Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

yperion ρώτα κάποιον που γνωρίζει για να το καταλάβεις γιατί εμενα όσες φορες και να το γράψω δεν θα με πιστέψεις. Τα 200Hz είναι ο ρυθμός ανανέωσης του panel δεν μπορείς να τα πειράξεις τέλος θες δεν θες με 200 θα βλέπεις. Τα 800Hz όπως σωστά είπες είναι clear motion rate αυτά μπορείς να απενεργοποίησης. Τέλος αν δεν καταλαβαίνεις η αν δεν με πιστεύεις ρώτα και αλλού !

Δεν χρειαζεται να ρωτησω καποιον γιατι ποτε δεν γραφω τυχαια κατι.

Motion resolution 300 γραμμες= LCD με 50 Hz.

Δοκιμασε να τρεξεις το avclub motion τεστ και δες μονος σου.

Last edited:
Kαλά εντάξει μας έπεισες όλες τρέχουν στα 50Hz και αν ενεργοποίησεις το motion plus βλέπεις στα 200Hz και έχεις εικόνα λες και βλέπεις ντοκιμαντέρ με κουνημένη κάμερα. Ευχάριστω δεν θα πάρω θέλω να βλέπω στα 50Hz

φιλε ακριβως οπως τα λεει ο υπεριον ειναι.200hz max.Εχω 4 samsung σπιτι και τωρα 3 την d8000 την εδωσα στα 1000ευρω απο την στιγμη που ειδα την 6000 να εχει μετα απο καποιες ωρες 2500 περιπου ωρες λειτουργειας το πανελ να εχει γινει αθλιο απο clouding και φοβηθηκα και για την 8000 και παραξενευωμαι πως η πιο παλια 956 ειναι ακλονητη.

Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Kαλά εντάξει μας έπεισες όλες τρέχουν στα 50Hz και αν ενεργοποίησεις το motion plus βλέπεις στα 200Hz και έχεις εικόνα λες και βλέπεις ντοκιμαντέρ με κουνημένη κάμερα. Ευχάριστω δεν θα πάρω θέλω να βλέπω στα 50Hz

Διαβασε το σχετικο νημα εδω και θα δεις οτι εχω δικιο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44629

Μαλιστα η ιδια η Samsung κοροιδευε τοτε την LG οτι τα 200 Hz που ελεγε τοτε ηταν στην πραγματικοτητα 100 Hz καθως τα 100 Hz απο το scanning backlight δεν ειναι πραγματικη ανανεωση οθονης (ψευδο 200 hz).

Τωρα η Samsung εφαρμοζει ακριβως την ιδια μεθοδο με 200 Hz που γινονται ψευδο 800 Hz.

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Διαβασε το σχετικο νημα εδω και θα δεις οτι εχω δικιο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44629

Μαλιστα η ιδια η Samsung κοροιδευε τοτε την LG οτι τα 200 Hz που ελεγε τοτε ηταν στην πραγματικοτητα 100 Hz καθως τα 100 Hz απο το scanning backlight δεν ειναι πραγματικη ανανεωση οθονης (ψευδο 200 hz).

Τωρα η Samsung εφαρμοζει ακριβως την ιδια μεθοδο με 200 Hz που γινονται ψευδο 800 Hz.

Mα και εγώ αυτό σου λέω ότι τα 800 φυσικά δεν είναι real μονο τα 200 είναι τέλος πάντων εγώ ποτε δεν χρησιμοποιούσα motion plus και το παρόμοιο που είχε η sony για τον λόγο που σου ανέφερα παραπάνω. Το θέμα είναι μέχρι να βγεί καινούριο firmware αν ξέρει κανεις να κάνουμε downgrade ? Αν και σήμερα που είδα μια ταινία από το WD live και είδα και tennis από nova δεν είδα σπασίματα μονο στο ευρωμπάσκετ είδα και ειδικά όταν βάραγαν βολές. Δεν ξέρω τελικά αν έφταιγε η ψηφιακή μετάδοση τις ET1 ή η τηλεόραση. Μετά τα αλλα προγράμματα τις ΕΤ παίζαν εντάξει.

Last edited:
Αυτό που αναφέρεις συμβαίνει άνετα σε μια πολύ καλή plasma όπως η Panasonic VT30 που πετυχαίνει Motion Resolution 1080 γραμμες χωρίς το IFC.Το να βλέπεις μια ταινία χωρίς το motion plus σημαίνει ότι βλέπεις θολή εικόνα σε κάθε πανάρισμα της κάμερας.Εξού και η αιτία να προτιμήσεις αυτήν αντί μιας D6100..

Για υλικό 24p (διάρκεια καρέ=41,6msec), η εγγενής ικανότητα στην απόκριση ενός πάνελ LCD, είναι ικανή για την απόδοση της κίνησης.

Το θόλωμα του ίδιου του πάνελ που προστίθεται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι αμελητέο και οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται καν...

Ωραία.Με βάση το παραπάνω δηλαδή εάν βάλω ένα BD σε μια D550 και σε μια D8000,στην δεύτερη με το Motion plus στις βέλτιστες ρυθμίσεις,θα δω περίπου την ίδια εικόνα(όσον αφορά την κίνηση,και δεν μιλάω περί smooth κίνησης κλπ),σωστά;

To interpolation γιατί το μπλέκεις μάναμ';

Με βάσει τα παραπάνω, αν βάλεις μία ταινία 24p να παίξει σε μία LCD που ανανεώνει σε ακέραιο πολλαπλάσιο της συχνότητας, χωρίς interpolation, ενώ δίπλα της θα παίζει την ίδια ταινία μία μηχανή προβολής φιλμ, συγκρίνοντας, δεν πρόκειται να ενοχληθείς από την απόκριση του πάνελ.

Αν όμως βάλεις υλικό βίντεο 50/60Hz σε μια LCD, χωρίς interpolation, ενώ δίπλα της θα παίζει το ίδιο υλικό μια CRT πλεκτής σάρωσης, συγκρίνοντας, θα ενοχληθείς σημαντικά από την απόκριση του πάνελ.

Kοινώς λοιπόν, το frame interpolation είναι απαραίτητο για να δεις σε μια LCD την αίσθηση της κίνησης που πρέπει να έχει το υλικό βίντεο, αλλά μη επιθυμητό για να δεις σε μια LCD την αίσθηση της κίνησης που πρέπει να έχει το υλικό φιλμ.

Από εκεί και πέρα, σε σχέση με την D550 και την D8000, αν τις τροφοδοτήσεις με υλικό 24p και τις δύο, έχοντας το motion plus κλειστό στην δεύτερη, πιθανώς να δεις καλύτερη κίνηση στην πρώτη... :D

To interpolation γιατί το μπλέκεις μάναμ';

Με βάσει τα παραπάνω, αν βάλεις μία ταινία 24p να παίξει σε μία LCD που ανανεώνει σε ακέραιο πολλαπλάσιο της συχνότητας, χωρίς interpolation, ενώ δίπλα της θα παίζει την ίδια ταινία μία μηχανή προβολής φιλμ, συγκρίνοντας, δεν πρόκειται να ενοχληθείς από την απόκριση του πάνελ.

Αν όμως βάλεις υλικό βίντεο 50/60Hz σε μια LCD, χωρίς interpolation, ενώ δίπλα της θα παίζει το ίδιο υλικό μια CRT πλεκτής σάρωσης, συγκρίνοντας, θα ενοχληθείς σημαντικά από την απόκριση του πάνελ.

Kοινώς λοιπόν, το frame interpolation είναι απαραίτητο για να δεις σε μια LCD την αίσθηση της κίνησης που πρέπει να έχει το υλικό βίντεο, αλλά μη επιθυμητό για να δεις σε μια LCD την αίσθηση της κίνησης που πρέπει να έχει το υλικό φιλμ.

Από εκεί και πέρα, σε σχέση με την D550 και την D8000, αν τις τροφοδοτήσεις με υλικό 24p και τις δύο, έχοντας το motion plus κλειστό στην δεύτερη, πιθανώς να δεις καλύτερη κίνηση στην πρώτη... :D

Επειδή χωρίς interpolation θα έχουμε εμφανές Motion Blur.Δεν ενδιαφέρει η αίσθηση της κίνησης (τουλάχιστον όχι εμένα :flipout: ) όσο το να βλέπω κάτι καθαρά.Στο Motion Plus τουλάχιστον δεν παρατηρώ πιο ομαλή εικόνα με το Motion plus.Ειδικά στην προ-ρύθμιση ''Καθαρή εικόνα'' το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.(Μιας και το Επιπρ.Κίνηση LED κάνει την διαφορά).

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω κάποιον που έχει μια τηλεόραση με το καλύτερο σύστημα Interpolation να το έχει κλειστό! :BDBDG54:

Επειδή χωρίς interpolation θα έχουμε εμφανές Motion Blur.Δεν ενδιαφέρει η αίσθηση της κίνησης (τουλάχιστον όχι εμένα :flipout: ) όσο το να βλέπω κάτι καθαρά.

To να βλέπεις κάτι καθαρά ή όχι, αποτελεί εγγενές χαρακτηριστικό της "αίσθησης" της κίνησης και δεν είναι ανεξάρτητο του framerate.

24 καρέ ανά δευτερόλεπτο και 1080 γραμμές motion resolution, είναι έννοιες ασύμβατες. Σε σωστή αναπαραγωγή υλικού 24p, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του όποιου "θολώματος" που θα δεις, είναι αυτό που υπάρχει ήδη μέσα στο υλικό και όχι κάτι που προστέθηκε από το πάνελ...

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω κάποιον που έχει μια τηλεόραση με το καλύτερο σύστημα Interpolation να το έχει κλειστό!

Θα πρέπει να καταλάβεις λοιπόν, ότι κάποιοι, ενίοτε θέλουν να βλέπουν και σωστά... :D

Aν και δεν είμαι σίγουρος του κατά πόσο είναι εφικτό αυτό με την D8000... :p

Και μετα απο ολη αυτη την συζητηση ξανα φτασαμε σε αυτο που ελεγα αρχικα.

Τι να την κανει καποιος την τηλεοραση 200 Hz εφοσον δεν τα χρησιμοποιει.

Αγοραζε απο την αρχη μια με 50 Hz (πχ. D5500) και ειχε το ιδιο αποτελεσμα.

Re: Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ή και καλύτερο... :p

Σύμφωνα με το hdtvtest.co.uk:

Even outside of [Game Mode], the Samsung UE55D8000 would show some small telecine judder with film content, but [Game Mode] has a little extra visible judder.
The UE40D5520 handled 1080p/24 video signal fluidly without any evidence of telecine judder.

:flipout:

Re: Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και μετα απο ολη αυτη την συζητηση ξανα φτασαμε σε αυτο που ελεγα αρχικα.

Τι να την κανει καποιος την τηλεοραση 200 Hz εφοσον δεν τα χρησιμοποιει.

δηλαδη σε ποια επιλογη πρεπει να εχουμε το motion plus

απενεργ.

καθαρη εικονα

τυπικο

ομαλη εικονα

προσαρμοσμενη

επιδειξη???

Καθαρή εικόνα σε συνδιασμό με το Επιπρ.Κίνηση LED.Μόνο έτσι παίρνεις motion resolution 1080 lines.

Λοιπόν θα μιλήσω μόνο για μια ταινία HD στα 24p(π.χ ένα bluray). Πως είναι δυνατόν σε μια είδη πεντακάθαρη εικόνα να ζητάς να είναι πιο καθαρή. Άντε να δεχτώ ότι το motion plus την ήδη καθαρή εικόνα την κάνει λίγο πιο καθαρή.....είναι δυνατόν να καταστρέφεις την κίνηση μιας ταινίας για μια ελάχιστα πιο καθαρή εικόνα που δεν καταλαβαίνεις καν τι διαφορά ? Γιατί κακά τα ψέματα όταν είναι ενεργοποιημένο το motion plus ειδικά σε 24p ταινία η κίνηση καταστρέφεται πως να το κάνουμε δεν θέλω να βλέπω ταινία και να νομίζω ότι βλέπω ντοκιμαντέρ με κουνημένη κάμερα γιατί έτσι δείχνει ! Κάνει μπαμ ότι μόλις ενεργοποιείται το motion plus η κίνηση είναι πιο γρηγορη απ το κανονικό με αποτέλεσμα η εικόνα να φαίνεται αφύσικη. Όπως είπε και ο JL κάποιοι ενίοτε θέλουμε να βλέπουμε και σωστά αν και έχουμε lcd xexexe :hmmmm:

Last edited:
εννοεις προσθ. κινηση led να το ενεργοποιησω στην καρτελα με τισ ρυθμησεισ για προχωρημενους

Ακριβώς.

Λοιπόν θα μιλήσω μόνο για μια ταινία HD στα 24p(π.χ ένα bluray). Πως είναι δυνατόν σε μια είδη πεντακάθαρη εικόνα να ζητάς να είναι πιο καθαρή. Άντε να δεχτώ ότι το motion plus την ήδη καθαρή εικόνα την κάνει λίγο πιο καθαρή.....είναι δυνατόν να καταστρέφεις την κίνηση μιας ταινίας για μια ελάχιστα πιο καθαρή εικόνα που δεν καταλαβαίνεις καν τι διαφορά ? Γιατί κακά τα ψέματα όταν είναι ενεργοποιημένο το motion plus ειδικά σε 24p ταινία η κίνηση καταστρέφεται πως να το κάνουμε δεν θέλω να βλέπω ταινία και να νομίζω ότι βλέπω ντοκιμαντέρ με κουνημένη κάμερα γιατί έτσι δείχνει ! Κάνει μπαμ ότι μόλις ενεργοποιείται το motion plus η κίνηση είναι πιο γρηγορη απ το κανονικό με αποτέλεσμα η εικόνα να φαίνεται αφύσικη. Όπως είπε και ο JL κάποιοι ενίοτε θέλουμε να βλέπουμε και σωστά αν και έχουμε lcd xexexe :hmmmm:

Δεν αυξάνεται η ευκρίνεια.Όλες οι lcd έχουν Motion blur.Δηλαδή όταν απεικονίζουν κινούμενη εικόνα με κάθετη ανάλυση >300 lines υπάρχει μια ''θολούρα''.Πιστεύω ότι εάν το βάλεις στην προρύθμιση ''Καθαρή εικόνα'' δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Τον JL μην τον ακούς,είναι καμμένος πλασματάκιας :flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Να σας ρωτησω κατι ,χρησιμοποιω το touch control της samsung και με το που απομακρυνομαι 5 μετρα απο την τηλεωραση(εκει εχω και το μοντεμ) οταν βαζω να δω το καναλι μεσα απο το κοντρολ κολαει και δεν πιανει εχει κανεις το ιδιο προβλημα ,το μοντεμ ειναι ενταξει και το wifi επισης γιατι στο iphone που εχω το ιδιο appl λειτουργει κανονικα απο μεγαλη αποσταση λετε να εχει προβλημα το κοντρολ σε εσας που το εχετε σας κανει τα ιδια?