Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Eκανα και εγω χθες την αναβαθμιση και ολα οκ,
ουτε χαθηκαν τα καναλια.ειναι 2 λεπτα υποθεση.
δεν ξερω ομως τι εχει αυτη η αναβαθμιση δλδ που ωφελησε στην τηλεοραση.

Καλησπερα σε ολους

Μπορει καποιος κατοχος να σχολιασει λιγο αν υπαρχει banding και ανομοιομορφια στα πανελ της EH6030? Ξερω οτι εχει σχολιαστει αλλα επειδη ερχομαι απο μια 46ES6900 οπου η ανομοιομορφια υπηρχε σε μεγαλο βαθμο θα ηθελα καποιος να δοικιμασει με την καρτα uniformity να την παιξει στην τηλεοραση του σε σκοτεινο περιβαλλον fullscreen και αν μπορει να μας πει πως φαινεται κυριως σε συγκριση με την δικες μου φωτο, η ακομα καλυτερα να παρει μια φωτο και να την ανεβασει. Παραθετω απο κατω την καρτα uniformity (η πρωτη που ειναι γκρι) και πως φαινοταν στην es6900(με σκοταδι και με λιγο φως).

Σαν αποτελεσμα η τηλεοραση ειχε banding και DSE σχεδον σε ολο το πανελ της τηλεορασης και επειδη εχω ακουσει καλα λογια για την EH6030 οσον αφορα το clouding, uniformity και banding και πριν προχωρησω σε αγορα θα ηθελα να εχω καποιοα συγκριση για να μην την επιστρεψω και αυτην.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

View attachment 89162View attachment 89163View attachment 89164

Αν και νοιωθω εντελως αορατος που δεν ειχα ουτε ενα σχολιο για το παραπανω μετα απο 2 προσπαθειες, απο την στιγμη που αυτο που ζηταω ειναι πολυ απλο, αποφασισα να κανω μια τελευταια προσπαθεια απο την στιγμη που και συνεισφερω οπου μπορω στο φορουμ και ενοχλητικος προσπαθω να μην γινομαι. Αν θα μπορουσσε λοιπον καποιος κατοχος να τρεξει την παραπανω καρτα και απλα να μου πει αν το αποτελεσμα ειναι σωστο δλδ αν η γκρι καρτα φαινεται γκρι στην EH6030 η φαινεται σαν τις αλλες 2 καρτες που εχω βαλει απο μια ES6900.

Αν ειναι τοσο μεγαλος κοπος ρε παιδια απλα ξανα-αγνοηστε και ζητω συγνωμη αν γινομαι πιεστικος.

Να το πούμε με απλά λόγια DSE/Banding θα βρεις κυρίως στις Plasma.Το φαινόμενο εμφανίζεται ελάχιστα σε Led/Lcd
H ομοιομορφία της συγκεκριμένης τολμώ να πω πως είναι τέλεια,στο μέτρο του δυνατού,όπως θα έχεις δει και από τις αναφορές των κατόχων σε όλο το νήμα
Η συγκεκριμένη καρτέλα που βάζεις δε δείχνει κάποιο πρόβλημα,στην δικιά μου TV
Προχώρα άφοβα

Να το πούμε με απλά λόγια DSE/Banding θα βρεις κυρίως στις Plasma.Το φαινόμενο εμφανίζεται ελάχιστα σε Led/Lcd
H ομοιομορφία της συγκεκριμένης τολμώ να πω πως είναι τέλεια,στο μέτρο του δυνατού,όπως θα έχεις δει και από τις αναφορές των κατόχων σε όλο το νήμα
Η συγκεκριμένη καρτέλα που βάζεις δε δείχνει κάποιο πρόβλημα,στην δικιά μου TV
Προχώρα άφοβα

Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για το σχολιο σου και κατι τετοιο εψαχνα να ακουσω. Η συγκεκριμενη καρτελα ειναι η καρτελα που αναδεικνυει με εναν ευκολο τροπο εαν υπαρχει ανομοιομορφια στον φωτισμο και αρα ποσο πιθανο ειναι να εχει μια τηλεοραση DSE. Aφου μου λες οτι την δειχνει χωρις προβλημα η δικια σου εμενα μου φτανει και μου περισσευει και σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου.

Απλα να σε διορθωσω(για να μην μπερδευτει κανεις) οτι DSE/Banding βρισκεται κυριως σε LCD και οχι σε πλασμα αφου αφειλεται σε ανομοιομορφια του φωτισμου στο πανελ κατι που η πλασμα που ειναι αυτοφωτη(καθε πιξελ αναβοσηνει ανεξαρτητα χωρις την βοηθεια καποιου αλλου φωτισμου) θεωρητικα δεν εχει(πρακτικα ειναι αλλη ιστορια).

-bye-

Σε 40 αρα eh6030 που μολις το δοκιμασα ΔΕΝ φαινεται τιποτα, η σχεδον τιποτα ,μια και σε απολυτο σκοταδι ανεβηκε ο φωτισμος στο τερμα!! Σε bly ray,mkv 720p,1080p, ακομα και σε απλο DVD Δεν νομιζω να δεις κατι ενοχλητικο! Ισως... λεω ισως... Να δεις λιιιιιγο Banding, σε τηλεοπτικο με οχι τοσο καθαρο σημα και μονο εκει, και αυτο υπο την προυποθεση οτι θα εχεις τοποθετισει παρα πολυ χαμηλα την T.V σου, και το υψος των ματιων σου θα ειναι αρκετα πιο πανω απο το πανω μερος της T.v, και θα καθεσαι στο 1-1,5 μετρο!! Ναι τοτε ισως... μπορει να δεις κατι! Δοκιμασε να βαλεις τηλεοπτικο σε καποιο πολυκαταστημα π.χ media markt, μεσα απο το μενου βγαλε το δυναμικο προφιλ,επελεξε π.χ τυπικο και μετακινισου δεξια-αριστερα και πανω και ισως να δεις κατι αμυδρα..σε banding! Για Cluding, παλι δεν βλεπω κατι στην δικη μου!
Οσο αφορα το ερωτημα πιο πανω του φιλου, για την αναβαθμιση,δεν μπορω να διακρινω καποια διαφορα,σε σχεση με πριν.

Last edited:
Σε 40 αρα eh6030 που μολις το δοκιμασα ΔΕΝ φαινεται τιποτα, η σχεδον τιποτα ,μια και σε απολυτο σκοταδι ανεβηκε ο φωτισμος στο τερμα!! Σε bly ray,mkv 720p,1080p, ακομα και σε απλο DVD Δεν νομιζω να δεις κατι ενοχλητικο! Ισως... λεω ισως... Να δεις λιιιιιγο Banding, σε τηλεοπτικο με οχι τοσο καθαρο σημα και μονο εκει, και αυτο υπο την προυποθεση οτι θα εχεις τοποθετισει παρα πολυ χαμηλα την T.V σου, και το υψος των ματιων σου θα ειναι αρκετα πιο πανω απο το πανω μερος της T.v, και θα καθεσαι στο 1-1,5 μετρο!! Ναι τοτε ισως... μπορει να δεις κατι! Δοκιμασε να βαλεις τηλεοπτικο σε καποιο πολυκαταστημα π.χ media markt, μεσα απο το μενου βγαλε το δυναμικο προφιλ,επελεξε π.χ τυπικο και μετακινισου δεξια-αριστερα και πανω και ισως να δεις κατι αμυδρα..σε banding! Για Cluding, παλι δεν βλεπω κατι στην δικη μου!
Οσο αφορα το ερωτημα πιο πανω του φιλου, για την αναβαθμιση,δεν μπορω να διακρινω καποια διαφορα,σε σχεση με πριν.

Ευχαριστα νεα! Σε ευχαριστω πολυ!!!

Νομίζω έκανα το λάθος να δω αν έχει banding η τηλεόραση έβαλα κάποια τεστ Image βρήκα μια μαύρη άχνη κάθετη γραμμή στα αριστερά του πάνελ και τώρα με τρώει η περιέργεια να δω αν υπήρχαν εξαρχής η εμφανιστικαν τώρα. Γιατί ως γνωστόν αν δεις μια φορά banding το βλέπεις συνέχεια μετά και ειδικά εχτές που έβλεπα τον γαυρο στο νοβα πιο πολύ κοίταζα την γραμμή. Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος στην δικιά του κάτι και αν ναι σε ποιο/α σημείο/α?

Νομίζω έκανα το λάθος να δω αν έχει banding η τηλεόραση έβαλα κάποια τεστ Image βρήκα μια μαύρη άχνη κάθετη γραμμή στα αριστερά του πάνελ και τώρα με τρώει η περιέργεια να δω αν υπήρχαν εξαρχής η εμφανιστικαν τώρα. Γιατί ως γνωστόν αν δεις μια φορά banding το βλέπεις συνέχεια μετά και ειδικά εχτές που έβλεπα τον γαυρο στο νοβα πιο πολύ κοίταζα την γραμμή. Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος στην δικιά του κάτι και αν ναι σε ποιο/α σημείο/α?

Φιλε μου αν ειναι μονο μια γραμμη ειδικα αχνή τοτε εισαι μια χαρα. Ολες οι LCD(και καποιες πλασμα) εχουν banding/dse. Επισης σε διαβεβαιωνω οτι υπηρχε εκει απο την αρχη που την πηρες την τηλεοραση οποτε αν δεν το εβλεπες τοτε σημαινει οτι και παλι θα το ξεχασεις και θα το αγνοεις. Η 46es6900 που δοκιμασα ειχε γραμμες καθετες και σκιες σχεδον σε ολο το πανελ σε βαθμο που αν εβλεπες μπαλα τοτε δεν μπορουσε να μην πεσει η ματια σου εκει και ολοι οι φιλοι μου που ερχονταν σπιτι μου το παρατηρουσαν απο μονοι τους χωρις να τους πω εγω τιποτα.

Το θεμα ειναι να μην ειναι σε τετοιο βαθμο που να φαινεται χωρις προσπαθεια. Αν ειναι να προσπαθησεις να το δεις τοτε καποια στιγμη θα το ξεχασεις γιατι κατα 95% δεν θα φαινεται. Ασε που καμια φορα φταιει και πραγματικη βρωμα μπροστα απο το πανελ που φευγει με ενα πανακι. Εγω παντως το σχολιο σου οτι υπαρχει μια αχνή γραμμη μονο σε ολο το πανελ το παιρνω για θετικο. Αν θες δες το πιο πανω ποστ μου για να δεις πως φαινοταν η δικια μου με την γκρι καρτα. Ανομοιομορφια παντου.

Γιατι δεν φτιαχνουν της τηλεορασεις οπως παλια με τα leds πισω απο το πανελ και ας ειναι χωρις local dimming και πιο παχιες οι τηλεορασεις ?-bye-

Το πιο παράξενο από όλα ξέρεις ποιο είναι? Ότι φαίνεται πιο έντονα με την περιφεριακη όραση πάρα όταν κοιτάζεις την γραμμή.Οπως τα λες είναι αλλά υπάρχει εστω και μια πιθανότητα να μην είχε banding πριν 2 μήνες που την πήρα και να το εμφάνισε τώρα?Ή μήπως φταίει το αετίσιο μάτι μου που βλέπει καμένο πιξελ στα 400 μέτρα? :-)

παιδια μια ερωτηση παιζω τα καναλια μεσω nova και ορισμενες φορες (χθες π.χ πριν το ματσ της ματζεστερ με τη ρεαλ ειχε απο
το στουντιο απικοινωνια ο δημοσιογραφος με τον σωτηρακοπουλο. λοιπον ο ηχος πηγαινε πιο πισω απο το στομα του δημοσιογραφου.
αν καταλαβατε πρωτα κινουνταν τα χειλη και μετα ακουγοταν ο ηχος.εχει συμβει και σε ειδησεις.γιατι συμβαινει αυτο?
ευχαριστω.

Το πιο παράξενο από όλα ξέρεις ποιο είναι? Ότι φαίνεται πιο έντονα με την περιφεριακη όραση πάρα όταν κοιτάζεις την γραμμή.Οπως τα λες είναι αλλά υπάρχει εστω και μια πιθανότητα να μην είχε banding πριν 2 μήνες που την πήρα και να το εμφάνισε τώρα?Ή μήπως φταίει το αετίσιο μάτι μου που βλέπει καμένο πιξελ στα 400 μέτρα? :-)

Να στο πω πιο απλα, δεν το βλεπει το ματι σου αλλα ο εγκεφαλος σου. Το ματι ειναι απλα το μεσο. Αν ο εγκεφαλος ειναι σε εγρηγορση για να δει κατι θα το δει. Banding το οποιο δημιουργειτε στην πορεια μιας τηλεορασης γινετε μονο αν ο φωτισμος αρχισει να φθειρεται συνηθως μετα απο μακροχρονια χρηση οπως η παλια μου η LCD που οι λαμπες αρχιζουν σιγα σιγα να σβηνουν και δημιουργειται DSE(σε μεγαλο βαθμο) μετα απο χρηση 7 χρονων και πολλων χιλιαδων ωρων.

Απλα να το δεχτεις αφου σιγουρα υπηρχε εκει απο την πρωτη μερα. Επισης μην ξεχνας οτι η εγγυηση σου ισχυει οποτε αν ειναι κατι το οποιο ειναι πολυ σημαντικο η αντιπροσωπεια θα πρεπει να σε καλυψει αλλα σε αυτη την περιπτωση πιστεψε με δεν προκειται γιατι ειναι κατι που εχουν πολλες τηλεορασεις LCD σε καποιο βαθμο. Δεσ το πιο γενικα το θεμα και αν φαινεται μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις τοτε αγνοησε το αν φαινιτεαι συνεχεια και παντου επικοινωνησε με την αντιπροσωπεια να δεις αν μπορουν να το τσεκαρουν. Η συμβουλη μου...αγνοησε το!!!-bye-

παιδια μια ερωτηση παιζω τα καναλια μεσω nova και ορισμενες φορες (χθες π.χ πριν το ματσ της ματζεστερ με τη ρεαλ ειχε απο
το στουντιο απικοινωνια ο δημοσιογραφος με τον σωτηρακοπουλο. λοιπον ο ηχος πηγαινε πιο πισω απο το στομα του δημοσιογραφου.
αν καταλαβατε πρωτα κινουνταν τα χειλη και μετα ακουγοταν ο ηχος.εχει συμβει και σε ειδησεις.γιατι συμβαινει αυτο?
ευχαριστω.

Αν και δεν ειμαι κατοχος μεχρι στιγμης δεν εχω δει τηλεοραση που να μην εχει lipsync προβληματα απο εξωτερικο δεκτη μεσο HDMI καποις στιγμες. Δοκιμασε να συνδεσεις με αλλο τροπο τον δεκτη σου στην τηλεοραση να δεις αν εξακολουθησει να το κανει. Τσεκαρε οτι εχεις την τελευταια εκδοση του firmware γιατι διαβασα οτι καπως το διορθωνει το προβλημα.

Επισης τσεκαρε αν το κανει σε θεαση απλης ψηφιακης τηλεορασης χρησιμοποιωντας τον εσωτερικο ψηφιακο δεκτη. Αν οχι τοτε φταει η συνδεση με το HDMI οπως σε ολες της τηελορασης και διορθωνεται μονο με αναβαθμιση του firmware. Σιγουρα θα μπορει καποιος ηδη κατοχος που εχει καο νοβα να σε βοηθησει καλυτερα.

Last edited by a moderator:
Να στο πω πιο απλα, δεν το βλεπει το ματι σου αλλα ο εγκεφαλος σου. Το ματι ειναι απλα το μεσο. Αν ο εγκεφαλος ειναι σε εγρηγορση για να δει κατι θα το δει. Banding το οποιο δημιουργειτε στην πορεια μιας τηλεορασης γινετε μονο αν ο φωτισμος αρχισει να φθειρεται συνηθως μετα απο μακροχρονια χρηση οπως η παλια μου η LCD που οι λαμπες αρχιζουν σιγα σιγα να σβηνουν και δημιουργειται DSE(σε μεγαλο βαθμο) μετα απο χρηση 7 χρονων και πολλων χιλιαδων ωρων.

Απλα να το δεχτεις αφου σιγουρα υπηρχε εκει απο την πρωτη μερα. Επισης μην ξεχνας οτι η εγγυηση σου ισχυει οποτε αν ειναι κατι το οποιο ειναι πολυ σημαντικο η αντιπροσωπεια θα πρεπει να σε καλυψει αλλα σε αυτη την περιπτωση πιστεψε με δεν προκειται γιατι ειναι κατι που εχουν πολλες τηλεορασεις LCD σε καποιο βαθμο. Δεσ το πιο γενικα το θεμα και αν φαινεται μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις τοτε αγνοησε το αν φαινιτεαι συνεχεια και παντου επικοινωνησε με την αντιπροσωπεια να δεις αν μπορουν να το τσεκαρουν. Η συμβουλη μου...αγνοησε το!!!-bye-

Αν και δεν ειμαι κατοχος μεχρι στιγμης δεν εχω δει τηλεοραση που να μην εχει lipsync προβληματα απο εξωτερικο δεκτη μεσο HDMI καποις στιγμες. Δοκιμασε να συνδεσεις με αλλο τροπο τον δεκτη σου στην τηλεοραση να δεις αν εξακολουθησει να το κανει. Τσεκαρε οτι εχεις την τελευταια εκδοση του firmware γιατι διαβασα οτι καπως το διορθωνει το προβλημα.

Επισης τσεκαρε αν το κανει σε θεαση απλης ψηφιακης τηλεορασης χρησιμοποιωντας τον εσωτερικο ψηφιακο δεκτη. Αν οχι τοτε φταει η συνδεση με το HDMI οπως σε ολες της τηελορασης και διορθωνεται μονο με αναβαθμιση του firmware. Σιγουρα θα μπορει καποιος ηδη κατοχος που εχει καο νοβα να σε βοηθησει καλυτερα.
Σε ευχαριστω για την ψυχολογικη υποστηριξη γιατι αυτο χρειαζομουν πιο πολυ απο ολα.Στα υπολοιπα που ειπα ντροπη μου:violent-smiley-008:γιατι μετα απο ατελειωτες ωρες που εχω ριξει διαβασμα εδω μεσα θα επρεπε να ειμαι πιο ψυχραιμος σε τετοιου ειδους θεματα και ειδικα σε πραγματα που δεν χρηζουν τοσο μεγαλου προβληματισμου.Παντως πιστευω οτι μαθαινει κοσμος εδω αν θελει και εχει ωρα για διαβασμα και συγχαιρω τοσο το AVC οσο και τους συντελεστες και τα μελοι που με τις απντησεις και τις αποψεις τους μας κανουν να γινομαστε καλυτεροι και να εκμηδενιζουμε την πιθανοτητα μιας λαθος επιλογης.

Σε ευχαριστω για την ψυχολογικη υποστηριξη γιατι αυτο χρειαζομουν πιο πολυ απο ολα.Στα υπολοιπα που ειπα ντροπη μου:violent-smiley-008:γιατι μετα απο ατελειωτες ωρες που εχω ριξει διαβασμα εδω μεσα θα επρεπε να ειμαι πιο ψυχραιμος σε τετοιου ειδους θεματα και ειδικα σε πραγματα που δεν χρηζουν τοσο μεγαλου προβληματισμου.Παντως πιστευω οτι μαθαινει κοσμος εδω αν θελει και εχει ωρα για διαβασμα και συγχαιρω τοσο το AVC οσο και τους συντελεστες και τα μελοι που με τις απντησεις και τις αποψεις τους μας κανουν να γινομαστε καλυτεροι και να εκμηδενιζουμε την πιθανοτητα μιας λαθος επιλογης.

Εχεις καθε δικαιωμα φιλε μου να το ψαχνεις οσο θες το θεμα αλλα καμια φορα η ψυχολογια μας μας κανει να μενουμε στις λεπτομερειες και να μην κοιταμε την μεγαλη εικονα(κυριολεκτικα και μεταφορικα). Ομως αν εισαι φιλος της καλης και ποιοτικης εικονας πως μπορεις να μην ψαχνεις την λεπτομερεια???

Kαι αφού μόνος μου έγραψα την παραπάνω πατάτα, ας διορθώσω την κατάσταση. Η τηλεόραση αναπαράγει κανονικά τα 24p από εξωτερικό player.

Τάδε απεφάνθη το κονκλάβιο, αποτελούμενο πλην εμού και απ' τους Μανώλη Καστρουνή, JL_?, czoun, gzoun και vas_papavas, και το οποίο συνήλθε χθες εις την οικίαν μου, απ' την εβδόμην απογευματινήν μέχρι τας πρώτας πρωϊνάς ώρας της σήμερον. Στο συμπέρασμα καταλήξαμε πριν πιούμε τις μπύρες, συνεπώς δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης... :p

Περισσότερα νέα, μετρήσεις και φωτογραφίες, τις επόμενες ημέρες.

Σας έχουμε ετοιμάσει και φωτογραφίες σε άμεση αντιπαράθεση με Pioneer Kuro PDP-LX5090H για να συγκρίνετε..... :Banane0:

Καλά περάσαμε, ξεψαχνίσαμε κι έναν εκπρόσωπο των LED-LCD της οικονομικής κατηγορίας με την ευκαιρία, ο οποίος δεν επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η τηλεόραση του Κώστα, σύμφωνα με το service menu φοράει πάνελ SPVA 100Hz της ίδιας της Samsung, το οποίο έδωσε τη γνωστή εικόνα αυτού του τύπου πάνελ σε αντίθεση/γωνία θέασης/χρωματική συμπεριφορά, με ομοιομορφία όμως που είχαμε χρόνια να δούμε... :2thumb22sup:

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η τηλεόραση υποστηρίζει τελικά τη σωστή αναπαράσταση των 24p από εξωτερικό player (για τον ενσωματωμένο ισχύουν τα γνωστά), ενώ ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου έκανε το σύστημα scanning backlight που σε αυτή την περίπτωση δουλεύει εξαιρετικά (σε αντίθεση με την σειρά ES6xxx του ίδιου κατασκευαστή). Η συσκευή ελέγχθηκε στον τομέα της κίνησης τόσο με τα AVClub Motion Tests, όσο και με το γνωστό από τα ξένα reviews APDC Motion Resolution pattern, ενώ η αναπαραγωγή έγινε από το Oppo 95. Αναλυτικά λοιπόν έχουμε:

AVClub Motion Test 2 1080i50

Motion Plus -> Off (aka frame interpolation) / Προσθ. κίνηση LED -> Off (aka scanning backlight): Κλασικά και αναμενόμενα, διπλά είδωλα και θολούρα σε όλους τους στίχους. Επίσης, περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα κατά την κίνηση.

Motion Plus -> Off / Προσθ. κίνηση LED -> On: H θολούρα μειώνεται σημαντικά, τα είδωλα γίνονται πιο έντονα. Τα περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα κατά την κίνηση παραμένουν.

Motion Plus -> Καθαρή εικόνα / Προσθ. κίνηση LED -> Off: Καθαρίζουν οι δύο κατώτεροι στίχοι, τυπική επίδοση τηλεόρασης πραγματικών 100Hz. Τα περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα κατά την κίνηση παραμένουν.

Motion Plus -> Καθαρή εικόνα / Προσθ. κίνηση LED -> On: Καθαρίζουν οι τρεις κατώτεροι στίχοι. Ο ανώτερος και πιο γρήγορος, εμφανίζεται με γκρι είδωλο και "σκουπιδάκια", πότε καθαρίζει ελαφρά, πότε θολώνει. Τα περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα κατά την κίνηση παραμένουν.

AVClub Motion Test 3 1080p24

Με το Motion Plus απενεργοποιημένο και την Προσθ. κίνηση LED, είτε απενεργοποιημένη, είτε ενεργή, έχουμε σωστή αναπαράσταση των 24p από εξωτερικό player. Με το Motion Plus ενεργό, εισάγεται παρεμβολή και "βιντεΐλα", ο βαθμός της οποίας εξαρτάται από το ποιά προρρύθμιση ή προσαρμοσμένη επιλογή θα κάνουμε.

AVClub Motion Test 4 720p60

Ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το AVClub Motion Test 2 1080i50, χωρίς όμως τα περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα.

APDC Motion Resolution pattern @6,5ppf

Motion Plus -> Off / Προσθ. κίνηση LED -> Off: Λίαν επιεικώς, 300 γραμμές. Αχνά διπλά είδωλα ακόμα κι από το τις πιο παχιές γραμμές και θολούρα.

Motion Plus -> Off / Προσθ. κίνηση LED -> On: Όπως ανωτέρω, με πιο έντονα διπλά είδωλα και πιο αχνή θολούρα.

Motion Plus -> Καθαρή εικόνα / Προσθ. κίνηση LED -> Off: Με το ζόρι 600 γραμμές. Τυπική επίδοση τηλεόρασης πραγματικών 100Hz.

Motion Plus -> Καθαρή εικόνα / Προσθ. κίνηση LED -> On: Τα πράγματα καθαρίζουν σημαντικά και η απόδοση αγγίζει τις 800-900 γραμμές πλέον. Η καλύτερη επίδοση που έχω δει με τα ίδια τα μάτια μου μέχρι στιγμής από τηλεόραση LCD πραγματικών 100Hz.

Κάποιες ενδεικτικές μετρήσεις φωτεινότητας από το default κινηματογραφικό mode, σε διάφορες ρυθμίσεις του οπίσθιου φωτισμού και με την Προσθ. κίνηση LED απενεργοποιημένη:

[table="class: grid"][tr][td]Οπίσθιος φωτισμός 0 [/td][td] 12,5 cd/m²[/td][td][/tr][/td]
[tr][td]Οπίσθιος φωτισμός 8 [/td][td] 119 cd/m²[/td][td][/tr][/td]
[tr][td]Οπίσθιος φωτισμός 12 [/td][td] 171 cd/m²[/td][td][/tr][/td]
[tr][td]Οπίσθιος φωτισμός 20 [/td][td] 271 cd/m²[/td][td][/tr][/td]
[/TABLE]

Με την Προσθ. κίνηση LED ενεργή, όπως είναι φυσικό, οι τιμές αυτές μειώνονται αρκετά...

Τέλος, αφού την είχαμε που την είχαμε δίπλα στην KURO, βάλαμε τον οπίσθιο φωτισμό στο 12 (η 5090 του Κώστα είναι καλιμπραρισμένη στα περίπου 170 cd/m²) και είδαμε διάφορες σκηνές από ταινίες και demo ταυτόχρονα και στις δύο. Σε φωτεινό υλικό, η μικρή κράτησε αξιοπρεπέστατα, σε σκοτεινές σκηνές όμως δυσκολεύτηκε αρκετά πλάι στο θηρίο, ακόμα και με το πολύφωτο ανοιχτό. Με φως ηλίου βέβαια, σίγουρα θα αντιστρέφονταν η κατάσταση. Ενδεικτικά, δύο φωτό από το γνωστό πλάνο του The Dark Knight, με ανοιχτά και σβηστά τα φώτα του σαλονιού:

DSC04785_zps7306f129.jpg

DSC04780_zps5a71af33.jpg

Επειδή βλέπω την 32άρα συνέχεια σε κατάστημα Multirama που επισκέπτομαι για ψώνια και παίζω και λίγο με το τηλεκοντρόλ μου έχει κάνει εντύπωση η πολύ καλή κίνηση της και η εικόνα της σε περιβάλλον καταστήματος. Σε σκοτεινό περιβάλλον δεν την έχω δει αλλά σίγουρα δεν περιμένω και πολλά.

Μια απλη ερωτηση...Τι προτεινετε για αποφυγη της θολουρας απο τηλεοπτικο δεκτη? Να μου πειτε ειναι και η ποιοτητα των ψηφιακων καναλιων..αλλη του ΣΚΑΙ,BBC και αλλη του ΑΝΤ1, Μega...(δε βλεπονται)...