Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω πιστεύω ότι η μόνες αλλαγές στην ES800 που έχουν γίνει είναι οι περισσότερες ευκολίες που σου δίνει(πχ φωνιτικές εντολές κ.λ.π). Στην εικόνα τίποτα περισσότερο. Θα σου έδινε κάτι περισσότερο αν βάζανε direct φωτισμό που δεν έχει ούτε η D ούτε η ES. Ασε που η ES έχει ένα σκασμό λεφτά. Ο Κοτσόβολος την έχει την 55αρα 2899€ και την 46αρα 2186€ όσο την 55αρα D8000.

Last edited:
Συμφωνώ. Ουσιαστικά, τα μόνα προβλήματα που έχουν απομείνει στην D8000, αφορούν:

α) Το clouding που έχουν τα SPVA.
β) Η μπλε απόχρωση του μαύρου της.
γ) Μια μικρή χρωματική απόκλιση του μπλε.

Τα 2 πρώτα θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνου αντιληπτά αν είχε τοπικό έλεγχο φωτεινότητας με direct led. To 2o θέλει λίγο διαφορετικό τύπο LED.
Βέβαια χρειάζεται ένα παρεμβατικό σύστημα τοπικού ελέγχου (τύπου φίλιπς και όχι τύπου σόνυ).

Το ότι ήρθε 5η και 10η, δεν σημαίνει ότι είναι κακή τηλεόραση.

Δεν είπα ότι είναι κακή , αντίθετά είναι πολύ καλή αν σκεφτουμε ότι μιλάμε για edge LED.

Από τα μοντέλα του 2011 όμως υπήρχαν και καλύτερες τηλεοράσεις.

Το καλύτερες πάει ανάλογα την βαρύτητα που δίνεις σε κάθε χαρακτηριστικό...

Καλησπέρα παιδιά. Κατέβασα το AVSHD709 που μου είπε ο JL_?, είναι πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο και με βοήθησε πάρα πολύ για να ρυθμίσω την τηλεόραση. Έβαλα το pattern: 5-Sharpness από το basic settings, το μέγεθος οθόνης το έβαλα στο πλήρες, είναι απίστευτο το πόσο εικόνα χάνεις σε 16:9, επίσης την ευκρίνεια την ρύθμισα στο 5(από εκεί και πάνω αρχίζει να αλλοιώνει). Τελικά η τηλεόραση δεν έχει κανένα πρόβλημα, προφανώς το bluray που είχα βάλει να δώ ήταν ''maparay'' γιατί έβαλα και τους πειρατές της καραϊβικής και η εικόνα ήταν κρύσταλλο. Για τα άλλα προβλήματα που ανέφερα (κακή εικόνα στα ψηφιακά και κακή λήψη σήματος) ισχύει μόνο για τα ψηφιακά της ΕΡΤ και το παρατήρησαν και άλλοι ένοικοι της οικοδομής τις τελευταίες 2 εβδομάδες(μετακίνηση κεραίας?).
Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά του φόρουμ για την βοήθεια (petasis, Yperion και JL_?)
Όσων αφορά την εντύπωσή μου για την τηλεόραση, αν μου δινόταν η ευκαιρία να αγοράσω ξανά τηλεόραση, πάλι την D8000 θα διάλεγα για τους εξής λόγους:
1) Μετά τη ρύθμιση που την έκανα με το AVSHD709, η εικόνα που αποδίδει είναι ίδια με το χώρο που με περιβάλει και αυτό είναι πολύ ξεκούραστο για το μάτι.
2) Η εικόνα σε γρήγορες σκηνές δεν αλλοιώνεται
3) Το 3D της δεν με κούρασε καθόλου.
4) Τα πολλά καλούδια της στο smart hub και το media player.
5) Στο design δεν την φτάνει καμία άλλη τηλεόραση και για κάποιους που αναρωτιούνται : αξίζει να δώσεις κάποια παραπάνω χρήματα για να πάρεις την D8000 από την D7000 αφού τεχνολογικά είναι ίδιες; η δικιά μου άποψη είναι ότι ναι αξίζει.
Να αναφέρω και κάτι για την ES8000, θεωρώ μεγάλου ατού την ενσωματωμένη κάμερα αλλά βρίσκω κάπως άχαρη την βάση της. Για εικόνα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν την έχω δει live.

Last edited:
Εγω πιστεύω ότι η μόνες αλλαγές στην ES800 που έχουν γίνει είναι οι περισσότερες ευκολίες που σου δίνει(πχ φωνιτικές εντολές κ.λ.π). Στην εικόνα τίποτα περισσότερο. Θα σου έδινε κάτι περισσότερο αν βάζανε direct φωτισμό που δεν έχει ούτε η D ούτε η ES. Ασε που η ES έχει ένα σκασμό λεφτά. Ο Κοτσόβολος την έχει την 55αρα 2899 και την 46αρα 2186 όσο την 55αρα D8000.

Η ES έχει Ultimate micro diming εν αντίθεσή με το την D που εχει το απλο, το νεο χωρίζει την εικονα σε περισσότερες ζώνες ελέγχου ροής φωτισμού. Το αποτέλεσμα με τα αναφερόμενα της εταιριας ειναι οτι πλεον επεμβαίνει σε τρεις παράγοντες οπως φωτεινότητα, χρώμα και ευκρινεια.

Οσο για τις νεες λειτουργιες λεω μερικες απο αυτες εδω http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056418811&viewfull=1#post1056418811

Δεν ειναι μικρο το βημα εμπρός που εγινε με την ES καθως δεν μιλάμε απλα για ενα facelift αλλα για εντελώς ένα νέο μοντέλο με νεα functions.

Τελος μια διόρθωση η 46'' διατίθεται στα 2149 και οχι στα 2186 οπως αναφέρεται ανωθεν.

Αναφορικά σημερα τοποθέτησα 2 46 αρες D8000 και ES8000 side by side. Το επίπεδο μαυρου μου φανηκε σχεδόν το ίδιο. (μη μετρησιμο αλλωστε απο εμενα) Η γωνια θεασης ακριβως η ιδια. Το clouding στην ES με τις συνθήκες φωτισμού που ειχα (ημιφως) δεν ηταν ορατο. Στην D ελαχιστο. To 3D στην ES οντως μου αρεσε περισσοτερο. Κινηση τα ιδια. Η συγκριση εγινε δυο πανομοιότυπα blueray 5500 και 2 usb stick με τα ιδια demo. Εαν μπορέσω θα μετρησω με καρτελες ANSI καθως θα εχω στην κατοχη μου σε λιγο καιρο καποια όργανα δανεικά.

Last edited:
Να προσθέσω μιας και ξεχασα να το αναφέρω άνωθεν, συνολικά η εικόνα μου άρεσε περισσότερο στην ES. Αν και οι διαφορές ειναι ελάχιστα ορατές (αλληθώρισα κυριολεκτικά για να τις εντοπίσω). Τελος να τονισω οτι δεν ειμαι κανας guru calibrator, αλλα εχω μια σχετική εμπειρία λόγω χρόνιας τριβής με το αντικείμενο.

Η ES έχει Ultimate micro diming εν αντίθεσή με το την D που εχει το απλο, το νεο χωρίζει την εικονα σε περισσότερες ζώνες ελέγχου ροής φωτισμού.

To micro dimming λειτουργεί μέσω software και δεν είναι σύστημα ελέγχου του φωτισμού παρά το παραπλανητικό του όνομα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/90765-SAMSUNG-TV-Line-up-2012/page6

To micro dimming λειτουργεί μέσω software και δεν είναι σύστημα ελέγχου του φωτισμού παρά το παραπλανητικό του όνομα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/90765-SAMSUNG-TV-Line-up-2012/page6

Σωστά. Η D8000 δεν έχει απολύτως καμία δυνατότητα τοπικού ελέγχου των LED. Τσεκαρισμένο.
Αυτή τη "βελτίωση" του micro dimming, εγώ με το μάτι δεν την είδα. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να μετρηθεί, ή αν υπάρχει καν (και δεν είναι ένα δημιούργημα του μάρκετινκ...)

Δεν διαφωνώ σε αυτο. Για την ακρίβεια ειναι ενα λογισμικό το οποιο χωρίζει την εικόνα σε ζωνες (περιπου 4000) και αναλύει τα χαρακτηριστικά του φωτός ανα κομμάτι, Βγάζει ενα μεσο ορο και παραμετροποίει αναλογα. Αυτο δινει ενα σωστότερο αποτέλεσμα. Η τεχνολογία ultimate την χωριζει σε περισσότερες ζώνες και επεμβαίνει επιπλέον σε χρωμα και ευκρίνεια. Ολα αυτά κατα τα λεγόμενα της εταιρίας.

Και η αναφορά μου σχετιζόταν στις διαφορές μεταξύ ES και D στο τομεα εικόνα και οχι τοσο στην χρησιμότητα η απόδοση της εν λογο τεχνολογίας.

ΥΓ βλεπω το γνωριζετε καθως τωρα ανοιξα και το λινκ. Πανω κατω ετσι ειναι οπως τα γραφετε και εκει.

Last edited:
Ρε παλληκαρια για πειτε μου κατι: αντιμετωπιζει καποιος το ιδιο φαινομενο μ' εμενα δλδ την αδυναμια του panel (55 d8000) να σβηνει τελειως τα leds σε μηδενικο σημα κατα τη διαρκεια θεασης ταινιων οταν η tv τροφοδοτειται απο εξωτερικο σκληρο μεσω usb; Γιατι οταν τη συνδεω με bluray player η με το ps3, τα leds σβηνουν κανονικα σε τελειως σκοτεινα πλανα (η fade out). Η c8000 που επισης εχω, δεν παρουσιαζει το εν λογω θεμα!

Δεν διαφωνώ σε αυτο. Για την ακρίβεια ειναι ενα λογισμικό το οποιο χωρίζει την εικόνα σε ζωνες (περιπου 4000) και αναλύει τα χαρακτηριστικά του φωτός ανα κομμάτι, Βγάζει ενα μεσο ορο και παραμετροποίει αναλογα. Αυτο δινει ενα σωστότερο αποτέλεσμα.

Μόνο που δεν είναι σωστό να μεταβάλουμε τοπικά το gamma ανά περιοχές γιατί δίνει τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που θα έπρεπε να απεικονίζει , δηλαδή ανακριβή.

Ίσως να είναι κάπως χρησιμο σε κινούμενα σχέδια η βιντεοπαιχνίδια που έτσι και αλλιώς δεν απεικονίζουν real life στιγμιότυπα.

Παίδες έχω κάνει το ίδιο Post και στο νήμα για την τλεόραση μου αλλά δεμ πήρα απάντηση οπότε θα το κάνω και εδώ μπας και σταθώ πιο τυχερός! Θέλω να συνδέσω τη Samsung UE46D7000με τον υπολογιστή. Επειδή είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με HDMI συνδέσεις έχω μερικές ερωτησούλες.
Καταρχάς αγορά HDMI καλώδιο 5μ. Έχω δει ότι προτείνετε το BJC Series-FE Belden Bonded-Pair HDMI Cables (15 foot) από http://www.bluejeanscable.co.uk/stor...bles/index.htm. Κάνει για την περίπτωση μου; Να προβώ στην αγορά του;
Για να μεταφέρω ήχο από τον Η/Υ στη TV γίνεται μέσω του HDMI; Πρέπει να το συνδέσω σε συγκεκριμένη Θύρα στην TV; Αν θέλω ξεχωριστό καλώδιο, τι καλώδιο πρέπει να είναι;
Αν γνωρίζει κάποιος ας με βοηθήσει, μην παραγγείλω καλώδιο, κάνει καμιά βδομάδα να έρθει και τελικά να μην μου ταιριάζει!!! Σας ευχαριστώ πολύ!

Re: Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρε παλληκαρια για πειτε μου κατι: αντιμετωπιζει καποιος το ιδιο φαινομενο μ' εμενα δλδ την αδυναμια του panel (55 d8000) να σβηνει τελειως τα leds σε μηδενικο σημα κατα τη διαρκεια θεασης ταινιων οταν η tv τροφοδοτειται απο εξωτερικο σκληρο μεσω usb; Γιατι οταν τη συνδεω με bluray player η με το ps3, τα leds σβηνουν κανονικα σε τελειως σκοτεινα πλανα (η fade out). Η c8000 που επισης εχω, δεν παρουσιαζει το εν λογω θεμα!

Δεν το έχω ψάξει ακόμα, αλλά έχω παρατηρήσει ότι αν χρησιμοποιήσω το smart tv, εφαρμόζονται άλλες ρυθμίσεις στην εικόνα, χωρίς να είναι προφανές πως αλλάζουν. Μήπως το ίδιο συμβαίνει και από την αναπαραγωγή του δίσκου;

Παίδες έχω κάνει το ίδιο Post και στο νήμα για την τλεόραση μου αλλά δεμ πήρα απάντηση οπότε θα το κάνω και εδώ μπας και σταθώ πιο τυχερός! Θέλω να συνδέσω τη Samsung UE46D7000με τον υπολογιστή. Επειδή είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με HDMI συνδέσεις έχω μερικές ερωτησούλες.
Καταρχάς αγορά HDMI καλώδιο 5μ. Έχω δει ότι προτείνετε το BJC Series-FE Belden Bonded-Pair HDMI Cables (15 foot) από http://www.bluejeanscable.co.uk/stor...bles/index.htm. Κάνει για την περίπτωση μου; Να προβώ στην αγορά του;
Για να μεταφέρω ήχο από τον Η/Υ στη TV γίνεται μέσω του HDMI; Πρέπει να το συνδέσω σε συγκεκριμένη Θύρα στην TV; Αν θέλω ξεχωριστό καλώδιο, τι καλώδιο πρέπει να είναι;
Αν γνωρίζει κάποιος ας με βοηθήσει, μην παραγγείλω καλώδιο, κάνει καμιά βδομάδα να έρθει και τελικά να μην μου ταιριάζει!!! Σας ευχαριστώ πολύ!

Οποιοδήποτε καλώδιο 5μ high speed, σου κάνει. Το αν θα έχεις ήχο, εξαρτάται από την κάρτα γραφικών που έχεις. Οι σύγχρονες, υποστηρίζουν ήχο κανονικά. Οι ΑΤΙ, εδώ και πολλά χρόνια. Οι nvidia τα τελευταία 2 χρόνια.

Μόνο που δεν είναι σωστό να μεταβάλουμε τοπικά το gamma ανά περιοχές γιατί δίνει τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που θα έπρεπε να απεικονίζει , δηλαδή ανακριβή.

Ίσως να είναι κάπως χρησιμο σε κινούμενα σχέδια η βιντεοπαιχνίδια που έτσι και αλλιώς δεν απεικονίζουν real life στιγμιότυπα.

Οι τηλεοράσεις LCD-PLASMA για να απεικονίσουν την οποιαδήποτε πληροφορία στα πάνελ τους χρησιμοποιούν εξολοκλήρου ψηφιακές τεχνολογίες. Αρα ειναι καταδικασμένες να αδυνατούν να αναπαράγουν αληθοφανια και ρεαλισμό. Τέλος οποιαδήποτε βελτίωση στον τρόπο απεικόνισης τους δεν θα μπορούσε να μην είναι με ψηφιακό τρόπο (βλεπε micro diming ), καθώς αυτή είναι και η βασική αρχή λειτουργίας τους.

Τώρα θεωρώ οτι δεν εχει νόημα να αναλύσουμε ποια τεχνολογία υπερέχει ή η όποια τεχνοτροπία της εαν ειναι αποτελεσματική η οχι. Αυτό εαν θέλετε το αναλύουμε σε άλλο νήμα. Εγώ βασικά αναφέρθηκα εκ των προτέρων, στο άνωθεν ποστ μου για την βασική διαφορά μεταξυ D και ES στον τομέα εικονα, που ερωτήθηκε απο κάποιο μελος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν το έχω ψάξει ακόμα, αλλά έχω παρατηρήσει ότι αν χρησιμοποιήσω το smart tv, εφαρμόζονται άλλες ρυθμίσεις στην εικόνα, χωρίς να είναι προφανές πως αλλάζουν. Μήπως το ίδιο συμβαίνει και από την αναπαραγωγή του δίσκου;

Ο,τι ρυθμιση και να γινει, απο την εισοδο usb δεν σβηνουν τελειως τα leds σε αντιθεση με τις εισοδους hdmi οπου δεν παρατηρειται αυτο! Και σπαζομαι τοσο ωστε χρησιμοποιω σαν player το bd c6900 εστω κι αν το player της tv εχει περισσοτερες ευκολιες!!

Οι τηλεοράσεις LCD-PLASMA για να απεικονίσουν την οποιαδήποτε πληροφορία στα πάνελ τους χρησιμοποιούν εξολοκλήρου ψηφιακές τεχνολογίες. Αρα ειναι καταδικασμένες να αδυνατούν να αναπαράγουν αληθοφανια και ρεαλισμό.

Αυτό πάλι προς προκύπτει;

Τι πως προκυπτει? Οι controler που διαχειρίζονται τα πιξελ, το αναλογικο η ψηφιακο σημα που λαμβανουν στην εισοδο πως μετατρέπεται σε εικονα σε αυτες τις tv? Το επεξεργαζεται μια GPU. (να τονισω,,,με ψηφιακο τροπο γινεται αυτο) Ουσιαστικα σχεδον με τον ιδιο τροπο που το κανουν και οι καρτες γραφικων των H/Y στο 2d. Μετέπειτα. Στις lcd υπαρχουν controllers που διαχειριζονται το σημα που λαμβανουν απο την gpu και το μετατρεπουν σε ηλεκτρικα φορτια που πρασανατολιζουν τους υγρους κρυσταλλους και στις πλασμα υπαρχουν controllers που διαχειριζονται τις ηλεκτρικες τασεις που φτανουν στις κυψελες που περιεχουν τα ευγενη αερια. Περιπου ετσι ειναι χονδρικα. Οι controllers αυτοι τι δεδομενα λαμβανουν?? ) 0 και 1 γνωριζω εγω.. Οποιος θελει με διορθωνει. Αναλογικη τεχνολογια κατεξοχην ηταν τα crt παλαιας γενιας.

Last edited: