Samsung UE ES8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με κάποιες μικροδιορθώσεις στις ρυθμίσεις είδα μια διαφορά στις μαύρες μπάρες των υποτίτλων αριστερά και δεξιά. Βέβαια την έχω και λίγο πιο ψηλά από εκεί που κάθομαι γιατί είναι μέσα σε γυψοσανίδα και βγάζει ένα ελάχιστο μπλε. Οταν σηκωθώ και έρθω ευθεία με την τηλεόραση η αλήθεια είναι ότι είναι σχεδόν κατράμι. Εντάξει plasma δεν είναι αλλά το μαύρο της με τις σωστές ρυθμίσεις είναι αρκετά καλό. Αλλά και μ' αυτή τη λογική και την εμμονή στο μαύρο θα έπρεπε να έχουμε όλοι μια crt στο σπίτι μας και να είμαστε ευτυχισμένοι. Έχει και άλλα πράγματα να δεις σε μια οθόνη, όχι μόνο το μαύρο.

Με κάποιες μικροδιορθώσεις στις ρυθμίσεις είδα μια διαφορά στις μαύρες μπάρες των υποτίτλων αριστερά και δεξιά. Βέβαια την έχω και λίγο πιο ψηλά από εκεί που κάθομαι γιατί είναι μέσα σε γυψοσανίδα και βγάζει ένα ελάχιστο μπλε. Οταν σηκωθώ και έρθω ευθεία με την τηλεόραση η αλήθεια είναι ότι είναι σχεδόν κατράμι. Εντάξει plasma δεν είναι αλλά το μαύρο της με τις σωστές ρυθμίσεις είναι αρκετά καλό. Αλλά και μ' αυτή τη λογική και την εμμονή στο μαύρο θα έπρεπε να έχουμε όλοι μια crt στο σπίτι μας και να είμαστε ευτυχισμένοι. Έχει και άλλα πράγματα να δεις σε μια οθόνη, όχι μόνο το μαύρο.

Ελπίζω να είναι προφανές το ότι δεν μπορεί να είναι "η κορυφαία" τηλεόραση. Τηλεοράσεις που προσφέρουν καλύτερο μαύρο, θα πρέπει να ιεραρχηθούν υψηλότερα, μιας και η στάθμη του μαύρου είναι σημαντική.

Εγώ δεν καταλαβαίνω την εμμονή σας για το ποια είναι η κορυφαία τηλεόραση. Είναι μια απ' τις καλύτερες. Έχει συν και πλην όπως όλες οι τηλεοράσεις. Το θέμα είναι που δίνει ο κάθε ένας βαρύτητα σ' αυτό που θέλει. Προσωπικά μ' αρέσει αυτό που βλέπω και μου δίνει και αρκετές επιλογές κάνοντας την κάτι παραπάνω από μια τηλεόραση. Τώρα αν είναι ή όχι η καλύτερη καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Η στάθμη του μαύρου είναι σημαντική αλλά δεν είναι και το μοναδικό κριτήριο για μια τηλεόραση. Δηλαδή αν παίρνει στο μαύρο μια 10 και στα χρώματα και στην ευκρίνεια παίρνει 6 και μια άλλη παίρνει 8 στο μαύρο και 10 στα χρώματα και στην ευκρίνεια ποια είναι καλύτερη; Για μένα η δεύτερη για σένα η πρώτη. Επομένως γιατί πρέπει να υπάρχει η "καλύτερη" και όχι η καλύτερη για "μένα".
Μετά από 1.5 μήνα μπορώ να πω ότι χαλάλι της τα λεφτά και δεν μετάνιωσα για την αγορά της.
Θεωρώ ότι κάθε ένας θα πρέπει πρώτα πριν αγοράσει το οτιδήποτε να ξέρει πρώτα τι θέλει και μετά να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό ισχύει σε όλες μας τις αγορές είτε πρόκειται για παπούτσια, είτε πρόκειται για αμάξι μέχρι και σπίτι. Τώρα αν εσύ παίρνεις ένα αμάξι που είναι γρήγορο και όμορφο αλλά ξέχασες να ρωτήσεις τι καίει και πόσο θόρυβο κάνει και τώρα σου κακοφαίνεται δεν σου φταίει κανείς ούτε κανείς στο απέκρυψε. Επομένως μάθε πρώτα τι θες και κάνοντας κάποιους συμβιβασμούς πάρε αυτό που στο τέλος θα σε ευχαριστήσει.

Εγώ δεν καταλαβαίνω την εμμονή σας για το ποια είναι η κορυφαία τηλεόραση. Είναι μια απ' τις καλύτερες. Έχει συν και πλην όπως όλες οι τηλεοράσεις. Το θέμα είναι που δίνει ο κάθε ένας βαρύτητα σ' αυτό που θέλει. Προσωπικά μ' αρέσει αυτό που βλέπω και μου δίνει και αρκετές επιλογές κάνοντας την κάτι παραπάνω από μια τηλεόραση. Τώρα αν είναι ή όχι η καλύτερη καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Η στάθμη του μαύρου είναι σημαντική αλλά δεν είναι και το μοναδικό κριτήριο για μια τηλεόραση. Δηλαδή αν παίρνει στο μαύρο μια 10 και στα χρώματα και στην ευκρίνεια παίρνει 6 και μια άλλη παίρνει 8 στο μαύρο και 10 στα χρώματα και στην ευκρίνεια ποια είναι καλύτερη;

Σωστά τα λες σε γενικές γραμμές.

Τέλεια τηλεόραση δεν υπάρχει , αγοράζοντας ο καθένας κάνει αναγκαστικά κάποιες υποχωρήσεις.

Μπορεί κάποια άλλη τηλεόραση να έχει καλύτερο μαύρο σε σκοτεινό χώρο αλλά να υστερεί αλλού σε σχέση με την ES8000.

Η γνώμη μου είναι ότι από τα μοντέλα του 2012 που έχω δει η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει την καλύτερη εικόνα σε 1080p (ακολουθούμενη πολυ κοντά απο την Sony HX850).

Αν και βέβαια η τιμή της θα μπορούσε να είναι λίγο πιο χαμηλή.

Εγώ δεν καταλαβαίνω την εμμονή σας για το ποια είναι η κορυφαία τηλεόραση. Είναι μια απ' τις καλύτερες. Έχει συν και πλην όπως όλες οι τηλεοράσεις. Το θέμα είναι που δίνει ο κάθε ένας βαρύτητα σ' αυτό που θέλει. Προσωπικά μ' αρέσει αυτό που βλέπω και μου δίνει και αρκετές επιλογές κάνοντας την κάτι παραπάνω από μια τηλεόραση. Τώρα αν είναι ή όχι η καλύτερη καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Η στάθμη του μαύρου είναι σημαντική αλλά δεν είναι και το μοναδικό κριτήριο για μια τηλεόραση. Δηλαδή αν παίρνει στο μαύρο μια 10 και στα χρώματα και στην ευκρίνεια παίρνει 6 και μια άλλη παίρνει 8 στο μαύρο και 10 στα χρώματα και στην ευκρίνεια ποια είναι καλύτερη; Για μένα η δεύτερη για σένα η πρώτη. Επομένως γιατί πρέπει να υπάρχει η "καλύτερη" και όχι η καλύτερη για "μένα".
Μετά από 1.5 μήνα μπορώ να πω ότι χαλάλι της τα λεφτά και δεν μετάνιωσα για την αγορά της.
Θεωρώ ότι κάθε ένας θα πρέπει πρώτα πριν αγοράσει το οτιδήποτε να ξέρει πρώτα τι θέλει και μετά να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό ισχύει σε όλες μας τις αγορές είτε πρόκειται για παπούτσια, είτε πρόκειται για αμάξι μέχρι και σπίτι. Τώρα αν εσύ παίρνεις ένα αμάξι που είναι γρήγορο και όμορφο αλλά ξέχασες να ρωτήσεις τι καίει και πόσο θόρυβο κάνει και τώρα σου κακοφαίνεται δεν σου φταίει κανείς ούτε κανείς στο απέκρυψε. Επομένως μάθε πρώτα τι θες και κάνοντας κάποιους συμβιβασμούς πάρε αυτό που στο τέλος θα σε ευχαριστήσει.

Για την ακρίβεια υπάρχει αντι-εμμονή. Το ότι η 8000 είναι η "κορυφαία" τηλεόραση του 2012 έχει αναφερθεί μερικές φορές εδώ μέσα, μαζί με αναφορές ότι οι μετρήσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, και ότι τα χρόνια προβλήματα των πάνελ SPVA ξαφνικά έπαψαν να υφίστανται. Όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα που καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες στους μελλοντικούς κατόχους. Όταν διαβάζεις πράγματα που δεν ισχύουν, και μετά αντικρίζεις την πραγματικότητα, τι γίνεται;
Αρχίζουν οι συμβουλές για αλλαγές και ευχόμαστε να είναι οι μεταφορικές προσεκτικές στις μετακινήσεις (για να μην εμφανίσει ασπρίλες το πάνελ);

Κατά την προσωπική μου άποψη, η 8000 είναι μια καλή τηλεόραση, αλλά θα υστερεί στις σκοτεινές σκηνές. Μέχρι εκεί.
Και ίσως και ελάχιστα υποδεέστερη σε ποιότητα απεικόνισης από την περσινή D8000.

Δηλαδή αν παίρνει στο μαύρο μια 10 και στα χρώματα και στην ευκρίνεια παίρνει 6 και μια άλλη παίρνει 8 στο μαύρο και 10 στα χρώματα και στην ευκρίνεια ποια είναι καλύτερη; Για μένα η δεύτερη για σένα η πρώτη. Επομένως γιατί πρέπει να υπάρχει η "καλύτερη" και όχι η καλύτερη για "μένα".

Η απάντηση είναι απλή: ότι μπορείς να παρατηρήσεις εύκολα με το μάτι, είναι και σημαντικότερο. Το κακό μαύρο θα το παρατηρήσει εύκολα ο οποιοσδήποτε. Και δεν είναι μόνο οι σκοτεινές σκηνές, αλλά και η έλλειψη της λεπτομέρειας των σκιάσεων που δίνει βάθος στην εικόνα. Αμέσως θα αντιληφθεί την άτονη εικόνα. Τώρα τα λάθος χρώματα θα τα παρατηρήσουν πολύ λιγότεροι, και για να έχεις και μια ολοκληρωμένη εικόνα θες και αναφορά. Οπότε, δύσκολα θα θεωρηθεί η χρωματική πιστότητα σημαντικότερη από μια καλή στάθμη μαύρου και αντίθεση του πάνελ.
(Εδώ σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν θα προσέξει καν το dithering μιας πλάσμα, αν δεν του το δείξεις...)

Το ότι η τάδε τηλεόραση ταιριάζει σε εσένα (και για εσένα είναι η καλύτερη) είναι θεμιτό, αρκεί να διάλεξες έχοντας τις σωστές πληροφορίες, οπότε είδες και αυτό που ανέμενες.

Last edited by a moderator:
Παιδιά πείτε μου αν θέλετε σας παρακαλώ ποιός μάστορας (ποιά ειδικότητα) θα πρέπει να μου τοποθετήσει την 46άρα ES8000 σε μια επιτοίχια βάση με "μπράτσα" ;;;

παιδια ποιες ρυθμισεις εχετε κανει για να επιτυχετε καλυτερη κινηση εικονας?
στην μπαλα οταν κανει βολε ο τερ/λακας η μπαλα τρεμοπαιζει πολυ
και σε νοβα και σε dreambox
στις ταινιες διακρινω καποια κολληματα και μικρη θολουρα
στο 3d χανω τις καθετες γραμμες
για μενα η κινηση ειναι το παν σε μια τηλεοραση με την σονυ δεν ειχα τετοια θεματα αλλα το design νικησε την σονυ που εμοιαζε αλλης εποχης τιβι

Εμενα σπαζει η εικονα αμεσως μετα το replay σε αγωνες.

Παιδιά όσοι λέτε για σπασίματα στην κίνηση παίξτε με το Motion Plus. Δε μπορεί να έχει χειρότερη κίνηση απο την C8000 μου..Εμένα δε μου κάνει κανένα σπάσιμο ούτε σε Digea, ούτε σε Nova. Motion Plus: "Ομαλή εικόνα".

Το άλφα και το ωμέγα για την κίνηση σε αυτές τις τηλεοράσεις είναι η ρύθμιση του motion plus. Όταν εγκατέστησα τη Nova, είχα φοβερά σπασίματα, κυριολεκτικά σκαλώματα της εικόνας ειδικά στο Discovery Showcase HD που παρακολουθώ αρκετά. Τσεκάρωντας το σήμα είδα ισχύ σήματος 82 και ακρίβεια 90. Εικάζοντας οτι μπορεί να μην λαμβάνω καλά, είχα σκαρφαλώσει και κουναγα την κεραία για να βελτιώσω τις ενδείξεις. Έλα μου ντε που είχα ξεχάσει να ρυθμίσω το Motion Plus στην μέχρι τότε αχρησιμoποίητη HDMI1!Άλλαξα τη ρύθμιση και όλα λύθηκαν ως δια μαγείας. Δεν ξαναείδα σπάσιμο ΠΟΤΕ.

Καλημέρα σας, είμαι και εγώ ένας νέος κάτοχος μιας 46ES8000 εδώ και περίπου 1 μήνα...
Η τηλεόραση είναι πολύ καλή στους 'smart' τομείς, μου αρέσει τρομερά το ότι μπορώ να δεχτώ/κάνω βιντέο-κλήσεις skype οποιαδήποτε στιγμή κλπ κλπ.
Η εικόνα της είναι και αυτή πολύ καλή, ειδικά σε HD περιεχόμενο, αλλά ακόμα και σε SD όταν βλέπεις κανάλια που εκπέμπουν 16:9 και προβάλλουν κάποιο προσεγμένο περιεχόμενο...
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι παρατηρώ κάποιο πρόβλημα στην εικόνα της TV όταν αυτή δείχνει κάποιο πρόγραμμα/ταινία με μαύρες γραμμές πάνω-κάτω.
Συγκεκριμένα ενώ όταν βρίσκομαι ακριβώς απέναντι από την οθόνη δεν βλέπω κάποιο φωτισμό στην κάτω μαύρη μπάρα, όσο μετακινούμε προς το πλάι και προς τα επάνω φαίνονται όλο και πιο πολύ τα led-ακια στο κάτω μέρος της οθόνης.
Έτσι όταν είμαι στο ύψος της οθόνης και λίγο στο πλάι βλέπω κάποιον φωτισμό στο κάτω αριστερό μέρος όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:
46ES8000_2.jpg
Όταν μεταφερθώ πολύ στο πλάι (δεξιά τώρα), πολύ κοντά και πολύ πάνω από το ύψος της οθόνης τότε φαίνονται πολύ έντονα τα διακριτά led-ακια που φωτίζουν προς τα επάνω:
46ES8000_1.jpg
Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό αυτό ή αν συμβαίνει και σε άλλους κάτοχους της τηλεόρασης αυτής.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Για την ερώτηση του δίσκου usb:
Αν δεν έχει την δυνατότητα ο δίσκος να γίνει από usb3 σε usb2 όχι. Πάρε δίσκο που να το κάνει αλλιώς η τηλεόραση δεν συνεργάζεται.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό αυτό ή αν συμβαίνει και σε άλλους κάτοχους της τηλεόρασης αυτής.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Ναι, γενικά συμβαίνει. Το πρόβλημα είναι ότι τα LED δεν επιλέγονται με βάση την φωτεινότητά τους, και τυχαίνει μερικά να φωτίζουν περισσότερο από άλλα, και δυστυχώς να φαίνονται. Έχω το προηγούμενο μοντέλο, και εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα.
Να μην πω ότι είναι και περίπου στο ίδιο σημείο.
Δεν ξέρω αν θες να μπεις σε διαδικασία να φωνάξεις για αντικατάσταση, αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει στην επόμενη τηλεόραση.

Σε όλες τις τηλεοράσεις edge LED τα λεντάκια βρίσκονται περιφερειακά της οθόνης οπότε είναι κάτι φυσιολογικό.

Ναι είναι περιφερειακά τα λεντάκια, αλλά νομίζω ότι αν ήταν φυσιολογικό θα έπρεπε να φαίνονται όλα το ίδιο ή κανένα.

Δες τι γραφει παραπανω ο πετασης. Δεν ειναι φυσιολογικο αλλα δυστυχως ετσι συμβαινει.