Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε ποιούς δέκτες αναφέρεστε;
Εγω εχω τον Turbo-X HD 1000(δεν ξερω τι scaler/επεξεργαστη εχει). Το αποτελεσμα ειναι ελαφρως καλυτερο απο τον εσωτερικο αποκωδικοποιητη(παντα με τις ιδιες ρυθμισεις στο movie) αρκει να κλειδωσω την αναλυση που εκμπεμπει σε 720p ή 1080i και μιλαω παντα για την ΕΗ6030.

Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στη δικη μου περιπτωση εχω τον AMTC290 HD δοκιμασμενο σε Phillips - Sharp και τον Crystal Audio HD (προηγουμενο μοντελο) του αδερφου μου στην Panasonic U10 που αυτος εχει . Σε 720p και 1080i αναλυσεις και συνδεδεμενοι με HDMI το οπτικο αποτελεσμα που δινουν δειχνει καλυτερο. Αυτο αλλωστε ηθελα να μεταφερω
, το οτι η 6030 μπορει να εχει καποια αλλα μειονεκτηματα που εχουν να κανουν κυριως με την τεχνολογια που αυτη χρησιμοποιει, δεν εχει ομως σε καμια περπτωση προβληματικο/κακο δεκτη ,

Last edited:
Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

..δεκτη η scaler. Σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις 32EH5000 και 32EH6030 που αγορασα. Σε μεγαλυτερες διαστασεις ισως θα πηγαινα προς Sony LCD η Panasonic Plasma μερια. Θεωρητικα βεβαια προς το παρον ...

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

και τον Crystal Audio HD (προηγουμενο μοντελο) του αδερφου μου στην Panasonic U10 που αυτος εχει

Έχει περασμένο το τελευταίο firmware η U10 (1216);

Όχι δεν το έχει περάσει . Βελτιώνει και την εικόνα, να του το προτείνω?

Πάντως εχθές δοκίμασα αρχείο μεγέθους 10GB MKV 1080p DTS (την ταινία "The source code") στις ΕΗ5000/6030 και μου έκανε εντύπωση το ότι ο media player των ΤV έδινε αρκετά καλή κίνηση , ιδίως στην αρχική απαιτητική σκηνή όπου κινούμενη κάμερα σε ελικόπτερο τραβούσε ένα τραίνο δίπλα σε αυτοκινητόδρομο και ουρανοξύστες. Μειονέκτημα το ότι αργεί λίγο να φορτώσει τα αρχείο και να κινηθεί μεταξύ των φακέλων.

:offtopic:

Όχι δεν το έχει περάσει . Βελτιώνει και την εικόνα, να του το προτείνω?

Αφαιρεί το ισχυρό φίλτρο θολώματος από την επεξεργασία πηγών 576i και τηλεοπτικού (μένει μόνο ένα ήπιο undefeatable noise reduction μόνο στο τηλεοπτικό).

Η μηχανή upscale της σειράς 10 ήταν πολύ καλή, αλλά δυστυχώς μέχρι να βγει το τελευταίο firmware, την έβλεπες μόνο με σήματα 576p. Στα σήματα 576i, ο επεξεργαστής εικόνας ήταν αρχικά ρυθμισμένος να εφαρμόζει ένα φίλτρο θολώματος, που αντιστοιχούσε στον περιορισμό των 5,5MHz του εύρους ζώνης των αναλογικών τηλεοπτικών μεταδόσεων. Καθώς προχωρούσαν οι εκδόσεις firmware, οι ρυθμίσεις αυτού του φίλτρου επανεξετάζονταν, μέχρι που στην τελευταία, αποφάσισαν να το αφαιρέσουν τελείως.

576i με το αρχικό firmware:
576i.jpg

576i με το fimware 1215:
1-10.jpg

576i με το fimware 1216 (τελευταίο):
4-9.jpg

:offtopic:

Ηθελα να ενημερωσω το thread σχετικα με την δικη μου 46EH6030 που εδω και μια εβδομαδα βρισκεται στον αντιπρωσωπο του service της Samsung λογω οριζοντιου και καθετου banding. Βιντεο και πληροφοριες μπορειτε να βρειτε λιγες σελιδες πιο πριν. Η εμπειρια με το service της Samsung ειναι σχεδον τριτοκοσμικη. Παρελαβε καποιος που δεν ηταν τεχνικος την τηλεοραση πριν μια εβδομαδα και ουτε εκανε ελεγχο ουτε τιποτα απλα την πηρε και μου ειπε οτι μεσα στην εβδομαδα θα επικοινωνουσαν μαζι μου για ενημερωση. Οι ημερες περνουσαν και δεν ηξερα ουτε αν το προβλημα ειχε αναγνωριστει απο το τεχνικο τμημα. Επαιρνα μερα παρα μερα τηλεφωνο και μου ελεγαν οτι περιμενουν απαντηση απο Samsung χωρις καν να μου πουν οτι το προβλημα εχει αναγνωριστει. Καμια απολυτος ενημερωση και μολις εχτες υστερα απο δικη μου πιεση και ξανα τηλεφωνο μου ειπαν οτι εχει παραγγελθει καινουργιο πανελ απο το εξωτερικο. Δεν ηξεραν ποτε θα ερθει και απλα πρεπει να περιμενω τηλεφωνο τους καποια μερα που θα ερθει το πανελ και θα μου το αλλαξουν. Εν τωμεταξυ εχω μεινει με την παλια και χαλασμενη τηλεοραση μου χωρις αντικατασταση και χωρις καποια εκτιμηση για το ποτε θα ειναι ετοιμη.

Απο τα κεντρικα της Samsung ουτε εκει ειχαν την παραμικρη ιδεα για το τι γινετε απλα οτι το πανελ κατα πασα πιθανοτητα θα ερθει απο Ολλανδια και αν εκει εχει ελειψη θα ερθει απο Κορεα. Δεν μπορουσαν να επιβεβαιωσουν ουτε καν οτι εχει παραγγελθει πανελ. Ενα μεγαλο μπαχαλο, απολυτος καμια ενημερωση, αφου αναγκαστηκα να γραψω στην Samsung global ενα email παραπονου. Μετα απο πιεση ο αναιδεστατος ομιλητης απο τα κεντρικα μου ειπε για να με ξεφορτωθει οτι σιγουρα δεν θα κανει πανω απο μηνα οταν του ειπε οτι θελω καποια εκτιμηση για το ποτε να περιμενω το πανελ. Λες και αυτο που του ζητουσα ηταν εξωγηινο και οτι απλα πρπει να περιμενω χωρις να ρωταω.

Δεν ξερω αν τελικα θα μου την φερουν φτιαγμενη την τηλεοραση και ξερω οτι το banding απασχολει και αλλους εδω μεσα και σιγουρα θα κρατησω ενημερο το thread ωστε αν καποιος ενδιαφερετε να το φτιαξει να ξερει τι θα περασει. Αλλα απο service η Samsung...Ουγκαντα αν και νομιζω οτι προσβαλλω την Ουγκαντα με αυτο.

Last edited:
Και πάνω που θα ρωτούσα αν έχει κανείς εμπειρία από το service της samsung :-)
Μου έβγαλε εδώ και δυο τρεις μέρες μια ολόκληρη οριζόντια σειρά από φωτεινά πίξελς στην οθόνη και ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία επισκευής όντας μέσα στην εγγύηση. Επικοινωνώ με τα κεντρικά ή με τον κοντινότερο επίσημο αντιπρόσωπο (μενω επαρχία);

Και πάνω που θα ρωτούσα αν έχει κανείς εμπειρία από το service της samsung :-)
Μου έβγαλε εδώ και δυο τρεις μέρες μια ολόκληρη οριζόντια σειρά από φωτεινά πίξελς στην οθόνη και ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία επισκευής όντας μέσα στην εγγύηση. Επικοινωνώ με τα κεντρικά ή με τον κοντινότερο επίσημο αντιπρόσωπο (μενω επαρχία);

Εμενα ειχε το τηλέφωνο του service πανω στην αποδειξη. Το τηλεφωνο για ολη την Ελλαδα ειναι 801117267864. Απο εκει και περα σου λενε ποιος ιδιωτης που συνεργαζεται με την Samsung ειναι πιο κοντα στην περιοχη σου. Δεν ξερω αν μπορουν να ερθουν και σπιτι σου γιατι κανονικα θα πρπει να γινετε τοπικος ελεγχος και επι τοπου επισκευη αν ειναι δυνατο. Αλλα απο οργανωση χειροτερη του δημοσιου. Καλη τυχη!!!

Μέχρι στιγμής πάντως δεν είχα παράπονο, πολύ εξυπηρετικοί στο κέντρο, μου ζητησαν στοιχεία της βλάβης, τύπο και SN της τηλεόρασης, ημερομηνία αγοράς και πέρασαν το αίτημα για βλάβη στο σύστημα, δίνοντάς μου έναν κωδικό αριθμό τον οποίο θα μπορώ να αναφέρω σε επόμενο τηλεφώνημα για να ενημερώνομαι για την εξέλιξη της ιστορίας. Μου ήρθε μάλιστα και αυτοματοποιημένο sms από samsung λίγη ώρα μετά με τα στοιχεία του συνεργάτη -αν και μου τα είχαν δώσει και τηλεφωνικά. Όταν πέρασα να ρωτήσω σχετικά προθυμοποιήθηκε να έρθει επί τόπου να παραλάβει τη συσκευή αλλά την είχα ήδη φορτώσει στο αυτοκίνητο.
Από εδώ και περα πιστεύω είναι θέμα διαθεσιμότητας ανταλλακτικών και φύσης της βλάβης για το χρόνο επιστροφής.
Η εντύπωση που μου δόθηκε είναι ότι το σερβις δουλεύει σωστά και από εκεί και πέρα είναι θέμα επισκευαστή πότε θα πιάσει το μηχάνημα και θα ενημερώσει την εταιρεία, γιατί και αυτοί περνάνε όλα τα στοιχεία της βλάβης στο σύστημα με φωτογραφίες κλπ..

Καλησπέρα σας, αγόρασα τη Samsung 6030 τη Μεγ. Παρασκευή κ ενώ δούλευε κανονικά, από χθες έσβησε και δείχνει το logo της samsung και αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι (power), ενώ προσπαθώντας να την ανοίξω κ να μπώ στο μενού, δεν ανταποκρίνεται κανένα κουμπί του τηλεκοντρόλ, και η οθόνη παραμένει με το σήμα της εταιρίας. Μήπως έχει κάποιος ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει; Υπάρχει πιθανότητα αλλαγής σε περίπτωση που είναι ελαττωματική; ευχαριστώ πολύ.

Εμενα ειχε το τηλέφωνο του service πανω στην αποδειξη. Το τηλεφωνο για ολη την Ελλαδα ειναι 801117267864. Απο εκει και περα σου λενε ποιος ιδιωτης που συνεργαζεται με την Samsung ειναι πιο κοντα στην περιοχη σου. Δεν ξερω αν μπορουν να ερθουν και σπιτι σου γιατι κανονικα θα πρπει να γινετε τοπικος ελεγχος και επι τοπου επισκευη αν ειναι δυνατο. Αλλα απο οργανωση χειροτερη του δημοσιου. Καλη τυχη!!!

Μολις πηρα πισω την τηλεοραση αφου το πανελ αλλαχθηκε χτες. Το αποτελεσμα? Τα ιδια και χειροτερα. Οι σκιασεις εκει ακριβως οπως πριν και λιγο χειροτερα εχω την εντυπωση. Ο τεχνικος μου ειπε οτι ετσι ειναι τα πανελ αλλα αν πραγματικα ειναι ετσι τοτε η εταιρεια ειναι οτι χειροτερο απο ποιοτικο ελεγχο. Πραγματικα η απογοητευση μου ειναι μεγαλη και δεν ξερω αν θα ωφελησει πλεον να ξαναπαρω τηλεφωνο το service. Αν θα μπορουσα ποτε να δωσω σε καποιον υποψηφιο αγοραστη τηλεορασης μια συμβουλη αυτη ειναι ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ SAMSUNG.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν είχα παράπονο, πολύ εξυπηρετικοί στο κέντρο, μου ζητησαν στοιχεία της βλάβης, τύπο και SN της τηλεόρασης, ημερομηνία αγοράς και πέρασαν το αίτημα για βλάβη στο σύστημα, δίνοντάς μου έναν κωδικό αριθμό τον οποίο θα μπορώ να αναφέρω σε επόμενο τηλεφώνημα για να ενημερώνομαι για την εξέλιξη της ιστορίας. Μου ήρθε μάλιστα και αυτοματοποιημένο sms από samsung λίγη ώρα μετά με τα στοιχεία του συνεργάτη -αν και μου τα είχαν δώσει και τηλεφωνικά. Όταν πέρασα να ρωτήσω σχετικά προθυμοποιήθηκε να έρθει επί τόπου να παραλάβει τη συσκευή αλλά την είχα ήδη φορτώσει στο αυτοκίνητο.
Από εδώ και περα πιστεύω είναι θέμα διαθεσιμότητας ανταλλακτικών και φύσης της βλάβης για το χρόνο επιστροφής.
Η εντύπωση που μου δόθηκε είναι ότι το σερβις δουλεύει σωστά και από εκεί και πέρα είναι θέμα επισκευαστή πότε θα πιάσει το μηχάνημα και θα ενημερώσει την εταιρεία, γιατί και αυτοί περνάνε όλα τα στοιχεία της βλάβης στο σύστημα με φωτογραφίες κλπ..

Απλα η καλη εμπειρια σταματαει εκει. Τουλαχιστον για εμενα δεν με πηρανε ποτε ουτε ενα τηλεφωνο για ενημερωση μου αλλαξαν το πανελ χωρις κανεναν ελεγχο του καινουργιου και μου την εδωσαν πισω. Νοιωθω εντελως ηλιθιος που εδωσα τα λεφτα μου σε αυτη την εταιρεια. Ο καθενας ας κρινει μονος του. Απλα ενα πολυ φτηνο προιον που θα μπορουσε πραγματικα να ειναι μια πολυ καλη τηλεοραση, αλλα δεν ειναι. Εδω να εξηγησω οτι δεν κατηγορω τον τεχνικο που μου αλλαξε το πανελ. Ο ανθρωπος ειναι συνεργατης και ηταν πολυ ευγενικος. Απλα καινουργιο πανελ και να ειναι το ιδιο και χειροτερο σημαινει οτι ή στην Ελλαδα μας στελνουν ολα τα ελλατωματικα πανελ. ή επιτηδες σε αυτη την σειρα βαζουν τα ελλατωματικα πανελ ωστε να μπορουν να κρατανε την τιμη χαμηλη.

Τι αλλο να πω. Ντροπη στην εταιρεια:tdown: . Τουλαχιστον ξερω οτι η επομενη μου τηλεοραση δεν θα ειναι Samsung.

Last edited by a moderator:
οταν λες σκιάσεις? στην δικιά μου δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο... έχω φυσικά ένα κολλημένο subpixel...

οταν λες σκιάσεις? στην δικιά μου δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο... έχω φυσικά ένα κολλημένο subpixel...

Ειναι σκιασεις που προκαλουνται απο την ανομοιομορφια του πανελ λογο κακης κατασκευης του. Το αποτελεσμα στην θεαση ειναι το λεγομενο banding η κατα αλλους DSE(dirty screen effect) και φαινεται οταν κινειτε η καμερα αριστερα δεξια σε χρωματικο backgroung ανοιχτου χρωματος(οτελικος του Champion League ηταν αθλιος) Αν και εχω ξαναποσταρει φωτογραφιες σκεφτηκα οτι θα ηταν καλο να ανεβασω καινουργιες απο το καινουργιο το πανελ. Οι παρακατω φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες σε χαμηλο φωτισμο δωματιου σε λευκη καρτα και στην κλασσικη γκρι (uniformity). Προσωπικα το θεωρω πολυ κατω απο το αποδεκτο και η πλακα ειναι οτι και η ιδια η Samsung το θεωρει κατω απο το αποδεκτο γιατι μου αλλαξε το πρωτο πανελ. Απλα μου εβαλε αυτο που ειναι εξισου αθλιο. Απλα η εταιρεια δεν εχει στο λεξιλογιο της τον ποιοτικο ελεγχο.

IMG_1236.jpgIMG_1239.jpg

Προσεξτε τις σκιασεις που ειναι περιφεριακα της οθονης αποτυπωμα του οπισθιου φωτισμου. Αν ηταν μονο αυτο ειλικρινα θα την κραταγα αλλα η θεαση ποδοσφαιριου απο της σκιασεις μεσα στην μεση της οθονης ειναι αδυνατη αφου σε αναγκαζει να το προσεξεις. Ολες η EH6030 που εχω δει μεχρι στιγμης το εχουν και απορω που κανεις απο εδω μεσα δεν το εχει προσεξει. Εκτος και αν ειμαι ο πιο γκαντεμης κατοχος.

Δεχομαι γνωμες και εμπειριες των καινουργιων κατοχων.

Ειναι σκιασεις που προκαλουνται απο την ανομοιομορφια του πανελ λογο κακης κατασκευης του. Το αποτελεσμα στην θεαση ειναι το λεγομενο banding η κατα αλλους DSE(dirty screen effect) και φαινεται οταν κινειτε η καμερα αριστερα δεξια σε χρωματικο backgroung ανοιχτου χρωματος(οτελικος του Champion League ηταν αθλιος) Αν και εχω ξαναποσταρει φωτογραφιες σκεφτηκα οτι θα ηταν καλο να ανεβασω καινουργιες απο το καινουργιο το πανελ. Οι παρακατω φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες σε χαμηλο φωτισμο δωματιου σε λευκη καρτα και στην κλασσικη γκρι (uniformity). Προσωπικα το θεωρω πολυ κατω απο το αποδεκτο και η πλακα ειναι οτι και η ιδια η Samsung το θεωρει κατω απο το αποδεκτο γιατι μου αλλαξε το πρωτο πανελ. Απλα μου εβαλε αυτο που ειναι εξισου αθλιο. Απλα η εταιρεια δεν εχει στο λεξιλογιο της τον ποιοτικο ελεγχο.

View attachment 93368View attachment 93369

Προσεξτε τις σκιασεις που ειναι περιφεριακα της οθονης αποτυπωμα του οπισθιου φωτισμου. Αν ηταν μονο αυτο ειλικρινα θα την κραταγα αλλα η θεαση ποδοσφαιριου απο της σκιασεις μεσα στην μεση της οθονης ειναι αδυνατη αφου σε αναγκαζει να το προσεξεις. Ολες η EH6030 που εχω δει μεχρι στιγμης το εχουν και απορω που κανεις απο εδω μεσα δεν το εχει προσεξει. Εκτος και αν ειμαι ο πιο γκαντεμης κατοχος.

Δεχομαι γνωμες και εμπειριες των καινουργιων κατοχων.

Εχω και εγω μια 6030 και εχει ακριβος αυτο που λες :( στον τελικο μου βγήκαν τα ματια :( εχεις δικιο :( και οχι μονο περιφερειακά αλλα και στο κέντρο κριμας ειχα μια lg lcd και αρχίζω και την νοσταλγό το κακο ειναι οτι τωρα που το παρατήρησα παει εκει συνεχεία το ματι μου τι εβαλα φιλτρα τι εβγαλα οτι και να εκανα αυτο το λερομα ειναι παντα εκει και φαντασου οτι εβλεπα και το ερτ HD :( παντος ενα καλο ειναι οτι το βλεπεις σε συγκεκριμένους χρωματισμους :(

Οταν βλεπεις μπαλα και μετακινείτε απότομα η εικόνα βλέπεις κατι σκιες σαν να εχει σκόνη η tv δεν φαίνεται ευκολα σε ταινια αλλα αμα βαλεις μπαλα θα το δεις .

Οταν βλεπεις μπαλα και μετακινείτε απότομα η εικόνα βλέπεις κατι σκιες σαν να εχει σκόνη η tv δεν φαίνεται ευκολα σε ταινια αλλα αμα βαλεις μπαλα θα το δεις .

Μηπως στις μικροτερες οθονες δεν ειναι τοσο εντονο; Ειναι οντως περιεργο που δεν το προσεξε κανεις

Μηπως στις μικροτερες οθονες δεν ειναι τοσο εντονο; Ειναι οντως περιεργο που δεν το προσεξε κανεις

Αυτο δεν το ξερω :( παντος στην 42 lg που ειχα δεν ειχα κανενα θεμα και η ερτ hd έπαιζε καμπάνα χωρις πολλα πολλα εδω ενα καρο ρυθμίσεις και η εικονα ειναι σκατα :(
ευτυχώς δεν φαίνεται παντα .

Αυτά που διαβάζω με προβληματιστούν. Η 32αρα που έχω δεν έχει χρησιμοποιηθεί πολύ για να βγάλω τέτοια συμπεράσματα και ετοιμαζομουν να πάρω την 46 αρα ... Τι γίνεται;