Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορεί να δώσει κανένας ρυθμίσεις εικόνας για να εξαλειφθεί - μειωθεί το είδωλο που έχω στην 46'' 6100?
Κυρίως στις γρήγορες κινήσεις (σπορ, τέννις) αφήνει ίχνη...
Δοκίμασα κάποιους συνδυασμούς αλλά τίποτα...!

Έχεις δοκιμάσει το MotionPlus σε "Καθαρή εικόνα" και το "Προσθ. κίνηση LED" στο "Όχι";

Επίσης, τσέκαρε και τα διάφορα φίλτρα θορύβου, μήπως κάποιο είναι ορισμένο στο μέγιστο...

Έχεις δοκιμάσει το MotionPlus σε "Καθαρή εικόνα" και το "Προσθ. κίνηση LED" στο "Όχι";

Επίσης, τσέκαρε και τα διάφορα φίλτρα θορύβου, μήπως κάποιο είναι ορισμένο στο μέγιστο...

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το Motion Plus το είχα "Προσαρμοσμένη" και το "Προσθ. Κίνηση Led" ήταν απενεργοποιημένο.
Τα φίλτρα που αναφέρεις πράγματι τα είχα στο μέγιστο και τα άλλαξα στο "Χαμηλό".
Θα το δω πως θα παίξει μ' αυτές τις ρυθμίσεις !

Απάντηση: Re: Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στην τηλεοραση η επιλογη "Προσθ. κίνηση LED" ειναι παντελως ανενεργη, τι ακριβως κανει αυτη η επιλογη και γιατι ειναι καλο να την εχουμε στο οχι?

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στην τηλεοραση η επιλογη "Προσθ. κίνηση LED" ειναι παντελως ανενεργη, τι ακριβως κανει αυτη η επιλογη και γιατι ειναι καλο να την εχουμε στο οχι?

Αυτή η επιλογή ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το scanning backlight. Θεωρητικά, καλύτερα είναι να είναι ενεργή, αλλά στη φετινή σειρά 6 μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον χρονισμό του οπίσθιου φωτισμού σε αυτή τη λειτουργία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διπλά είδωλα στην κίνηση. Ίσως να διορθωθεί με κάποιο firmware κάποια στιγμή...

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτή η επιλογή ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το scanning backlight. Θεωρητικά, καλύτερα είναι να είναι ενεργή, αλλά στη φετινή σειρά 6 μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον χρονισμό του οπίσθιου φωτισμού σε αυτή τη λειτουργία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διπλά είδωλα στην κίνηση. Ίσως να διορθωθεί με κάποιο firmware κάποια στιγμή...

Επιβεβαιώνω και για την 6030,έχοντας τρέξει το Motion Test του AVCLUB.Παρότι ρίχνει δραματικά την φωτεινότητα,αν λειτουργούσε σωστά θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα στην κίνηση !!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι αλλα ακομα δεν μου απαντησες για ποιο λογο ειναι ανενεργη στην τηλεοραση και που ακριβως μπορουμε να διαλεξουμε αν θα ειναι ενεργη ή οχι?

Παιζει με τι ρυθμισης εικονας εχεις διαλεξει πχ αμα εχεις φυσικη εικονα ειναι απενεργοποιημενο... παιξε με της ρυθμισης

λοιπον..εχω την εντυπωση οτι ελυσα το θεμα με τους υποτιτλους
Ειχα ενα 3d mkv,Transformers 3,το οποιο ειχε μεσα υποτιτλους srt
τους αλλαξα σε unicode,τους ενσωματωσα με το mkv merve μεσα στη ματροσκα
και μου επαιξαν κανονικοτατα και χωρις κανενα προβλημα
αυριο θα δοκιμασω και με αλλα mkv και βλεπουμε

Last edited by a moderator:
Μα η συγκεκρημενη τηλεοραση ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΘΕΜΑ με τους ελληνικους(Αρκει να ειχες ρυθμησει την πρωτη φορα την ελληνικη κωδικοποιηση στους υποτιτλους) srt υποτιτλους ειτε εσωτερικους, ειτε εξωτερικους.

Οποτε τι λες?

Μηπως εκανες ΕΣΥ κατι λαθος εξ' αρχης?

Last edited:

Μα η συγκεκρημενη τηλεοραση ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΘΕΜΑ με τους ελληνικους(Αρκει να ειχες ρυθμησει την πρωτη φορα την ελληνικη κωδικοποιηση στους υποτιτλους) srt υποτιτλους ειτε εσωτερικους, ειτε εξωτερικους.

Οποτε τι λες?

Μηπως εκανες ΕΣΥ κατι λαθος εξ' αρχης?
Μηπως ΕΣΥ δεν καταλαβαινεις?
για 3d υποτιτλους μιλαμε...

λοιπον..εχω την εντυπωση οτι ελυσα το θεμα με τους υποτιτλους
Ειχα ενα 3d mkv,Transformers 3,το οποιο ειχε μεσα υποτιτλους srt
τους αλλαξα σε unicode,τους ενσωματωσα με το mkv merve μεσα στη ματροσκα
και μου επαιξαν κανονικοτατα και χωρις κανενα προβλημα
αυριο θα δοκιμασω και με αλλα mkv και βλεπουμε
Ε τοτε τι σχεση εχουν οι 3d υποτιτλοι με τους srt υποτιτλους?

Οι srt ειτε ενσωματομενοι, ειτε εξωτερικοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ 3D απλα τους βλεπεις σαν 2d υποτιτλους οπως σε ολες τις ταινιες ΟΧΙ 3D.

Και για να στο αποδειξω αυτο που λεω δοκιμασε να πας ποιο μπροστα ή ποιο πισω τους υποτιτλους με τον οποιοδηποτε τροπο.

Αν ειναι 3d οπως υποστηριζεις τοτε θα μπορεις να τους πας αν δεν ειναι ομως και ειναι απλο 2d οπως εγω υποστηριζω ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ να τους δεις παρα μονο στο στανταρ βαθος που ειναι.

ΟΠΟΤΕ........

Καλησπέρα,αγοράσαμε την συγκεκριμένη τηλεόραση 46' πριν λίγες μέρες και προσπαθώ μέσω του allshare να δω μια ταινία δεν μπορώ όμως να βάλω τους υπότιτλους.
Σόρυ αν έχεις ξανατεθεί το θέμα απλά δεν βγάζω άκρη.Δεν έχω και πρόχειρο στικάκι να δοκιμάσω μήπως έτσι τους διαβάζει.

Πρεπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το αρχειο των υποτιτλων και η ταινια να εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ.

Π.Χ.:

IRONMAN.MKV ή IRONMAN.AVI ή IRONMAN.MP4 (Η επεκταση αλλαζει αναλογα τον τυπου του αρχειου ταινιας συνηθως ειναι mkv)
IRONMAN.SRT

Αν εστω και ενα γραμμα ειναι λαθος τοτε ΔΕΝ προκειτε να τον δει τον υποτιτλο.

Και μην ξεχασεις την πρωτη ταινια που θα δεις με υποτιτλους να δηλωσεις στην τηλεοραση ελληνικη κωδικοποιηση πατωντας το πληκτρο tool στο remote control και πηγαινωντας στις ρυθμησεις των υποτιτλων.

Και καλο ειναι οταν βαλεις τον υποτιτλο να κανεις ανανεωση στο allshare τον φακελο που εχει μεσα το αρχειο της ταινιας για να το δει.

Last edited:

Ε τοτε τι σχεση εχουν οι 3d υποτιτλοι με τους srt υποτιτλους?

Οι srt ειτε ενσωματομενοι, ειτε εξωτερικοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ 3D απλα τους βλεπεις σαν 2d υποτιτλους οπως σε ολες τις ταινιες ΟΧΙ 3D.

Και για να στο αποδειξω αυτο που λεω δοκιμασε να πας ποιο μπροστα ή ποιο πισω τους υποτιτλους με τον οποιοδηποτε τροπο.

Αν ειναι 3d οπως υποστηριζεις τοτε θα μπορεις να τους πας αν δεν ειναι ομως και ειναι απλο 2d οπως εγω υποστηριζω ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ να τους δεις παρα μονο στο στανταρ βαθος που ειναι.

ΟΠΟΤΕ........
Παίδες καλημέρα. Απλά η σειρά ue**es6100 δεν υπόστηρίζει υπότιτλους σε 3d, το γράφει και ένας φιλος σε προηγούμενο post

Γιατι εχεις βρει 3d tv που να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ 3d υποτιτλους γιατι εγω προσωπικα ΔΕΝ εχω βρει καμια.

Αν εχεις βρει για πες μοντελο και μαρκα....

Καλησπερα.

Εχω την συγκεκριμενη στα υπ' οψιν για αγορα και θα ηθελα αν καποιος γνωριζει να μου πει για τις δυνατοτητες της σε PVR, εφ' οσον την εχει δοκιμασει.Κυριως αν ειναι απλο στη χρηση και λειτουργει σωστα.

Τι γνωμη εχετε για την αποδοση της σε απλο "τηλεοπτικο" σημα (πχ DIGEA)?

Τελος διαβαζω στο topic για φαινομενα clouding τα οποια μαλιστα η Samsung θεωρει δικαιολογημενα...αυτα ειναι εμφανη κατα την αναπαραγωγη ή μονο στις εναλλαγες καναλιων (απολυτο μαυρο)? Γιατι αν υπαρχουν "κηλιδες" την ωρα που βλεπεις πχ μια ταινια, τοτε υπαρχει "θεμα".

Ευχαριστω πολυ.

Όταν έχεις συνδέσει ένα σκληρό δίσκο στη τηλεόραση και αναπαραγάγεις κάποια βίντεο σας δημιουργεί στη ρίζα του σκληρού δίσκου 2 αρχεία (.cm0012 & .cmdb)?

Όταν έχεις συνδέσει ένα σκληρό δίσκο στη τηλεόραση και αναπαραγάγεις κάποια βίντεο σας δημιουργεί στη ρίζα του σκληρού δίσκου 2 αρχεία (.cm0012 & .cmdb)?

Nαι δημιουργεί.

Οκ μαλλον θα φτιαχνει την database για να χωριζει τα αρχεια βιντεο που αναπαραγης σε κομματια/screenshots.