Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και εγώ κάτι τέτοιο νομίζω Vagg[h]ellas γιατί η εικόνα της σε HD είναι οπως και να το κάνουμε εντυπωσιακή. Σύμφωνα και με όσα δίάβασα στο fullhd από τον Μπαχλιτζανάκη δεν πρέπει να έχουμε και πολλές προσδοκίες από το ψηφιακό σήμα που μας παρέχεται. Βέβαια οι θολούρες αυτές και αν δεν φταίει η τηλεόραση μου είναι εκνευριστικότατες.

Απο οτι θυμαμαι εχεις την 40αρα. Λογικα σε τοσο μικρο μεγεθος η εικονα πρεπει να ειναι στην Digea τουλαχιστον αρκετα εως πολυ ικανοποιητικη. Τουλαχιστον απο οτι εχω δει ειναι αρκετα καλη σε πολυ φτηνοτερες τηλεορασεις.

Κοιτα τις ρυθμισεις μηπως εχεις πολυ αυξημενη την οξυτητα (sharpness) η την αντιθεση οποτε "μεγενθυνεις" το οποιο προβλημα.

Παίδες, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.
Την 55άρα δεν πρόκειται να την πάρω λόγω χρημάτων (ακόμα και να ήμουν πιο άνετος οικονομικά, θεωρώ πάρα πολλά αυτά τα λεφτά, γιατι στο κάτω κάτω, δεν παύει να είναι μια τηλεόραση. Προτιμώ να τα επενδύσω αλλού, έτσι κι αλλιώς δεν έχω τόσο απαιτητικό μάτι), αλλά δεν υπάρχει και ο χώρος. Επίσης, μια τέτοιου μεγέθους τηλεόραση στα 3 μέτρα θα μου ήταν πολύ κουραστική για την καθημερινή θέαση.
Αυτή που σκέφτομαι πλέον είναι η 46άρα, για την οποία κολλάω λιγότερο στο οικονομικό και περισσότερο στο χώρο που έχω διαθέσιμο. Δεν εννοώ ότι δεν χωράει, αλλά δεν ξέρω αν θα με βολεύει. Έχω ένα τέτοιο δίλλημα αυτή τη στιγμή, και ακόμα κι αν ξέρω ότι θα πέσετε όλοι πάνω μου για να πάρω την 46άρα, είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να σκεφτώ σοβαρά. Εξ'άλλου δεν είμαι μόνος μου, πρέπει να δώ αν θα βολεύει και τη γυναίκα μου, γιατί είναι κάτι που δεν μπορείς να το αλλάξεις μετά.

Παληκάρι άκουσε λίγο,είναι σαν να πας σε ένα κατάστημα ρούχων και να δεις το σούπερ πουκάμισο που τόσο σου άρεσε και να μην βρίσκεις στο νούμερό σου αλλά να το αγοράσεις έτσι για να ικανοποιηθεί η ανάγκη σου.Και όταν πας να το φορέσεις θα έρθει η πίκρα..

Έτσι ακριβώς είναι και σε αυτήν την περιπτωση. Δεν υπάρχει HD στα 3 μέτρα σε 46άρα (καλά για 3D ούτε καν το σκέφτομαι), και ξέχασε τώρα και τις καρέκλες δεν είσαι σε καφενείο, πληρώνεις κάτι και θα το απολαμβάνεις όπως θέλεις εσύ και όχι όπως θέλει αυτό, και ειλικρινά καλύτερα μην προβείς σε καμία αγορά αυτή την στιγμή τουλάχιστον και συνέχισε να βάζεις στην άκρη ώστε όταν έρθει η στιγμή,να αγοράσεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ.

Βασικά, δεν μπορώ να περιμένω και πολύ γιατί τον άλλο μήνα παντρεύομαι, και η μοναδική τηλεόραση που υπάρχει στο σπίτι αυτή τη στιγμή είναι μια Samsung 32άρα c530 που προορίζεται για την κρεββατοκάμαρα. Μέσα στον επόμενο μήνα θέλω να έχω προβεί σε αγορά!

Το αν θα ζαλίζεσαι η όχι φίλε Sniper δεν μπορεί να στο πει κανένας παρά μόνο εσύ. Εγώ στο παλιο μου σπίτι έβλεπα 120" στα 3,5 μέτρα με προτζέκτορα και ήμουν ευτυχισμένος χωρίς ίχνος ζαλάδας. Οπότε προτείνω να πας σε κάποιο σοβαρό μαγαζί Audio Video και να παρακολουθήσεις οτιδήποτε στην απόσταση που θέλεις. Σ' αυτά τα μαγαζιά υπάρχουν σωστες συνθήκες θέασης για να μπορέσεις να κρίνεις.
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά σε κάποια μαγαζιά που πήγα δεν είχα ούτε τις κατάλληλες συνθήκες, ούτε μπορούσα να κάτσω τόση ώρα (μισάωρο και) ώστε να καταλάβω. Τολμώ να πώ όμως, ότι στα 3 περίπου μέτρα που καθόμουνα ήταν ικανοποιητική η 40άρα, σαφώς καλύτερη η 46άρα.
Ο φωτισμός ήταν τέτοιος όμως, που στο μαγαζί ήταν ακόμα πιο έντονο στο τρεμόπαιγμα, γι'αυτό και ήθελα την προσωπική σας εμπειρία.

Γεια σας Κύριοι,

Λογικά μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας θα είμαι περίφανος κάτοχος μιας UE55D8000, χρειάζομαι την βοήθεια σας όμως για την επιλογή καλωδίων.
Ένα από ps3 σε TV
Ένα από pc σε TV
Και τα δυο 1,4v και μήκους 1μ ( max ) και το 2ρο 1.5μ.

Η ερωτησή μου είναι εάν με καλώδια τις τιμής των ~5ευρό θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Ή αν χρειάζομαι κατι ακριβότερο και αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια μάρκα.

"Version" λέγονται τα καλώδια γενικότερα στο εμπόριο προς τους "κανονικούς" χρήστες. Έτσι το ξέρει ο περισσότερος κόσμος απο όσο γνωρίζω. Ευχάριστω για την διευκρίνηση ως προς το τεχνολογικό όνομα αλλα το κύριο ερώτημα μου είναι εάν είναι αρκετό ένα καλώδιο των π.χ. 5ευρο ή χρειάζεται κάτι ακριβότερο για την σωστή εικόνα. Ειδικά όσον αφορά το 3D !

Κι' ομως, συνεχιζουν να πωλουνται by version...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751697

Αυτο ειναι ενα καλωδιο high speed. Δουλευει εξισου καλα και σε θυρα 1.4 απλως δεν εχει ethernet.

Καταλαβαινετε πιστευω τωρα γιατι το v1.3 , v1.4 κτλ. δεν εχει νοημα. Δεν χρειαζεται αλλος τυπος καλωδιου.

"Version" λέγονται τα καλώδια γενικότερα στο εμπόριο προς τους "κανονικούς" χρήστες. Έτσι το ξέρει ο περισσότερος κόσμος απο όσο γνωρίζω. Ευχάριστω για την διευκρίνηση ως προς το τεχνολογικό όνομα αλλα το κύριο ερώτημα μου είναι εάν είναι αρκετό ένα καλώδιο των π.χ. 5ευρο ή χρειάζεται κάτι ακριβότερο για την σωστή εικόνα. Ειδικά όσον αφορά το 3D !

Η διαφορά που παρέχουν τα ακριβότερα καλώδια από τα φθηνότερα, έχει να κάνει με την προστασία που έχουν από εξωτερικές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και κάποιας καλύτερης ποιότητας υλικών. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ μικρές οι διαφορές, αν τα είχες σε αντιπαράθεση Α-Β. Εκτός κι αν το μάτι σου είναι τόσο καλά εκπαιδευμένο ώστε να μπορεί να διακρίνει ατέλειες.
Πάρε ένα καλώδιο με υψηλό ρυθμό διαμεταγωγής δεδομένων και θα είσαι εντάξει.

Last edited:
Δεν ειναι μικρες οι διαφορες. Δεν υπαρχουν καν διαφορες εφοσον το καλωδιο εχει κατασκευαστει σωστα βεβαια και δεν ειναι ελαττωματικό.

Για να καταλαβεις ειναι σαν να λεμε οτι αλλαζοντας καλωδιο usb θα εκτυπωνει ο printer σου καλυτερα.

Ψηφιακα ειναι τα δεδομενα.

Μονο σε μεγαλες αποστασεις πχ. 10 μετρα λογω απωλειων μπορει καποια καλωδια να μην "κλειδώνουν".

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ D8000
------------------------------

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011

1.fedon22……........55d8000…....05-04-2011…...(O.K)
2.jarule……….........46d8000…....06-04-2011…...(O.K)
3.vagg[h]ellas.......55d8000......15-04-2011.....(O.K)
4.Andreas2000......40d8000......16-04-2011.....(O.K)
5.darapis..............46d8000......17-04-2011.....(πρόβλημα με teletext, εν αναμονή ενημέρωσης)
6.greekzero............?..............19-04-2011.....(πρόβλημα με έντονο clouding αντικατάσταση με καινούρια) (O.K)
7.spartan27gr.......46d8000.......20-04-2011.... Αντικατάσταση D7000 με D8000 λόγο clouding. (O.K)
8.johnys13...........46d8000........23-04-2011....(O.K)
9.sakis a..............40d8000........26-04-2011....(O.K)
10.velatis panos....46d8000.......29-04-2011.....(O.K) Σε αντικατάσταση προηγούμενης Banding-clouding
11.mardi216..........40d8000.......31-04-2011.....(O.K)

ΜΑΙΟΣ 2011

12.RedBill73..........46d8000........03-05-2011....(Πρόβλημα με torch effect)
13.Soul Giannis......55d8000.......12-05-2011.....(O.K)

ήθελα να πω κάτι το οποίο το ανέφερα και σε 1 θέμα που άνοιξα γιατί και εγώ θέλω να αγοράσω tv 46'' για μια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην d7000 και d8000.
στο κοτσοβολο μου ανέφερε ένας πωλητής ότι η διαφορά τους είναι στην διαφορετική επεξεργασία εικόνας η οποία υπάρχει μόνο στον d8000 και είναι η μοναδική tv που το εχι.
τορα το κατά πόσο ισχύει δεν γνοριζω.αυτο άκουσα και το μεταφέρω. μου είπε ο πωλητής ότι η άλλες tv όπως και η d7000 έχει το σύστημα balenchia ενώ το καινούργιο σύστημα το ονομάζουνε barchelona.
αν κάποιος γνωρίζει κάτι πάνω σε αυτό η το άκουσε σε κάποιο κατάστημα ας πι περισσότερες λεπτομέρειες. και εγώ θα βάλω το pc πάνω για πολύ game και όσο για το lag θα δείξη.

Φιλε Μανο απο μπαφα στην Ελλαδα σκιζουμε.Απο σοβαροτητα πασχουμε.Εσυ γιατι συζητας με πωλητες καλο ειναι αλλα να εχεις χρονο για ξεχαρμανιασμα.Το κορυφαιο που ακουσα απο πελατη υποψηφιο αγοραστη της 8000 αν θελει antivirus η tv.

Φιλε Μανο απο μπαφα στην Ελλαδα σκιζουμε.Απο σοβαροτητα πασχουμε.Εσυ γιατι συζητας με πωλητες καλο ειναι αλλα να εχεις χρονο για ξεχαρμανιασμα.Το κορυφαιο που ακουσα απο πελατη υποψηφιο αγοραστη της 8000 αν θελει antivirus η tv.

με έστειλες με αυτό!!!!πάντως για αυτό που ανεφερα,πραγματικα δεν ξέρω αν είναι αλήθεια η όχι το έλεγε πολύ σοβαρα.εδο που τα λέμε η δουλειά τον πολιτών είναι και αυτή, να σου λένε (τίποτα) άλλα μήπως υπάρχει Όντος διαφορά γενικά το λέω ανάμεσα στην D7000 ΚΑΙ D8000 στην επεξεργασία της εικόνας τους???????ασχετα το πώς λεγετε,δεν θα σταθώ στην ονομασία.

Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

με έστειλες με αυτό!!!!πάντως για αυτό που ανεφερα,πραγματικα δεν ξέρω αν είναι αλήθεια η όχι το έλεγε πολύ σοβαρα.εδο που τα λέμε η δουλειά τον πολιτών είναι και αυτή, να σου λένε (τίποτα) άλλα μήπως υπάρχει Όντος διαφορά γενικά το λέω ανάμεσα στην D7000 ΚΑΙ D8000 στην επεξεργασία της εικόνας τους???????ασχετα το πώς λεγετε,δεν θα σταθώ στην ονομασία.

Καλησπερα φιλε MANO..Η D8000 και η D7000 εχουν ακριβως την ιδια επεξεργασια ειλονας..Η μονη διαφορα τους ειναι οτι η D8000 εχει το Micro Dimming Plus που δεν το εχει η D7000..(Υποτιθεται οτι βοηθαει στο να μην εχει εντονο Clouding η τηλεοραση)Βεβαια εχουν ακουστει πολλα και διαφορα οπως οτι εδωστην Ελλαδα η δικια μας D8000 δεν εχει Micro dimming plus παρα ενα μερος αυτου..Αυτο το υποστυριζουν καποιοι κατοχοι διοτι εχουν παρατηρησει εντονο clouding στην D8000,ενω συο εξωτερικο,οι κατοχοι της δεν το παρατηρουν το φαινομενο αυτο...Προσωπικα την ειδα την D8000 και δεν θεωρω πως αξιζει τα χρηματα της..Ειναι πραγματι απο αποψη desing μια κορυφαια τηλεοραση,αλλα απο θεμα εικονας ειναι μια κλασσικη μετρια EdgeLed τηλεοραση χωρις κατι το τρομερο και φοβερο...

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα φιλε MANO..Η D8000 και η D7000 εχουν ακριβως την ιδια επεξεργασια ειλονας..Η μονη διαφορα τους ειναι οτι η D8000 εχει το Micro Dimming Plus που δεν το εχει η D7000..(Υποτιθεται οτι βοηθαει στο να μην εχει εντονο Clouding η τηλεοραση)Βεβαια εχουν ακουστει πολλα και διαφορα οπως οτι εδωστην Ελλαδα η δικια μας D8000 δεν εχει Micro dimming plus παρα ενα μερος αυτου..Αυτο το υποστυριζουν καποιοι κατοχοι διοτι εχουν παρατηρησει εντονο clouding στην D8000,ενω συο εξωτερικο,οι κατοχοι της δεν το παρατηρουν το φαινομενο αυτο...Προσωπικα την ειδα την D8000 και δεν θεωρω πως αξιζει τα χρηματα της..Ειναι πραγματι απο αποψη desing μια κορυφαια τηλεοραση,αλλα απο θεμα εικονας ειναι μια κλασσικη μετρια EdgeLed τηλεοραση χωρις κατι το τρομερο και φοβερο...

άμα ήθελε κάποιος να την αγοράσει πια θα έπρεπε να ήτανε η τιμή της για να πούμε ότι για αυτήν την τηλεόραση αξίζουνε τα χρήματα που θα δώσουμε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

άμα ήθελε κάποιος να την αγοράσει πια θα έπρεπε να ήτανε η τιμή της για να πούμε ότι για αυτήν την τηλεόραση αξίζουνε τα χρήματα που θα δώσουμε?

Αναλογα τι ιντσες..Θεωρω πως η 55αρα για τα 2899 που κοστιζει ειναι απλα απαραδεκτη τιμη...Αν εκανε γυρω στα 2000 χιλιαρικακια θα ηταν καλα..Αλλα αυτο ειναι σχετικο λιγο..Αποτι ειδα,θελεις να αγορασεις την 46αρα σωστα;