Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια σας παιδια...

Αγορασα πριν μια εβδομαδα την 46D8000 και εχω ένα πρόβλημα με το wifi.
Ενώ συνδέομαι κανονικά στο modem μου με τον κωδικό και όλα είναι μια χαρά, όταν την κλείνω και την ανοίγω δεν συνδεεται αυτοματα. Ξέρει κανείς αν ειναι τις τηλεόρασης ή του modem, ή πως μπορεί να φτιαχτεί?

Ευχαριστώ!!!

Μήπως θέλει 'τικάρισμα' καμιά επιλογή 'Αυτόματη σύνδεση' ή 'Αποθήκευση ρυθμίσεων' ή κάπως έτσι...ρίξε μια ματιά και στο εγχειρίδιο, μέχρι να βρεθεί κάποιος κάτοχος που το γνωρίζει (δεν έχω D8000)...

...καλώς ήρθες και καλορίζικη.

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως θέλει 'τικάρισμα' καμιά επιλογή 'Αυτόματη σύνδεση' ή 'Αποθήκευση ρυθμίσεων' ή κάπως έτσι...ρίξε μια ματιά και στο εγχειρίδιο, μέχρι να βρεθεί κάποιος κάτοχος που το γνωρίζει (δεν έχω D8000)...

...καλώς ήρθες και καλορίζικη.

Το έχω ψάξει, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.
Πάντως σε ευχαριστώ για την απαντηση.

Για να είμαι πιο ακριβείς το ολο θεμα είναι ακομα πιο περίεργο καθώς μερικέ φορές συνδεέται και άλλες όχι....δεν ξερω τι παιζει.

(Μιλάω μονο για αυτοματη συνδεση μετα απο επανεκίνηση, γιατι με ρυθμιση συνδεεται)

Παιδιά εδώ μπορείτε να δείτε φωτό που έβγαλα στο σκοτάδι, προσπαθώντας να δείξω το όποιο clouding και να ακούσω τη γνώμη των πιο ειδικών. Σε μένα έχει στις 4 γωνίες και κυρίως στην κάτω δεξιά. Οι φωτό είναι με την οθόνη καλιμπραρισμένη (οπίσθιος φωτισμός 10, φωτεινότητα 40, λεπτομέρεια σκιάς 0). Στις πρώτες φωτό που είναι χωρίς φλας δε φαίνεται τίποτα ενώ σε αυτές με φλας, σε μία φαίνεται (στην τελευταία της δεύτερης σειράς). Πιστεύω ότι το clouding είναι μικρό. Εντωμεταξύ, κατέληξα στο ότι για να δει κανείς τις "λίγο πιο φωτεινές γωνίες" πρέπει να ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις ταυτόχρονα:

1. Να βλέπει τηλεόραση σε σκοτεινό δωμάτιο
2. Η ταινία να είναι μακρόστενη ώστε να υπάρχουν λωρίδες πάνω και κάτω
3. Να παρακολουθεί σκοτεινή σκηνή του έργου

Σε κάθε άλλη περίπτωση δε βλέπει clouding. Εννοείται επίσης πώς ό,τι βλέπει το βλέπει στις 4 γωνίες. Δηλαδή, μέσα στο έργο δεν φαίνεται τίποτα από clouding, ούτε υποβαθμίζεται καθόλου η ποιότητα της εικόνας.

Με την ιδια λογικη με του προηγουμενου ποστ θα μπορουσε καποιος να πει "ακομη ασχολειστε με την αποτυχημενη τεχνολογια LCD? κοιταξτε τι ανυπαρκτη γωνια θεασης εχουν!"...

Panasonic-TC-P50ST30-viewingangle.jpg

Οπως ομως καποιους δεν τους ενδιαφερει η καταναλωση ετσι και καποιους αλλους δεν τους ενδιαφερει η γωνια θεασης.

Επισης ενα Desktop PC αν ειναι "φορτωμενο" μπορει να εχει καταναλωση 250-300 Watt , δηλαδη παραπανω απο μια τηλεοραση πλασμα , ενα λαπτοπ αντιθετα εχει τo 1/3.

Σπιτι σου τι PC εχεις? Ειναι ολες οι λαμπες οικονομικες? Ειναι ολες οι συσκευες κλαση A/A+? Εχεις ηλιακο η θερμοσίφωνα?

Τα παραπανω αθροιστικα για το σπιτι μου ειναι πολλαπλασιο κερδος απο οσο καιει μια τηλεοραση οποτε δεν με απασχολει και μια μικρη "παρασπονδία".

ΥΓ. Welcome.:a0210:
:firstprize::SFGSFGSF::SFGSFGSF::firstprize:

Παιδιά ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος 2terra, θα παίξει στο media player της D8000; Ταινίες avi,mkv κτλ

Παιδιά εδώ μπορείτε να δείτε φωτό που έβγαλα στο σκοτάδι, προσπαθώντας να δείξω το όποιο clouding και να ακούσω τη γνώμη των πιο ειδικών. Σε μένα έχει στις 4 γωνίες και κυρίως στην κάτω δεξιά. Οι φωτό είναι με την οθόνη καλιμπραρισμένη (οπίσθιος φωτισμός 10, φωτεινότητα 40, λεπτομέρεια σκιάς 0). Στις πρώτες φωτό που είναι χωρίς φλας δε φαίνεται τίποτα ενώ σε αυτές με φλας, σε μία φαίνεται (στην τελευταία της δεύτερης σειράς). Πιστεύω ότι το clouding είναι μικρό. Εντωμεταξύ, κατέληξα στο ότι για να δει κανείς τις "λίγο πιο φωτεινές γωνίες" πρέπει να ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις ταυτόχρονα:

1. Να βλέπει τηλεόραση σε σκοτεινό δωμάτιο
2. Η ταινία να είναι μακρόστενη ώστε να υπάρχουν λωρίδες πάνω και κάτω
3. Να παρακολουθεί σκοτεινή σκηνή του έργου

Σε κάθε άλλη περίπτωση δε βλέπει clouding. Εννοείται επίσης πώς ό,τι βλέπει το βλέπει στις 4 γωνίες. Δηλαδή, μέσα στο έργο δεν φαίνεται τίποτα από clouding, ούτε υποβαθμίζεται καθόλου η ποιότητα της εικόνας.

Sakis μήπως μπορείς να μου στειλεις αναλυτικα τις ρυθμίσει που εχεις κανει, γιατι εμενα για καποιο λόγο όταν εχω σκοτεινή οθονη σε ταινια και εχει στην μέση κατι φωτεινό, όπως φωτια ή κατι τετοιο μου εμφανίζει εντονη θολούρα( δεν ξερω πως ακριβώς λεγεται) γυρο απο το φωτεινο αντικείμενο.
Δεν ειναι πολυ ενοχλητικο αλλα θέλω να το μειωσω οσο πιο πολυ γινεται.
Και οποιος αλλος μπορει να βοηθήση, ευχαρίστως να μου πει πως μπορώ να το φτιάξω.
Ευχαριστώ!

Γενικά το πιο απλό 'φάρμακο' για την ελαχιστοποίηση του clouding είναι η μείωση του backlight.

Χωρίς να ξέρω την βαθμονόμηση της κλίμακας (και την ανάλογη αυξομείωση στην οθόνη) για την D8000, το 10 μου ακούγεται πολύ ψηλά, πιθανόν μια χαμηλότερη ρύθμιση του (με συνδυασμό ρύθμισης φωτεινότητας, αντίθεσης για να μην ´σκοτεινιάσουν´τα πάντα) να έδινε καλύτερα αποτελέσματα.

Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν γίνονται με το μάτι.

Κάποιες ρυθμίσεις που βρήκα είναι αυτές:
Picture Mode Movie
Backlight 8 (3D: 12)
Contrast 95
Brightness 45
Sharpness 10 (SD: 20)
Color 50
Tint 50/50

Black Tone Off
Dynamic Contrast Off
Shadow Detail 0
Gamma 0
Color Space Auto
Flesh Tone 0
Edge Enhancement Off
Motion Lighting Off
xvYCC Off
Led Motion Plus Off

Colour Tone Warm2
Digital Noise Filter Off
Mpeg Noise Filter Off
HDMI Black level Low
Film Mode n/a
Motion Plus Clear

czoun, το backlight είναι σε κλίμακα 0-20 και άρα το 10 που βάζω εγώ είναι στη μέση. Contrast, brightness και Sharpness είναι 0-100. Το Shadow detail είναι -2 έως 2. Πώς σου φαίνεται η Tv μου από clouding/flashlight από τις εικόνες που ανέβασα;

Ntg, μπορείς να δοκιμάσεις τις παραπάνω τιμές. Εγώ τις βρίσκω λίγο αυστηρές (ή η Tv μου δεν έχει τόσο έντονο Clouding) και βάζω Backlight=10 (αντί για 8), Brightness=40 και Shadow Detail=0. Τα υπόλοιπα όπως είναι στις παραπάνω τιμές (To Sharpness δε θεωρώ ότι επηρεάζει το Clouding και έτσι αν και προτείνουν 10 εγώ το βάζω γύρω στο 30-40, γιατί μου αρέσει καλύτερα η εικόνα έτσι).

pitbull, από τη θύρες usb της d8000 έχω παίξει αρχεία βίντεο από fat32 και ntfs usb sticks και σκληρούς δίσκους, αντίστοιχα. Τους βλέπει κανονικά. Μόνο δίσκους φορμαρισμένους για mac δε βλέπει. Στα αρχεία .mkv και .avi που δοκίμασα, διαβάζει κανονικά και ελληνικούς υπότιτλους είτε αυτοί είναι ενσωματωμένοι στο mkv είτε εξωτερικοί σε αρχεία srt.

παιδια καλησπερα, και καλως σας βρηκα!
εχω την 46" D8000, και θα ηθελα να μαθω αν υποστηριζει side by side 3D. υπαρχει καποια ρυθμιση οπου οι 2 εικονες γινονται μια, και παρακολουθεις κανονικα 3D; Ευχαριστω!

Στις ρυθμίσεις της εικόνας, θα βρεις την επιλογή 3d και από εκεί θα επιλέξεις το side by side (2 ανθρωπάκια το ένα δίπλα στο άλλο).

Στις ρυθμίσεις της εικόνας, θα βρεις την επιλογή 3d και από εκεί θα επιλέξεις το side by side (2 ανθρωπάκια το ένα δίπλα στο άλλο).

σ ευχαριστω!
μια απορια ακομα, εχουμε τηλεοραση-5καναλο ενισχυτη-blu ray. θελω να συνδεσω αυτα τα 3 ωστε να μπορω να βλεπω ταινιες στο blu ray και να τις ακουω απο τα ηχεια του home cinema, αλλα να μπορω να βλεπω και ταινιες σε καποιο καναλι στην tv και παλι να τις ακουω απο το home cinema.

Uα συνδέσεις το blu-ray στον ενισχυτή και αυτόν στην τηλεόραση και με τα ηχεία βέβαια. Η σύνδεση τηλεόρασης-ενισχυτή θα πρέπει να υποστηρίζει audio-return channel (ARC) ώστε να στέλνει η τηλεόραση τον ήχο της στον ενισχυτή μέσω αυτού του καλωδίου. Δηλαδή θα πρέπει να υποστηρίζει ο ενισχυτής ARC και επίσης το hdmi καλώδιο που θα χρησιμοποιηθεί για αυτή τη σύνδεση να υποστηρίζει ARC. Τέλος, αυτό το καλώδιο θα πρέπει να το βάλεις σε εκείνη την υποδοχή hdmi της τηλεόρασης που γράφει HDMI (ARC).

Uα συνδέσεις το blu-ray στον ενισχυτή και αυτόν στην τηλεόραση και με τα ηχεία βέβαια. Η σύνδεση τηλεόρασης-ενισχυτή θα πρέπει να υποστηρίζει audio-return channel (ARC) ώστε να στέλνει η τηλεόραση τον ήχο της στον ενισχυτή μέσω αυτού του καλωδίου. Δηλαδή θα πρέπει να υποστηρίζει ο ενισχυτής ARC και επίσης το hdmi καλώδιο που θα χρησιμοποιηθεί για αυτή τη σύνδεση να υποστηρίζει ARC. Τέλος, αυτό το καλώδιο θα πρέπει να το βάλεις σε εκείνη την υποδοχή hdmi της τηλεόρασης που γράφει HDMI (ARC).

αν καταλαβα καλα, για να βλεπω ταινιες στο blu ray ακουγοντας τες στα ηχεια του home cinema πρεπει, να φευγει ενα hdmi απο το blu ray το οποιο θα πηγαινει στον ενισχυτη, και αλλο hdmi απο τον ενισχυτη το οποιο θα πηγαινει στην τηλεοραση.
και για να βλεπω καποιο καναλι του οποιου τον ηχο θελω να ακουω απο τα ηχεια του home cinema, πρεπει να φευγει ενα hdmi απο τον ενισχυτη και να πηγαινει στη θυρα hdmi arc της τηλεορασης.

σωστα; οποτε δε χρειαζεται να υπαρχει 2ο hdmi στο blu ray, γιατι κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου.

2 καλώδια hdmi θα υπάρχουν συνολικά. Ένα για BD Player-AV Receiver και ένα AV Receiver-TV. Απλώς το δεύτερο πρέπει να υποστηρίζει ARC.

2 καλώδια hdmi θα υπάρχουν συνολικά. Ένα για BD Player-AV Receiver και ένα AV Receiver-TV. Απλώς το δεύτερο πρέπει να υποστηρίζει ARC.

τωρα καταλαβα, αλλα το blu ray με την τηλεοραση, ωστε να δωσει εικονα, δε θα πρεπει να συνδεεται καπως; σε ζαλησα ε;

Το σήμα από το player θα φτάσει στον ενισχυτή και από εκεί στην τηλεόραση. Δηλαδή το δεύτερο καλώδιο θα φύγει από έξοδο (OUT) του ενισχυτή και θα φτάσει σε είσοδο (hdmi arc) της τηλεόρασης. Απλώς μέσω του ΙΔΙΟΥ καλωδιου, η τηλεόραση θα στέλνει ήχο στον ενισχυτή, όταν βλέπεις τηλεοπτικά προγράμματα.

pitbull, από τη θύρες usb της d8000 έχω παίξει αρχεία βίντεο από fat32 και ntfs usb sticks και σκληρούς δίσκους, αντίστοιχα. Τους βλέπει κανονικά. Μόνο δίσκους φορμαρισμένους για mac δε βλέπει. Στα αρχεία .mkv και .avi που δοκίμασα, διαβάζει κανονικά και ελληνικούς υπότιτλους είτε αυτοί είναι ενσωματωμένοι στο mkv είτε εξωτερικοί σε αρχεία srt.
Σάκη, τα δοκίμασα και εγω στην D8000 του θείου μου και παίζει κανονικά όσα είπες. Ρώτησα συγκεκριμένα για 2terra εξωτερικό σκληρό δίσκο, επειδή εγώ είχα χρησιμοποιήσει 500giga. Μήπως στον 2tb κολλάει και δεν το "σηκώνει". Απλά ρωτάω, ίσως να είναι και χαζή η ερώτησή μου. :BDBDG54:

Το σήμα από το player θα φτάσει στον ενισχυτή και από εκεί στην τηλεόραση. Δηλαδή το δεύτερο καλώδιο θα φύγει από έξοδο (OUT) του ενισχυτή και θα φτάσει σε είσοδο (hdmi arc) της τηλεόρασης. Απλώς μέσω του ΙΔΙΟΥ καλωδιου, η τηλεόραση θα στέλνει ήχο στον ενισχυτή, όταν βλέπεις τηλεοπτικά προγράμματα.

σ ευχαριστω, ησουν κατατοπιστικοτατος, με βοηθησες πολυ!:worshippy: