Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στην 530 όταν συνδέσω br player και στα δύο hdmi το ίδιο δείχνει, αλλά όταν το σήμα είναι από pc(είτε από το φορητο που έχει ati, είτε από σταθερο που ε´χει nvidia) η διαφορα είναι τεραστια, στη dvi δεν ρυθμίζεις τιποτα και παιζει μια χαρά , ενώ στην hdmi κάνεις του κόσμου τις ρυθμίσεις μονο και μονο για να έχεις υποφερτο σήμα (υπερβολικα φωτισμένο σε σημείο που να αχνοφαίνονται οι ευθείες λεπτές γραμμές και είδωλα αυτών των γραμμών)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις -

Αυτό σου συμβαίνει όταν παίζεις την ταινία απ' ευθείας από τον ενσωματωμένο player της TV; Και τι ακριβώς εννοείς με το αλαμπουρνέζικα; Βασικά το πρώτο που μου 'ρχεται στο μυαλό είναι ότι με το "αλαμπουρνέζικα" εννοείς ότι δε στους εμφανίζει στα ελληνικά αλλά κάτι "κινέζικα". Αυτό συμβαίνει γιατί πιθανώς δεν έχεις κάνει την κατάλληλη ρύθμιση μέσα απ' την TV. Όταν ξεκινήσεις την ταινία, πάτα το Tools απ' το τηλεκοντρόλ και πήγαινε Ρυθμίσεις υποτίτλων --> Κωδικοποίηση --> Ελληνικά. Αλλά αν δεν είχες κάνει αυτή τη ρύθμιση, θα 'πρεπε και στις απλές 2D ταινίες να σου εμφανίζει τα "κινέζικα". Εν τέλει, αν δε μπορείς να το περιγράψεις ανέβασε καμιά φωτο για να καταλάβω τι εννοείς.

Γίνε αν μπορείς λίγο πιο αναλυτικός φίλε μου. Κατ' αρχήν, με την εικόνα διαχωρισμένη δεξιά κι αριστερά (δηλαδή σε 2D mode) σου εμφανίζει τους υπότιτλους μονούς, στο κέντρο; Αυτό εννοείς μια χαρά;

Φίλε μου το πρόβλημα λύθηκε! Μπήκα στις ρυθμίσεις υποτίτλων (ενώ έπαιζε η ταινία από τον player της tv) και έβαλα κωδικοποίηση υποττίτλων ελληνικά.
Τώρα, στον player του home cinema, σε 2D παίζουν κανονικά οι υπότιτλοι, αλλά μόλις γυρίσω σε 3D φεύγουν από το κέντρο που είναι, και μετατοπίζονται στα αριστερά και δεξιά της οθόνης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναγνωστούν.

Στην 530 όταν συνδέσω br player και στα δύο hdmi το ίδιο δείχνει, αλλά όταν το σήμα είναι από pc(είτε από το φορητο που έχει ati, είτε από σταθερο που ε´χει nvidia) η διαφορα είναι τεραστια, στη dvi δεν ρυθμίζεις τιποτα και παιζει μια χαρά , ενώ στην hdmi κάνεις του κόσμου τις ρυθμίσεις μονο και μονο για να έχεις υποφερτο σήμα (υπερβολικα φωτισμένο σε σημείο που να αχνοφαίνονται οι ευθείες λεπτές γραμμές και είδωλα αυτών των γραμμών)

Δοκίμασες να παίξεις με τη ρύθμιση "HDMI Black -> Low/Hi"; Αν δεν είναι διαθέσιμη η επιλογή αυτή σε λειτουργία PC, ίσως απλά να χρειάζεται αλλαγή το ρυθμιστικό της φωτεινότητας ή σετάρισμα της κάρτας γραφικών ώστε να δίνει τα σωστά levels (το όλο πρόβλημα ακούγεται σαν ο υπολογιστής να δίνει video levels ενώ η τηλεόραση είναι ρυθμισμένη για PC levels)

Και εγω Nvidia (gtx 285) και δεν εχω προβλημα. Πιστευω οτι αν τελικα πας στην λυση της EH6030 δεν θα εχεις ουτε εσυ η τουλαχιστον θα ξερεις οτι σιγουρα δουλευει σε καποιον αρα ειναι θεμα ρυθμισεων. Δοκιμασε αυτο που σου λεει και ο JL_.

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά μάλον κάτι λάθος κάνω:
Θέλοντας μέσω allshare να πάρω 5.1 συνδέοντας TV με ενισχυτή, πηγαίνω στο μενού, επιλέγω εξωτερικό ηχείο και μετά στο διπλανό μενού του SPDIF επιλέγω DTS:

Η επιλογή Dolby Digital δεν είναι επιλέξιμη.
Στον ενισχυτή έχω δηλώσει την οπτική είσοδο αλλά ήχο δεν έχω καταφέρει να ακούσω ακόμα.
Τι κάνω λάθος;

Last edited:
Γειά σας,

H 6030 όμως δεν έχει audio in αναλογικο, οπότε η ερωτηση μου είναι:
την έχει συνδέσει κάποιος μεσω hdmi καλωδιου στο pc και είχε κανονικά χρώματα και ήχο?
Ευχαριστώ.

H 6030 έχει αναλογικό stereo in .
Προχθές σύνδεσα ένα "σκυλί" Τοshiba DVD player του 2008, σε component 576p video mode και stereo ήχο, με RCA βύσματα.
Αυτή η είσοδος δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί άραγε, ως γενική αναλογική είσοδος ήχου της τηλεόρασης ???

H 6030 έχει αναλογικό stereo in .
Προχθές σύνδεσα ένα "σκυλί" Τοshiba DVD player του 2008, σε component 576p video mode και stereo ήχο, με RCA βύσματα.
Αυτή η είσοδος δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί άραγε, ως γενική αναλογική είσοδος ήχου της τηλεόρασης ???

Προφανώς οχι γιατι φανταζομαι πως δεν γινεται να επιλέξεις πηγη video διαφορετικη απο πηγη audio

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντ

Τώρα, στον player του home cinema, σε 2D παίζουν κανονικά οι υπότιτλοι, αλλά μόλις γυρίσω σε 3D φεύγουν από το κέντρο που είναι, και μετατοπίζονται στα αριστερά και δεξιά της οθόνης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναγνωστούν.

1ον: Το 3D mode το βάζεις και στο home cinema και στην TV;
2ον: Όταν λες "μετατοπίζονται αριστερά και δεξιά της οθόνης" εννοείς ότι χωρίζεται ακανόνιστα ο κάθε υπότιτλος σε δύο κομμάτια, ή ότι δημιουργούνται δύο (ίδιες) κόπιες του κάθε υπότιτλου;

Ερώτηση προς τους κατόχους της TV:

Πριν λίγο γύρισα σπίτι κι άνοιξα την TV. Πάτησα το Info button όσο έπαιζε ένα κανάλι κι εκτός απ' την κλασσική μπάρα με τις πληροφορίες του καναλιού που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης, εμφανίστηκε κι αυτό το εικονίδιο κάτω δεξιά (με τη μόνη διαφορά,ντακς λεπτομέρεια, ότι δεν αναγράφει τη λέξη Less που φαίνεται στην εικόνα του link).

Διάβασα και κατάλαβα τι δείχνει αυτό (το λέει άλλωστε και στο link που παρέθεσα), αλλά μου κάνει πολύ εντύπωση γιατί εδώ και δύο μήνες που λειτουργώ την TV (κι έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές το Info button του τηλεκοντρόλ) δε μου το έβγαζε μέχρι τώρα...

Σας εμφανίζεται εσάς αυτό;;

Το βγάζει,ναι...
Μπορεί να σου είχε διαφύγει τις προηγούμενες φορές

Βάζω και τα 2 μου χέρια στη φωτιά ότι δε το έβγαζε μέχρι σήμερα. Το χρησιμοποιώ πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο. Το μόνο που μου περνάει απ' το μυαλό είναι μήπως πάτησα τυχαία κανένα συνδυασμό πλήκτρων(όπως π.χ. οι συνδυασμοί που εμφανίζουν κρυφά μενού) είτε από τότε που την πήρα είτε σήμερα κι εξαφανίστηκε ή εμφανίστηκε αντίστοιχα το συγκεκριμένο feature.

Τέσπα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, just more information. Κατά τα λοιπά, όλα φυσιολογικά μου φαίνονται στη λειτουργία της.

Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να κάνω για να έχω 5.1 στην TV μέσω allshare. Για τον ήχο έχω συνδέσει TV και ενισχυτή με οπτικό καλώδιο αλλά δεν κατάφερα τίποτα...

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω τη συγκεκριμένη αλλά κολλάω σε μία λεπτομέρεια. Όπως ρώτησε και άλλος προηγουμένως, χωρίς να λάβει απάντηση, η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει Audio Return Channel σε κάποια από τις hdmi θύρες του; Θέλω να την συνδέσω με home cinema που δεν έχει άλλη είσοδο ήχου για 5.1.

Κ εγω εχω μια απορια την συνεδεσα με εναν vsx 422 με hdmi στην εξοδο του ενισχυτη κ οπτικη ινα απο την τηλεοραση στον ενισχυτη. Γτ δεν εχω ηχο απο τα ηχεια του ενισχυτη αραγε..

από το manual http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201206/20120604150734110/NVDVBEU2E-GRE.pdf

MENU → Ήχος → Επιπλέον ρύθμιση → ENTER
Έξοδος SPDIF

MENU → Ήχος → Ρυθμίσεις ηχείου → ENTER
Επιλογή ηχείου (Εξωτερικό ηχείο / Ηχείο TV)

με τη χρήση εξωτ ηχείου, όταν βάζεις ταινία θα πρέπει να περνάει τον ήχο αυτόματα στον ενισχυτή.
εκεί είναι θέμα να έχει γίνει σωστός ορισμός στον ενισχυτή ώστε να δέχεται σαν εισαγωγή τον ήχο από το spdif που συνδέεται με την τηλεόραση.

δν με αφηνει να επιλεξω το spdif.εχθες που το τσεκαρα δεν γινοταν. Μηπως υπαρχουν κ καποιες αλλες προυποθεσεις για να μπορω να το επιλεξω;;

Σε μένα δεν υπάρχει επιλογή "Επιπλέον ρύθμιση".
Στην Έξοδο SPDIF μου δίνει μόνο 2 επιλογές: PCM και DTS. Η επιλογή Dolby Digital είναι ανενεργή!
Ο ενισχυτής είναι σωστά ρυθισμένος γιατί μέσω PS3 μια χαρά 5.1 ακούω.
Άρα η TV έχει κάποιο θέμα.
By the way, της έκανα και αναβάθμιση από έκδοση 1012 σε 1014 μπας και διορθωθεί αλλά το μόνο που παρατήρησα είναι λίγο καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα.

Το πρόβλημα του ήχου παραμένει και εγώ σηκώνω ψηλά τα χέρια.
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος...

Καλημέρα από εμένα.
Σκέφτομαι να πάρω την 40άρα.
Κυρίως αθλητικά,ταινίες,ντοκιμαντέρ και λιγότερο PS3, η χρήση που θέλω.

Απόσταση θέασης 0,5-2 μέτρα(εξαρτάται που κάθομαι).

Την προτείνετε για τέτοια χρήση?
Στην τιμή της υπάρχει κάποια καλύτερη με παρόμοια χαρακτηριστικά?