Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορεί στο ψηφιακό σήμα να μην έχεις όλες τις τιμές σε ένα σήμα,αλλά εγώ ξέρω ότι όσο αυξάνεις πχ την δειγματοληψία παίρνεις καλύτερο αποτέλεσμα.Στον ήχο μπορεί να ισχύει.Αλλά και πάλι θέλω να ακούσω διαφορές μεταξύ ενός 192 khz flac και ενός αναλογικού δίσκου.
Στην εικόνα,διαφοροποιούντα τα πράγματα κάπως.Η αναλογική εγγραφή video με τις vidicon κλπ...είναι κατά πολύ υποδεέστερη της ψηφιακής εγγραφής.Ένα ασυμπίεστο ψηφιακό stream δεν μπορεί να έχει σχέση με καμιά αναλογική μετάδοση,ούτε στην ουτοπική περίπτωση του να έχουμε εξαιρετική απολαβή σήματος.Με τις crt μπορείς δηλαδή να δεις καλύτερη εικόνα σε σχέση με μια καλή Plasma;Εάν αφήσουμε το μαύρο απ'έξω λέω όχι.

Σε καμια περιπτωση δεν ισχυριζομαι οτι οι crt υπερεχουν. Ουτε για αστειο. Κυριος λογος η αναλυση των flat panel. Οι τομεις ομως οπως πιστοτητα χρωματος και κινηση στην ψηφιακη τεχνολογια απαιτουν πολυ πληροφορια και επεξεργασια. Οι εταιριες λοιπον αναπτυσουν αλγοριθμους που βελτιωνουν την εικονα. Εκει και λοιπον εγω αναφερθηκα προηγουμενως. Οτι σε μια κατεξοχην ψηφιακη πλατφορμα, μπορεις να επεμβεις με ψηφιακο τροπο. Αρα δεν ιφιστασται μη αληθοφανες αποτελεσμα καθως εκει στηριζεται και η ιδια αρχη λειτουργιας τους.

Mην μπλέκετε το αναλογικό ή ψηφιακό με τον ρεαλισμό και την αληθοφάνεια, είναι εντελώς λάθος τρόπος σκέψης...

Σε καμια περιπτωση δεν ισχυριζομαι οτι οι crt υπερεχουν. Ουτε για αστειο. Κυριος λογος η αναλυση των flat panel. Οι τομεις ομως οπως πιστοτητα χρωματος και κινηση στην ψηφιακη τεχνολογια απαιτουν πολυ πληροφορια και επεξεργασια. Οι εταιριες λοιπον αναπτυσουν αλγοριθμους που βελτιωνουν την εικονα. Εκει και λοιπον εγω αναφερθηκα προηγουμενως. Οτι σε μια κατεξοχην ψηφιακη πλατφορμα, μπορεις να επεμβεις με ψηφιακο τροπο. Αρα δεν ιφιστασται μη αληθοφανες αποτελεσμα καθως εκει στηριζεται και η ιδια αρχη λειτουργιας τους.

Τελικά δεν κατάλαβα,με το παραπάνω τι υποστηρίζεις;Ότι οι Led lcd και οι Plasma υπερέχουν των crt συνολικά ή το αντίθετο;
Οι εταιρίες αναπτύσσουν αλγόριθμους ώστε να βελτιώσουν τις ατέλειες που είναι ορατές σε ψηφιακό σήμα.

Mην μπλέκετε το αναλογικό ή ψηφιακό με τον ρεαλισμό και την αληθοφάνεια, είναι εντελώς λάθος τρόπος σκέψης...

Δεν νομίζω να το εννοούσε έτσι.

Τίποτα δεν υποστηρίζω, δεν ηταν αυτος ο σκοπος των post μου. Απλα κάποιος συμφορουμιτης πιο πριν ισχυρίστηκε οτι η τεχνολογία micro dimming led ultimate επεμβαίνει ψηφιακά στην εικόνα της tv και αυτο ισως να αλλοιώνει την αληθοφάνεια της.

Αυτο που εξηγώ εγω ειναι οτι οι πλατφόρμες lcd-plasma ετσι και αλλιως ειναι εξ ολοκλήρου ψηφιακές τεχνολογίες. Ετσι λοιπόν οι οποιαδήποτε επέμβαση-βελτίωση που θα γινεται απο τις εταιριες θα βασιζεται σε λογισμικά που χρησιμοποιουν ψηφιακούς αλγορίθμους. Αρα ο λοιπον το micro dimming συμβαδίζει με την εγγενή τεχνολογία των τηλεοράσεων αυτων και δεν νομίζω να δημιουργει προβλημα. Κατα την αποψη μου παντα.

Η αναφορα μου στις crt ηταν για να δωσω παραδειγμα τι εστι αναλογικη πλατφορμα σε καποιον αλλο συμφορουμιστη και οχι για λογους σύγκρισης.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά η CRT σου μια χαρά ψηφιακή ήταν. Τα πάνελ της έχει πεπερασμένο αριθμό pixel.
Η σύλληψη και η απεικόνιση της εικόνας πάντα ψηφιακά γίνονταν. Απλά, άλλαξε σε ψηφιακό και το σύστημα μετάδοσης.

Μόνο που δεν είναι σωστό να μεταβάλουμε τοπικά το gamma ανά περιοχές γιατί δίνει τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που θα έπρεπε να απεικονίζει , δηλαδή ανακριβή.

Δεν έγραψα πουθενά την λέξη "ψηφιακό".

Δεν είναι εκεί το θέμα αλλα στο πως οι ανάγκες του marketing οδηγούν στην ανάπτυξη αλγορίθμων αμφίβολης χρησιμότητας.

Γεια σας ειμαι καινουριος στο fοrum και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση ... ειμαι κατοχος μιας UΕ55D8000 οταν βλεπω ταινιες οnline μετα 45 λεπτα σταματαει ξαφνικα η ταινια και γραφει ``Η λειτουργεια περιηγησης διακοπηκε απροσδοκητα`` το ιδιο πραγμα γινεται συνεχεια
και στις hd 1080p μου κανει το ιδιο στα 5λεπτα

Μπορει καπιος να με πει τι να κανω το εχει καπιοσ αλλος το ιδιο προβλημα?

Στο site της Samsung για την UE D8000 εχει ενα firmware updater 1.1.07 120277 βελτιωνει λεει την εικονα και τη συνδεση με το pc

george365 μήπως μπορείς να μας γράψεις το link με το update γιατί δεν το βρίσκω; Θέλω να το αποθηκεύσω σε φλασάκι και να κάνω το update μέσω USB. Το έχει κάνει κάποιος με αυτό τον τρόπο; Είναι ασφαλές;

Το link που έβαλες είναι λάθος σε βγάζει στην κεντρική της Samsung. Το βρήκα το σωστό, είναι αυτό:
http://www.samsung.com/gr/support/model/UE40D8000YSXXH στα ´´Νέα και ειδοποιήσεις´´
Δεν είναι ακριβώς update και αναφέρει ότι αφορά τα μοντέλα που έχουν SA οθόνη...;;; Ξέρει κάποιος να μας απαντήσει περί τίνος πρόκειται πρώτου κάνουμε καμιά πατάτα;

Τελικά η ειδοποίηση για update που αναφέρεται στο site της Samsung δεν έχει να κάνει με τις τηλεοράσεις D8000 αλλά και με καμία άλλη τηλεόραση. Είναι απλά μια ειδοποίηση που αφορά monitors υπολογιστή και συγκεκριμένα τα μοντέλα SA Series LED.
Το τελευταίο update που αναφέρει η Samsung για τη D8000 είναι το T-GAP8DEUC-1021.2 και όποιος θέλει μπορεί να το βρεί εδώ http://www.samsung.com/gr/support/model/UE40D8000YSXXH-downloads στην κατηγορία ´´Υλικολογισμικό´´.

Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το link που έβαλες είναι λάθος σε βγάζει στην κεντρική της Samsung. Το βρήκα το σωστό, είναι αυτό:
http://www.samsung.com/gr/support/model/UE40D8000YSXXH στα ´´Νέα και ειδοποιήσεις´´
Δεν είναι ακριβώς update και αναφέρει ότι αφορά τα μοντέλα που έχουν SA οθόνη...;;; Ξέρει κάποιος να μας απαντήσει περί τίνος πρόκειται πρώτου κάνουμε καμιά πατάτα;
Στο κεντρικο της Samsung μπαινεις και διαλεγεις μοντελο που ειναι το λαθος? διαβασε το post μου προσεχτικα και θα δεις τι γραφω οπως το γραφει και η Samsung βελτιωνει την εικονα και συνδεση στο pc

Last edited:
Μπερδευτηκα.. σειρα SA λεει ...
Αυτην εχουμε ?

UE46D8000YSXXH γραφει απο πισω...
Παντως οταν επιλεγω αναβαθμιση μεσω διαδικτυου μενει στην 1021.

Last edited:
Παιδια τα εχουν μπερδεψει.

Υπαρχει σειρα SA PC-μονιτορ.
Το ετρεξα στο pc και εψαχνε να βρει μονιτορ.

Μενουμε με την ασφαλη αναβαθμιση μεσω διαδικτιου

Αν μπείς και βάλεις οποιοδήποτε μοντέλο πάλι την ίδια ειδοποίηση θα δείς. Δεν αναφέρεται στην δικιά μας τηλεόραση. Εκεί που γράφει ´´Νεα και ειδοποιήσεις´´ είναι στην ουσία ανακοινώσεις για update οποιουδήποτε προϊόντος της Samsung. (Το λάθος που ανέφερα παραπάνω δεν είχε να κάνει με την αναφορά σου για το update. αλλα για το link που σε βγάζει στην κεντρική και όχι στο update)

Παιδιά για την D7000 βγήκε νέο firmware 1022.1 . Λογικά είναι ζήτημα χρόνου να βγεί και στην D8000 αφού ουσιαστικά είναι οι ίδιες τηλεοράσεις και πάντα παίρναν το ίδιο firmware. Aπλά η samsung τα έχει κάνει λίγο πουτXXX στο site, εδώ για να βρείς τα παλιά μοντέλα σου βγάζει την πίστη.

Που βλέπετε την δυσκολία στο να βρεις παλιά μοντέρα ρε σείς??? :/
http://www.samsung.com/gr/support/download/supportDownloadMain.do
Εδω διαλέγεις το μοντέλο, μετα πατάς "Εγχειρίδια και λήψεις" και μετά "Υλικολογισμικό" και download :p πανεύκολο! "1021.2" last update

Last edited:
Παιδια μπορει καποιος να διευκρινησει αν ειναι DVB-T2 συμβατη ?

Στο manual δεν γραφει -Τ2 , σε καποιες σελιδες στο ιντερνετ βλεπω καποιοι να γραφουν και -T2.