς χωρίς πρόβλημα.

H τηλεόραση όπως είπες φαίνεται πολύ μικρότερη απο άλλες 46".
Περισσότερο θα έλεγα ότι έχει διαστάσεις 42" με μεγαλύτερο πλαίσιο.

Όσο για τις διαφορές ανάμεσα στις 46" και τις 55" υπάρχει η πιθανότητα για λίγο περισσότερο clouding , banding και input lag.

Ελπίζω να βοήθησα.

Kάνει το πιάτο της Νova.
Το συνδέεις με καλώδιο στην υποδοχη που έχει από πίσω η τηλεόραση.
Στην αναζήτηση νέων καναλιών θα βάλεις να βρει μόνο τα ελεύθερα, γιατί υπάρχουν και άλλα 500 κανάλια που είναι κλειδωμένα.
Τι λες ρε φιλε τωρα?σε ευχαριστω πολυ!!!!:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχει δεκτη και η 46D7000? Δηλ. με ενα πιατο μπορω να πιασω τα ελευθερα γερμανικα προγραμματα?( RTL,ARD ΚΛΠ)?η κανω ονειρα?

Ναι αδερφε εχει ιδιο δεκτη!!!!αντε καλο ψαξιμο.:a0210:

Κατσε να παρουμε πιατο και lnb και μετα αρχιζει το ψαξιμο, συγουρα θα πιανει ετσι? ποια γερμανικα ειναι HD? κάλα γλίτωσα τα φραγγα,ετοιμος ημουν για αγορα δεκτη κλπ.

Σε ευχαριστώ Yperion για την άμεση απάντηση δυστυχώς δεν έχω στοιχεία για το lag το μόνιτορ που έχω είναι 19αρη Samsung με χρόνο απόκρισης 2 ms το τι γίνεται με το lag σε μια οθόνη 55 δεν έχω ιδέα σαφώς είναι περισσότερο αλλά ίσως να είναι αναμενόμενο σε τόσες ίντσες το ερώτημα είναι αν είναι απαγορευτικό για την χρήση game.

Οι λόγοι που επέλεξα την συγκεκριμένη είναι και άλλοι απλά δεν τους ανέφερα για να μην γίνομαι κουραστικός σαφώς με κριτήριο μόνο το gaming υπάρχουν και πιο φτηνές υλοποιήσεις.

Ευχαριστώ leonid αλλά θα ήταν καλύτερο να με ενημερώσει αν θέλει και μπορεί ένας κάτοχος μιας 55αρας για το θέμα του clouding αν είναι έντονο σε 55.
Επίσης παρατήρησα από την λίστα των κατοχών ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα σε 55 σε σχέση με τις 46αρες ίσως τυχαίο ίσως να είναι εφοδιασμένες με άλλο πάνελ.

Ευχαριστώ Avra για την απάντηση σου βοήθησες αρκετά….

vagg[h]ellas τις διάβασα αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη ο Soul_Giannis έβαλε μια φωτογραφία με ερώτηση αν είναι αυτό? την ίδια ερώτηση έκανε και ο fedon22 ο maxgraves και ο chris_goode….. και ο ilise ενημέρωσε ότι όποιος έχει iphone μπορεί να βάλει την εφαρμογή και να γλυτώσει τα παραπάνω χρήματα… ο lmiltos ενημέρωσε ότι στην Αμερική δίνουν ένα qwerty remote και στην Αγγλία το απλό.

Ο πωλητής στο πλαίσιο μου είπε ότι έχει το touch η 55αρα…τι να πω δεν ξέρω …..ξέρω είναι ανόητο να συζητάμε για το remote αλλά στην περίπτωση που χρησιμοποίησης τις διαδικτυακές εφαρμογές της δεν νομίζω ότι το απλό είναι εύχρηστο…

Στο θέμα του δορυφορικού έχεις απόλυτο δίκιο αναφέρθηκε ο fedon22 αλλά όπως θα δεις δεν το πρόσεξαν και άλλοι…. είναι ένα θετικό στοιχείο για την συγκεκριμένη, τώρα από θέμα απόδοσης του δέκτη θα δούμε στην πορεία.

Ο πωλητής στο πλαίσιο μου είπε ότι έχει το touch η 55αρα…τι να πω δεν ξέρω …..ξέρω είναι ανόητο να συζητάμε για το remote αλλά στην περίπτωση που χρησιμοποίησης τις διαδικτυακές εφαρμογές της δεν νομίζω ότι το απλό είναι εύχρηστο…

Στο θέμα του δορυφορικού έχεις απόλυτο δίκιο αναφέρθηκε ο fedon22 αλλά όπως θα δεις δεν το πρόσεξαν και άλλοι…. είναι ένα θετικό στοιχείο για την συγκεκριμένη, τώρα από θέμα απόδοσης του δέκτη θα δούμε στην πορεία.

Χρησιμοποιώ αρκετά συχνά το internet όταν βλέπω τηλεόραση και η χρήση του είναι δύσκολη με το απλό χειριστήριο. Είναι πολύ πιο εύκολο με το iphone, αλλά και πάλι καθυστερείς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με πληκτρολόγιο και ποντίκι.
Βέβαια δεν ξέρω αν αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στη WiFi σύνδεση που έχω, η οποία σέρνεται.
Οπότε κάποιος που θέλει να κάνει χρήση internet θα πρέπει να βρει εναλλακτικούς τρόπους χειρισμού, από το απλό remote.

Τώρα σαν δορυφορικός δέκτης είναι πολύ καλός, σαν απόδοση όμως δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Ας μας πει o fedon22 για την ποιότητα της εικόνας της.

Μολις τελειωσα με την εγκατασταση/
και τη ΤΒ κε το χομ σινεμα.
ολα τελεια.