Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά, μπορώ να συνδέσω τον προσαρμογέα ασύρματου δικτύου Samsung wireless lan adapter (wis12abgnx) στην τηλεόραση μου Samsung UE 32EH6030, Παίζει, το έχει δοκιμάσει κανείς;!! Τι χρήση μπορούμε να κάνουμε μέσω του PC ;!! Αξίζει η αγορά του;!!! :ears:

Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Grayscale στην αναφορά με το μάτι είναι ανέκδοτο...

Πφφφφ....υπάρχουν κάτι αετοί που δεν χρειάζεται ούτε την εικόνα να δουν για να βγάλουν συμπέρασμα.

Αρκεί να δουν τους αριθμούς στη κλίμακα των ρυθμιστικών, αμέσως καταλαβαίνουν αν είναι καλές οι ρυθμίσεις κι ας είναι η τηλεόραση στην Αυστραλία....:flipout:

Γεια χαρά! Λοιπόν έχω στήσει την TV εδώ και λίγες μέρες, είδα και 4-5 ταινιούλες. Μιλάω για τις 40''...

1). Διαβάζω διάφορα κι εδώ κι αλλού και βλέπω ότι οι περισσότεροι έχουν στα settings τους το Motion Plus στο Off. Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό, δεδομένου ότι όταν το απενεργοποιώ η διαφορά είναι αισθητή, με την κίνηση να γίνεται αρκετά πιο σπασμοδική σε σχέση με το όταν το έχω στο Standard(τυπικό). Πιο καλό αποτέλεσμα μου φαίνεται ότι έχω όταν το βάζω στο Smooth(Ομαλή εικόνα). Βέβαια και με το Motion Plus στο Standard το έχω παρατηρήσει να συμβαίνει, αλλά πολύ πιο αραιά. Ki αυτά όλα όχι σε πολύ γρήγορες σκηνές δράσης, εκεί το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Να πω ότι οι ταινίες που είδα και δοκίμαζα τα παραπάνω ήταν avi bbrips 23.976 fps και mp4, αλλά έκανα και δοκιμές σε mkv 1080p(το Hobbit). Τις έπαιζα από USB (εσωτερικό σκληρό δίσκο μέσα εξωτερική θήκη usb3) και λέω να δοκιμάσω κι από άλλο εξωτερικό σκληρό***. Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει HDMI μήπως δω διαφορά. Υπάρχει περίπτωση προβλήματος;

2). Επίσης με προβληματίζει λίγο το γεγονός ότι όλοι βάζουν στο Λειτουργία Εικόνας το Κινημ.Ταινία, το οποίο μου φαίνεται ότι δίνει πολύ μουντά χρώματα στην εικόνα και με παραξενεύει, μήπως δηλαδή έχει κανένα θέμα η δικιά μου TV.

Να πω ότι είμαι στο τελευταίο firmware (1013).

***Είδα στο manual της TV να αναφέρεται: "The HDD (Hard Disk Drive) connected to USB is not supported." Υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από 'κει το πρόβλημα; Δηλαδή μόνο φλασάκια USB δέχεται κι όχι δίσκους; Κι αν συμβαίνει αυτό, τότε γιατί αναγνώριζει το σκληρό που συνδέω;

Last edited:
Χαιρετώ! Καινούριος στην παρέα αλλά έχω το συγκεκριμένο μοντέλο από τον Νοέμβριο. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος, για τα λεφτά της έχει καταπληκτική εικόνα. Όμως τόσο καιρό δεν είχα δοκιμάσει να συνδέσω dvd, το έκανα προχθές και ενώ έπαιζε η ταινία μια χαρά άκουγα έναν περίεργο ήχο, όσο δυνάμωνα την ένταση δυνάμωνε και ο ενοχλητικός ήχος(αν μπορούσα να τον περιγράψω θα έλεγα ότι ήταν σαν να ακύω τον ήχο από τα λαμπάκια που βάζουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο-τι είπα τώρα ε?). Σκέφτηκα ότι φταίει το scart και έτσι έβαλα ένα άλλο dvd player πιο καινούριο με τα χρωματιστά καλώδια. Πάλι ο ίδιος ήχος όμως, κοίταξα αν τα έχω βάλει καλά, όλα ήταν κομπλέ ο ήχος όμως εκεί. Τι μπορεί να φταίει? Ν σημείωσω οτι μίλησα με samsung και μου είπαν να κατεβάσω το καινούριο firmware. Το έκανα αλλά αύριο θα το περάσω στην tv

Χαιρετώ! Καινούριος στην παρέα αλλά έχω το συγκεκριμένο μοντέλο από τον Νοέμβριο. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος, για τα λεφτά της έχει καταπληκτική εικόνα. Όμως τόσο καιρό δεν είχα δοκιμάσει να συνδέσω dvd, το έκανα προχθές και ενώ έπαιζε η ταινία μια χαρά άκουγα έναν περίεργο ήχο, όσο δυνάμωνα την ένταση δυνάμωνε και ο ενοχλητικός ήχος(αν μπορούσα να τον περιγράψω θα έλεγα ότι ήταν σαν να ακύω τον ήχο από τα λαμπάκια που βάζουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο-τι είπα τώρα ε?). Σκέφτηκα ότι φταίει το scart και έτσι έβαλα ένα άλλο dvd player πιο καινούριο με τα χρωματιστά καλώδια. Πάλι ο ίδιος ήχος όμως, κοίταξα αν τα έχω βάλει καλά, όλα ήταν κομπλέ ο ήχος όμως εκεί. Τι μπορεί να φταίει? Ν σημείωσω οτι μίλησα με samsung και μου είπαν να κατεβάσω το καινούριο firmware. Το έκανα αλλά αύριο θα το περάσω στην tv

Ειναι η δευτερη φορα που το διαβαζω αυτο και εχω σπασει το κεφαλι μου να δω που αλλου το διαβασα(Μηπως το εχεις ξαλαγραψει εσυ καπου?). Γενικα διαβαζω πολλα φορα οποτε δυσκολα θα το βρω αλλα το εχω ξανακουσει και το καινουργιο firmware δεν το εφτιαξε σε εκεινο το παραδειγμα παλι απο DVD player. Μηπως το DVD σου εχει HDMI η μηπως καποιος ανταπτορας αν υπαρχει θα μπορουσε να σου λυσει το προβλημα?

Καλησπερα προς ολους!
Κατοχος και εγω της συγκεκριμενης εδω και πεντε μερες περιπου αλλα δεν αρχισαμε και πολυ καλα για αρχη ο dreambox που ειναι συνδεδεμενος με component κανει παρεμβολες στον δεκτη και ενα δυο καναλια οσο ειναι ανοικτος εχουν πολυ σφαλμα και δεν παιζουν επισης ανοιγοντας το ps3 κανει το ιδιο με ολα ομως τα καναλια ,θεμα καλωδιου δεν πιστευω πως υπαρχει, το κανει με 2 και τα δυο ποιοτικα καλωδια.

Ειναι η δευτερη φορα που το διαβαζω αυτο και εχω σπασει το κεφαλι μου να δω που αλλου το διαβασα(Μηπως το εχεις ξαλαγραψει εσυ καπου?). Γενικα διαβαζω πολλα φορα οποτε δυσκολα θα το βρω αλλα το εχω ξανακουσει και το καινουργιο firmware δεν το εφτιαξε σε εκεινο το παραδειγμα παλι απο DVD player. Μηπως το DVD σου εχει HDMI η μηπως καποιος ανταπτορας αν υπαρχει θα μπορουσε να σου λυσει το προβλημα?

Το διάβασα κι εγώ κάποιες σελίδες πίσω από κάποιον άλλον που το έγραψε εδω ψάχνοντας για λύση.
Σήμερα έβαλα το καινούριο firmware το 1013 και είδα dvd χωρίς να κάνει κανέναν ενοχλητικό ήχο. Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα λύθηκε :2thumb22sup:

Κατοχος και εγω εδω και 2 μερες μιασ 40αρας... το μονο που με ενοχλει (γενικα στις samsung) ειναι το μεγεθος των υποτιτλων του eνσωματομενου mp, οπου και το "μεγαλο" μεγεθος ειναι μικρο για τα ματια ενος μεσου θεατη...κατα τα αλλα ειναι οπως την περιμενα. Σχετικα με το 3D, επειδη ειναι η πρωτη μου "επαφη", εχει καποιος τπτ δοκιμασμενες ρυθμισεις να προτεινει..? ευχαριστω!

Με το καινούργιο firmware λύθηκε και σε μένα το πρόβλημα, ευτυχώς γιατί ήταν πολύ ενοχλητικό.
Το διάβασα κι εγώ κάποιες σελίδες πίσω από κάποιον άλλον που το έγραψε εδω ψάχνοντας για λύση.
Σήμερα έβαλα το καινούριο firmware το 1013 και είδα dvd χωρίς να κάνει κανέναν ενοχλητικό ήχο. Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα λύθηκε :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά, μπορώ να συνδέσω τον προσαρμογέα ασύρματου δικτύου Samsung wireless lan adapter (wis12abgnx) στην τηλεόραση μου Samsung UE 32EH6030, Παίζει, το έχει δοκιμάσει κανείς;!! Τι χρήση μπορούμε να κάνουμε μέσω του PC ;!! Αξίζει η αγορά του;!!! :ears:

Το εγχειριδιο χρησης αναφερει τα παρακατω...

Για να συνδέσετε την τηλεόρασή σας στο δίκτυό σας μέσω ασύρματου
δικτύου, χρειάζεστε έναν ασύρματο δρομολογητή ή μόντεμ και έναν
Προσαρμογέα ασύρματου τοπικού δικτύου LAN της Samsung (WIS12ABGNX,
WIS09ABGNX), τον οποίον θα συνδέσετε στη θύρα USB που βρίσκεται στο
πίσω μέρος ή στο πλάι της τηλεόρασής σας.

Αρα δεν πρεπει να εχεις προβλημα και αν εχεις τοτε το επιστρεφεις γιατι θα ειναι προβλημα της ιδιας της εταιρειας και οχι δικο σου.

Καλησπέρα παίδες. Την Παρασκευή απέκτησα και γω αυτή την τηλεόραση. Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες. Και από τον ενσωματωμένο player όπου δοκίμασα κάθε είδους αρχείο, αλλά κυρίως από την προβολή BD και 3DBD μέσω PS3.

Η άλλη χρήση της TV θα είναι κυρίως ποδοσφαιρικοί αγώνες μέσω NOVA.

Αν και διάβασα ίσως και όλο το νήμα, νομίζω δεν αναφέρθηκαν ενδεικτικές ρυθμίσεις για NOVA (για Digea είδα κάμποσα posts).

Υπάρχει κάποιος που να είναι ικανοποιημένος; Κυρίως για τα HD κανάλια, αλλά και για τα υπόλοιπα, όπου ομολογουμένως είναι απογοήτευση (φταίει και η Nova σε αυτό το βέβαια).

Δεν είμαι γνώστης, αλλά στα HD βλέπω σκιές και είδωλα, ειδικά στα replay. Παίζω με τα Motion Plus και LED Motion Plus αλλά δεν καταφέρνω και πολλά.

Στα κανονικά κανάλια, οι αγώνες είναι πολύ χάλια, σαν να βλέπεις χαμηλής ανάλυσης βίντεο στο youtube. Θολούρα, σκιές και είδωλα στους παίκτες δίνουν και παίρνουν.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εχω δικιμασει διαφορα Setup και πριν λιγο βρηκα αυτες.Δοκιμασε τες για τηλεοπτικο:
Picture Mode: τυπικο
Contrast: 85
Brightness: 45-50
Sharpness: 25-50
Colour: 47
Tint: 50/50
Colour Tone: Τυπικο-θερμο1

Detailed Settings:
Black Adjust: off
Dynamic Contrast: low
Gamma: 0

White Balance:
R-Offset: 17
G-Offset: 15
B-Offset: 11
R-Gain: 7
G-Gain: 14
B-Gain: 30

Backlight: 14-15
Digital NR και mpeg off
Movie mode: auto2
προσθετη κινιση Led off
Motion Plus: Καθαρη εικονα

Καλησπέρα παίδες. Την Παρασκευή απέκτησα και γω αυτή την τηλεόραση. Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες. Και από τον ενσωματωμένο player όπου δοκίμασα κάθε είδους αρχείο, αλλά κυρίως από την προβολή BD και 3DBD μέσω PS3.

Η άλλη χρήση της TV θα είναι κυρίως ποδοσφαιρικοί αγώνες μέσω NOVA.

Αν και διάβασα ίσως και όλο το νήμα, νομίζω δεν αναφέρθηκαν ενδεικτικές ρυθμίσεις για NOVA (για Digea είδα κάμποσα posts).

Υπάρχει κάποιος που να είναι ικανοποιημένος; Κυρίως για τα HD κανάλια, αλλά και για τα υπόλοιπα, όπου ομολογουμένως είναι απογοήτευση (φταίει και η Nova σε αυτό το βέβαια).

Δεν είμαι γνώστης, αλλά στα HD βλέπω σκιές και είδωλα, ειδικά στα replay. Παίζω με τα Motion Plus και LED Motion Plus αλλά δεν καταφέρνω και πολλά.

Στα κανονικά κανάλια, οι αγώνες είναι πολύ χάλια, σαν να βλέπεις χαμηλής ανάλυσης βίντεο στο youtube. Θολούρα, σκιές και είδωλα στους παίκτες δίνουν και παίρνουν.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τα απλα καναλια της Digea πως σου φαινονται αν χρησιμοποιησεις τον εσωτερικο αποκωδικοποιητη της τηλεορασης? Ρωταω για να δω αν φταιει το upscaling της τηλεορασης. Αν φαινονται σωστα τοτε μαλλον φταιει ο αποκωσδικοποιητης της Nova. Αν οχι προσπαθησε να βαλεις τον αποκωδικοποιητη σου στο 1080ι (αν γινετε γιατι δεν εχω Νοβα και δεν ξερω) ωστε το upscale να γινει απο τον αποκωδικοποιητη και οχι απο την τηλεοραση. Αν δεν κανω λαθος παντως σε προηγουμενες σελιδες του thread εχει αναφερθει κατι αντιστοιχο και εχει λυθει. Επισης να εισαι σιγουρος οτι εχεις κανει αναβαθμιση του λογισμικου στο τελευταιο.

Ενημερωσε μας αν αλλαξει κατι -bye-

Last edited:
Καλησπέρα παίδες,ξέρει κανείς αν η τηλεόραση έχει ARC? (Audio Return Channel) και αν ναι πως το ενεργοποιώ-χρησιμοποιώ?

Ευχαριστώ! :2thumb22sup:

Εχω δικιμασει διαφορα Setup και πριν λιγο βρηκα αυτες.Δοκιμασε τες για τηλεοπτικο:
Picture Mode: τυπικο
Contrast: 85
Brightness: 45-50
Sharpness: 25-50
Colour: 47
Tint: 50/50
Colour Tone: Τυπικο-θερμο1

Detailed Settings:
Black Adjust: off
Dynamic Contrast: low
Gamma: 0

White Balance:
R-Offset: 17
G-Offset: 15
B-Offset: 11
R-Gain: 7
G-Gain: 14
B-Gain: 30

Backlight: 14-15
Digital NR και mpeg off
Movie mode: auto2
προσθετη κινιση Led off
Motion Plus: Καθαρη εικονα

Ευχαριστώ για τις ρυθμίσεις! Φαντάζομαι μιλάς και συ για NOVA μέσω δορυφόρου, μιας και δεν το διευκρίνισα και γω από το πρώτο ποστ.

Τα απλα καναλια της Digea πως σου φαινονται αν χρησιμοποιησεις τον εσωτερικο αποκωδικοποιητη της τηλεορασης? Ρωταω για να δω αν φταιει το upscaling της τηλεορασης. Αν φαινονται σωστα τοτε μαλλον φταιει ο αποκωσδικοποιητης της Nova. Αν οχι προσπαθησε να βαλεις τον αποκωδικοποιητη σου στο 1080ι (αν γινετε γιατι δεν εχω Νοβα και δεν ξερω) ωστε το upscale να γινει απο τον αποκωδικοποιητη και οχι απο την τηλεοραση. Αν δεν κανω λαθος παντως σε προηγουμενες σελιδες του thread εχει αναφερθει κατι αντιστοιχο και εχει λυθει. Επισης να εισαι σιγουρος οτι εχεις κανει αναβαθμιση του λογισμικου στο τελευταιο.

Ενημερωσε μας αν αλλαξει κατι -bye-

Δυστυχώς δεν έχω κεραία για να δω τα κανάλια της Digea πως φαίνονται. Θα δω αν μπορώ να παίξω και με το upscaling, δεν το ξέρω. Θα διαβάσω ξανά και τις προηγούμενες σελίδες μήπως έχασα κάτι! Όσο για την αναβάθμιση λογισμικού, όταν την άνοιξα την σύνδεσα με Ethernet, έψαξε και δεν βρήκε νεώτερη έκδοση. Μπορεί να υπάρχει και να μην την βρήκε; Θενξ για τις παρατηρήσεις!

Διαβασε και αυτο το ποστ.

Για πες, τι ακριβώς να δω; Αναφέρεται στο upscaling όπως και ο φίλος elgriego πιο πάνω;

Ευχαριστώ για τις ρυθμίσεις! Φαντάζομαι μιλάς και συ για NOVA μέσω δορυφόρου, μιας και δεν το διευκρίνισα και γω από το πρώτο ποστ.

Δυστυχώς δεν έχω κεραία για να δω τα κανάλια της Digea πως φαίνονται. Θα δω αν μπορώ να παίξω και με το upscaling, δεν το ξέρω. Θα διαβάσω ξανά και τις προηγούμενες σελίδες μήπως έχασα κάτι! Όσο για την αναβάθμιση λογισμικού, όταν την άνοιξα την σύνδεσα με Ethernet, έψαξε και δεν βρήκε νεώτερη έκδοση. Μπορεί να υπάρχει και να μην την βρήκε; Θενξ για τις παρατηρήσεις!

Για πες, τι ακριβώς να δω; Αναφέρεται στο upscaling όπως και ο φίλος elgriego πιο πάνω;

Ναι εγω τα εγραψα και τα δυο ποστς. Αν δεις και το ποστ που σου προτεινα θα δεις οτι τα συμπτωματα που αναφερεις εκτιμω οτι εχουν σχεση με το upscaling. Αν για παραδειγμα βαλεις τον αποκωδικοποιητη της Nova(δεν εχει σημασια αν ειναι επιγεια η δορυφορικη) να βγαζει 1080i τοτε η τηλεοραση θα δεχεται ετοιμη την μεγιστη αναλυση και δεν θα χρειαζεται να την μεγαλωση χρησιμοποιοντας τον δικο της επεξεργαστη. Αν λοιπον στα συμπτωματα που περιγραφης κανεις αυτο και φτιαξει τοτε ξερουμε οτι ειναι απο το upscaling της τηλεορασης. Αν συνεχισει να σου τα κανει φταιει κατι αλλο.

FAIL που δεν είδα το nick σου και στα δύο posts, sorry φίλε! Ευχαριστώ για την βοήθεια, θα δοκιμάσω πως μπορεί να γίνει αυτό από την Nova, μιας και δεν το έχω ψάξει!

FAIL που δεν είδα το nick σου και στα δύο posts, sorry φίλε! Ευχαριστώ για την βοήθεια, θα δοκιμάσω πως μπορεί να γίνει αυτό από την Nova, μιας και δεν το έχω ψάξει!

Δεν εχω Νοβα και δεν γνωριζω αλλα συνηθως ειναι σχετικο με την αναλυση. Αν καποιος αλλος εχει τον αποκωδικοποιητη ισως να μπορει να βοηθησει.