Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Χαιρετω τα παιδια εδω στο θρεντ :bird: Εδω και λιγες μερες εγινα κι εγω κατοχος της εν λογω σειρας στις 55 ιντσες. Θα ειμουν απολυτα ευχαριστημενος αλλα υπαρχει ενα θεματακι με την οθονη το πανελ, περα απο την ομοιομορφια η οποια δεν ειναι στο απολυτο κ δεν μπορει να ειναι σε μια λεντ και 55αρα, εχω προβλημα με Είδωλα φωτεινα στην οθονη, φανταστειτε σαν 2 καθετες μπαρες λιγο αριστεροτερα απο το κεντρο της, οι οποιες οταν παρακολουθω π.χ ποδοσφαιρο που εχει το τερεν με το ιδιο χρωματισμο, αυτες οι μπαρες ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικες και σου παει το ματι εκει σε αυτα τα ειδωλα. Με ρυθμισεις εαν την βαλεις σε ποιο φωτεινη εικονα η σε τορτς ρυθμιση τοτε αυτο δεν φαινεται, αλλα δεν θελω να βλεπω τηλεοραση ετσι. Τωρα την εχω σε λειτουργεια κινηματογραφου και αυτο το πραγμα ειναι ενοχλητικα εμφανες. Λετε να παρω στην Σαμσουνγκ για να γινει αλλαγη; Ετσι κ αλλιως την εχω απο την Τριτη εδω κ 3 μερες δηλαδη, εαν ειναι να κανω κατι πρεπει τωρα, να μην περασει ο καιρος τσαμπα. Με μια εικονα του Υπεριον στην σελιδα 32, εκανα το τεστ για το κλαουντινγκ, εκει προσεξα οτι οι γωνιες ειναι ποιο φωτισμενες και ειδικοτερα η κατω δεξια. Δεν ξερω παιδια, τι συμβουλευετε να κανω, επεισεις εχει παρατηρησει καποιος κατι αντιστοιχο στην δικια του (ειδωλα, light bleeding) και τι πιστευετε οτι θα πρεπει να κανω; Επεισεις ειμαι απο επαρχια, δεν ξερω τι γινεται με το service της Samsung, ξερει κανεις εαν μπορουν να στειλουν συμβεβλιμενο τεχνικο και σε πολεις εκτος Αθηνων;
Ευχαριστω για τον χρονο σας, εκτιμω καθε απαντηση

Φίλε αυτό που λες είναι το λεγόμενο banding αν είναι πολύ ενοχλητικό που απ ότι κατάλαβα είναι έχεις φύγει για αλλαγή. Το banding είναι πρόβλημα των lcd panel δεν μπορείς να κανεις κάτι για να φύγει. Αφού την πήρες τώρα και έχεις DOA θα στην αλλάξουν αμέσος στο μαγαζί. Αν δεν έχεις DOA μίλα πάλι με το μαγαζί που την πήρες μπας και στην αλλάξουν αλλιώς πάρε το service της samsung.

Last edited:
Πηρα τεχνικο για να το ελεγξει, θα περασει τη Δευτερα. Μηπως υπαρχει καποιο τεστ εδω στο site για banding;

Εδω και μια φωτο παιδια απο το θεμα με την TV
Η φωτο ειναι τραβηγμενη το βραδυ σε απολυτα σκοτεινο δωματιο απο κινητο χωρις φλας
Πως φαινεται; Μαλλον ασχημα..

Attachments

• 2011-09-23-23-08-44-274.jpg
    2011-09-23-23-08-44-274.jpg
    23 KB · Views: 109
Last edited:
Έμενα μου μοιάζει για banding αυτές οι μαυρίλες σε σχέση με την υπόλοιπη tv δεν δείχνουν σωστά. Ο yperion έχει ένα δίκιο η φωτό δεν βοηθάει πολύ.....αν μπορείς βάλε σε φλασάκι να παίξει μια σκούρα μπλέ η πράσινη photo να δούμε.
Πάντως δες και μερικές φωτό με banding όντως φέρνουν στη δικια σου άλλες με μεγαλύτερο πρόβλημα άλλες με πιο μικρό. http://www.google.gr/search?q=bandi...gc.r_pw.&fp=98ce6da3a5761e24&biw=1680&bih=888
Πάντως αν είναι τριών ημερών τηλεόραση πιστεύω ότι επιβάλλεται να στην αλλάξει το κατάστημα που την αγόρασες με καινούρια. Δεν χρειάζεται να μπλέκεις με service.

Last edited:
παιδια μπορειτε να μου πειτε πως θα συνδεσω το pc μεσω δικτυου στο allshare το τηλ.συνδεθηκε αμεσως στο pc κανω δεξι κλικ στις συνδεσεις το βλεπω αλλα τιποτα

Ρε παιδιά τελικά η κίνηση δεν έφτιαξε με το 10.16 τα ίδια χάλια είναι ! Βλέπω ποδόσφαιρο και κάνει τρελά σπασίματα μόνο όταν βάλω το motion plus δεν κολλάει. Καλά μας κοροϊδεύουν εκεί στην samsung πότε θα φτιάξουν το πρόβλημα ! Δηλαδή πρέπει με το ζόρι να έχουμε ενεργοποιημένο το motion plus για να μην έχουμε σπασίματα

Ρε παιδιά τελικά η κίνηση δεν έφτιαξε με το 10.16 τα ίδια χάλια είναι ! Βλέπω ποδόσφαιρο και κάνει τρελά σπασίματα μόνο όταν βάλω το motion plus δεν κολλάει. Καλά μας κοροϊδεύουν εκεί στην samsung πότε θα φτιάξουν το πρόβλημα ! Δηλαδή πρέπει με το ζόρι να έχουμε ενεργοποιημένο το motion plus για να μην έχουμε σπασίματα
Μπορείς να μας πεις από που βλέπεις ποδόσφαιρο (NOVA?) και με τι δέκτη? Γιατί εγώ το δοκίμασα χωρίς τα Motion Plus και Led Motion Plus σε ποδόσφαιρο από Nova και δεν τρώει σπασίματα. Δοκίμασε με την default ρύθμιση στη εικόνα "Τυπικό" ή "Φυσική" και απενεργοποίησε μόνο το Motion Plus.

Με το 10.16 σαν να χαλασε λιγο το ασπρο η ειναι η ιδεα μου? παρατηρησε κανεις αλλος κατι τετοιο

Παιδιά ηρεμηστε λίγο με την 1016 όλα στην τv επανήλθαν κανονικά όπως έπρεπε να είναι. Είναι ότι καλυτερο. Προσωπική μου γνώμη πάντα καλημέρα.

Mε την κινηση δεν είχα πρόβλημα με κανένα firmware, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Με το 1015 μου φάνηκε πως όλα έγιναν πιο λευκά όταν το έβαλα και με το 1016 έφυγε η ασπρίλα και η εικόνα είναι τέλεια.Εγώ δεν έχω κανένα παράπανω από την τηλεορασή μου.

Μπορείς να μας πεις από που βλέπεις ποδόσφαιρο (NOVA?) και με τι δέκτη? Γιατί εγώ το δοκίμασα χωρίς τα Motion Plus και Led Motion Plus σε ποδόσφαιρο από Nova και δεν τρώει σπασίματα. Δοκίμασε με την default ρύθμιση στη εικόνα "Τυπικό" ή "Φυσική" και απενεργοποίησε μόνο το Motion Plus.
Βλέπω nova με τον pace 831 αλλα το κάνει και στην tv όπου έχει αθλητικά π.χ στο mega ! Τα σπασίματα πάντως τα κάνει κατά 90% μονο σε αθλητικά όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο. Κοίτα σίγουρα φταίει η tv και σίγουρα το firmware γιατί πριν πάω στο 1015 όλα έπαιζαν τέλεια χωρίς motion plus. Με το που έβαλα το 10.15 και τώρα το 10.16 για να μην έχω σπασίματα πρέπει αναγκαστικά να έχω το motion plus ανοιχτό. και δεν κολλάει μονο στη nova αλλα και στα Ελληνικά κανάλια άρα ειναι σίγουρα πρόβλημα firmware

Βλέπω nova με τον pace 831 αλλα το κάνει και στην tv όπου έχει αθλητικά π.χ στο mega ! Τα σπασίματα πάντως τα κάνει κατά 90% μονο σε αθλητικά όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο. Κοίτα σίγουρα φταίει η tv και σίγουρα το firmware γιατί πριν πάω στο 1015 όλα έπαιζαν τέλεια χωρίς motion plus. Με το που έβαλα το 10.15 και τώρα το 10.16 για να μην έχω σπασίματα πρέπει αναγκαστικά να έχω το motion plus ανοιχτό. και δεν κολλάει μονο στη nova αλλα και στα Ελληνικά κανάλια άρα ειναι σίγουρα πρόβλημα firmware
Εχει δικαιος ο φιλος!!!μολις τωρα το παρατηρησα που βλεπω την φορμουλα 1!!!κανει ξανα σπασιματα στην κινηση!!!Τελικα το προβλημα δεν εχει ακομα επιλυθει!!!θα πρεπει να περιμενουμε νεοτερο φιλμγουερ απο την εταιρια λιαν συντομος.

Και γιατί ρε παιδιά να έχετε το motion plus κλειστό; Εγώ το έχω όπως είναι απο την εργοστασιακή ρύθμιση ανοιχτό στο τυπικό και με την 1016 δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κίνηση. Και μόλις τώρα που βλέπω ζωντανά τον αγώνα Ξάνθη ΟΦΗ απο Την ΝΕΤ η κίνηση και η εικόνα είναι τέλεια!!!!!! Για δοκιμάστε το.

Μα συγνώμη...στο ποδόσφαιρο πες μου έναν λόγο ώστε να έχεις το Motion plus κλειστό!Συγκεκριμένα πρέπει το motion plus να είναι στο καθαρή εικόνα και το Επιπρόσθετη κίνηση LED ενεργό.Αλλιώς θα έχεις εκτός από Judder και motion blur...
Προφανώς δεν έχετε καταλάβει την χρησιμότητα του ακόμη...που αυτή δεν είναι το να εκμηδενίσει το Judder που κάποιοι αποκαλούν ''κινηματογραφική αίσθηση'' αλλά το Motion blur...δηλαδή το ''θόλομα'' κατά τα παναρίσματα της κάμερας.Να δεχτώ ότι σε ταινίες χαλάει το κινηματογραφικό feeling...αλλά στο ποδόσφαιρο που είναι το πρόβλημα;

Last edited:
εγω μολις περασα το 1016, προηγουμενως ειχα το 1012. ανεξαρτητως firmware, εχω παρατηρησει οτι σε διαφημισεις ή κατα τη διαρκεια καποιου προγραμματος οπου περναει ψηλα στην τηλεοραση μια μπαρα με τις σημαντικοτερες ειδησεις πχ, οπου τα γραμματα περνανε γρηγορα, για μερικα δευτερολεπτα διαβαζονται κανονικα, και μετα κανει κατι σαν τρεμοπαιγμα οπου δεν μπορεις να τα διαβασεις, στη συνεχεια ξαναφτιαχνει, ξαναχαλαει κλπ... τι φτιαιει; ειναι καποια ρυθμιση;