μετα απο λιγο ψαξιμο τις προηγουμενες ημερες ως προς τι τηλεοραση να παρω, αγορασα τελικα την 40 d8000. (λογω χωρου τοποθετησης δεν μπορουσα να παρω μεγαλυτερη) . Την εχω τωρα 3 ημερες.
Ο λογος που επελεξα τη συγκεκριμενη ηταν πιο πολυ
1.για την καλη ποιοτητα εικονας (οσο κι αν υπαρχουν αντιρρησεις απο πολλους) ,
2.η υπαρξη του smart TV και η διασυνδεσιμοτητα με το internet (browsing, youtube κλπ) και η διασυνδεση γενικοτερα με εξωτερικα μεσα και δυνατοτητες αναπαραγωγης ταινιων απο αλλα μεσα (κατι που το εχουν ολες οι συγχρονες τηλεορασεις).
Οδηγος μου κυριως ηταν τα σχολια που ειχα διαβασει και εδω αλλα και σε reviews απο διεθνη internet sites.
Η εγκατασταση και η ολοκληρωση της διασυνδεσης στο internet (μεσω wifi) πηρε γυρω στα 10 λεπτα. Ολα πηγαν καλα , εγινε και μια αναβαθμιση μιας και βρεθηκε και μια τελευταια εκδοση του λογισμικου.
Σε επιπεδο τηλεορασης, η αποδοση με ικανοποιει αρκετα μιας και εχω την αισθηση οτι ειναι κορυφαια σε αποδοση και ζωντανια (δεν ειμαι ειδικος και ουτε το παιζω, αλλα ειναι οτι καλυτερο ειχα ποτε στο σπιτι).
Σχετικα με το clouding που ειχα διαβασει και με ειχε ανησυχησει ως προς το ενδεχομενο να πεσω σε τετοια περιπτωση. Την πρωτη μερα μπορουσα να διακρινω καποια μικρα συνεφακια στο πανω δεξια μερος της οθονης (σε μαυρο backround). Δεν ηταν ενοχλητικα ομως , απλα εψαχνα να βρω αν εχω και εγω τετοιο προβλημα. Το περιεργο ειναι οτι την δευτερη ημερα, τα συνεφακια μπορουσα να τα διακρινω μονο σε κατασταση προβολης κιν. ταινιας. Σε οποιαδηποτε αλλη επιλογη δεν φαινοντουσαν.
Την τριτη μερα, δεν μπορεσα να διακρινω clouding. Δεν ξερω πως εξηγειται, αλλα επαψα να ανησυχω για το θεμα μιας και ετσι κι αλλιως δεν ηταν ενοχλητικο, απλα διαβαζοντας τοσα πραγματα εδω για το θεμα, ειχα τρομαξει.
Την τηλεοραση δεν την εχω πειραξει καθολου απο πλευρας ρυθμισεων (μονο τις ετοιμες επιλογες πειραζω). Η συνολικη αισθηση που εχω ειναι οτι ειναι τελεια σε αποδοση εικονας και χρωματων.
Το teletext φαινεται να παιζει καλα. Μιας και διαβασα οτι καποιος ειχε προβλημα με το πως εμφανιζοντουσαν στην οθονη τα γραμματα, πιστευω οτι μαλλον θα ηταν θεμα ρυθμισεων.
Σε internet επιπεδο ολα δουλεψαν με την πρωτη , καλο θα ηταν βεβαια να υπηρχε λιγο πιο ευκολος τροπος να χειριστεις το θεμα - το χειριστηριο δεν ειναι οτι και καλυτερο για αυτου του ειδους τις υπηρεσιες.
Δεν εχω τεσταρει ακομα συνδεση με εξωτερικο σκληρο για αναπαραγωγη πολυμεσων καθως και δυνατοτητης pvr.
Συμπληρωματικα εχω κατεβασει στο κινητο μου και μια εφαρμογη της samsung το tv remote με το οποιο βασικα χειριζεσαι την τηλεοραση απο το κινητο σου (το βρισκω αρκετα πιο ευχρηστο απο το τηλεκοντρολ)
3d απλα το δοκιμασα με μετατροπη απο 2d σε 3d. Φαινεται να παιζει αλλα καλυτερα θα ηταν αν ειχα καποιο πραγματικο 3d input. Δεν ειναι και η πρωτη μου προτεραιοτητα.
Οσο για το design της τηλεορασης , το βρισκω αψογο. Ασε δε που ηταν η μοναδικη 40' τηλεοραση που θα μπορουσε να μπει στο συγκεκριμενο χωρο (εχουμε και περιορισμους δυστυχως).
Συνολικα μεχρι τωρα πολυ ικανοποιημενος (με τις λιγες απιτησεις μου φυσικα)
Το post to γραφω μιας και εγω πριν μερικες μερες περασα ολες τις σελιδες αυτου του forum ψαχνοντας για εντυπωσεις και σχολια (θετικα και αρνητικα) οποτε ειπα να καταθεσω και εγω την εμπειρια μου